Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για αρχή προσπάθησε να αποκλείσεις όσες περισσότερες πιθανές αιτίες του προβλήματος γίνεται.

1. Βεβαιώσου ότι το πρόβλημα είναι μόνο με τα ψηφιακα και δεν ισχύει για άλλες εισόδους και για αναλογικά κανάλια.

2. Αν το πρόβλημα υπάρχει μόνο στα ψηφιακά, προσπάθησε αν μπορείς να παρακάμψεις τον εσωτερικό δέκτη της TV και να δοκιμάσεις να πάρεις εικόνα από κάποιον εξωτερικό για να δεις αν εξακολουθεί να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα.

Είναι πολύ σωστή η σκέψη με τον εξωτερικό δέκτη. Θα βάλω ένα crypto που έχω στο scart και θα σπάσω την εικόνα στα δυο (PIP)με το ίδιο πρόγραμμα και θα δω αν υπάρχει θέμα η όχι.

Στα mkv,avi etc από USB δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στα αναλογικά το ίδιο (δεν υπάρχει πρόβλημα). Μόνο στα ψηφιακά μου το κάνει.
Μπορεί πάντως και το καινούργιο firmware να είναι υπεύθυνο.

akan κι εγώ έχω την 37c6600 και μια LG m2362d και στην Κομοτηνή τα ψηφιακά της DIGEA (στην 32 συχνότητα μόνο) παρατηρήται το ίδιο με σένα φαινόμενο με σήμα 100%. Παλαιότερα δεν το έκανε. Επίσης το κάνει και σε εξωτερικό δέκτη. Όλες οι άλλες οι συχνότητες και υποδοχές ΟΚ.
Δοκίμασε και πές μας και με εξωτερικό δέκτη και αν συνεχίζει κι εκεί γνωστοποιήστε το πρόβλημα στην DIGEA όπως έκανα κι εγώ.
Μάλλον κάποια παρεμβολή είναι απο κάπου εκεί κοντά ( κοντύτερα και εντονότερο).

Τις τελευταίες ημέρες δεν το κάνει. Έχω βάλει έναν εξωτερικό δέκτη (crypto στο scart) και περιμένω να κάνω σύγκριση.
Έχω κατεβάσει και το σήμα στα 98% (έχω βέβαια κάποιο πρόβλημα στα αναλογικά κανάλια) αλλά πιστεύω ότι αν είναι πρόβλημα της TV θα μου το ξανακάνει.
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Απάντηση: Re: Samsung C750 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μου το κάνει και σε ΕΤ1 , ΝΕΤ , etc
Φιλε μου εχω το ιδιο προβλημα,περιστασιακα τα ψηφιακα της ερτ(1,2,3) και ερτ hd μου κανουνε σπασιματα ή και διακοπτεται τελειως η εικονα(μαυρη οθονη)στα υπολοιπα αναλογικα αλλα και ψηφιακα κανενα προβλημα.Εχω 40αρα c750.Κρατησε μας ενημερους για το τι γινεται με τον εξ δεκτη που εχεις βαλει.

Για αρχή προσπάθησε να αποκλείσεις όσες περισσότερες πιθανές αιτίες του προβλήματος γίνεται.

1. Βεβαιώσου ότι το πρόβλημα είναι μόνο με τα ψηφιακα και δεν ισχύει για άλλες εισόδους και για αναλογικά κανάλια.

2. Αν το πρόβλημα υπάρχει μόνο στα ψηφιακά, προσπάθησε αν μπορείς να παρακάμψεις τον εσωτερικό δέκτη της TV και να δοκιμάσεις να πάρεις εικόνα από κάποιον εξωτερικό για να δεις αν εξακολουθεί να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα.
Γιωργο,οι συντεταγμενες δειχνουν houston.

Καλημέρα,
Το ίδιο θέλω να πιστεύω και εγώ. Η απορία μου είναι γιατί μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν το είχα το πρόβλημα (περίπου 4 μήνες) και ξαφνικά μου παρουσιάζεται σε άσχετα χρονικά διαστήματα. Πχ χθες στο Star μου το έκανε περίπου στις 23:00 με 24:00. Ένταση σήματος 99%. Θα το παρακολουθήσω και θα σας ενημερώσω.
Και ένα Tip που μου είπαν από το support της Samsung. Πατάμε το exit για αρκετή ώρα και γίνεται reset. Έρχεται στην κατάσταση που ήταν όταν την αγοράσατε.(εννοείται ότι θέλει ξανά εγκατάσταση ,κτλ).

