Samsung j6200 vs Sony W75xC

dim84

New member
1 March 2016
5
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω TV για το καινούριο σπίτι στο οποίο μπήκα μόλις σήμερα! Πριν αρχίσω να διαβάζω το forum πίστευα ότι μία TV 40" θα με κάλυπτε αλλά φευ! Μετά από πολύ διάβασμα εδώ μέσα διαπίστωσα κατ' αρχήν ότι για το χώρο μου, με απόσταση θέασης που ποικίλει μεταξύ 1,5-3m, απαιτείται TV 48-50". Επίσης είχα καταλήξει στην samsung j6200 μετά και από τις κριτικές που διάβασα σε διάφορα site, τις εντυπώσεις πολλών εδώ μέσα, αλλά και τη δελεαστική τιμή της που την κάνει vfm. Ωστόσο την Παρασκευή πέρασα από MM και συνάντησα πωλητή ο οποίος ομολογουμένως ήταν αρκετά διαβασμένος! Τι ήθελα και πήγα????? Μου έδειξε τη Samsung j6200 και μετά μου πρότεινε τη Sony W75xC. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα διαφορά στο τηλεοπτικό (χονδρόπετσος γαρ) αλλά εκείνο που με εντυπωσίασε με μια πρώτη ματιά στην W75xC είναι το ρημάδι το Android και οι εφαρμογές που το συνοδεύουν (Kodi, Pop Corn Time). Και το ερώτημα είναι το εξής: Τα αξίζει τα 100 επιπλέον η Sony ή ανάλογες εφαρμογές υποστηρίζει και το Tizen της Samsung? Να σημειώσω ότι η χρήση της TV θα είναι κυρίως τηλεοπτικό, ταινίες/σειρές από PC και ελάχιστα αθλητικά. Βέβαια αν δε χρειάζεται να συνδέω το PC και μπορώ τις παρακολουθώ online από την TV ακόμα καλύτερα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Καλημέρα φίλε.. Δεν θα σου πω ποια τηλεόραση να πάρεις, δεν είμαι από τους πιο ειδικούς εδώ μέσα... Θα σου αναφέρω για το Android.. Εγώ πιστεύω η Sony TV θα μπουκώνει με το Android και μπορεί να τρώει και κολλήματα.. Και αν δεν κάνω λάθος είναι δυπυρινη και αμφιβάλλω άμα έχει πάνω από 1GB ram.. Καλύτερα να πάρεις ένα αξιόλογο Android tvbox για kodi σερφαρισμα κτλ.. Το κακό με τα tvbox είναι ότι στην Ελλάδα τα πουλάνε με τσιμπημένη τιμή, ενώ από Κίνα παίρνεις με ένα 50 ευρώ παράδειγμα tvbox που θα έχει πιο δυνατό επεξεργαστή από την Sony και 2gb ram.. Πάντως και οι δυο τηλεοράσεις είναι αξιόλογες και με 100hz στο πάνελ.. Απλά η Sony έχει τσιμπημένη τιμή..

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω TV για το καινούριο σπίτι στο οποίο μπήκα μόλις σήμερα! Πριν αρχίσω να διαβάζω το forum πίστευα ότι μία TV 40" θα με κάλυπτε αλλά φευ! Μετά από πολύ διάβασμα εδώ μέσα διαπίστωσα κατ' αρχήν ότι για το χώρο μου, με απόσταση θέασης που ποικίλει μεταξύ 1,5-3m, απαιτείται TV 48-50". Επίσης είχα καταλήξει στην samsung j6200 μετά και από τις κριτικές που διάβασα σε διάφορα site, τις εντυπώσεις πολλών εδώ μέσα, αλλά και τη δελεαστική τιμή της που την κάνει vfm. Ωστόσο την Παρασκευή πέρασα από MM και συνάντησα πωλητή ο οποίος ομολογουμένως ήταν αρκετά διαβασμένος! Τι ήθελα και πήγα????? Μου έδειξε τη Samsung j6200 και μετά μου πρότεινε τη Sony W75xC. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα διαφορά στο τηλεοπτικό (χονδρόπετσος γαρ) αλλά εκείνο που με εντυπωσίασε με μια πρώτη ματιά στην W75xC είναι το ρημάδι το Android και οι εφαρμογές που το συνοδεύουν (Kodi, Pop Corn Time). Και το ερώτημα είναι το εξής: Τα αξίζει τα 100 επιπλέον η Sony ή ανάλογες εφαρμογές υποστηρίζει και το Tizen της Samsung? Να σημειώσω ότι η χρήση της TV θα είναι κυρίως τηλεοπτικό, ταινίες/σειρές από PC και ελάχιστα αθλητικά. Βέβαια αν δε χρειάζεται να συνδέω το PC και μπορώ τις παρακολουθώ online από την TV ακόμα καλύτερα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Kodi,Popcorntime,Showbox μια χαρά τρέχουν , είπες ότι το είδες και σε λειτουργία το Android TV.Τ ο καλό είναι ότι έχεις ένα χειριστήριο ,έχεις γλιτώσει από εξωτερικά καλώδια και εξτρά συσκευή.

Επίσης μπορείς να βάλεις και άλλους web browser εκτός από τον opera που έχει προεγκατεστημένο , π.χ. dolphin που υποστηρίζει και flash player.

Τα υπόλοιπα λειτουργικά δεν υποστηρίζουν αυτές τις εφαρμογές . Το Android TV το αναπτύσει η ίδια η Google.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλημέρα φίλε.. Δεν θα σου πω ποια τηλεόραση να πάρεις, δεν είμαι από τους πιο ειδικούς εδώ μέσα... Θα σου αναφέρω για το Android.. Εγώ πιστεύω η Sony TV θα μπουκώνει με το Android και μπορεί να τρώει και κολλήματα.. Και αν δεν κάνω λάθος είναι δυπυρινη και αμφιβάλλω άμα έχει πάνω από 1GB ram.. Καλύτερα να πάρεις ένα αξιόλογο Android tvbox για kodi σερφαρισμα κτλ.. Το κακό με τα tvbox είναι ότι στην Ελλάδα τα πουλάνε με τσιμπημένη τιμή, ενώ από Κίνα παίρνεις με ένα 50 ευρώ παράδειγμα tvbox που θα έχει πιο δυνατό επεξεργαστή από την Sony και 2gb ram.. Πάντως και οι δυο τηλεοράσεις είναι αξιόλογες και με 100hz στο πάνελ.. Απλά η Sony έχει τσιμπημένη τιμή..

Core architecture:2x ARM Cortex-A17 (ARMv7)

CPU dual core SoC:MediaTek MT5890

GPU:ARM Mali T624 triple core

RAM:2GB

Internal storage total space:8,3GB

OS: Android TV 5.1.1 (Lollipop) με την προοπτική να πάει σε 6.0 Marshmallow.

Επίσης η KDL-W75xC έχει δορυφορικό δέκτη και αλουμινένιο ματ φινίρισμα πλαισίου.

---------

Στα νήματα κατόχων Sony KDL-W8xxC και Sony KDL-W75xC μπορείτε να διαβάσετε εντυπώσεις κατόχων που ξέρουν καλύτερα.

Last edited:
Αυτό είναι το θέμα ότι θα έχω ένα χειριστήριο και μόνο μία εξωτερική συσκευή (τον αποκωδικοποιητή της Nova). Αν είναι να δώσω χρήματα για να αγοράσω και android tv box τότε ουσιαστικά έπιασα το ποσό της w75xC. Το λειτουργικό της Samsung υποστηρίζει λειτουργίες που προσφέρουν το kodi και τα πρόσθετά του, δηλαδή online streaming?

Η Samsung στο tizen os δεν έχει kodi δυστυχώς.. Έχει το Netflix ,plex κτλ.. αλλά το kodi είναι κλάσεις ανώτερο και free..Ευχαριστώ xavito που με διόρθωσες, διευκρίνισες για τα χαρακτηριστικά της TV.. Ο επεξεργαστής της δεν λέει και πολλά, προτιμότερο θα ήταν να είχε amlogic επεξεργαστή, είναι οι καλύτεροι στα codecs..Πάντως δεν έχει άσχημα specs η Sony για TV.. Εγώ έχω την Samsung j6200 και από το tizen και smart λειτουργίες της αξίζει ο browser που έχει flash player και το YouTube που τρέχει γρήγορα και ομαλά.. Με το android εννοείτε ότι μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα, είναι ανώτερο λογισμικό , αλλά σε μια TV δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αποδίδει σωστά, παίζει ρόλο πάντα το firmware και μετά το soc ..

Last edited:
Ναι οκ, αλλά εσύ την πήρες όπως έχεις πει σε αυτήν την τιμή λόγω γνωριμιών.

Για τους άλλους αν δεν είναι στην Κρήτη και δεν έχουν γνωριμίες η τηλεόραση κάνει 1800 στην καλύτερη αυτήν την στιγμή.
Αλλά ακόμα και 1600 να την πάρει δεν έχει σχέση με τις τηλεοράσεις που μιλάμε που έιναι στα μισά λεφτά και λιγότερα.

Εξαιρετικές οι oled και πολύ καλή τηλεόραση η 910, αλλά έχιε νόημα να μπαίνει σε συζήτηση μόνο αν μιλάμε για τηλεοράσεις Led Lcd που κοστίζουν 1300+ Ευρώ.

για την σονυ λενε οτι εχει καλυτερο τηλεοπτικο σημα digea. Τωρα το android σαφως και ειναι καλυτερο αλλα κραταω και εγω μια επιφυλαξη εαν θα εχει κολληματα λογο αυτου (android).
Μαλιστα λενε οτι το android ειναι ανεξαρτητο με την λειτουργια της τηλεορασης.

Από εχθές το απόγευμα είμαι κάτοχος μιας 50W756C. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ψάχνομαι αλλά η πρώτη αίσθηση είναι φοβερή. Βέβαια δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης σε σχέση με την προηγούμενη TV που ήταν μια CRT SONY 21" καθώς και μια LG7000 37"...

Καλες προβολες φιλε. Προσωπικα την καλυτερη επιλογη εκανες. Η sony ειναι για μενα πιο ποιοτικη μαρκα στις τηλεορασεις και το συγκεκριμενο μοντελο της sony μιλια ανωτερο απο το αντιστοιχο της samsung. Το τηλεοπτικο της samsung στις απλες σειρες τουλαχιστον απο 6000 και κατω ειναι τραγικo. Δεν διακρινεις σχεδον τιποτα στα τηλεοπτικα καναλια ενα συνοθυλευμα κακης αποδοσης χρωματων και dirty screen...

Και εγώ επικροτώ την συγκεκριμένη επιλογή. Απο φίλους έχω το καλύτερο feedback ξεκινώντας απο την ποιότητα εικόνας