Samsung ΗΤ-TΗΧ22

MANOS

Inactive User
1 July 2007
1,780
Αυτό το σύστημα το έχει κανένας??? Είναι καλό??? Στα πίσω ηχεία μπορούμε να απενεργοποιήσουμε την ασύρματη δυνατότητα??? Όχι απλώς να τα συνδέσουμε ενσύρματα, αλλά να μην εκπέμπουν επίσης ακτινοβολία. ;)

Το θέλω για ένα σύστημα με LCD 42'' με HTPC, DVD Recorders, DVD/Video και δορυφορικό δέκτη. Τον ήχο λέω να τον βάζω να τον παίρνει απ' την TV και όχι απ' το κάθε μηχάνημα ξεχωριστά. Ο χώρος μου είναι 10τμ (3μ x 3.3μ).

Αν δεν είναι καλό αυτό, έχετε να προτείνετε κάτι άλλο καλό??? Καλό για τα συγκεκριμένα τετραγωνικά. Δεν πιστεύω πως αξίζει να βάλω λεφτά για 10τμ μόνο. Εσείς τι λέτε???

Ομολογώ πως δεν βρίσκω κάπου πληροφορίες για το σετ αυτό. Βρίσκω κάποιο HT-TQ22 μόνο. Τα πίσω ηχεία στο σετ της sony τουλάχιστον που έχω στο εξοχικό μου παίρνουν σήμα από infared, δηλαδή την ίδια... "ακτινοβολία" που βγάζει και το χειριστήριο της tv-dvd-κτλ. Εντελώς ακίνδυνο.

Πάντως μιλάμε για ολοκληρωμένο ενισχυτή audio-video με dvd player σωστά? Δεν καταλαβαίνω το λόγο να πάρεις ξεχωριστό dvd player, dvd recorder και να έχεις στημμένο και htpc!!! Όλα αυτά αναπαράγουν τους ίδιους δίσκους και είναι πεταμμένα λεφτά. Mε ένα dvd recorder ή ένα blue-ray ή ένα htpc για πηγή εικόνας, κάποιον οικονομικό ενισχυτή της yamaha ή της pioneer και κάποιο σετ ηχείων από roister ή crystal audio θα πετυχαίνεις πολύ καλύτερη απόδωση από το σετ που περιγράφεις.

Και φυσικά ο ήχος συνδέεται πάνω στον ενισχυτή και μετά επιλέγεις από που θα ακούς. Ήχο απ το κανάλι τις tv,ήχο απ το dvd, το mp3 etc. Τι ακριβώς θες να πάρεις και πόσα θες να δώσεις? Έτσι θα μπορούμε να σου απαντήσουμε και συγκεκριμμένα.

Last edited:
http://www.samsung.com/uk/consumer/...=homecinema&model_cd=HT-THX22R/XEU&fullspec=F

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69977505&product=986062

Αν κατάλαβα καλά από το manual, τα ηχεία συνδέονται με ένα άλλο εξάρτημα (δεν περιέχετε στην συσκευασία) ενσύρματα, το οποίο έχει δυνατότητες wifi και συνδέετε ασύρματα με την κεντρική μονάδα. Άρα δεν συνδέονται τα ηχεία ασύρματα, γιατί τώρα που το σκέφτομαι, θα χρειάζεται να παίρνουν και ρεύμα από κάπου. Εσένα πως συνδέονται???

Το DVD/Video το έχω ήδη.
Τα DVD Recorders τα χρειάζομαι για να γράφω από τα κανάλια.
Και το HTPC για να παίζω τα video ή τα μουσικά κομμάτια μου.
Με το HTPC δεν έχω την ίδια ποιότητα σε αναλογική εικόνα. Έχω κάρτα TV. Πέρα του ότι είναι πιο αναξιόπιστο και δύσχρηστο απ' τα DVD Recorders.

Blu Ray player δεν έχω, γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμοι τίτλοι σε Blu Ray. Μόνο 5-6 τίτλους έχουν τα DVD club στην περιοχή μου, απ' τους οποίους μόνο τον 1 δεν έχω δει (300 :p).

Δεν νομίζω να βρω με 200 ευρώ ή κάπου εκεί κοντά ραδιοενισχυτή και 5.1 ηχεία. Μόνο ο ραδιοενισχυτής κάνει 200 ευρώ! Μην ξεχνάς πως έχω 10τμ και τα οποία είναι και σε σχήμα τετραγώνου, το οποίο δεν είναι καλό για το ηχοσύστημα.

Δεν νομίζω να έχει τόσες εισόδους αυτό το μηχάνημα, με τα τόσα μηχανήματα που έχω. Για αυτό άλλωστε είπα μέσω της LCD. Έτσι δεν θα χρειάζεται να πειράζω συνέχεια τον ενισχυτή. :p

Τώρα που το σκέφτομαι, πως θα συνδέσω την LCD με το μηχάνημα της Samsung??? Μόνο αναλογικά (L/R) γίνετε από ότι βλέπω και έτσι λογικά δεν θα μπορώ να στέλνω 5.1 Dolby Digital ή DTS ήχο από HDMI στην LCD και μετά μέσω L/R στο Samsung, καθώς από ότι ξέρω η LCD δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει το 5.1. Λογικά σε 2ch PCM θα πρέπει να το έχω.

Καμιά ιδέα???

Όχι τα ηχεία στο σετ αυτό είναι ενσύρματα. Εσύ μιλάς για τον αντάπτορα wifi που αγοράζεται ξεχωριστά.

Για τη συνδεσιμότητα.
Με τον ενισχυτή αυτού του συστήματος μπορείς να συνδέσεις μία αναλογική πηγή και μία ψηφιακή πηγή ήχου μόνο. Δηλαδή μπορείς να συνδέσεις την έξοδο ήχου από την τηλεόραση σαν αναλογική και την έξοδο ψηφιακού ήχου [optical] του dvd recorder. Η οπτική δίνει dolby digital. Άλλες υποδοχές δεν μένουν.

Όταν λες htpc τι εννοείς? Γιατί συνήθως μιλάμε για ένα κουτί αποκλειστικά για την αναπαραγωγή ήχου και εικόνας υψηλής ποιότητας. Ως οθόνη χρησιμοποιείται η tv.

Επί της ουσίας,
είναι παράλογο να κοστίζει το dvd recorder σου περισσότερο από τα ηχεία και τον ενισχυτή σου μαζί. Στα τόσα περιφερειακά που θες να βάλεις πρέπει να ανεβάσεις το ποσό για την ποιότητα αναπαραγωγής του ήχου. Αν δεν σε εξυπηρετεί η ιδέα αναζήτησης ηχείων και ενισχυτή, διάλεξε έστω ένα καλύτερο ολοκληρωμένο σετ με περισσότερη συνδεσιμότητα από εξωτερικές πηγές που να έχει και hdmi.

Στο εξοχικό μου έχω ένα προ 3ετάς σετ της sony που είχε κοστίσει 700ευρώ. Είναι το ανάλογο του τωρινού DAV-DZ830w που βρήκα στο site του πλαισίου. Βάζω να παίζει στερεοφωνικό surround και βγάζω τα ασύρματα πίσω ηχεία στο σαλόνι του μπαλκονιού. Παίζει καθαρά και είναι πολύ ωραίο στο μάτι αλλά δεν συγκρίνεται σε ποιότητα αναπαραγωγής με ξεχωριστό ενισχυτή-ηχεία ανάλογου κόστους :ears:

Last edited:
Αφού σου είπα ότι έχει μόνο αναλογική έξοδο (L/R). Δεν έχει ψηφιακή. Το πρόβλημα είναι ότι η LCD δεν μπορούν να επεξεργαστούν πολυκάναλο ήχο και οπότε δεν θα μπορώ να ακούσω 5.1, αν στέλνω τον ήχο απ' την LCD στο Samsung.

HTPC = M/B με HDMI, DVD-RW, 2TB HDD + BACK UP, 4GB RAM, 3GHZ DUAL CORE το οποίο θα συνδέετε στην LCD και θα κάνει τα πάντα, εκτός από office και σερφάρισμα. Αυτά λέω να τα κάνω στο laptop. :p
Που ξέρεις πόσο θα κάνει το DVD Recorder που θα πάρω??? :p
Το κακό είναι ότι δεν ξέρω τι συνδέσεις να κάνω. Το SPDIF της LCD μπορεί να βγάλει πολυκάναλο DTS και DD από HDMI και να αφήσει την αποκωδικοποίηση στον ενισχυτή??? Ή η LCD βγάζει αναγκαστικά PCM μόνο??? Τα manual των LCD δεν βοηθάνε καθόλου δυστυχώς.

Αν δεν ξέρω τι συνδέσεις θα κάνω, δεν θα μπορώ να βρω το κατάλληλο σύστημα. Πάντως εγώ βρήκα ένα ηχοσύστημα της Philips που έχει και ψηφιακή είσοδο. Αν η LCD μπορεί αν δώσει πολυκάναλο, τότε αυτό θα είναι καλή λύση. 220 ευρώ κάνει. Έτσι θα μπορώ να συνδέσω με HDMI το HTPC, DVD Recorders, Blu Ray (μελλοντικά :p) και με component και scart το DVD/Video και ψηφιακό αποκωδικοποιητή και μέσω του SPDIF να βγάζει ψηφιακά στην ψηφιακή ομοαξονική της Philips. Έτσι θα μπορώ να ακούω και 5.1 DD ή DTS. Σωστά??? Το κακό είναι ότι όλα τα ηχεία έχουν 75W στα 3Ohm, με εξαίρεση το κεντρικό και το sub που έχουν 150W στα 6Ohm! Δεν θα έπρεπε το κεντρικό να έχει τα ίδια watt και ohm με τα υπόλοιπα για να ακούγετε ο ήχος "σωστά"??? Το παθητικό sub είναι μεγάλο μειονέκτημα σε ένα ηχοσύστημα???
Θα κοιτάξω και για ενισχυτή και 5.1 ηχεία. Καταρχήν αξίζει το 5.1 στα 10τμ ή να πάρω μόνο 3.1?

Last edited:
Δεν μπορώ να βρω κάτι οικονομικό με ραδιοενισχυτή και 5.1 ηχεία στα γούστα μου. Κάτι όπως το 3357 της Philips (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702730). Δλδ με 2 ηχεία μπροστινά μεγάλα (παρόλο που στης Philips είναι για πίσω, τα ηχεία είναι τα ίδια σε χαρακτηριστικά με τα μπροστινά ;)) και τα υπόλοιπα μικρά. Το κακό είναι ότι δεν γνωρίζω αν θα υπάρχει κάποιο conflict με το DVD recorder της Philips που λέω να πάρω. Πρέπει να το ρωτήσω αυτό.

Τώρα που το σκέφτομαι, πως θα συνδέσω την LCD με το μηχάνημα της Samsung??? Μόνο αναλογικά (L/R) γίνετε από ότι βλέπω και έτσι λογικά δεν θα μπορώ να στέλνω 5.1 Dolby Digital ή DTS ήχο από HDMI στην LCD και μετά μέσω L/R στο Samsung, καθώς από ότι ξέρω η LCD δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει το 5.1. Λογικά σε 2ch PCM θα πρέπει να το έχω.

Καμιά ιδέα???

Λιγο μπερδεμενα τα λες εδω... ο ηχος απο τα τηλεοπτικα καναλια ειναι μονοφωνικος και σε ελαχιστα στερεοφωνικος...

...και τον ηχο απο τα dvd players δεν χρειαζεται να τον πηγαινεις βολτα απο το πλειερ στην τηλεοραση και απο κει στον ενισχυτη (αν καταλαβα καλα τι γραφεις). Τον στελνεις στον ενισχυτη απ'ευθειας απο το πλειερ... στην τιβι στελνεις μονο εικονα.

Σε αυτό το link που έδωσες
http://www.samsung.com/uk/consumer/...=homecinema&model_cd=HT-THX22R/XEU&fullspec=F

γράφει: Optical Inputs: Yes
άρα:BDGBGDB55:

Αν έχεις πάνω από 3 μέτρα απόσταση τα εμπρός από τα πίσω ηχεία εγώ θα έβαζα 5.1

Δεν ξέρω τι ήχο μπορεί να σου δώσει η τηλεόραση αν συνδέσεις πρώτα πάνω της.

Συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση ότι θα δώσεις χρήματα για ένα πολύ καλό pc, για dvd rec μόνο και μόνο για την ευκολία που προσφέρει ενώ ξεκινάνε από 120ευρώ [και όσα έχουν σκληρό από 200], αλλά διαθέτεις μόνο 230ευρώ για την αναπαραγωγή του ήχου σου.

Είπα ότι έχω μπόλικες συσκευές και τα input της Philips ή του Samsung δεν αρκούν για όλες τις συσκευές.

Τυπογραφικό θα είναι. Στο manual δεν αναγράφει πουθενά την optical. Έχει μόνο AUX IN.

Απ' τον ένα τοίχο μέχρι τον άλλον είναι 3 μέτρα. Τα μπροστινά πες ότι θα είναι 0.5 μέτρο πιο μπροστά, άρα 2,5 μέτρα απ' τον ένα τοίχο στον άλλον.

Και PC έχω και TV tuner. Σου είπα ότι δεν έχει καλή ποιότητα εικόνας. Τουλάχιστον το αναλογικό. Το ψηφιακό έχει καλή εικόνα. Αλλά εγώ γράφω αναλογικά κανάλια. ;)

Και γιατί να δώσω παραπάνω??? Εδώ ουσιαστικά ο χώρος του ηχοσυστήματος θα είναι 2.5 χ 3. Δλδ 7.5τμ. Δεν τα θεωρώ αρκετά τμ για να πάρω κάνα τρομερό ηχοσύστημα. Έχεις να προτείνεις κάτι φτηνό??? Σκέψου ότι η LCD θα κάνει 1200-1500 ευρώ.

Last edited:
Έτσι είναι ο χώρος μου στο περίπου:
Τα κόκκινα είναι τα ηχεία/sub και το μπλε είμαι εγώ. :p Το μαύρο είναι ο καναπές. ;)
View attachment 24931

Υπάρχει και αυτό (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702781) της LG, μόνο που από ότι κατάλαβα έχει οπτική είσοδο και όχι ομοαξονική. Γίνετε από ομοαξονική που έχει η LCD να συνδεθεί σε οπτική ή πρέπει αναγκαστικά να υπάρχει και extra μηχάνημα ανάμεσά τους για να κάνει την μετατροπή??? Βασικά παίζει να είναι και λάθος, γιατί στο Ελληνικό site της LG δεν βρίσκω το συγκεκριμένο μοντέλο και σε κανένα άλλο κατάστημα, ενώ στην περιγραφή μιλάει για άλλο μοντέλο και όχι αυτό που γράφει ο τίτλος (http://hellas.lge.com/prodmodeldeta...Id=02&modelCodeDisplay=HT-552TH&model=NOTHING).

EDIT:
Το THD 10% έχει μεγάλη σημασία για τον χώρο μου??? Η παραμόρφωση δεν μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η ένταση??? Γιατί εγώ όπως προανέφερα έχω μικρό χώρο, οπότε αμφιβάλω αν θα καταφέρω να ανεβάσω την ένταση σε αρκετά επίπεδα ώστε να παρατηρήσω κάποια παραμόρφωση στον ήχο.

Last edited: