Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

koslol8:
1. δεν καταλαβαίνω ακριβώς την ερωτηση σου αφού ανα πάσα στιγμή μπορείς να ξαναρυθμίσεις το pvr στο off και πάπαλα. σε κάθε περίπτωση ενοείται ότι δεν θα το παίξεις έξυπνος να πας στο service της samsung με ενεργοποιημένο pvr γιατί άνετα μπορούνε να σου κάνουνε τους δύσκολους.
2. τα προβλήματα στην εικόνα τα γράφανε στο SamyGo για ενεργοποίηση του PVR μέσω αλλαγής του μοντέλου σε C750 κλπ, λόγω διαφορετικών ρυθμίσεων του panel.

kandilak τι extention έχουν τα αρχεία που δημιουργεί; ακόμα καλύτερα θα ήταν να μας ελεγες τα properties του αρχείου μέσω κάπιου tool όπως το mkvinfo.

Το μόνο που δεν έχω καταφέρει είναι να γράψω σε flash. Στο Samyo έχουν ποστάρει ένα link με δοκιμασμένα συμβατά flash.

Με μεγαλη επιτυχια ακολουθησα τις οδηγιες σου και όλα είναι οκ
Η δοκιμη έγινε σε εναν φιλο σε 46c650 μιας και ειμαι κατοχος μιας CRT (ακόμη). Το μόνο που θα ήθελα να παρατηρήσω είναι οτι μετα την πετυχημενη κατα τα άλλα διαδικασια, ειναι οτι πλέον το μεγάλο μενου που είχαμε επιλέξη την PVR ΟΝ δεν εμφανίζεται πλέον με 4 στήλες επιλογών οπως στην αρχη (πριν την ενεργοποιηση) αλλά εμφανιζει μία μονη στήλη και στην οποια δεν υπάρχει η επιλογη pvr καθως βεβαια και πολλές άλλες.
Σε αυτή την περιπτωση πως μπορουμε να απενεργοποιησουμε το PVR.
Αν εχετε καμία ιδεα παρακαλώ για την συνδρομή σας. συμβαινει το ιδιο και σε καποιους που ηδη εχουν δοκιμάσει. και τι γινεται στην περιπτωση που θα χρειαστεί επισκευη, υπάρχει καποιο θέμα ??
Ευχαριστω πολύ για την πολύ χρησιμη δουλειά σας.

Σημειωση Firmware 3003.1 kai flash usb transcend JF150 2gb (καταναλωση χώρου 2gb για 1ωρα εγγραφης )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Με μεγαλη επιτυχια ακολουθησα τις οδηγιες σου και όλα είναι οκ
Η δοκιμη έγινε σε εναν φιλο σε 46c650 μιας και ειμαι κατοχος μιας CRT (ακόμη). Το μόνο που θα ήθελα να παρατηρήσω είναι οτι μετα την πετυχημενη κατα τα άλλα διαδικασια, ειναι οτι πλέον το μεγάλο μενου που είχαμε επιλέξη την PVR ΟΝ δεν εμφανίζεται πλέον με 4 στήλες επιλογών οπως στην αρχη (πριν την ενεργοποιηση) αλλά εμφανιζει μία μονη στήλη και στην οποια δεν υπάρχει η επιλογη pvr καθως βεβαια και πολλές άλλες.
Σε αυτή την περιπτωση πως μπορουμε να απενεργοποιησουμε το PVR.
Αν εχετε καμία ιδεα παρακαλώ για την συνδρομή σας. συμβαινει το ιδιο και σε καποιους που ηδη εχουν δοκιμάσει. και τι γινεται στην περιπτωση που θα χρειαστεί επισκευη, υπάρχει καποιο θέμα ??
Ευχαριστω πολύ για την πολύ χρησιμη δουλειά σας.

Σημειωση Firmware 3003.1 kai flash usb transcend JF150 2gb (καταναλωση χώρου 2gb για 1ωρα εγγραφης )
Για PVR ΟΝ και PVR OFF ακολουθείται ακριβώς η ίδια διαδικασία.

Καταλαβαίνω ακριβώς τι λές μονο που πλεον δεν εμφανιζεται αυτη η επιλογή στο μενου. Στην δικη σου περιπτωση ειναι όλα οκ ??

Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καταλαβαίνω ακριβώς τι λές μονο που πλεον δεν εμφανιζεται αυτη η επιλογή στο μενου. Στην δικη σου περιπτωση ειναι όλα οκ ??

