Samsung ή LG στις 46"-47";

jpaudio

AVClub Enthusiast
19 June 2006
765
Μεσσόγεια
Λοιπόν, μετά από έρευνα κατέλειξα σε δύο μάρκες, Samsung και LG και σε διαστάσεις 46" και 47" αντίστοιχα, με τα μοντέλα:
Samsung: LE46A756
LG: LG47LG7000
Τα χρήματα δεν είναι παραπλήσια αλλά εντός budget. Ακούω λοιπόν γνώμες και άλλων ευτυχών κατόχων τους ώστε να σχηματιστεί μια πιο σφαιρική άποψη. Ας αφήσουμε προς το παρόν τις διαφορές τους σε εξοπλισμό και ας επικεντρωθούμε σε αυτό που κάνουν, στην ποιότητα εικόνας σε SD και HD. Προέχει η διαχείρηση σήματος τηλεοπτικού μιας και αυτός είναι ο προταρχικός ρόλος τους (τουλάχιστο για αρχή).
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Γιάννης

Φίλε jpaudio

κι εγω κατέληξα στο ίδο ακριβώς δίλημμα. Κυρίως ύστερα από πολύ διάβασμα στο AVCLUB.GR (και από τις επισκέψεις κυρίως στο MD Ρέντη επειδή εκεί μπορείς να δείς είτε αναλογικό σήμα είτε dvd), απέρριψα ότι άλλο έχω δεί και έφτασα ανάμεσα στα 2 μοντέλα. Παρακαλώ κι εγώ τους συμφορουμίτες να μας βοηθήσουν γιατί σε λίγο θα με διώξουν από τη δουλειά μου. Όλη την ώρα είμαι στο φορουμ και διαβάζω απόψεις.
Νίκος

Είναι πολύ απλό. Θέλετε να την συνδέετε με PC ή να παίζετε με τις ώρες Playstation? Αγοράζετε την LCD.
Θέλετε τηλεόραση απλά για να βλέπετε τηλεοπτικό σήμα και ταινίες? Και οι 2 επιλογές είναι εξίσου καλές με ίσως λίγο καλύτερη την LG στο τηλεοπτικό σήμα, αλλά αυτό θα πρέπει να το δείτε και μόνοι σας, γιατί είναι συνήθως ατομικά γούστα αυτά.
Πάντως και τα 2 μοντέλα που αναφέρει ο φίλος Γιάννης είναι πολύ καλά και δεν πρόκειται να μετανιώσει κανένας με την αγορά τους.

ΥΓ: Παιδιά, δεν θέλει και πολύ σκέψη, τηλεόραση θέλετε να αγοράσετε στην τελική, όχι σπίτι :ernaehrung004:

Συγνώμη, μπέρδεψα την LG7000 (LCD) με την PG7000 (PLASMA).

Τότε με κλειστά μάτια στην Samsung!!! Δεν θέλει πολύ σκέψη -bye-

Η Samsung έχει καλύτερο μαύρο, είναι καλύτερα εξοπλισμένη με το Wiselink Pro, αλλά κοστίζει και παραπάνω. Είναι καθαρά υποκειμενικό αν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αξίζουν την διαφορά στην τιμή.

Πλασματάκια δεν βλέπω να παίζουν και στεναχωριέμαι! -bye-

Θα συνδεθεί με PC ; Γιατί στο αρχικό ποστ λέει για τηλεοπτικό σήμα, και εκεί δεν υπάρχει ανταγωνισμός ιδίως στις μεγάλες ίντσες για τις πλάσμα.

Οι plasma μάλλον απορίπτονται λόγω phosphor trails που σε μεγάλο μέγεθος οθόνης είναι περισσότερο ορατά, τουλάχιστο από εμένα. Οπότε οι LCD είναι μονόδρομος. Αν τώρα εξαιρέσουμε τις παραπάνω ευκολίες όπως το DLNA και το Wiselink, η εικόνα τους είναι όμοια ή κάποια υπερτερεί; Και αν η Samsung έχει καλύτερο μαύρο αυτό είναι εμφανές ή είναι μόνο στα χαρτιά και στις μετρήσεις με όργανα; 500 διαφορά είναι αυτά, μια καλή 32άρα...
Η 42LG7000 της LG φοράει το ίδιο panel με την 47αρα (ίδιας γενιάς) ή κάποιο παλαιότερο με χειρότερη ποιότητα;

Γιατί στο αρχικό ποστ λέει για τηλεοπτικό σήμα, και εκεί δεν υπάρχει ανταγωνισμός ιδίως στις μεγάλες ίντσες για τις πλάσμα.

Δεν υπαρχει ανταγωνισμος ειναι σχετικο.

Υπαρχουν και LCD που ειναι σημειο αναφορας ακομη και σε τηλεοπτικο σημα (πχ. 9603 , Χ3500). Απλως κοστιζουν ακριβα.

Και αν η Samsung έχει καλύτερο μαύρο αυτό είναι εμφανές ή είναι μόνο στα χαρτιά και στις μετρήσεις με όργανα; 500 διαφορά είναι αυτά, μια καλή 32άρα...

Η διαφορά στο μαύρο είναι εμφανής, αλλά όπως είπα πριν ο καθένας την κοστολογεί διαφορετικά.

Φιλε jpaudio μηπως εχεις αποφασισει;;

Εγω ακομη δεν μπορω να καταληξω. Ασε που αρχισα παλι να σκεφτομαι και πλασμα.