Samsung HT-F5550 - Home Cinema

GeorgePal

New member
7 May 2013
40
Καλησπέρα!

Πάνω που ήμουν έτοιμος να πάρω το Samsung HT-F5550 διάβασα για το Cinavia και μου "έκοψε τα φτερά".
Το λογισμικό Cinavia λέει υπάρχει σε όλη τη σειρά F της Samsung.

Οκ, δεν διαθέτουν όλες οι ταινίες Cinavia, και όσες διαθέτουν από όσο κατάλαβα είναι οι πιο εμπορικές, αλλά εγώ τι κάνω τώρα; Δε βρίσκω κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα, νομίζω.

Επειδή πρώτη φορά παίρνω Home Cinema, να τονίσω ότι έχω και PS3 αλλά μπορώ ακόμη να παίξω ταινία και από PC, οπότε μπορώ να μη χρησιμοποιήσω το Bluray που έρχεται με τα ηχεία; Ή πάλι θα με κόβει το Cinavia; Πώς ακριβώς λειτουργεί;
Ευχαριστώ πολύ! :ernaehrung004:

Edit: Τώρα που το σκέφτομαι, τόσο καιρό ταινίες παίζω από το PS3 και μόνο μία φορά μου έτυχε να έχω πρόβλημα με το Cinavia (στο Looper νομίζω), οπότε να το τολμήσω; Άλλωστε αν η ταινία δε παίζει στο PS3 δε θα παίζει και στο Home Cinema, έτσι;

Last edited:
Φίλε μου, το έχω πάρει εγώ το μηχάνημα (στο πόστ σου έπεσα πάνω ψάχνωντας λύση στο cinavia). Από ότι έχω δει από το ψάξιμο, στο ps3 έχει κυκλοφορήσει ένα σπασιμό. Το μηχάνημα γενικά είναι καλό, αλλα εκνευριστικό το θεματάκι. Καταλήγω να ξεθάψω έναν παλιό media player και να παίζω ταινίες από εκεί και ήχο από το BR. Αν ήξερα πως υπάρχει το πρόβλημα, δεν θα το έπαιρνα. Πήρα για το 5+1 και δημιουργήθηκαν περισσότερα προβλήματα, από λύσεις. Αυτά.

Καλησπέρα!

Πάνω που ήμουν έτοιμος να πάρω το Samsung HT-F5550 διάβασα για το Cinavia και μου "έκοψε τα φτερά".
Το λογισμικό Cinavia λέει υπάρχει σε όλη τη σειρά F της Samsung.

Οκ, δεν διαθέτουν όλες οι ταινίες Cinavia, και όσες διαθέτουν από όσο κατάλαβα είναι οι πιο εμπορικές, αλλά εγώ τι κάνω τώρα; Δε βρίσκω κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα, νομίζω.

Επειδή πρώτη φορά παίρνω Home Cinema, να τονίσω ότι έχω και PS3 αλλά μπορώ ακόμη να παίξω ταινία και από PC, οπότε μπορώ να μη χρησιμοποιήσω το Bluray που έρχεται με τα ηχεία; Ή πάλι θα με κόβει το Cinavia; Πώς ακριβώς λειτουργεί;
Ευχαριστώ πολύ! :ernaehrung004:

Edit: Τώρα που το σκέφτομαι, τόσο καιρό ταινίες παίζω από το PS3 και μόνο μία φορά μου έτυχε να έχω πρόβλημα με το Cinavia (στο Looper νομίζω), οπότε να το τολμήσω; Άλλωστε αν η ταινία δε παίζει στο PS3 δε θα παίζει και στο Home Cinema, έτσι;

Στο PS3 για να λειτουργήσει το σπάσιμο πρέπει να έχεις κάνει jailbreak, κάτι που εγώ δεν έχω κάνει, και τόσο καιρό παίζω ταινίες απροβλημάτιστα. Αυτό είναι που μου κίνησε τη περιέργεια. Το πώς τόσο καιρό, μόνο μία φορά είχα θέμα.
Βέβαια, κοντά έχω και το PC, οπότε μπορώ να παίζω ταινίες από εκεί και να χρησιμοποιώ κανονικά χωρίς να χάνω σε ποιότητα το Home Cinema για να βγάζω ήχο, έτσι;

Απλά σε αυτά τα χρήματα το μηχάνημα φαίνεται πάρα πολύ καλό και σε λειτουργίες δε μπορώ να βρω κάποιο που να κοστίζει το ίδιο και να το φτάνει.

σε αυτή την τιμή ~350 ευρω που έχει το Samsung έχει και lg και pioneer Philips Panasonic και μπορεί και άλλα .Δεν καταλαβαινω τι παραπάνω έχει το Samsung και κλολησες :D.
Το λεω γιατι και εγω ειμαι στην φαση ψαξιματος αυτον τον καιρο.. πάντως μπορείς να βλέπεις τις ταινίες κανονικότατα από το pc χωρις να χάνεις ποιοτητα μέσω hdmi η οπτικης ινας.

Πριν ένα δίωρο έριξα και παραγγελία. :BDGBGDB55:

Θα δούμε αν τελικά θα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο σε κανένα μήνα.
Πάντως για το Cinavia, διάβασα ότι μπορείς να πάρεις ένα WD TV Player και να τελειώνεις, αφού έτσι μπορείς να "ξεπεράσεις" το πρόβλημα.

ωραια περιμενω review αν εχεις τον χρονο η εστω ενα pm με το πόσο ευχαριστημένος είσαι .Τα έχεις ακούσει τα Samsung και τα εχεις συγκρινει ή έτσι τυφλά τα αγόρασες?

Τυφλά.

Μόνο από το ψάξιμο που έκανα. Απλά δε ξέρω γιατί, τα συγκεκριμένα μου είχαν κολλήσει.

Φυσικά μόλις το πάρω και "παίξω" λίγο μαζί του, θα σου γράψω. :2thumb22sup:

ωραια περιμενω review αν εχεις τον χρονο η εστω ενα pm με το πόσο ευχαριστημένος είσαι .Τα έχεις ακούσει τα Samsung και τα εχεις συγκρινει ή έτσι τυφλά τα αγόρασες?

Καταρχάς υπάρχει η αναυαρχίδα της Samsung φέτος σε προσφορά (SAMSUNG HT-F6500 με 379 )

Για το F5500:
To έχω και εγώ παιδιά (και μάλιστα καιρό) οπότε μπορώ να σας γράψω εντυπώσεις...
Για cinavia κλπ δεν θα μιλήσω αλλά πλέον μπαίνει σε όλα "ΗΤ" οπότε μάλλον θα μάθουμε να ζούμε με αυτό. Για αναπαραγωγή ταινιών χρησιμοποιώ media player (med600x3d) που υποστηρίζει και 3D ISO και ήχο μέσω οπτικής στο HT (αν χρειαστεί για ήχο DTS-MA κλπ που αποτυχάνει η οπτική το συνδέω στο HDMI input του ΗΤ).

ARC: επιστροφή ήχου απο την τηλεόραση, λειτουργεί σωστά και καλά αλλά δικάναλο μόνο ήχο (ίσως απο τον media player της τηλεόρασης να μπορούσε να περάσει και DD 5.1).
LED οθόνη για να δείχνει βασικές ρυθμίσεις (αλλά στην ουσία πολύ μικρή και χωρίς να δείχνει πολλά απαραίτητα, π.χ. το τι ήχο λαμβάνει και αναπαράγει όπως Dolby,DTS κλπ).
Στο κομμάτι ήχου τα πάει καλά και είμαι ευχαριστημένος, τα ηχεία του παρότι μικρά έχουν "ένταση" και μπορούν να φτάσουν αρκετά ψηλά χωρίς παραμορφώσεις. Για μουσική απο mp3 κλπ καλός ήχος (δεν βάζω κορυφαίος) και με καλή "λεπτομέρεια".
Συνοπτικά:

Θετικά:
-Καλός ήχος και σε μουσική αλλά και για γενική χρήση με highlight τον πολυκάναλο σε ταινίες (DTS).
-Μικρό, εύκολο στη σύνδεση (καλώδια με χρώματα όπως και στις αντίστοιχες εισόδους πίσω απο το bluray), ελαφρύ (το κουτί μου έκανε εντύπωση με το πόσο μικρό ήταν παρότι είχε μέσα μονάδα bluray και 5+1 ηχεία).
-HDMI input για είσοδο (βασικός λόγος που το πήρα, ποιος ο λόγος να έχεις HT με δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου DTS-MA αν τον λαμβάνεις μόνο απο δισκάκια bluray; Η οπτική φτάνει μέχρι DTS core 5.1 σαν είσοδο).
-Bluetooth: αναπαραγωγή ήχου απο άλλη συσκευή μέσω σύνδεσης με bluetooth (πχ απο κινητό). Δεν το χρησιμοποιώ αλλά παραμένει μια ωραία δυνατότητα
-Dual core για εύκολη και γρήγορη αναπαραγωγή σε δισκάκια και SMART function (παρότι εκεί το βρίσκω αργό).
-ARC δυνατότητα
-Καλό media player (έχει 1 usb), έχει παίξει οτιδήποτε το έχω "ταίσει"!

Αρνητικά:
-Δεν έχει WIFI (μόνο Ethernet σύνδεση με καλώδιο)
-Η είσοδος της οπτικής είναι ίδια με τη σύνδεση ARC οπότε είναι ή το ένα ή το άλλο (δεν καταφερα να λειτουργούν παράλληλα). Μια ρύθμιση βέβαια είναι (για ARC) να αλλάξεις αλλά και πάλι...
-Η οθόνη μπροστά δείχνει ελάχιστα πράγματα (είσοδο, σταθμό σε FM λειτουργία, ένταση και τις εναλλαγές στα preset για τον ήχο όπως Stadium για προσημείωση ήχου γηπέδου σε αγώνες), δεν δείχνει την ποιότητα του εισερχόμενου ήχου (mono; stereo; DD; DTS;...)
-Στο smart κομμάτι είναι αργό (ναι είναι, παρότι είναι dual core).
-Μέχρι πέρυσι οι αντίστοιχες σειρές είχαν 2 HDMI inputs (το F5500 έχει 1 hdmi input).
-Δεν διαβάζει όλα τα δισκάκια data CD/DVD, σε δισκάκια AudioCD, DVDvideo & Bluray δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα!

Υπάρχουν και άλλα που μου διαφεύγουν τώρα...
Αν χρειάζεστε κάτι συγκεκριμένο ρωτήστε ελεύθερα!

Μολις με έβαλες σε σκέψεις και με αγχωσες. Λες να ακυρώσω και να πάω για f6500; Απλά ήθελα tallboy ηχεια. Παίζουν σημαντικές διαφορές απο f5550; Ευχαριστώ^!

Μολις με έβαλες σε σκέψεις και με αγχωσες. Λες να ακυρώσω και να πάω για f6500; Απλά ήθελα tallboy ηχεια. Παίζουν σημαντικές διαφορές απο f5550; Ευχαριστώ^!

Το F6500 είναι ανώτερη σειρά με ανώτερο ήχο, ενσωματωμένο WiFi, πιθανός ταχύτερο (καλυτερος επεξεργαστής), 2 είσοδοι HDMI... Σαφώς αξίζει σε σχέση με το F5500 αφού είναι σε παρόμοια τιμή λόγω προσφοράς (με την επιφύλαξη οτι μιλάμε για το e-shop σαν κατάστημα).
Το f5550 σε σχέση με το F5500 έχει τα tallboy ηχεία, στα υπόλοιπα είναι ίδιο (και στον ήχο).

Ειδάλλως σαν επιλογή F5550 vs F6500 (αν είναι στην ίδια τιμή, όπως τα έχει τώρα το e-shop) σαφώς θα επέλεγα το F6500!

EDIT: να προσθέσω για τους υποψήφιους αγοραστές:
-τα καλώδιο που περιλαμβάνονται έχουν μήκος 4μ για τα μπροστά ηχεία (3μ για το κεντρικό) και 10μ για τα πίσω ηχεία.
-Δυνατότητα ασύρματων πίσω ηχείων υπάρχει με την αγορά πρόσθετου (δεν θυμάμαι κωδικό όμως).

Last edited:
Το θέμα είναι ότι θέλω tallboy ηχεια. Σκαλωμα; Ποιος ξέρει. Αν υπάρχει κάτι σε tallboy ακομη και σε άλλη μάρκα που να ειναι καλυτερο ή ισο με τα f5550 θα ήταν μια χαρα.

Το θέμα είναι ότι θέλω tallboy ηχεια. Σκαλωμα; Ποιος ξέρει. Αν υπάρχει κάτι σε tallboy ακομη και σε άλλη μάρκα που να ειναι καλυτερο ή ισο με τα f5550 θα ήταν μια χαρα.

Υπάρχει είδα το Samsung F6500 με πίσω tallboy ηχεία, είναι η έκδοση Samsung-HT-F6530 αλλά είναι πολύ ακριβή (και χωρίς ανταγωνισμό, μόνο 1 μαγαζί το έχει στο Skroutz).
Ειδάλλως κοιτάς και σε άλλες εταιρίες όπως LG (πχ το LG-BH7530).

Αν σου αρέσουν τα tallboy ηχεία πάντως το φθηνότερο (ME HDMI in) είναι το Samsung HT-F5550 και μάλιστα αρκετά αξιόλογο σε χαρακτηριστικά (σε κάθε περίπτωση θα συνιστούσα να πάρεις κάποιο με HDMI in).

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να σε ενδιαφέρει περισσότερο ο ήχος οπότε ίσως και να κοίταγες σε αγορά ξεχωριστού ενισχυτή με κάποια ηχεία (μπροστά) για αρχή και πρόσθετες περιφερειακά ανάλογα με τα οικονομικά αργότερα. Σε τέτοια περίπτωση θα κέρδιζες πολλά στον τομέα ήχο/συνδεσιμότητα αλλά δεν γνωρίζω σχετικά να σε κατευθύνω (αλλά είσαι στο σωστό Forum!).

Ε εντάξει, τα F5550 έχουν HDMI IN οπότε είμαι κομπλέ.

Κοίταξε, είμαι σε πολυκατοικία, ρετιρέ, αλλά δυστυχώς από κάτω από το δωμάτιο που θα μπουν τα ηχεία έχω μία περίεργη γιαγιάκα. Δε θέλω ούτε να τα βάζω τέρμα, ούτε τίποτα το τέλειο. Απλά αρχικά θέλω να πάω σε κάτι καλύτερο από τα ηχεία της τηλεόρασης μου τα οποία είναι χάλια.

Τα F6530 είναι όντως πολύ ακριβά.

Τελικά παιδιά, θέλω-δε θέλω πλέον, τα F5550 θα πάρω. :smash:

Κατά τις 7μιση λαμβάνω μήνυμα ότι η παραγγελία μου είναι καθ'οδόν. Στα καπάκια παίρνω τηλέφωνο στο κατάστημα και μου απαντάνε ότι ή θα παραλάμβανα απόψε (κάτι που δυστυχώς δεν έγινε) ή αύριο το πρωί. Τελικά πάμε για αύριο το πρωί λογικά.
Εντύπωση μου έκανε πάντως. Ενώ μου είχαν πει στα μέσα της άλλης βδομάδας όταν τους ρώτησα, ξαφνικά έσκασε το e-mail ότι ή σήμερα ή αύριο και είχα κάνει τη παραγγελία μου μεσημέρι Δευτέρας.

Παιδιά, μου ήρθαν, τα έστησα αλλά τώρα θέλω να περάσω ήχο της τηλεόρασης (αφού δεν έχω Nova, ακόμη τουλάχιστον και άρα δε μπορώ να ακούσω τα κανάλια από το home cinema). Να πάρω οπτική ίνα, να βγάζω τον ήχο από τη τηλεόραση και να τον περνάω στα f5550; Ή να πάρω RCA, γιατί... σιγά, τα κανάλια χάλι ήχο στέλνουν ούτως ή άλλως.

Απλά, με αυτή τη λογική, ας πούμε ότι αφού τα f5550 έχουν πάνω τους μόνο ένα HDMI IN, βάζω εκεί το Nova όταν και όποτε πάρω, και συνδέω στη τηλεόραση, στα HDMI της, όλα τα άλλα (playstation, media players κ.λπ.) και έτσι κερδίζω και σε ήχο αλλά και σε ταλαιπωρία με τα βάλε-βγάλε τα HDMI. Προφανώς δε θα χάνω σε ποιότητα, έτσι; Αφού και πάλι από την οπτική θα περνάει ο ήχος και θα βγαίνει στα ηχεία. Ρωτάω επειδή είναι και 8 ευρώ η οπτική.

Ευχαριστώ!! Ελπίζω να έγινε κατανοητός.

Edit: Επίσης, παιδιά, τι ρυθμίσεις έχετε εσείς;

Last edited:
Επέτρεψε μου να σου απαντήσω αύριο αναλυτικά καθώς είμαι εκτός, αλλά η λύση στο πρόβλημα σου λέγεται ARC και υπάρχει γι αυτόν ακριβώς το λόγο...

Απάντηση: Re: Samsung HT-F5550 - Home Cinema

Παιδιά, μου ήρθαν, τα έστησα αλλά τώρα θέλω να περάσω ήχο της τηλεόρασης (αφού δεν έχω Nova, ακόμη τουλάχιστον και άρα δε μπορώ να ακούσω τα κανάλια από το home cinema). Να πάρω οπτική ίνα, να βγάζω τον ήχο από τη τηλεόραση και να τον περνάω στα f5550; Ή να πάρω RCA, γιατί... σιγά, τα κανάλια χάλι ήχο στέλνουν ούτως ή άλλως.

Απλά, με αυτή τη λογική, ας πούμε ότι αφού τα f5550 έχουν πάνω τους μόνο ένα HDMI IN, βάζω εκεί το Nova όταν και όποτε πάρω, και συνδέω στη τηλεόραση, στα HDMI της, όλα τα άλλα (playstation, media players κ.λπ.) και έτσι κερδίζω και σε ήχο αλλά και σε ταλαιπωρία με τα βάλε-βγάλε τα HDMI. Προφανώς δε θα χάνω σε ποιότητα, έτσι; Αφού και πάλι από την οπτική θα περνάει ο ήχος και θα βγαίνει στα ηχεία. Ρωτάω επειδή είναι και 8 ευρώ η οπτική.

Ευχαριστώ!! Ελπίζω να έγινε κατανοητός.

Edit: Επίσης, παιδιά, τι ρυθμίσεις έχετε εσείς;

μια ερωτηση... επειδη μαλλον δεν ειδα αν εχεις γραψει τυπο τηλεορασης που εχεις .. για πες μας...
αν εχεις σαμμυ τηλεοραση τοτε δεν θα εχεις προβλημα... παει στην hdmi 1 (arc)
και για τσιναβια μην ανυσηχεις εχει λυση... τουλαχιστον εμενα παιζει.... αν και μου βγαζει το μηνυμα και μετα κανω την αλλαγη(σπασιμο μεγαλο)

Re: Απάντηση: Re: Samsung HT-F5550 - Home Cinema

Δυστυχώς η τηλεόραση μου είναι LG και δεν έχω ARC. Αυτή είναι.

Πάντως παιδιά σήμερα είδα τη πρώτη μου ταινιούλα. Εν τω μεταξύ τη διάλεξα εντελώς στη τύχη. To Drive. Για καλή μου τύχη λοιπόν, ήταν DTS-MA.
Ειδικά σε μία σκηνή που έσκασε ξαφνικά καραμπίνα, πετάχτηκα. Δε θυμάμαι να το έχω ξαναπάθει σε καμία ταινία σπίτι και μιλάω ειλικρινά.

Καλορίζικο μου λοιπόν! :ernaehrung004:
Αν έχετε να προτείνετε καμία ταινία που να αξίζει το κόπο όσον αφορά ηχητικά εφέ, αλλά να έχει και μία ουσία, ενημερώστε με παρακαλώ πολύ!

Α ναι, και αυτό που ήθελα να ρωτήσω. Τι παίζει με τις ρυθμίσεις; Που να τη βάζω ξερωγώ; Π.χ. σήμερα το είχα σε Virtual 7.1 και αυτό το Neo Fusion σε High.

Ευχαριστώ!! :2thumb22sup:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Samsung HT-F5550 - Home Cinema

Δυστυχώς η τηλεόραση μου είναι LG και δεν έχω ARC. Αυτή είναι.

Πάντως παιδιά σήμερα είδα τη πρώτη μου ταινιούλα. Εν τω μεταξύ τη διάλεξα εντελώς στη τύχη. To Drive. Για καλή μου τύχη λοιπόν, ήταν DTS-MA.
Ειδικά σε μία σκηνή που έσκασε ξαφνικά καραμπίνα, πετάχτηκα. Δε θυμάμαι να το έχω ξαναπάθει σε καμία ταινία σπίτι και μιλάω ειλικρινά.

Καλορίζικο μου λοιπόν! :ernaehrung004:
Αν έχετε να προτείνετε καμία ταινία που να αξίζει το κόπο όσον αφορά ηχητικά εφέ, αλλά να έχει και μία ουσία, ενημερώστε με παρακαλώ πολύ!

Α ναι, και αυτό που ήθελα να ρωτήσω. Τι παίζει με τις ρυθμίσεις; Που να τη βάζω ξερωγώ; Π.χ. σήμερα το είχα σε Virtual 7.1 και αυτό το Neo Fusion σε High.

Ευχαριστώ!! :2thumb22sup:
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ και απο εμένα!

Για τις συνδέσεις, εφόσον η TV δεν έχει ARC τότε δεύτερη καλύτερη λύση είναι η οπτική... Ειδάλλως αν θέλεις να συνδέσεις το NOVA μελλοντικά στο HT ίσως ήταν καλύτερη οπτική απο τον αποκωδικοποιητή και οι απλές analog απο την τηλεόραση.

Στο HDMI in του HT καλύτερα θα ήταν να βάλεις κάποια συσκευή που κάνει passthrough DTS-MA ήχο (όπως media player/pc). Θα σπαταλιέται άδικα στο (π.χ.) NOVA πιστεύω.

Για ρυθμίσεις το NEO FUSION το έχω HIGH μόνο όταν θέλω πιο "εντυπωσιακό" ήχο. Δεν ξέρω όμως πως επιδρά σε περίπτωση που δέχεται πολυκάναλο ήχο.

Απλά ενα γρήγορο trick: ότι έχεις συνδέσει με οπτική στο HT χρειάζεται μόνο ενα πλήκτρο στο τηλεκοντρόλ του HT να παίξει απο τα ηχεία του HT, το "Tv Sound" (ξεκινά το HT και το βάζει απευθείας στη σύνδεση ARC/OPTICAL). Βολικό επίσης έχω βρει το ότι μπορείς να προγραμματίσεις το κοντρόλ του HT για να χειρίζεσαι την τηλεόραση!!!