Leonid δηλαδη ειναι ποιο καλη η 905 σε HD απο την SAMSUNG HU7500? τηλεοπτικό δε βλεπω καθολου μονο ταινιες και ποδοσφαιρο. καμια fullhd με 200αρι πανελ εχεις να μου προτεινεις που να αξιζει η αγορα της? η αποσταση μου ειναι 2.5 μετρα, ειναι κοντινη αποσταση για μπαλα και ταινιες?
επισεις εμαθα οτι το HD υλικο ειτε απο mkv ειτε απο bluray το αναβαθμιζει η tv, τωρα αυτο δεν ξερω κατα ποσο ισχυει και σε τι βαθμο!
- Ναι η 905 από αυτά τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα μοιάζει καλύτερη από τη HU7500 και σε HD ( π.χ. η 905 έχει 200αρι πάνελ και επίσης δεν χρειάζεται να κάνει επεξεργασία - upscaling το HD υλικό ) και βέβαια διάβασε και σύγκρινε reviews. Προσωπικά δεν την έχω δει αλλά θεωρώ πως έτσι είναι μόνο και μόνο από αυτά που ισχύουν έτσι και αλλιώς ( πανελ - upscaling ).
- Πάνελ 200αρι έχουν σίγουρα κάποιες από τις καινούργιες samsung νομίζω σειράς 7 & 8. Δε θυμάμαι σε άλλη μάρκα.
- Η απόστασή σου και για αθλητικά και για HD ταινίες είναι μια χαρά και για 55αρα και παραπάνω. Τώρα αν έχει λίγο πρόβλημα αν είναι 100αρι το πάνελ, στη κίνηση, και πάντα σε σκηνές με πολύ έντονη δράση ή στο ποδόσφαιρο ( περισσότερο αν το βλέπεις σε τηλεοπτικό με SD σήμα ) μη σε πιάνει άγχος δεν είναι κάτι τόσο τρομερό, ακόμα και για μένα που είμαι απαιτητικός πολύ Χα!χα!χα!
- Αυτό είναι το θέμα με τις UltraHD, ότι αναγκάζονται να κάνουν αυτό που είπα παραπάνω, να κάνουν upscaling και το HD υλικό. Αυτό βέβαια οι εταιρείες το ονομάζουν << αναβάθμιση >>. Μπουρμπούτσαλα, είναι το ίδιο με αυτό που αναγκάζονται να κάνουν οι FullHD στο SD υλικό. Αυτό είναι αναβάθμιση; Αναγκάζονται να μπουν σε μια έξτρα διαδικασία για να προσαρμόσουν το σήμα στην ανάλυση του πάνελ και αυτό μόνο αναβάθμιση δεν είναι, το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα. Πριν λίγους μήνες τέσταρα τη περσινή Ultra HD της Sony στο πλαίσιο Αλίμου ( και εκεί τα ίδια περί αναβάθμισης έλεγε ο πωλητής ) και για μένα το αποτέλεσμα σε SD υλικό από DVD ήταν απλά ανεκτό και το HD ήταν απλά καλό αλλά και τα δύο έχαναν αισθητά συγκριτικά με μια αντίστοιχη καλή Full HD. Σε Ultra HD υλικό , αυτό που έβαλε ο πωλητής, ήταν θεϊκή σε χρώματα και ανάλυση, σε κίνηση δε μπορώ να πω γιατί ήταν υλικό προσεκτικά διαλεγμένο που είχε χαμηλούς ρυθμούς κίνησης.
Αυτά τα ολίγα από εμένα, και αν μου επιτρέπεις να σου πω τη γνώμη μου, κοίτα σε Full HD τις Samsung έχει βγάλει και φέτος κάποια πολύ καλά μοντέλα και σε εικόνα και όπως πάντα με άψογες δυνατότητες Media Player, ή κοίτα και σονυ τη φετινή σειρά 8 που έχει πάρα πολύ καλή εικόνα αλλά λίγο πιο πίσω σε δυνατότητες media Player & Smart από τις samsung, αν σε ενδιαφέρουν αυτά πάρα πολύ. Έτσι σου μένουν αρκετά χρήματα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα έχεις καλύτερη εικόνα στο υλικό που βλέπουμε κατά 99,9999% HD & SD, και σε 3 με 4 χρόνια που θα είναι ώριμη η 4Κ τεχνολογία θα έχεις και τα χρήματα να την αγοράσεις και πολύ πολύ καλύτερες απολαβές από αυτά που θα προσφέρει.
Γνώμη μου πάντα, φιλικά.