Ευχαριστώ
Επαναλαμβάνω ακολουθείται η ίδια διαδικασία δηλ. αν δεν κάνεις το βήμα Clone TV to USB δεν θα δεις τις υπόλοιπες 3 στήλες επιλογών.

Yes! Απόλυτη επιτυχία! Το timeshifting και το recording της τηλεόρασης είναι άψογο!!!!

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το partition του δίσκου δεν αναγνωρίζεται καθόλου στο pc, κάποια άκρη θα βρούμε όμως και γι αυτό σιγά σιγά!

Πάμε λοιπόν από την αρχή για όσους ενδιαφέρονται:

Ενεργοποίηση PVR (Timeshifting και Recording) σε Samsung σειράς C650
(όποιος έχει C630 δοκιμάζει και μας λέει)

1. Ανοίγουμε την τηλεόραση (Power On), Πατάμε στο τηλεκοντρόλ: MUTE-1-1-9-ENTER, επιλέγουμε HOTEL MODE ON (πατάμε πάνω του και δεξιά για να γυρίσει στο On) και την κλείνουμε (Power Off).

2. Είσοδος στο Service Menu: Με κλειστή την τηλεόραση πατάμε διαδοχικά στο τηλεκοντρόλ INFO-MENU-MUTE-POWER. (Εναλακτικά αν ο συνδυασμός δεν λειτουργήσει δοκιμάστε MUTE-1-8-2-POWER )

3. Συνδέστε ένα USB Flash ή USB σκληρό δίσκο φορμαρισμένο σε FAT32 στην τηλεόραση.

4. Στο service menu πηγαίνετε στο Control - Hotel Option και επιλέξτε "Clone TV to USB". Οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης αντιγράφονται στο usb. Πατήστε return στο remote control για να επιστρέψετε στην αρχική και επιλέξτε Sub Option.

5. Πλοηγηθείτε στην επιλογή PVR πατώντας συνεχόμενα το βελάκι προς τα κάτω στο Remote Control και επιλέξτε PVR ON πατώντας μια φορά δεξιά.

6. Πατήστε Return στο remote και επιλέξτε Hotel Mode Off.

7. Κλείστε την τηλεόραση και ξανανοίξτε την, Voila! Διαθέτει PVR! Μπορείτε να συνδέσετε πάνω εξωτερικό σκληρό δίσκο και να πραγματοποιήσετε εγγραφή, αφού η τηλεόραση τον φορμάρει.

Σημ: Προσωπικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έκανα επαναφορά της τηλεόρασης στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (Πατάμε και κρατάμε πατημένο το exit στο remote control για 10 δευτερόλεπτα και επιλέγουμε επανεκκίνηση στην προτροπή). Κατανοώ ότι για κάποιους που έχουν φτιάξει την λίστα καναλιών και άλλες ρυθμίσεις κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ εύκολο και γι αυτό προηγήθηκε και η διαδικασία του backup των ρυθμίσεων της τηλεόρασης σε φλασάκι.

Η διαδικασία δοκιμάστηκε και λειτουργεί άψογα.

Παρακαλώ σε περίπτωση δοκιμής αναφέρεται ακριβές μοντέλο και firmware της συσκευής.

Καλές εγγραφές!

Last edited:
Μαλλον αυτό το βήμα ειναι το προβλημα μου, δοκιμαζω και επανερχομαι με νεα. Ευχαριστώ για την βοηθεια και την υπομονή σου !!!

Λοιπόν έχεις απολυτο δικαιο, μετα και το βημα 4, ολα οκ, οπως ακριβώς τα περιγράφεις.
Ευχαριστώ και πάλι.

Απάντηση: Re: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Λοιπόν έχεις απολυτο δικαιο, μετα και το βημα 4, ολα οκ, οπως ακριβώς τα περιγράφεις.
Ευχαριστώ και πάλι.
Δεν κάνει τίποτα....άντε καλές εγγραφές!!!!!

να κάνω μια ερώτηση...εχω μια δορυφορική κεραία...κατεβάζω καλώδιο το οποίο όπως μου είπαν μπαίνει σε υποδοχη με την ονομασία sat in...η τηλεόραση μας δεν εχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη?θέλω εξωτερική συσκευή ?και απο κει να πάω με scart στην τ.v?και που συνδέω το καλώδιο αυτό?(μάλλον πολλές ερωτήσεις)

Last edited:
Ακριβώς, θέλεις δορυφορικό δέκτη εξωτερικό, η TV έχει ενσωματωμένο μόνο ψηφιακό. Σ'αυτόν θα βρείς το sat in. Προτίμησε κάποιον με έξοδο HDMI για καλύτερο αποτέλεσμα σε ποιότητα εικόνας.

