Samsung Curved 4K 55''

Παίδες,

μια και η Netflix άρχισε πρόσφατα να σερβίρει 4K, και μια και μετά από 12 ώρες δουλειά καθημερινά δεν υπάρχει κουράγιο για εξόδους και ποτά, απλά αράζουμε αγακαλίτσα στον καναπέ, σκέφτηκα να αναβαθμίσω την 42άρα LG της πλάκας μου με κάτι λίγο μεγαλύτερο και καλύτερο ώστε τουλάχιστον να το φχαριστιόμαστε λίγο παραπάνω :ADFADF1:.

Βρήκα στο Αμαζον αυτή εδώ, (μια και γενικά μ'αρέσει η εικόνα στις Samsung), που λέγεται μεν Samsung 55 6700, αλλά δεν είναι αυτή που έρχεται με παρόμοιο όνομα στην Ευρώπη, αφού δεν είναι 3D αλλά 4Κ και Curved.

Έχει κανείς καμιά ιδέα σε ποιό ευρωπαϊκό μοντέλο αντιστοιχεί, ώστε να διαβάσω σχόλια εδώ μέσα; Ή, γενικότερα, έχει κανείς σχόλια για τη συγκεκριμένη; Νομίζω πως κάτω απ'το ψυχολογικό όριο του χιλιάρικου, με curved και 4K φαίνεται καλή λύση στις 55''...

Η χρήση είναι 70% ταινίες/σειρές και 30% gaming.

Last edited:
Ευχαριστώ παιδιά! Θεωρείτε λοιπόν ότι η Sony 810 είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να πάρει κανείς σ'αυτό το μέγεθος μέχρι το όριο του χιλιάρικου;

(στα reviews όντως την τρώει τη Samsung. Βέβαια το curved έχει χάζι, αλλά προφανώς προτεραιότητα είναι η εικόνα..)

Δεν έχω TV αλλά θα σου πω μια λέξη:

Costco

Η χειροπιαστή ξεγνοιασιά που έχεις σε πιθανές επιστροφές είναι πολύ πιο σημαντική από υποτιθέμενη διαφορά σε ποιότητα εικόνας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σημείωση: χθες που πήγα είχε προσφορά σε Samsung curved.

Δεν έχω TV αλλά θα σου πω μια λέξη:

Costco

Η χειροπιαστή ξεγνοιασιά που έχεις σε πιθανές επιστροφές είναι πολύ πιο σημαντική από υποτιθέμενη διαφορά σε ποιότητα εικόνας.

Σημείωση: χθες που πήγα είχε προσφορά σε Samsung curved.

Εννοείς να την αγοράσω από Costco? Οι τιμές είναι εξωφρενικές σε σχέση με Amazon (~200$ πάνω).

Ναι. Κάνε μια βόλτα επιτόπου να τις δεις. Επιστροφές χωρίς ερωτήσεις και τα λεφτά στο χέρι. Ενώ για επιστροφή στο αμαζον τα μεταφορικά είναι δικά σου.

Τηλεόραση 55άρα με 50/60hz on panel δεν είναι και ότι καλύτερο πίστεψε με...
Καλύτερα τη Sony.

Αν και τώρα είδα ότι η χρήση της δεν περιλαμβάνει καθόλου τηλεοπτικό ή αθλητικά οπότε ίσως σώζεται η κατάσταση.

Εννοείς να την αγοράσω από Costco? Οι τιμές είναι εξωφρενικές σε σχέση με Amazon (~200$ πάνω).

Επειδή με παραξένεψε λίγο αυτό που είπες για τις τιμές, το κοίταξα σήμερα και βλέπω ότι η ίδια τηλεόραση στο Amazon έχει 997 και στο Costco 979, οπότε αυτό που λες δεν ισχύει πάντα. Βέβαια με τις (μεταβλητές) εκπτώσεις που έχουν συνεχώς όλοι, δύσκολα βγαίνει άκρη για τιμές...

http://www.amazon.com/Samsung-UN55JU6700-Curved-55-Inch-Ultra/

http://www.costco.com/Samsung-55"-C...-LCD-TV-UN55JU670DFXZA.product.100170628.html

Επειδή με παραξένεψε λίγο αυτό που είπες για τις τιμές, το κοίταξα σήμερα και βλέπω ότι η ίδια τηλεόραση στο Amazon έχει 997 και στο Costco 979, οπότε αυτό που λες δεν ισχύει πάντα. Βέβαια με τις (μεταβλητές) εκπτώσεις που έχουν συνεχώς όλοι, δύσκολα βγαίνει άκρη για τιμές...

http://www.amazon.com/Samsung-UN55JU6700-Curved-55-Inch-Ultra/

http://www.costco.com/Samsung-55"-C...-LCD-TV-UN55JU670DFXZA.product.100170628.html

Ναι, στο amazon είχε προσφορά πριν, και τωρα την εβγαλε και το Costco.

Παιδιά καταλήγω μάλλον στη Sony 810 που πρότεινε και ο Ducksong. Την είδα από κοντά και μου φάνηκε ωραία. Διαφορές δεν παρατήρησα σε σχέση με την Curved που ξεκίνησε το νήμα, αλλά οι συνθήκες μέσα σε μαγαζί δεν είναι και ιδανικές για ψείρισμα. Σύμφωνα με τα reviews η Sony είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πάρεις μέχρι 1000.

Θέλω να ρωτήσω κάτι βασικό όμως. Όπως ανέφερα, ταινίες (και..."κινηματογραφικού τύπου" σειρές) θα είναι η βασική χρήση. Για τον λόγο αυτό θέλω να βεβαιωθώ ότι όλα αυτά τα κόλπα στην κίνηση δεν θα μου σερβίρουν αυτή την άθλια εμπειρία που η ταινία είναι τόσο "φυσική" που τελικά μοιάζει με...ειδήσεις και σου καταστρέφει όλη την κινηματογραφική αίσθηση. Στο κατάστημα το είδα αυτό έντονο σε μια πανάκριβη Samsung curved (μακριά απ'το budget μου), αλλά ευτυχώς όχι στη Sony. Ξαναλέω όμως, απ'το κατάστημα δε βλέπεις και πολλά, οπότε θα προτιμούσα κάποιον που να έχει ψάξει το θέμα: αυτό το πράγμα υπάρχει στη Sony; κι αν ναι, απενεργοποιείται αν δεν το θέλω;

Edit: Τώρα googlάροντας είδα ότι αυτό που γράφω λέγεται Soap opera effect. Και ΔΕΝ το θέλω, για κανένα μα κανένα λόγο!

Last edited:
Αυτό που είδες στο κατάστημα με τη Samsung είναι πιθανότατα κακή ρύθμιση.
Αυτός είναι και ο λόγος που σου πρότεινα τηλεόραση με 120Hz, αφού δεν είδες το φαινόμενο σε ταινιά στο κατάστημα δεν θα το δεις ούτε στο σπίτι.

Παίδες,

μια και η Netflix άρχισε πρόσφατα να σερβίρει 4K, και μια και μετά από 12 ώρες δουλειά καθημερινά δεν υπάρχει κουράγιο για εξόδους και ποτά, απλά αράζουμε αγακαλίτσα στον καναπέ, σκέφτηκα να αναβαθμίσω την 42άρα LG της πλάκας μου με κάτι λίγο μεγαλύτερο και καλύτερο ώστε τουλάχιστον να το φχαριστιόμαστε λίγο παραπάνω :ADFADF1:.

Βρήκα στο Αμαζον αυτή εδώ, (μια και γενικά μ'αρέσει η εικόνα στις Samsung), που λέγεται μεν Samsung 55 6700, αλλά δεν είναι αυτή που έρχεται με παρόμοιο όνομα στην Ευρώπη, αφού δεν είναι 3D αλλά 4Κ και Curved.

Έχει κανείς καμιά ιδέα σε ποιό ευρωπαϊκό μοντέλο αντιστοιχεί, ώστε να διαβάσω σχόλια εδώ μέσα; Ή, γενικότερα, έχει κανείς σχόλια για τη συγκεκριμένη; Νομίζω πως κάτω απ'το ψυχολογικό όριο του χιλιάρικου, με curved και 4K φαίνεται καλή λύση στις 55''...

Η χρήση είναι 70% ταινίες/σειρές και 30% gaming.

Το Netflix άνοιξε αλλα αν έγινες συνδρομητής μάλλον θα παρατήρησες οτι δεν εχει καμία σχεση με την αμερικανική έκδοση .Οι ταινίες ειναι πολυ παλιές η πιο πρόσφατη ειναι το Gravity και οι γνωστές σειρές δεν υπάρχουν και Φυσικα δεν υπάρχουν Ελληνικοί υπότιτλοι εινσι σε πολυ δοκιμαστικό και αρχικό στάδιο .Εγω βλέπω FHD υλικό με 6αρα ταχύτητα χωρίς κανένα προβλημα σε σημείο που μου εχει κάνει εντύπωση .Για να δεις 4κ υλικό στο επίσημο site που εχει τα πακέτα σύνδρομης στα 12e ειναι το πακέτο με το 4κ λεει οτι θελει ταχύτητα τουλάχιστον 25 άρα Vdsl .Αυτο στο λέω γιατι με κατω απο 25 θα έχεις προβλημα .

