Samsung H6400 ή Sony 8wxx

astratos

New member
9 March 2009
31
Καλησπερα σας, ειμαι αρκετες μερες εδω μεσα και δεν εχω πολυκαταλαβει τι χαρακτηριστικα πρεπει να εχει η τηλεοραση που προκειται να αγορασω.
Ειχα καταληξει στην Samsung H6400 48'' ή 55''. Αλλα διαβασα και καλα λογια για την Sony 8w.
Εχω ΟΤΕ ΤV και βλεπω απο εκει και τα digea. Με ενδιαφερει η εικονα περισσοτερο στα αναλογικα καναλια, φυσικα και στις ταινιες. Το smart δεν το ξερω αλλα θα ηθελα να το μαθω.
Επομενως τι προτεινετε απο τις 2, κι αν ειναι SONY ποιο μοντελο;

Ευχαριστω εκ των προτερων

Και οι δύο τηλεόρασης είναι πάρα πολύ καλές. Το τηλεοπτικό της σόνυ είναι καλύτερο καθώς και το input lag για παιχνίδι, η σαμσουνγκ έχει καλύτερο Smart & 3D. Σε HD υλικό είναι και οι δύο πάρα πολύ καλές.

ναι αλλα η sony ειναι πολυ πιο ακριβη απο την samsung. Αξιζει αυτη η διαφορα χρηματων; Υπαρχει sony χωρις 3D, ωστε να πεσει η τιμη, και να εχει καλυτερη εικονα απο τη samsung 6400?

Εγώ θα πρότεινα την βόλτα από καταστήματα όταν υπάρχει δίλλημα sammy 6xxx vs σονυ 7xxx, 8xxx και φέτος υπάρχουν πολλά όπως βλέπω από τα νήματα αγοράς. Οι διαφορές είναι μικρές κάπου κερδίζεις στη μία κάπου στην άλλη και η τελική απόφαση είναι η τιμή και ποιά θα κάνει κλικ στο μάτι . Φροντίστε μόνο οι τηλεοράσεις να παίζουν σε default modes και να μην είναι πειραγμένα γιατί πολλές φορές μπορεί να βγούν λανθασμένα συμπεράσματα από λάθος ρυθμίσεις.

και εγω μεταξυ των 2 ειμαι. οπωσδηποτε θελω να δω τη σονυ λογω του θεματος που εχει με το viewing angle. θέλω να δω ποσο σημαντικο ειναι.

επίσης εχω βαση με βραχιωνα πανακριβο ο οποίος θα παει για πέταμα γιατι στη sony μονο το σταθερό που εχει μεσα το κουτι μπορει να χρησιμοποιηθει.

Αν όμως η εικόνα είναι ΤΟΣΟ καλη και το προβλημα toy viewing angle οχι και τοσο εμφανες τοτε θα θυσιαστω. το 3d πραγματικα δε με ενδιαφερει και ουτε το smart tv

και εγω μεταξυ των 2 ειμαι. οπωσδηποτε θελω να δω τη σονυ λογω του θεματος που εχει με το viewing angle. θέλω να δω ποσο σημαντικο ειναι.

επίσης εχω βαση με βραχιωνα πανακριβο ο οποίος θα παει για πέταμα γιατι στη sony μονο το σταθερό που εχει μεσα το κουτι μπορει να χρησιμοποιηθει.

Αν όμως η εικόνα είναι ΤΟΣΟ καλη και το προβλημα toy viewing angle οχι και τοσο εμφανες τοτε θα θυσιαστω. το 3d πραγματικα δε με ενδιαφερει και ουτε το smart tv
Το πρόβλημα του viewing angle όπως το λες, ξέχασέ το, σε όλες με Va πάνελ είναι σχεδόν το ίδιο, ακόμα και αυτές με IPS πάνελ το έχουν , αλλά λιγότερο, αυτές όμως χάνουν σε ποιότητα εικόνας και από τη κανονική θέση θέασης, οπότε στη τελική είναι το ίδιο.
Για να το γλιτώσεις πας ή σε πλάσμα , αν βρεις, ή σε OLED αν τα έχεις τα ευρώ.

Καλησπέρα στην παρέα!

Ομολογώ ότι και εγω λίγο πολύ σε αυτο το δίλημμα εχω καταλήξει, γιατί όπως φαίνεται σε αυτά τα λεφτά είναι οι καλυτερες all-around επιλογές... Φυσικά ευπρόσδεκτες και άλλες προτάσεις!
Λοιπόν η περίπτωση μου έχει ως εξής.
1)Την TV θα την χρησιμοποιώ αρκετα σαν κανονική τηλεόραση. Δηλαδή θα βλέπω (μέσω ΟΤΕτν) τις εκπομπές μου, τις ειδήσεις μου, τα ντοκυμαντερ μου και όλα τα σχετικά (οπότε με ενδιαφέρει η ποιότητα και για την απλη τηλεθέαση).
2) Φυσικά θα βλέπω και ταινίες (προς το παρόν τις εβλεπα σε λαπτοπ, οπότε δεν υπαρχει συγκριση...)
3) Playstation κτλ δεν ασχολουμαι...
4) Το smart tv δεν ξερω κατα πόσο μου χρειάζεται... Το λέω απλά και μόνο γιατι ακόμα και στο σπίτι, ειμαι συνήθως μπροστα απο το λαπτοπ μου λόγω δουλειάς...
5) Βλέπω και αθλητικά, και το θέμα τους πως χειριζεται μια τν την κινηση είναι πάρα πολυ συμαντικο

Εδω να παραθέσω και το εξής. Ειδα σε μαγαζια διπλα δίπλα την 48/6400 samsung και τις 828/815 50ρες της SONY, και η Sοny μου εδωσε την εντυπωση ότι έχει πιο μουντά χρώματα...Μήπως απλά ειναι πιο ρεαλιστικα, και απλα της Samsung παραείναι έντονα? Δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια στο τι παει να πει "ακρίβεια χρώματος..."

2ον και σημαντικο. Παρατηρούσα την Samnsung στο σπιτι ενος φίλου, η κινηση που σου δίνει, μου φαινόταν αρκετά βεβιασμένη. Ακόμη και όταν ειχα απενεργοποιησει νομίζω τα παντα απο Μοtion Flow κτλ
Την ιδια εντυπωση μου έδωσαν και απο κοντα στα μαγαζια, εκει βεβαια δεν επαιξα με ρυθμισεις... Σαν να αυξομειώνονταν περίεργα η ταχύτητα της κίνησης. Και παράλληλα αφύσικη κίνηση...

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός και να μην σας κουράζω. Αν κάποιος έχει να σχολιάσει θα το εκτιμήσω πολύ!

Οι LCD Samsung όντως έχουν πιο έντονα χρώματα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες, μπορείς όμως να το ρυθμίσεις αυτό. Εξαρτάται και από τις προτιμήσεις του καθενός. Τώρα, με το motion interpolation ενεργοποιημένο η κίνηση δεν είναι φυσική, ενδεχομένως όμως, για να σε ενόχλησε κάτι, μπορεί κάποια άλλη επεξεργασία της εικόνας να ήταν ενεργοποιημένη. Αν έχεις απόσταση περίπου 2.5 μέτρα πάντως, οι πιο πάνω επιλογές είναι οι καλύτερες που υπάρχουν αυτή την περίοδο στην αγορά, σε καλές τιμές.

Εγώ μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στην ue55H6500 και είμαι πολύ ευχαριστημένος ίσως η sony να έχει ένα κλικ καλύτερη εικόνα αλλά το 3d & multimedia η samsung είναι καλύτερη, μιας και τις δοκίμασα με usb stick και έτσι κατέληξα εκεί. Στο 3d και smart είναι μακράν η καλύτερη απόλες.

Πιο ολοκληρωμένη μετα απο 4 μερες αγοράς και αρκετού ψάξιματος επάνω στην tv 50" ειναι η samsung .Α και μην ξεχνάμε και την τιμη που εχει πέσει αρκετά

Παιδια μπορει να με βοηθησει και μενα καποιος? Ειμαι αναμεσα στην UE40H6400 και την 42w705. Καλες οι 2 ιντσες αλλα δεν με ενδιαφερουν καθολου. Το μονο που με ενδιαφερει ειναι εικονα. Πηγα και τις ειδα και τις 2. Χωρις να ξερω τι ρυθμισεις ειχαν εκει στην εκθεση, παρατηρησα οτι η samsung ειχε περισσοτερο θορυβο στην εικονα, ειδικα στα σκοτεινα σημεια, λιγο πιο εντονα χρωματα και πιο εντονο κοντραστ που ομως εχανε τις λεπτομερειες στο μαυρο. Αυτος ο θορυβος με ξενερωσε λιγο, ρυθμιζεται η ειναι το πανελ ετσι? Ποια προτεινετε να παρω?