Ακριβώς, θέλεις δορυφορικό δέκτη εξωτερικό, η TV έχει ενσωματωμένο μόνο ψηφιακό. Σ'αυτόν θα βρείς το sat in. Προτίμησε κάποιον με έξοδο HDMI για καλύτερο αποτέλεσμα σε ποιότητα εικόνας.

Ετσι ακριβώς είναι. Άλλο ψηφιακή επίγεια λήψη (DVB-T) και άλλο ψηφιακή δορυφορική λήψη (DVB-S). Να πούμε βέβαια οτι κυκλοφορούν κάποιες τηλεοράσεις που υποστηρίζουν και DVB-S.

off topic λίγο, αλλά για να μη ρωτάω αλλού, ξέρουμε αν τελικά η Samsung έφυγε από το Φουρλή με το νέο έτος;

Η ουσία είναι οτι όποτε γράφεις κάτι προκαλείς προστριβές με το υφάκι σου, και είναι ξεκάθαρο οτι το κάνεις επίτηδες. Στο είπα και προχτές, να είναι εποικοδομητικά αυτά που γράφεις.
Δε σου ξαναδίνω σημασία, χαλάς το νήμα.

δωσε ρε Γιαννη ! καλα τα λες. εμαθα και τι σημαινει τρολαρισμα... μια χαρα το χρησιμοποιησες.... καλη χρονια σε ολους!

Εχει δοκιμασει κανεις να παιξει ταινια απο εξωτερικο σκληρο USB 3.0 ???? Και αν επαιξε καταλαβε διαφορα στην μεταφορα της εικονας???

Re: Απάντηση: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Yes! Απόλυτη επιτυχία! Το timeshifting και το recording της τηλεόρασης είναι άψογο!!!!

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το partition του δίσκου δεν αναγνωρίζεται καθόλου στο pc, κάποια άκρη θα βρούμε όμως και γι αυτό σιγά σιγά!

Πάμε λοιπόν από την αρχή για όσους ενδιαφέρονται:

Ενεργοποίηση PVR (Timeshifting και Recording) σε Samsung σειράς C650
(όποιος έχει C630 δοκιμάζει και μας λέει)

1. Ανοίγουμε την τηλεόραση (Power On), Πατάμε στο τηλεκοντρόλ: MUTE-1-1-9-ENTER, επιλέγουμε HOTEL MODE ON (πατάμε πάνω του και δεξιά για να γυρίσει στο On) και την κλείνουμε (Power Off).

2. Είσοδος στο Service Menu: Με κλειστή την τηλεόραση πατάμε διαδοχικά στο τηλεκοντρόλ INFO-MENU-MUTE-POWER. (Εναλακτικά αν ο συνδυασμός δεν λειτουργήσει δοκιμάστε MUTE-1-8-2-POWER )

3. Συνδέστε ένα USB Flash ή USB σκληρό δίσκο φορμαρισμένο σε FAT32 στην τηλεόραση.

4. Στο service menu πηγαίνετε στο Control - Hotel Option και επιλέξτε "Clone TV to USB". Οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης αντιγράφονται στο usb. Πατήστε return στο remote control για να επιστρέψετε στην αρχική και επιλέξτε Sub Option.

5. Πλοηγηθείτε στην επιλογή PVR πατώντας συνεχόμενα το βελάκι προς τα κάτω στο Remote Control και επιλέξτε PVR ON πατώντας μια φορά δεξιά.

6. Πατήστε Return στο remote και επιλέξτε Hotel Mode Off.

7. Κλείστε την τηλεόραση και ξανανοίξτε την, Voila! Διαθέτει PVR! Μπορείτε να συνδέσετε πάνω εξωτερικό σκληρό δίσκο και να πραγματοποιήσετε εγγραφή, αφού η τηλεόραση τον φορμάρει.

Σημ: Προσωπικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έκανα επαναφορά της τηλεόρασης στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (Πατάμε και κρατάμε πατημένο το exit στο remote control για 10 δευτερόλεπτα και επιλέγουμε επανεκκίνηση στην προτροπή). Κατανοώ ότι για κάποιους που έχουν φτιάξει την λίστα καναλιών και άλλες ρυθμίσεις κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ εύκολο και γι αυτό προηγήθηκε και η διαδικασία του backup των ρυθμίσεων της τηλεόρασης σε φλασάκι.