Γνώμη δικια μου μη πας τωρα σε 4κ περίμενε σε ενα με δυο χρονια .Παρες μια καλή FHD η αν θες ποιότητα και μαυρο oled αλλα ξεφεύγει

Αυτό που είδες στο κατάστημα με τη Samsung είναι πιθανότατα κακή ρύθμιση.
Αυτός είναι και ο λόγος που σου πρότεινα τηλεόραση με 120Hz, αφού δεν είδες το φαινόμενο σε ταινιά στο κατάστημα δεν θα το δεις ούτε στο σπίτι.

Πιθανόν, απ'την άλλη αυτή η (ναυαρχίδα) Samsung ήταν το κεντρικό demo του 4Κ στο μαγαζί, όπου με tablet επέλεγες τι θα δεις, διαφορετικά είδη (ταινίες, τηλεόραση, μουσικά, αθλητικά κλπ.), οπότε θα περίμενα ότι την έχουν προσεκτικά ρυθμισμένη. Άσε που μόλις το είπα στον υπάλληλο, άρχισε να κοκκορεύεται για το "γι'αυτό είναι η ναυαρχίδα, επειδή η κινηση είναι τοσο φυσική, κλπ κλπκ κλπ".

Εν τω μεταξύ υπάρχει και μια άλλη εταιρία που δεν έρχεται μάλλον στην Ευρώπη, η Vizio, με πολύ καλές κριτικές και σε πολύ καλές τιμές, πχ. στα 930$ η 60" 4Κ.

Άντε όμως τώρα μετά από τόσα χρόνια πλύσης εγκεφάλου με Sony - Samsung - LG να δοκιμάσεις το διαφορετικό, ποιος το παίρνει απόφαση;!!

Το Netflix άνοιξε αλλα αν έγινες συνδρομητής μάλλον θα παρατήρησες οτι δεν εχει καμία σχεση με την αμερικανική έκδοση .Οι ταινίες ειναι πολυ παλιές η πιο πρόσφατη ειναι το Gravity και οι γνωστές σειρές δεν υπάρχουν και Φυσικα δεν υπάρχουν Ελληνικοί υπότιτλοι εινσι σε πολυ δοκιμαστικό και αρχικό στάδιο .Εγω βλέπω FHD υλικό με 6αρα ταχύτητα χωρίς κανένα προβλημα σε σημείο που μου εχει κάνει εντύπωση .Για να δεις 4κ υλικό στο επίσημο site που εχει τα πακέτα σύνδρομης στα 12e ειναι το πακέτο με το 4κ λεει οτι θελει ταχύτητα τουλάχιστον 25 άρα Vdsl .Αυτο στο λέω γιατι με κατω απο 25 θα έχεις προβλημα .

Γνώμη δικια μου μη πας τωρα σε 4κ περίμενε σε ενα με δυο χρονια .Παρες μια καλή FHD η αν θες ποιότητα και μαυρο oled αλλα ξεφεύγει

Είμαι Αμερική, γι'αυτό και δίνω τόσο μεγάλη σημασία στο Netflix. Όντως μαθαίνω ότι στην Ελλάδα είναι απογοητευτικά τα πράγματα, εδώ όμως είναι super, και ειδικά για την τιμή, χωρίς αντίπαλο.

Για τη σύνδεση όντως ανησυχώ λίγο, αφού μετράω κάτι σαν 27Μbit download, και τα 4Κ βιντεάκια στο Youtube άλλες φορές τρέχουν αέρα πατέρα, άλλες κολλάνε. Η μ@λ@κί@ είναι ότι δε μπορώ να δοκιμάσω πριν πάρω την τηλεόραση (αφού η Netflix δε δίνει 4K στο PC), οπότε μάλλον θα το ρισκάρω. Σε κάθε περίπτωση, το μέγεθος είναι αρκετούτσικο στις 55" και η απόσταση θέασης είναι κοντά στα 2-2.5m, οπότε ίσως να'χει νόημα, έστω και σαν futureproof λύση. Στη χειρότερη, μπορώ να αναβαθμίσω και τη γραμμή μου (αν και κοιτάζω να το αποφύγω, εδώ είναι φαρμακείο οι τιμές του ίντερνετ).

Last edited by a moderator:
Iάσωνα, καλή χρονιά, Sony είναι καλές ίσως να μπορούσες να δεις και την Panasonic, πάντως οι curved πάντα κατά την γνώμη μου είναι πολύ υπερεκτιμημένες.
Καλές θεάσεις.

Επανέρχομαι με εντυπώσεις μετά την παραλαβή.

WOW! Είχα χρόνια να παίξω για πολλή ώρα με "καλή" τηλεόραση (η προηγούμενη ήταν μια LG των 300$) και πραγματικά έμεινα παγωτό με κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, ενώ ποτέ δεν ήμουν ευαίσθητος στο θέμα της κίνησης στις ταινίες, κατάλαβα αμέσως την τρομακτική βελτίωση (αν και εννοείται ότι το motion flow παραμένει στο true cinema, οτιδήποτε πιο ομαλό απορρίπτεται ως... "ντοκιμαντέρ").

Η εικόνα σε 4K μου δίνει επιτέλους την αίσθηση του καλού (αμερικανικου) κινηματογράφου, με βάθος, κοντραστ, χρώμα, και λεπτομέρεια που ξυρίζει. Το κερασάκι βεβαίως είναι το ότι το upscaling του 1080 είναι επίσης εξαιρετικό.

Μια όμως ένσταση ρε παιδιά, σχεδόν απογοητευτική: Οι 4 γωνίες της οθόνης, υποφωτισμένες σε βαθμό που δε χρειάζεται test patterns για να το δεις. Βέβαια έχω και λίγο 'αρρωστο' μάτι, και με το που το είδα μια φορά το παρατηρώ συνεχεια. Κοίταξα online και μάλλον φαίνεται να είναι σχετικά εγγενής αδυναμία όχι μόνο του μοντέλου αλλά και της κατηγορίας των <1000.

H φωτό είναι από το review του rtings, και αποτυπώνει αυτό που βλέπω κι εγώ λίγο πολύ:

x810c-dse-large.jpg

Οπως λες και εσύ, σε μεγάλη τηλεόραση Led-Lcd και ειδικά στις budget λύσεις, πάντα θα υπάρχει κάτι που ξενερώνει το "άρρωστο μάτι"
Καλύτερα αυτό, παρά κανένα εκνευριστικό clouding που σου χαλάει την θέαση στο σκοτάδι.

Απάντηση: Re: Samsung Curved 4K 55''

Ναι, στο amazon είχε προσφορά πριν, και τωρα την εβγαλε και το Costco.

Παιδιά καταλήγω μάλλον στη Sony 810 που πρότεινε και ο Ducksong. Την είδα από κοντά και μου φάνηκε ωραία. Διαφορές δεν παρατήρησα σε σχέση με την Curved που ξεκίνησε το νήμα, αλλά οι συνθήκες μέσα σε μαγαζί δεν είναι και ιδανικές για ψείρισμα. Σύμφωνα με τα reviews η Sony είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πάρεις μέχρι 1000.

Θέλω να ρωτήσω κάτι βασικό όμως. Όπως ανέφερα, ταινίες (και..."κινηματογραφικού τύπου" σειρές) θα είναι η βασική χρήση. Για τον λόγο αυτό θέλω να βεβαιωθώ ότι όλα αυτά τα κόλπα στην κίνηση δεν θα μου σερβίρουν αυτή την άθλια εμπειρία που η ταινία είναι τόσο "φυσική" που τελικά μοιάζει με...ειδήσεις και σου καταστρέφει όλη την κινηματογραφική αίσθηση. Στο κατάστημα το είδα αυτό έντονο σε μια πανάκριβη Samsung curved (μακριά απ'το budget μου), αλλά ευτυχώς όχι στη Sony. Ξαναλέω όμως, απ'το κατάστημα δε βλέπεις και πολλά, οπότε θα προτιμούσα κάποιον που να έχει ψάξει το θέμα: αυτό το πράγμα υπάρχει στη Sony; κι αν ναι, απενεργοποιείται αν δεν το θέλω;

Edit: Τώρα googlάροντας είδα ότι αυτό που γράφω λέγεται Soap opera effect. Και ΔΕΝ το θέλω, για κανένα μα κανένα λόγο!

Δεν υπάρχει μέσο με το interpolation on ως μόνιμη επιλογή.

Αυτό που ανέβασες, Ιάσων, δεν έχει τόσο θέμα με την ομοιομορφία φωτεινότητας...έχει μεγάλο θέμα με την χρωματική ομοιομορφία. Το γκρι είναι κατά μεγάλους τόπους, πράσινο!!

Τόσο, που θα βλέπεις τους γαύρους με πράσινα ρούχα!!:flipout: