Samsung LCD 40M86B vs 40F86B

Beren, καλωριζικη και καλοδεχουμενη! :ernaehrung004:

Για ρυθμισεις μην σκοτιζεσαι ακομα, αφου πρεπει να παιξει ετσι κι αλλιως καμια 50αρια ωρες η τηλεοραση ωστε να στρωσουν οι κρυσταλλοι της και να εχεις την max αποδοση της εικονας που μπορει να σου δωσει η τηλεοραση.

Τα 24ρ εχουν σημασια μονο για ταινιες HD, οπου προβαλλουν το υλικο οπως ειναι τραβηγμενο, δηλαδη σε 24 frames/second. Ετσι εχεις την ομαλοτερη κινηση στην εικονα χωρις κανενα απολυτως σπασιμο. Υπαρχουν αφθονα αρθρα και στο φορουμ μας και γενικα στο ιντερνετ εαν ψαξεις και εχεις φυσικα χρονο για να διαβασεις.

Τελος, οι ρυθμισεις να ξερεις οτι διαφερουν αναλογα με την τηλεοραση, το χωρο και την πηγη. Στην τηλεοραση ρυθμιζουμε με το ματι, αφου ουσιαστικα εκει δεν μπορουμε να κανουμε λεπτομερη ρυθμιση εφοσον το καθε καναλι εχει διαφορετικη εικονα...Εκει που ρυθμιζουμε και μας ενδιαφερει ειναι στην πηγη που βλεπουμε τις ταινιες μας (DVD Player, PS3,...), ωστε να παρουμε την εικονα οπως ακριβως την τραβηξε ο σκηνοθετης.

Παρελαβε εσυ την τηλεοραση κι εμεις εδω ειμαστε για οτι ζητησεις :antlers:

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Πάνο.

Έχω διαβάσει πάρα πολλά σε αυτό το site τις τελευταίες μέρες και άνοιξαν κάπως τα ματάκια μου. Η δυσκολία που συναντώ ώστε να κατανοήσω πλήρως την σημασία αυτών που διαβάζω είναι η εξής:

Το μόνο που ήξερα για το 24p είναι ότι αναφέρεται σε ποιότητα βίντεο και συγκεκριμένα το 24 fps. Όταν θέλησα να μάθω περισσότερα γι’ αυτό και έκανα το ανάλογο search, συναντούσα όλο και περισσότερους νέους όρους. Μια απορία έλυνα, δυο νέες γεννιούνταν. Κάτι σαν την Λερναία Ύδρα δηλαδή. :p

Τελοσπαντων, καταλαβαίνω βέβαια ότι δεν είναι δυνατόν να τα μάθεις όλα με την μια. Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου και τώρα που κάνω τα πρώτα μου βήματα λογικό είναι κάποια πράγματα να μου φαίνονται δυσνόητα. Κανείς δεν γεννήθηκε γνώστης άλλωστε, φαντάζομαι όλοι κάπως έτσι ξεκίνησαν.

Last edited:
Να σου δώσω ένα παράδειγμα:
Διαβάζω ένα θέμα που αναφέρεται στο 24p. Για να εξηγήσει τι είναι και τι κάνει χρησιμοποιεί όρους όπως progressive scan, interlaced, Pal, NTSC κλπ κλπ.
Οπότε αυτομάτως από κει που είχες μια απορία ξαφνικά έχεις 5!!!
Τώρα θα μου πεις ρε φίλε δεν ξέρεις τι είναι το Pal και το NTSC;;;
Ok, και η γιαγιά μου (λέμε τώρα) έχει ακούσει γι’ αυτά. Αλλά το τι ακριβώς είναι, πως λειτουργούν, ποιες είναι οι διαφορές κλπ κλπ… είναι άγνωστες λέξεις.

Πφφφφφφφφφ… πονοκέφαλος! :frusty:

Έχω μια πρακτική ερώτηση που σχετίζετε και με τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης που λέγαμε πριν. Διαβάζοντας κατάλαβα πολύ καλά τι είναι το progressive scan, τι είναι το 1080p κλπ κλπ.

Στην πράξη τώρα:
Κάθε φορά που θέλουμε να δούμε κάτι στην τηλεόραση θα πρέπει να την ρυθμίζουμε ανάλογα με την πηγή ώστε να μας δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα, η αυτό γίνεται αυτόματα; Έστω δηλαδή ότι βλέπουμε μια ταινία σε απλό dvd, μετά μια ταινία σε Blue ray και μετά απλό τηλεοπτικό κανάλι. Θα πρέπει κάθε φορά να παίζουμε με τις ρυθμίσεις για να έχουμε την καλύτερη ποιότητα; Η μήπως το dvd player διαβάζει το δισκάκι, καταλαβαίνει αν είναι γραμμένο σε 1080p για παράδειγμα και στέλνει το ανάλογο σήμα στην TV, η οποία με τη σειρά της καταλαβαίνει ότι αυτό το σήμα είναι 1080p και αυτόματα το μεταδίδει με αυτήν την ποιότητα;

Οι τηλεορασεις ολες εχουν διαφορα mode (dynamic, movie, typical, personal,...) τα οποια μπορεις να αλλαξεις καθε φορα αναλογα την πηγη. Εχει μαλιστα και τηλεορασεις ποτ κρατανε διαφορετικες ρυθμισεις σε αυτα για καθε πηγη που ειναι συνδεδεμενες. Ετσι, πρεπει για καθε πηγη (για παραδειγμα DVD player) να ρυθμισουμε σε καποιο απο αυτα τα mode. Αυτο το mode θα το χρησιμοποιουμε σταθερα ποια απο εκει και περα οποτε βλεπουμε ταινια με το DVD. Δεν ξερω εαν με καταλαβαινεις...

Ναι το κατάλαβα. Τα προγράμματα αυτά δηλαδή είναι στην ουσία ένα σύνολο ρυθμίσεων υποθηκευμένα με κάποιο όνομα (πχ movie mode) ώστε κάθε φορα που θες να δεις μια ταινία αντί να κάνεις πολλές επιμέρους ρυθμίσεις ενεργοποιείς απλά το movie mode (το οποίο έχεις από πριν ρυθμίσει κατά βούληση) και είσαι έτοιμος. Ελπίζω να το κατάλαβα σωστά.

Ναι, απλα δεν χρειαζεται να το αλλαζεις καθε φορα. Μενει σε αυτο. Για παραδειγμα εαν στο DVD player το εχεις σε movie mode και στην τηλεοραση στα τηλεοπτικα βλεπεις σε personal, οταν ανοιξεις το player σου και το γυρισεις στην HDMI (που πιθανως να το εχεις ετσι συνδεδεμενο), τοτε αυτοματα θα γυρισει και το mode σε αυτο που επαιζε την τελευταια φορα, δηλαδη το movie στο παραδειγμα μας. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν χρειαζεται να το αλλαζεις καθε φορα απο το τηλεκοντρολ.

Οκ αυτό το κατάλαβα. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η πηγή είναι η ίδια, το σήμα όμως αλλάζει. Παράδειγμα:

Έχω στο dvd ένα απλό δισκάκι και παίζει. Μετά βάζω ένα άλλο δίσκο καλύτερης ποιότητας, πχ blue ray. Τότε θα πρέπει να ρυθμίσω το player ώστε να στείλει την πληροφορία με μεγαλύτερη ανάλυση στην TV καθώς και να ρυθμίσω την τηλεόραση ώστε να απεικονίσει το σήμα αυτό με την μεγαλύτερη ποιότητα, η όλα αυτά γίνονται αυτόματα;

Και για να καταλάβεις ακριβώς τι ρωτώ θα σου δώσω ένα παράδειγμα:
Έχω έναν AV ενισχυτή συνδεμένο σε ένα απλό dvd. Το dvd είναι ρυθμισμένο να δίνει ψηφιακό 5,1 ήχο στην έξοδο και ο ενισχυτής να ανιχνεύει την είσοδο του (auto detect). Οπότε όταν εγώ παίζω δισκάκι που υποστηρίζει 5,1 ήχο τότε δεν χρειάζεται να κάνω καμιά αλλαγή στις ρυθμίσεις, γιατί το dvd καταλαβαίνει ότι το δισκακι εχω 5,1 ήχο και διαλέγει αυτόν να στείλει στην έξοδο, αλλά και ο ενισχυτής καταλαβαίνει ότι το σήμα που πήρε είναι 5,1 και το χειρίζεται ανάλογα.

Μπορεί κάτι ανάλογο να γίνει και στην περίπτωση της τηλεόρασης; Δηλαδή χωρίς να χρειάζεται να αλλάξεις κάτι στις ρυθμίσεις η συσκευή να αναγνωρίζει την διαφορά ενός απλού σήματος από ένα HD και αυτόματα να το παίζει στην μέγιστη δυνατή ποιότητα. Να βλέπει δηλαδή ότι αν και η πηγή είναι ίδια, το σήμα που δέχεται δεν είναι απλό αλλά 1080p για παράδειγμα και να το απεικονίζει με την ανάλογη ανάλυση.

Θελεις να τα μαθεις ολα μεσα σε μια ημερα :D:D

Σου ξαναειπα, ρυθμιζουμε πηγη κι ΟΧΙ τι ειδος παιζει η πηγη!!! Εαν ρυθμιστει η πηγη σωστα, τοτε οτι και να βαλεις μεσα θα παιζει σωστα. ;)

Re: Απάντηση: Samsung LCD 40M86B vs 40F86B

Θελεις να τα μαθεις ολα μεσα σε μια ημερα :D:D

Σου ξαναειπα, ρυθμιζουμε πηγη κι ΟΧΙ τι ειδος παιζει η πηγη!!! Εαν ρυθμιστει η πηγη σωστα, τοτε οτι και να βαλεις μεσα θα παιζει σωστα. ;)
Δίκιο έχεις και δεν γίνεται να τα μάθεις όλα σε μια μέρα! :D

Απλά όσο πιο πολλά διαβάζω τόσο πιο πολλές ερωτήσεις έχω. Λογικό θα μου πεις. Φαντάζομαι ότι πολλές απορίες θα μου λυθούν εύκολα και στην πράξη. Όταν θα έχω πια την τηλεόραση και παίζοντας με τις ρυθμίσεις θα βλέπω καλύτερα τι γίνεται.

Με συγχωρεις αν σε κούρασα με τις ερωτήσεις μου, αλλά καταλαβαίνεις. Είμαι σαν το παιδί που ανακαλύπτει τον κόσμο…