Παιδια μπορει να με βοηθησει και μενα καποιος? Ειμαι αναμεσα στην UE40H6400 και την 42w705. Καλες οι 2 ιντσες αλλα δεν με ενδιαφερουν καθολου. Το μονο που με ενδιαφερει ειναι εικονα. Πηγα και τις ειδα και τις 2. Χωρις να ξερω τι ρυθμισεις ειχαν εκει στην εκθεση, παρατηρησα οτι η samsung ειχε περισσοτερο θορυβο στην εικονα, ειδικα στα σκοτεινα σημεια, λιγο πιο εντονα χρωματα και πιο εντονο κοντραστ που ομως εχανε τις λεπτομερειες στο μαυρο. Αυτος ο θορυβος με ξενερωσε λιγο, ρυθμιζεται η ειναι το πανελ ετσι? Ποια προτεινετε να παρω?

705

Ημουν στο τσακ να την παραγγειλω. Αλλα ειδα τα reviews του hdtvtest.co.uk που βγαζει την samsung καλυτερη και διστασα. Συν το οτι το μοντελο της Samsung εχει πουλησει πιο πολυ. Δεν ξερω, ειμαι σε διλημμα...

Ημουν στο τσακ να την παραγγειλω. Αλλα ειδα τα reviews του hdtvtest.co.uk που βγαζει την samsung καλυτερη και διστασα. Συν το οτι το μοντελο της Samsung εχει πουλησει πιο πολυ. Δεν ξερω, ειμαι σε διλημμα...

αν σε ενδιαφερει το τηλεοπτικό - η γνωμη μου (και ως κάτοχος) είναι να πας για 705. Σε HD λιγο πολύ όλες τελεια δειχνουν.Τα reviews του hdtvtest είναι αποδεκτά αλλά και ποιος μου λεει εμενα ότι πισω απο τα εκαστοτε review sites δεν κρυβονται εταιρίες.:tdown:
Το οτι η samsung εχει τρελες πωλήσεις επίσης εμενα δεν μου λεει κάτι..αποψη μου.
Την τηλεοραση που θα αγοράσεις θα πας να την δεις από κοντά και θα κρίνεις.Μια-δυο-δεκα οσες φορες χρειάζεσαι μεχρι να καταλήξεις.

Αυτό το πράγμα του έλληνα που αγορά του είναι το καλύτερο προϊόν,γιατι φυσικά είναι η επιλογή του και την υποστηρίζει σαν την αγορά του αιωνα και ακυρώνει κριτικούς και τεχνικούς διότι ο ίδιος είναι και φυσικά καλύτερος τεχνικός, κριτής, πολιτικός, προπονητής, επιστήμονας,δεν μπορώ να το καταλάβω

Το ότι η μία είναι 100Hz πραγματικά και η άλλη 50Hz προφανώς δεν λέει τίποτα
Εγώ θα πρότεινα να βάλεις άλλα 100 και να πας στην ue48h6400 να ευχαριστηθείς και ίντσες..εκτός αν δεν σε παίρνει για παραπάνω

Αυτό το πράγμα του έλληνα

Εγώ από την αλλη μεριά, δεν μπορώ να καταλάβω Αυτό το πράγμα του έλληνα που όταν δεν του αρέσει κάτι που διαβάζει πρωταρχικός του σκοπός και με περίσσια βιασύνη, είναι αμέσως να ειρωνεύεται απλές απόψεις οι οποίες είναι και ευρέως αποδεκτές από ήδη κατόχους των εκάστοτε τηλεοράσεων.
Στα ειρωνικά σου λεγόμενα των δυο πρωτων γραμμων δεν μπορώ επίσης να καταλάβω από που εβγαλες τα συμπεράσματα ότι υποστηριξα την "καλυτερη αγορά του αιωνα" και ότι το επαιξα ο καλυτερος τεχνικός ακυρωνοντας τεχνικούς και κριτικούς.. -> δεν ειχα καμία τετοια διαθεση-μαλλον πάνω στην βιασυνη σου καταλαβες λάθος.. απλά ανεφερα κατι που ειναι πασιγνωστο παγκοσμίως για τα reviews - να κρατάμε κάποιες πισινες όταν τα διαβάζουμε..

Αυτό το πράγμα του έλληνα που αγορά του είναι το καλύτερο προϊόν,γιατι φυσικά είναι η επιλογή του και την υποστηρίζει σαν την αγορά του αιωνα και ακυρώνει κριτικούς και τεχνικούς διότι ο ίδιος είναι και φυσικά καλύτερος τεχνικός, κριτής, πολιτικός, προπονητής, επιστήμονας,δεν μπορώ να το καταλάβω

Το ότι η μία είναι 100Hz πραγματικά και η άλλη 50Hz προφανώς δεν λέει τίποτα
Εγώ θα πρότεινα να βάλεις άλλα 100 και να πας στην ue48h6400 να ευχαριστηθείς και ίντσες..εκτός αν δεν σε παίρνει για παραπάνω

