Samsung Galaxy S5 -VS- Sony Z3 Compact

Re: Samsung galaxy s5 vs sony z3 compact..

Το Note 4 AMOLED έχει και αυτό , ευχαριστώ που προσέθεσες και αυτό το τεστ , ουσιαστικά επιβεβαιώνεις αυτό που λέω.

Όντως το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να το αντικαταστήσει κανείς οπότε την χαμηλή αντίθεση , το γκρι σκούρο αντί για μαυρο και την κακή ομοιομορφία των IPS τα έχω δει και τα έχω απορρίψει.

Εύχομαι και εσύ να πας κάποια μέρα σε κινητό με κορυφαία οθόνη και να μην μένεις ικανοποιημένος με μετριότητες.

Last edited:

Είναι σαν να συγκρινεις dila με lcd προβολέα. 5-0 από τα αποδυτήρια.
Μια σύγχρονη amoled είναι ότι καλύτερο μπορεί να μπει σε smartphone.

Εγω παντως διαφωνω.
Εχω ηδη την κορυφαια οθονη και σε smartphone και tablet και παραδοξως δεν ειναι amoled.
Το μαυρο ειναι το λιγοτερο προτερημα των amoled(μονο σε ταινιες παιζει ρολο στην πραγματικη ζωη και στα ρουχα)
Εμενα με ενδιαφερει η αποδοση του λευκου,της φωτεινοτητας και της φυσικοτητας(μην ταυτιζουμε την φυσικοτητα με ξεθωριασμα-δεν ειναι ταυτοσιημες εννοιες οπως λανθασμενα αναφερεται) των χρωματων χωρις τα ψευτικα των amoled,σαν να εχουν υποστει επεξεργασια και που δεν κολλαν στο φυσικο κοσμο.
Περα απο το burn in φαινομενο που τα χαρακτηριζει να δεσει το γλυκο.
Sorry αλλα δεν με εντυπωσιαζει η amoled τεχνολογια.
Ισως σε καμια 5ετια οταν θα βελτιωθουν στα αρκετα μειων που εχουν σημερα.
Οπως απεδειξε το SP3 μια χαρα η IPS τεχνολογια μπορει να ειναι εφαμιλη των amoled στα πρετερηματα της.

Η ενσταση μου ηταν η εφαλμενη και εκτος τοπου και χρονου τοποθετηση οτι η amoled ειναι μερα με την νυχτα με την IPS.
Τα συμπερασματα τα εδωσα και δεν μπορουν να τεθουν υπο αμφισβητηση οπως τα εδωσε στην δημοσιοτητα η display mate.

Last edited:

http://www.displaymate.com/Galaxy_Note4_ShootOut_1.htm

ενα απο τα πολλα σαιτ που ασχολουνται εκτεταμενα με οθονες κινητων,στην συγκεκριμενη του δοκιμη,μας λεει ξεκαθαρα,οτι η τελευταια γενια των amoled οθονων στο κομματι φωτεινοτητα,χρωματα και αναγνωση της οθονης σε υψηλο φωτισμο,εχει ξεπερασει τα κουσουρια των προηγουμενων γενεων.
δεν νομιζω οτι η τεχνολογια amoled,εχει πια αντιπαλο και δειχνει οτι ειναι το αυριο και στις οθονες κινητων.

http://www.displaymate.com/Galaxy_Note4_ShootOut_1.htm

ενα απο τα πολλα σαιτ που ασχολουνται εκτεταμενα με οθονες κινητων,στην συγκεκριμενη του δοκιμη,μας λεει ξεκαθαρα,οτι η τελευταια γενια των amoled οθονων στο κομματι φωτεινοτητα,χρωματα και αναγνωση της οθονης σε υψηλο φωτισμο,εχει ξεπερασει τα κουσουρια των προηγουμενων γενεων.
δεν νομιζω οτι η τεχνολογια amoled,εχει πια αντιπαλο και δειχνει οτι ειναι το αυριο και στις οθονες κινητων.

Εως το κοστος προσεγγισει αυτο των ips δυσκολα θα γινουν mainstream.
Αμα δεν λυσουν το σοβαρο θεμα του burn in,και δεν ξερω πως θα το λυσουν,αφου τα οργανικα στοιχεια που αποτελουνται ενω ειναι αιτια των προτερηματων,ειναι ταυτοχρονα και η αχιλλιως πτερνα τους.
Παρεπιμπτωντος το ειδα το Note 4 και δεν μου εκανε τοσο τρομερη εντυπωση οσο περιμενα η οθονη του βαση των οσων αναγραφονται.
Και εν πασςι περιπτωση η οθονη ειναι μονο ενα κριτηριο απο πολλα αλλα εξισου σημαντικα κριτηρια στην επιλογη κινητων.
Αν ηταν ετσι ολοι θα παιρναμαι Samsung,ενω αυτο που συμβαινει σημερα ειναι σημαντικη μειωση ποσοστων της στην αγορα.

Αρα δεν αποτελει κριτηριο να ανεβουν στην αμαξα της Samsung η amoled τεχνολογια.

οπως ειναι ακομα ακριβα τα amoled πανελ στις τιβι,ετσι θα παραμεινουν ακριβα για λιγο καιρο ακομη και στα τηλεφωνα.
η ταχυτατη εξελιξη του σε συνδυασμο με την αποδοση του-που οσο περναει ο καιρος φθανει στο απολυτο-ειναι το μελλον σε τηλεορασεις,μονιτορ και τηλεφωνα.αυτο νομιζω οτι δεν χωρα αμφισβητηση...

οπως ειναι ακομα ακριβα τα amoled πανελ στις τιβι,ετσι θα παραμεινουν ακριβα για λιγο καιρο ακομη και στα τηλεφωνα.
η ταχυτατη εξελιξη του σε συνδυασμο με την αποδοση του-που οσο περναει ο καιρος φθανει στο απολυτο-ειναι το μελλον σε τηλεορασεις,μονιτορ και τηλεφωνα.αυτο νομιζω οτι δεν χωρα αμφισβητηση...

Αυτό μένει να το δούμε στην πράξη.
Ενώ κινητο η tablet θα μπορουσα να αγόραζα εφόσον δεν τα κρατάω πάνω από ένα χρόνο,οχι όμως τηλεόραση η οθόνη που τα κρατάω πολλά χρονια με amoled

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έτσι κι αλλιώς δεν ενδιαφέρει τους περισσοτερους να πάρουν το οποιο μέγιστο η καλύτερο, αλλά να κανουν την δουλεία τους άνετα και οικονομικά.
Και μέχρι σήμερα σε κινητά μόνο το Note 4 αξίζει που όμως είναι σταγόνα στον ωκεανό και απευθύνεται σε πολύ πολυ συγκεκριμένο κοινο.
Διότι οι amoled στα πιο φθηνά της Samsung είναι πολύ κατώτερα.

δεν ειναι μονο το note 4.το ξεκινημα της ουσιαστικης βελτιωσης εχει ξεκινησει απο το s5.
απο τα 150 ευρω και πανω,στα περισσοτερα φοραει amoled.πολυ πιο αξιοπρεπεις οθονες απο αντιστοιχες tft&ips στην ιδια κατηγορια.
δεν εχεις να περιμενεις κατι αλλο οσο αναφορα τα πανελ.οι Lcd απετυχαν με οτι και τρικ χρησιμοποιησαν(Backlight led)και οι πλασμα μας εχουν χαιρετησει εδω και πολυ καιρο.
στα ips απλα δεν υπαρχει μαυρο.κατι που σημαινει οτι ξεχνας την εξελιξη του,τουλαχιστον στις τηλεορασεις.

στα των τηλεφωνων τωρα(που ειναι και το θεμα του φιλου και του το καναμε μπαχαλο..)εαν δεν πηγαινα σε samsung θα επερνα καποιο απο Lg(g2-g3)που παροτι Ips εχει γινει πολυ καλη δουλεια.
επισης θα του βαλω στο παιχνιδι και το motorola G 2G,το οποιο επισης εχει πολυ καλο πανελακι και ειναι οτι καλυτερο σε αυτην την κατηγορια τιμης.

Νομίζω το εξαντλήσαμε το θέμα τα των οθονών.
Και εγώ προτείνω εναλλακτική των Samsung το g2 που το ειχα και ήταν εξαιρετικό αλλά το 32αρι.
G3 δεν προτείνω,ειναι η οθόνη του πιο σκοτεινή, και μπαταρία χειρότερη.
Και σε Samsung είτε το Alpha είτε το Α5 όχι το το s5.
Επίσης εξαιρετική πρόταση το z3 compact που υπερέχει σε αυτονομία σημαντικά και έχει micro sd στα συν του αν τον ενδιαφέρει αυτό το χαρακτηριστικό.

Όλα έχουν εξαιρετικές οθόνες και παραπονο δεν θα έχει κάνεις σε αυτό το τομέα.

μπορει στον τομεα εικονας-ηχου,να βρισκομαι εξω απο τα νερα μου.
στο θεμα ομως κινητης ειμαι παλια καραβανα.
το s5 γιατι να το επιλεξει καποιος.
ο tw της samsung συνεχιζει να εχει λοξυγκα,τα bezels συγκρινομενα με των sony,στο s5 δεν τα λες και μικροτερα.
ισως στο μονο που θα του δωσω προβαδισμα ειναι στην καμερα που στις ημερησιες φωτο ειναι εκπληκτικη,σε φωτογραφιες εσωτερικου χωρου χανει και στην οθονη.
Προσοχη ομως,αν το μελλον ηταν στις amoled τοτε θα ειχε υιοθετηθει και απο τις υπολοιπες εταιρειες,ομως οχι,μπορει να δινει μια εντυπωσιακη απεικονιση μια amoled,ομως ειναι ψευδης.υπερκορεσμενα χρωματα,μικροτερη διαρκεια ζωης σε σχεση με τις lcd.ω ναι,μετα απο καμποσο καιρο χανουν τη λαμψη τους και συχνα παρουσιαζουν και θεματα.
κατα τα αλλα,η samsung ξεκινησε να πεφτει μετα την ελευση του s5,Που δεν εκπλησε πουθενα.και ειδικα στο θεμα της εμφανισης,σαν κινεζος ειναι.
το alpha πολυ καλυτερο αν και μικροτερο.
επισης το a5 παρα πολυ καλη συκευη.

To S5 είναι καλύτερο σαν κινητό από το G3 , συγκεκριμένα: (α) αρκετά ταχύτερο (βλέπε αποτελέσματα antutu και geekbench) (β) με πολύ καλύτερη κάμερα (βλέπε τεστ dxomark), (γ) μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας (βλέπε τεστ phonearena) και (δ) οθόνη (βλέπε τεστ displaymate). Σαν σχεδιασμός είναι πολύ χειρότερο , σε αυτό συμφωνώ.

Όταν πέσουν οι τιμές των AMOLED θα τις βλέπουμε σε πιο πολλά μοντέλα , για διάρκεια ζωής είναι αστείο να λέμε σε κινητό (εκτός και θέλει να το κρατήσει κάποιος μια δεκαετία).

Η ίδια η LG στο καλύτερο της κινητό (top of the range) , δηλαδή το Flex 2 βάζει οθόνη AMOLED και αυτό λέει πολλά άσε που στελέχη της υποβιβάζουν τις LED...

LG talks down rival TVs as ‛just LED’...http://www.trustedreviews.com/news/lg-talks-down-rival-tvs-as-just-led#MXQKvi4RJgoZ43cC.99

Βέβαια φτηνή οθόνη=IPS οπότε θα τις βλέπουμε αρκετό καιρό ακόμη.

διαφωνω.

απο τα benchmarks περιμενεις να δεις τις επιδοσεις μια συσκευης?η απο την εμπειρια χρησης?γιατι αν ειναι ετσι και το nexus 5 εχει χαμηλα σκορ αλλα τα παταει κατω τα περισσοτερα κινητα σαν εμπειρια χρησης.

