SAMSUNG HU7500 ή SAMSUNG F9000;

Kayl

New member
4 May 2014
5
Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να μου πει όποιος γνωρίζει αν είναι όντως καλύτερη όπως μου λένε η hu7500 από την f9000 που την αντικαθιστά κιόλας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Κάνε ένα κόπο και διάβασε τα τεστ...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue55hu7500-201405083761.htm
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue65f9000-201310013344.htm

Πάντως αυτή την στιγμή η αγορά UHD δεν είναι συμφέρουσα. Αγοράζεις μια fullHD με τα μισά λεφτά περνάς 3-4 χρόνια και σου μένουν και τα ρέστα για να αγοράσεις τότε και μια UHD που θα έχουν πέσει οι τιμές τους στο μισό ή ακόμη καλύτερα μια OLED.

Last edited:
Re: Απάντηση: SAMSUNG HU7500 ή SAMSUNG F9000;

Κάνε ένα κόπο και διάβασε τα τεστ...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue55hu7500-201405083761.htm
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue65f9000-201310013344.htm

Πάντως αυτή την στιγμή η αγορά UHD δεν είναι συμφέρουσα. Αγοράζεις μια fullHD με τα μισά λεφτά περνάς 3-4 χρόνια και σου μένουν και τα ρέστα για να αγοράσεις τότε και μια UHD που θα έχουν πέσει οι τιμές τους στο μισό ή ακόμη καλύτερα μια OLED.
+1000000!!!

καλησπερα θελω να σας ρωτησο αν υπαρχει διαφορα στο ανθρωπινο ματι τα 100hz απο τα 200hz εγω δηλαδη που δεν ειμαι εμπειρος θα καταλαβω καποια διαφορα?
επισεις ηθελα να ρωτησο αν η SAMSUNG HU7500 εχει hdmi 1.4 η 2.0?
και μια τελευταια ερωτησει, η SAMSUNG HU7500 εχει καλητερο μαυρο και καλητερη εικονα στο bluray απο την sony w905?
το ξερω οτι δεν συγκρίνονται γιατι η μια ειναι UHD και η αλλη fullhd, απλος θελω να μου πειτε αν ξερετε ποια εχει ποιο καλη εικονα στα bluray ευχαριστώ εκ των προτέρων

http://www.hdtvtest.co.uk/news/kd55x9005b-201405123771.htm

http://www.trustedreviews.com/sony-kdl-65x9005b_TV_review

Αν εισαι και GAMER ειναι καλυτερη σε ολα.εγω περιμενω κ την 79αρα να δω reviews.το να περιμενεισ καθε χρονο να βγει καλυτερη δεν λεει παρε αυτο που γουσταρεισ κ απολαυσε την.μεχρι να βγουν οι OLED θα περασουν 2-3 χρονια τουλαχιστον.

Last edited by a moderator:
οποτε samsung η sony? η sony ειναι και 500 ευρω ποιο ακριβη, ποια αξιζει ποιο πολυ?

παω για την SAMSUNG HU7500 ξερει να μου πει καποιος αν εχει καλο bluray και μαυρο? απο 3D πως τα παει?

καπου διαβασα οτι δεν εχει πληρη αναλυση το 3D ειναι αληθεια? και κολλαει η κινηση στα αθλητικα σας παρακαλω οποιος ξερει ας μου πει γιατι απο βδομαδα παω για την αγορα της. ευχαριστω εκ των προτερων.

Το 3d της 7500 είναι ενεργό και full HD, δηλαδή είναι πλήρους ανάλυσης.
Τώρα αν κολλάει η κίνηση στα αθλητικά δεν το ξέρω, όμως είναι πολύ πιθανό να έχει ένα μικρό προβληματάκι στη πολύ γρήγορη κίνηση ( αθλητικά και ταινίες με πολύ έντονη δράση - κίνηση ), διότι και αυτή έχει πάνελ με πραγματικά Hz 100. Δεν θα είχε κανένα θέμα αν ήταν 200αρι το πάνελ, αλλά μέχρι στιγμής καμία Ultra HD δεν έχει 200 αρι πάνελ.
Αυτό είναι άλλο ένα μείον των Ultra HD τηλεοράσεων.

Καταρχην σευχαριστω για το χρονο σου... εγω που εχω απειρο ματι θα καταλαβω τι διαφορα του 100 απο τα 200 hz? και αν γνωριζεις μπορεις να μου πεις πως τα παει απο εικονα και μαυρο? θελω να βρω κατι παρομοιο σε εικονα σαν την w905 και ειπα να παω σαυτην, γιατι πλεον δε βρισκω καμια fullhd ισαξια με την 905 (ασχετα αμα ειναι νωρις για UHD)

Το αν θα το καταλάβεις , τι να σου πω;
Αν βλέπεις πάντως ποδόσφαιρο και είσαι σε κοντινή απόσταση, μάλλον θα το καταλάβεις. Τώρα υπάρχουν και άλλοι που δε παίρνουν χαμπάρι τίποτα. Πάντως για να είσαι εδώ μέσα και να ψάχνεσαι πάει να πει ότι μάλλον έχεις ανησυχίες που σε κάνουν πιο παρατηρητικό, και αν είσαι και υποψιασμένος με το θέμα, σημαίνει ότι είναι πιο πολλές οι πιθανότητες να δεις το πρόβλημα όταν υπάρξει. Πάντως για να είμαστε ρεαλιστές, δε νομίζω να είναι και τόσο τραγικό. Πιο πολύ αποτρεπτικός λόγος για μένα θα ήταν το << άσχημο >> SD που θα δείχνει και κυρίως στο τηλεοπτικό. Εκεί λοιπόν είναι αρκετά πίσω έως πολύ σε σύγκριση με την 905, και λιγότερο σε HD υλικό. Εκεί βέβαια που θα είναι πολύ πολύ καλή θα είναι στο Ultra HD υλικό αλλά για αυτό τι να λέμε τώρα....;

Leonid δηλαδη ειναι ποιο καλη η 905 σε HD απο την SAMSUNG HU7500? τηλεοπτικό δε βλεπω καθολου μονο ταινιες και ποδοσφαιρο. καμια fullhd με 200αρι πανελ εχεις να μου προτεινεις που να αξιζει η αγορα της? η αποσταση μου ειναι 2.5 μετρα, ειναι κοντινη αποσταση για μπαλα και ταινιες?

επισεις εμαθα οτι το HD υλικο ειτε απο mkv ειτε απο bluray το αναβαθμιζει η tv, τωρα αυτο δεν ξερω κατα ποσο ισχυει και σε τι βαθμο!

Last edited by a moderator:
Leonid δηλαδη ειναι ποιο καλη η 905 σε HD απο την SAMSUNG HU7500? τηλεοπτικό δε βλεπω καθολου μονο ταινιες και ποδοσφαιρο. καμια fullhd με 200αρι πανελ εχεις να μου προτεινεις που να αξιζει η αγορα της? η αποσταση μου ειναι 2.5 μετρα, ειναι κοντινη αποσταση για μπαλα και ταινιες?

επισεις εμαθα οτι το HD υλικο ειτε απο mkv ειτε απο bluray το αναβαθμιζει η tv, τωρα αυτο δεν ξερω κατα ποσο ισχυει και σε τι βαθμο!

- Ναι η 905 από αυτά τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα μοιάζει καλύτερη από τη HU7500 και σε HD ( π.χ. η 905 έχει 200αρι πάνελ και επίσης δεν χρειάζεται να κάνει επεξεργασία - upscaling το HD υλικό ) και βέβαια διάβασε και σύγκρινε reviews. Προσωπικά δεν την έχω δει αλλά θεωρώ πως έτσι είναι μόνο και μόνο από αυτά που ισχύουν έτσι και αλλιώς ( πανελ - upscaling ).
- Πάνελ 200αρι έχουν σίγουρα κάποιες από τις καινούργιες samsung νομίζω σειράς 7 & 8. Δε θυμάμαι σε άλλη μάρκα.
- Η απόστασή σου και για αθλητικά και για HD ταινίες είναι μια χαρά και για 55αρα και παραπάνω. Τώρα αν έχει λίγο πρόβλημα αν είναι 100αρι το πάνελ, στη κίνηση, και πάντα σε σκηνές με πολύ έντονη δράση ή στο ποδόσφαιρο ( περισσότερο αν το βλέπεις σε τηλεοπτικό με SD σήμα ) μη σε πιάνει άγχος δεν είναι κάτι τόσο τρομερό, ακόμα και για μένα που είμαι απαιτητικός πολύ Χα!χα!χα!
- Αυτό είναι το θέμα με τις UltraHD, ότι αναγκάζονται να κάνουν αυτό που είπα παραπάνω, να κάνουν upscaling και το HD υλικό. Αυτό βέβαια οι εταιρείες το ονομάζουν << αναβάθμιση >>. Μπουρμπούτσαλα, είναι το ίδιο με αυτό που αναγκάζονται να κάνουν οι FullHD στο SD υλικό. Αυτό είναι αναβάθμιση; Αναγκάζονται να μπουν σε μια έξτρα διαδικασία για να προσαρμόσουν το σήμα στην ανάλυση του πάνελ και αυτό μόνο αναβάθμιση δεν είναι, το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα. Πριν λίγους μήνες τέσταρα τη περσινή Ultra HD της Sony στο πλαίσιο Αλίμου ( και εκεί τα ίδια περί αναβάθμισης έλεγε ο πωλητής ) και για μένα το αποτέλεσμα σε SD υλικό από DVD ήταν απλά ανεκτό και το HD ήταν απλά καλό αλλά και τα δύο έχαναν αισθητά συγκριτικά με μια αντίστοιχη καλή Full HD. Σε Ultra HD υλικό , αυτό που έβαλε ο πωλητής, ήταν θεϊκή σε χρώματα και ανάλυση, σε κίνηση δε μπορώ να πω γιατί ήταν υλικό προσεκτικά διαλεγμένο που είχε χαμηλούς ρυθμούς κίνησης.
Αυτά τα ολίγα από εμένα, και αν μου επιτρέπεις να σου πω τη γνώμη μου, κοίτα σε Full HD τις Samsung έχει βγάλει και φέτος κάποια πολύ καλά μοντέλα και σε εικόνα και όπως πάντα με άψογες δυνατότητες Media Player, ή κοίτα και σονυ τη φετινή σειρά 8 που έχει πάρα πολύ καλή εικόνα αλλά λίγο πιο πίσω σε δυνατότητες media Player & Smart από τις samsung, αν σε ενδιαφέρουν αυτά πάρα πολύ. Έτσι σου μένουν αρκετά χρήματα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα έχεις καλύτερη εικόνα στο υλικό που βλέπουμε κατά 99,9999% HD & SD, και σε 3 με 4 χρόνια που θα είναι ώριμη η 4Κ τεχνολογία θα έχεις και τα χρήματα να την αγοράσεις και πολύ πολύ καλύτερες απολαβές από αυτά που θα προσφέρει.
Γνώμη μου πάντα, φιλικά.

να σαι καλα φιλε Leonid θα τα σκεφτω ολα αυτα που ειπες σοβαρα και θα αποφασισω...(μακαρι να μπορουσα να βρω την 905 αλλα παπαλα χααχαχαχ!!)

@sfigas στο you πριν 2 μερες ειχανε την f8000 με παραγγελια σε 55αρα γιατι δεν το κοιτας ή δεν θελεις την f8000;

ποιο ειναι το you? δε θα με χαλουσε κ η f8000 απλος σαν προτεραιοτητα εχω τι sony, εαν δεν τι βρω τοτε θα το σκεφτω σοβαρα