Δεν θα ηθελα τοσο μεγαλη. Ακομα και η 42" μου ειναι πολυ μεγαλη. Δεν με ενδιαφερουν καθολου οι 2 παραπανω ιντσες, αλλα η εικονα. Και αυτο με τα 100 και 50 Hz μου ειναι παντελως αδιαφορο, δεν μου αρεσαν ποτε αυτα τα motion εφε που κανει την εικονα σαν σαπουνοπερα...Στην εκθεση που ειδα την Η6400 το ειχα απενεργοποιημενο αυτο...Θα με εδιεφερε ομως πολυ η γνωμη σου και η προταση σου αναμεσα σε αυτες τις 2. Στην εκθεση ειδα την W705 να εχει καλυτερη εικονα. Δοκιμασα σε ρυθμισεις "ταινιας", "εντονη" και "κανονικη" και τις 2. Η Samsung, παρολο που ηταν πιο σκοτεινη και με λιγοτερο φωτεινα λευκα (εχανε μερικες λεπτομερειες στα σκοτεινα σημεια), μου φανηκε πως ειχε αρκετα περισσοτερο θορυβο στην εικονα (η δεν εκρυβε τον θορυβο, οπως και να εχει...). Η Sony πιο φωτεινη γενικα, με μια "soft" εικονα χωρις ομως να χανει σε χρωματα και λεπτομερεια, εκρυβε πολυ καλυτερα τον θορυβο. Απο κει και περα δεν ξερω ποια ειναι καλυτερη επιλογη στο συνολο. Πιο αξιοπιστες ποιες ειναι? Οι Samsung ή οι Sony? Samsung εχω τωρα, την εχω 5,5 χρονια και εχει χαλασει ηδη μια φορα το τροφοδοτικο (80 ) και τωρα οταν ξεκιναει για κανα ωρα εχει κατι χρωματιστες λωριδες απο πανω μεχρι κατω σε μερικα σημεια και ενα σημειο στο πανω μεσαιο μερος σαν σκια. Γι αυτο και θελω καινουρια. Επισης εχει μονο μια HDMI για PC/κονσολα (4:4:4 σημα). Sony δεν εχω καμια εμπειρια μεχρι τωρα.

Δεν θα ηθελα τοσο μεγαλη. Ακομα και η 42" μου ειναι πολυ μεγαλη. Δεν με ενδιαφερουν καθολου οι 2 παραπανω ιντσες, αλλα η εικονα. Και αυτο με τα 100 και 50 Hz μου ειναι παντελως αδιαφορο, δεν μου αρεσαν ποτε αυτα τα motion εφε που κανει την εικονα σαν σαπουνοπερα...Στην εκθεση που ειδα την Η6400 το ειχα απενεργοποιημενο αυτο...Θα με εδιεφερε ομως πολυ η γνωμη σου και η προταση σου αναμεσα σε αυτες τις 2. Στην εκθεση ειδα την W705 να εχει καλυτερη εικονα. Δοκιμασα σε ρυθμισεις "ταινιας", "εντονη" και "κανονικη" και τις 2. Η Samsung, παρολο που ηταν πιο σκοτεινη και με λιγοτερο φωτεινα λευκα (εχανε μερικες λεπτομερειες στα σκοτεινα σημεια), μου φανηκε πως ειχε αρκετα περισσοτερο θορυβο στην εικονα (η δεν εκρυβε τον θορυβο, οπως και να εχει...). Η Sony πιο φωτεινη γενικα, με μια "soft" εικονα χωρις ομως να χανει σε χρωματα και λεπτομερεια, εκρυβε πολυ καλυτερα τον θορυβο. Απο κει και περα δεν ξερω ποια ειναι καλυτερη επιλογη στο συνολο. Πιο αξιοπιστες ποιες ειναι? Οι Samsung ή οι Sony? Samsung εχω τωρα, την εχω 5,5 χρονια και εχει χαλασει ηδη μια φορα το τροφοδοτικο (80 ) και τωρα οταν ξεκιναει για κανα ωρα εχει κατι χρωματιστες λωριδες απο πανω μεχρι κατω σε μερικα σημεια και ενα σημειο στο πανω μεσαιο μερος σαν σκια. Γι αυτο και θελω καινουρια. Επισης εχει μονο μια HDMI για PC/κονσολα (4:4:4 σημα). Sony δεν εχω καμια εμπειρια μεχρι τωρα.

Μιλάω για τα πραγματικά Hz του πάνελ και όχι τα τεχνικα που κάνει την εικόνα σαπουνόπερα
Αφού σου άρεσε η Sony πιο πολύ γιατί το συζητάς; πάρε την Sony