Επειτα,το g3 ειναι πιο smooth πλεον με την 5,αντιθετως το s5 δυστυχως κομπιαζει τρελα με την 5 και ολοι αναρωτιουντε το γιατι.γενικα εχει γινει λιγο χαμος.
το πολυ καλυτερη καμερα επισης δεν το παραδεχομαι.ειδικα στις νυχτερινες το s5 χανει για τα καλα.

και μπαταρια,ποια ακριβως καλυτερη αυτονομια?5 ωρες βγαζουν και τα 2,ανοιχτη οθονη,μπορουν να πανε και 5:30,με το ζορι.

Και τελος,δεν χρειαζεται να δω εξωτερικες πηγες για να πιστεψω κατι.γιατι δεν τα πιστευω απλα.πιστευω αυτα που βλεπω ζωντανα κι αυτα που εχω στα χερια μου.και ποσο μαλιστα να κοιταξω benchmarks και διαφορα αλλα τεστακια,συγνωμη αλλα αυτα ειναι για τα μωροπιστα παιδια και προτεινω κανεις να μην τα παιρνει στα σοβαρα.

To S5 είναι καλύτερο σαν κινητό από το G3 , συγκεκριμένα: (α) αρκετά ταχύτερο (βλέπε αποτελέσματα antutu και geekbench) (β) με πολύ καλύτερη κάμερα (βλέπε τεστ dxomark), (γ) μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας (βλέπε τεστ phonearena) και (δ) οθόνη (βλέπε τεστ displaymate). Σαν σχεδιασμός είναι πολύ χειρότερο , σε αυτό συμφωνώ.

.....

Είχα το G3, και το άλλαξα για το S5. Ισχύουν και τα 4 παραπάνω.

Και τελος,δεν χρειαζεται να δω εξωτερικες πηγες για να πιστεψω κατι.γιατι δεν τα πιστευω απλα.πιστευω αυτα που βλεπω ζωντανα κι αυτα που εχω στα χερια μου.και ποσο μαλιστα να κοιταξω benchmarks και διαφορα αλλα τεστακια,συγνωμη αλλα αυτα ειναι για τα μωροπιστα παιδια και προτεινω κανεις να μην τα παιρνει στα σοβαρα.

Τα benchmarks χρησιμεύουν για να ξέρεις τις πραγματικές επιδόσεις και να μην πέφτεις θύμα του marketing των εταιρειών. Καλός ο σχεδιασμός δεν λέω αλλά να υπάρχει και ουσία.

σοβαρολογεις τωρα?ποιες πραγματικες επιδοσεις που ειναι καραfake.και ξερω παρα πολυ καλα μαλιστα.
τεσπα ο καθενας με την γνωμη του.

Ναι, πριν. Δεν ξερω αν μεταμορφωθηκε μετα το G3.

Ενας κυριος (για εμενα) λογος βεβαια που το αλλαξα, ηταν λογω μεγεθους - δεν μπορουσα να χειριστω με το ενα χερι τι G3 (δεν βοηθα καθολου το οτι εχει κουρμπαριστες πισω ακμες)

μετα την ελευση της lolipop το τηλεφωνο πραγματικα μεταμορφωθηκε.

Ναι, πριν. Δεν ξερω αν μεταμορφωθηκε μετα το G3.

Ενας κυριος (για εμενα) λογος βεβαια που το αλλαξα, ηταν λογω μεγεθους - δεν μπορουσα να χειριστω με το ενα χερι τι G3 (δεν βοηθα καθολου το οτι εχει κουρμπαριστες πισω ακμες)

και εγώ λόγο μεγέθους το άλλαξα και πήρα το alpha

τελικά επέλεξα το alpha.. έχω ενθουσιαστεί πάρα πολύ και από design ( απίστευτο σε λευκό) και από ταχύτητες απόκρισης. τουλάχιστον για τη χρήση που το θέλω εγώ είναι πραγματικά εξαιρετικό. πολύ καλή φωτογραφική...και οθόνη...