Καλησπέρα
Επειδή ο σκληρός μου είναι γεμάτος ταινίες αποφάσισα την αγορά ενός usb 8gb της Kingstoέτσι ώστε να μπορώ να γράφω κάποιες εκπομπές που με ενδιαφέρουν. Δυστυχώς παρόλο που το έκανα format στην τηλεόραση μήνυμα που μου βγάζει είναι πως" η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για εγγραφή ή το timeshift Συνίστ. η χρήση μοναδ. σκλ δίσκου usb"
Έχει αντιμετωπίσει κανείς αντίστοιχο πρόβλημα και πια είναι η λύση του?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλημέρα,
Τα πρώτα αποτελέσματα από την έρευνα που έκανα. Χθες στην ΕΡΤ1 είχε χάντμπολ (Εθνική Ελλάδος ). Μαζί με τα γκολ που έβαζε η Εθνική έκανε και πάρτι με τετραγωνάκια και η TV. Ο άλλος δέκτης που ήταν στο scart
(crypto) και που είναι ότι πιο απλό μπορεί να βρει κάποιος στην αγορά (REDI 50) δεν παρουσίαζε κάποιο πρόβλημα. Βέβαια το σήμα της Samsung ήταν μικρότερο από 95% αλλά έβγαζε Bit errors μέχρι και 270 (δεν κατάλαβα σε πια κλίμακα). Στα αλλά κανάλια δεν μου παρουσίασε κάποιο πρόβλημα (όσο κατάφερα να δω). Τελικά δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει σύγκριση με κάποιον εξωτερικό δέκτη αφού μπορεί να είναι λιγότερο ευαίσθητος στο σήμα η και σε κάποια άλλα χαρακτηριστικά του σε σχέση με τον Samsung.

Καλησπέρα
Επειδή ο σκληρός μου είναι γεμάτος ταινίες αποφάσισα την αγορά ενός usb 8gb της Kingstoέτσι ώστε να μπορώ να γράφω κάποιες εκπομπές που με ενδιαφέρουν. Δυστυχώς παρόλο που το έκανα format στην τηλεόραση μήνυμα που μου βγάζει είναι πως" η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για εγγραφή ή το timeshift Συνίστ. η χρήση μοναδ. σκλ δίσκου usb"
Έχει αντιμετωπίσει κανείς αντίστοιχο πρόβλημα και πια είναι η λύση του?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Με εξ.σκληρο δεν θα εχεις προβλημα.

Καλημέρα,
Τα πρώτα αποτελέσματα από την έρευνα που έκανα. Χθες στην ΕΡΤ1 είχε χάντμπολ (Εθνική Ελλάδος ). Μαζί με τα γκολ που έβαζε η Εθνική έκανε και πάρτι με τετραγωνάκια και η TV. Ο άλλος δέκτης που ήταν στο scart
(crypto) και που είναι ότι πιο απλό μπορεί να βρει κάποιος στην αγορά (REDI 50) δεν παρουσίαζε κάποιο πρόβλημα. Βέβαια το σήμα της Samsung ήταν μικρότερο από 95% αλλά έβγαζε Bit errors μέχρι και 270 (δεν κατάλαβα σε πια κλίμακα). Στα αλλά κανάλια δεν μου παρουσίασε κάποιο πρόβλημα (όσο κατάφερα να δω). Τελικά δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει σύγκριση με κάποιον εξωτερικό δέκτη αφού μπορεί να είναι λιγότερο ευαίσθητος στο σήμα η και σε κάποια άλλα χαρακτηριστικά του σε σχέση με τον Samsung.
Υπαρχει περιπτωση δηλ.να οφειλεται σε βλαβη του δεκτη της τηλεορασης?

Μου έχει συμβεί στην προηγούμενη τηλεόραση που είχα Philips 33 CRT (4:3) (την είχα 13 χρόνια ) και μου χάλασε 2 φορές το tuner. (Είχε δυο tuner).
Βεβαία χθες δεν μου έκανε τίποτα αλλά θα συνεχίζω να το ψάχνω και θα σας ενημερώσω.

Μου έχει συμβεί στην προηγούμενη τηλεόραση που είχα Philips 33 CRT (4:3) (την είχα 13 χρόνια ) και μου χάλασε 2 φορές το tuner. (Είχε δυο tuner).
Βεβαία χθες δεν μου έκανε τίποτα αλλά θα συνεχίζω να το ψάχνω και θα σας ενημερώσω.
Aν ηταν tuner δεν θα δημιουργουσε προβλημα στο σημα γενικοτερα?σε αναλογικο και ψηφιακο.Εγω αντιμετωπιζω προβλημα μονο με τα ψηφιακα της ΕΡΤ που ειναι mpeg2 και με το ERTHD που ομως ειναι mpeg4 και οδηγουμαι στο συμπερασμα οτι πρεπει να φτανει ασθενες το σημα στην τηλεοραση μου.Μενω σε πολυκατοικια στο 1ο και η γραμμη της κεραιας ειναι μονη,ετσι αν καποιος που ειναι στην ιδια σειρα με αυτη που εχω την c750 πειιραξει κατι στην πριζα του τοτε δημιουργει προβλημα στους απο κατω.Προπρερσι ενας στον τεταρτο ειχε αλλαξει την πριζα της κεραιας του,αλλα δεν εκανε σωστα την συνδεσμολογια,δημιουρωντας προβλημα στο διαμερισμα του τριτου,του απο πανω μου και σε εμενα.Κρατα μας ενημερους.

Νομίζω ότι με μια εσωτερική καλή κεραία (όπου το σήμα να είναι τουλάχιστον 70%) θα μπορέσω να καταλάβω αν είναι θέμα κεραίας, καλωδίου, λήψης η tuner. Αυτό που αναφέρεις bravestar είναι λογικό αλλά σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει πρόβλημα στο καλώδιο η αλλού το σήμα που λαμβάνω στην TV θα έπρεπε να έχει διαφορά στην ισχύει η να έχει bit errors.

Ξέχασα να αναφέρω ότι μπήκα και στο service menu και έκανα ένα general reset (όπου όλα ήρθαν στις αρχικές τους ρυθμίσεις) και ξανά έκανα scanning , etc.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Παιδια μηπως μας ξεχασε λιγακι η Σαμυ μας απο το θεμα ενημερωσεων? Ειμαστε απο τις 11 Μαιου με το "3009,2" ακομα.
Μια ερωτηση σε οποιον κατεχει. Υπαρχει περιπτωση να μπορεσουμε να περασουμε με καποιον τροπο (usb stick, σαν προγραμμα), ή με αναβαθμιση της Σαμυ το Smart tv και στην δικια μας τηλεοραση? Με οτι συνεπαγεται αυτης απο θεμα προγραμματων και πατφορμας.Πιστευω πως δεν θα υπολειπεται και πολυ απο τις καινουριες ("D" σειρα) μετα απο αυτο, εαν φυσικα γινεται! Οποιος κατεχει ας παραθεσει σχετικα.
Ευχαριστω εκ των προτερων, Δημητρης Λ.

Νομίζω ότι με μια εσωτερική καλή κεραία (όπου το σήμα να είναι τουλάχιστον 70%) θα μπορέσω να καταλάβω αν είναι θέμα κεραίας, καλωδίου, λήψης η tuner. Αυτό που αναφέρεις bravestar είναι λογικό αλλά σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει πρόβλημα στο καλώδιο η αλλού το σήμα που λαμβάνω στην TV θα έπρεπε να έχει διαφορά στην ισχύει η να έχει bit errors.
Mε τα προηγουμενα καλωδια που χρησιμοποιουσα ειχα θεματακι με ολα τα ψηφιακα,ειχα αλλαξει 4 καλωδια(τα λευκα που περνουμε απο τον ηλεκτρολογο τησ γειτονιας δεν εκαναν δουλεια)η κατασταση βελτιωθηκε με το νεο καλωδιο που το πληρωσα 19 euro με θωρακιση κτλ.(στα ψηφιακα της ερτ ακομη εμφανιζονται pixel αλλα οχι τοσο συχνα πλεον).

Νομίζω ότι γίνεται ένα λάθος. Το σήμα είναι ψηφιακό πράγμα που σημαίνει 0 η 1. Δεν έχει καμιά σχέση με το αναλογικό σήμα η με τα καλώδια. Η έχεις σήμα έστω και 5% (σταθερό χωρίς errors) και βλέπεις όπως και κάποιος που έχει 100% η δεν βλέπεις καθόλου (ένα από τα καλά του ψηφιακού σήματος). Ούτε θωράκιση χρειάζεται ούτε τίποτα. (Αρκεί να μην ''τρέχει'' δίπλα σε καλώδια με ρεύμα και κάνει παρεμβολές). Και με ένα απλό καλώδιο (που έχεις για το φως του γραφείου ) άμα το βάλεις στην υποδοχή της κεραίας (και λαμβάνει σήμα) μπορεί να βλέπεις τέλεια.
Όλα τα αλλά είναι για να πουλάνε.