Η διαδικασία δοκιμάστηκε και λειτουργεί άψογα.

Παρακαλώ σε περίπτωση δοκιμής αναφέρεται ακριβές μοντέλο και firmware της συσκευής.

Καλές εγγραφές!

Έχω την 37C650 και αντιμετωπίζω θέμα με την ενεργοποίηση του pvr. Συγκεκριμένα, στο service menu - Control - Hotel Option πατάω είτε enter είτε το δεξιά αλλά δεν μου εμφανιζει με τίποτα την επιλογή "Clone TV to USB", όπως και καμία άλλη επιλογή. Δηλαδή το Hotel Option είναι κενό (και εννοείται οτι το έχω κάνει το πρώτο βήμα που είναι η ενεργοποίηση του Hotel mode). Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην μου εμφανίζει στο επομενο βήμα όταν πας στο Sub Option την επιλογή PVR. Δυο είναι τα πιθανά προβλήματα: 1) Έβαλα ένα απλό φορμαρισμένο φατ32 usb στικάκι 4gb κινεζιά mp3 player, και όχι τον σκληρό δίσκο γιατί είναι γεμάτος, 2) Το firmware που της φοράω είναι αρχαίο, και συγκεκριμένα το 001005-09/03/2010, κοινώς δεν έχω κάνει update ποτέ, πίστευα οτι δεν υπάρχει λόγος εφόσον δεν πρόσφεραν ουσιώδεις αλλαγές-διορθώσεις. Καμιά ιδέα που να επικεντρωθώ? Προσπαθώ να αποφύγω το Update αν δεν φταίει αυτό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung C650-2-3 / C630 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έχω την 37C650 και αντιμετωπίζω θέμα με την ενεργοποίηση του pvr. Συγκεκριμένα, στο service menu - Control - Hotel Option πατάω είτε enter είτε το δεξιά αλλά δεν μου εμφανιζει με τίποτα την επιλογή "Clone TV to USB", όπως και καμία άλλη επιλογή. Δηλαδή το Hotel Option είναι κενό (και εννοείται οτι το έχω κάνει το πρώτο βήμα που είναι η ενεργοποίηση του Hotel mode). Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην μου εμφανίζει στο επομενο βήμα όταν πας στο Sub Option την επιλογή PVR. Δυο είναι τα πιθανά προβλήματα: 1) Έβαλα ένα απλό φορμαρισμένο φατ32 usb στικάκι 4gb κινεζιά mp3 player, και όχι τον σκληρό δίσκο γιατί είναι γεμάτος, 2) Το firmware που της φοράω είναι αρχαίο, και συγκεκριμένα το 001005-09/03/2010, κοινώς δεν έχω κάνει update ποτέ, πίστευα οτι δεν υπάρχει λόγος εφόσον δεν πρόσφεραν ουσιώδεις αλλαγές-διορθώσεις. Καμιά ιδέα που να επικεντρωθώ? Προσπαθώ να αποφύγω το Update αν δεν φταίει αυτό.
Εγώ το έκανα με firmware 1006 και δεν νομίζω ότι το firmware που φοράς είναι το πρόβλημα. Ακολούθησε κατά γράμμα τον οδηγό του Innersense.
Όταν λες ότι δεν σου εμφανίζει καμιά επιλογή εννοείς ότι δεν φαίνονται καθόλου ή φαίνονται αλλά δεν μπορείς να τις επιλέξεις;
Σιγουρέψου ότι έχεις κάνει σωστά το πρώτο βήμα. Δεν νομίζω ότι σ'αυτό το πρόβλημα παίζει κανένα ρόλο το στικάκι. Εγώ δοκίμασα τωρά με μόνο κουμπομένο πάνω το δίσκο που είναι σε ntfs και μου εμφάνισε κανονικά τις επιλογές του Hotel Option.

Εχει δοκιμασει κανεις να παιξει ταινια απο εξωτερικο σκληρο USB 3.0 ???? Και αν επαιξε καταλαβε διαφορα στην μεταφορα της εικονας???

Χωρίς να έχω δοκιμάσει υποθέτω οτι δεν θα έχει καμία διαφορά αφού η τιβι (αν τον διαβάζει) θα τον διαβάζει σε ταχύτητα USB 2.0. η οποία άλλωστε είναι υπεραρκετή για αναπαραγωγή full HD και δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω.