samsung LE32M71B και service menu/panel on time και αλλο θεμα

abarth

Established Member
6 March 2007
161
Thessaloniki/Greece
Καλημερα!
πριν απο λιγες μερες αγορασα την samsung LE32M71B απο ενα καταστημα πολυ γνωστο (πανελλαδικα) σαν επιλογη κυριως για τηλεοπτικο σημα, για κανενα dvd(divx) και επισης πολυ βασικο, για pc/xbox360 ...
Με ενδιεφερε κυριως δλδ το 100Hz και η ποιοτητα εικονας, και απο οτι ειχα δει μεχρι 1000ευρω ηταν απο τις καλυτερες επιλογες .
Ο πωλητης στο καταστημα μου ειπε οτι ειναι περσινο μοντελο βεβαια αλλα δε με απασχολησε.
Το προβλημα ειναι το εξης:
διαβαζοντας το avclub.gr επεσε το ματι μου στο Service Menu για τις τηλεορασεις.Ετσι το εψαξα λιγο τωρα το πρωι και βρηκα οτι με αυτο το συνδυασμο:
  • Put the TV in standby mode, then press:

{INFO} {MENU} {MUTE} {POWER} buttons on the remote.
  • The TV will turn On with the Service Menu displayed.
  • To exit, press the {POWER} button.
μπαινω στο service menu της tv μου. Εκεινο που ηθελα να δω ηταν οι ωρες .... και ΛΟΓΙΚΑ ειναι αυτο που αναγραφεται στο Panel On Time(Hour).... δλδ ποσες ωρες εχει 'παιξει' η τηλεοραση ή ποσες ωρες ειναι απο τοτε που πρωτοανοιχτηκε; (ε;) ....Παντως οπως και να χει εγω την εχω απο την Παρασκευη=μαξιμουμ 144 ωρες
ε αυτη αναγραφει 01816 , κοινως 1816 ωρες = ~75 μερες (ανοιχτη;) ...
Οποτε λεω να την επιστρεψω , βεβαια δεν ξερω αν θα βρω κατι καλυτερο αλλα θεωρω πως ηταν κοροιδια και πως θα γνωριζω αν θα μου βγαλει προβλημα ....;;;
Κατι που μου εκανε εντυπωση σε τηλεοπτικες ταινιες και πολυ λιγοτερο σε divx ειναι οτι σε γρηγορο 'γυρισμα' της καμερας τα κοντινα πλανα (πχ ενα προσωπο) δειχνουν να γινονται εντονα τετραγωνισμενα με κινηση. Ειναι λογικο;
Επισης οταν ενας πχ ανθρωπος περπαταει και απο πισω εχει μια περιφραξη ψηλη (δλδ πολλες καθετες χοντρες γραμμες) γυρω του(στον ανθρωπο) ειναι σαν να εχει μια .... αυρα :) .... ελα blur ....
Γενικα στην κινηση βλεπω μια περιεργη συμπεριφορα που ειναι ομως μονο σε ταινιες (τηλεοπτικες κυριως) .... Ενω σε αγωνες πχ μπασκετ, σε ειδησεις κλπ δεν ειναι ετσι ....

ΥΓ
επειδη μαλλον θα αλλαχτει και μαλλον θα παω σε 37"-40" πειτε καμια ιδεα στα 1000$ αν και πρεπει να υπαρχει στο εν λογω καταστημα ...
σκεφτομαι μια απο αυτες: Samsung 37S62BX, Sony KDL 40P2530, Samsung 32S62

Last edited:
Απο τις τρεις που αναφερεις νομιζω οτι η Sony ειναι καλυτερη (και μεγαλυτερη). Ισως τελικα σου βγει και για καλο η ολη ιστορια.

Υπαρχει περιπτωση να μου πουν οτι δεν γινεται να γινει αλλαγη;
Αν μπορουσα να πω το καταστημα θα γνωριζατε ισως αν δεχονται οπως αλλα αλλαγες εντως λιγων ημερων. Εχω ολα τα κουτια, ζαλατινες κλπ ....
Τους πηρα τηλεφωνο αλλα περιμενω να με ενημερωσουν τι μπορει να γινει. Βεβαια θεωρω πως ειναι 'χαζο' να πρεπει να παω με αλλα μεσα (ινκα κλπ) ... Αφου ειναι ξεκαθαρο οτι εχει χρησιμοποιηθει πριν απο εμενα ....
Γνωριζει κανεις αν το Panel on time(hour) ειναι για το ποσο ειναι 'αναμενη' η τηλεοραση ή ποσο καιρο εχει που ενεργοποιηθηκε;

Για να εχει γραμμενες στο πανελ 1816 ωρες, σημαινει οτι οι τυποι απο εκει που την αγορασες την ειχανε σαν εκθεσιακη και μετα την βαλανε στο κουτι και στην πουλησανε σαν καινουρια! Να ζητησεις ειτε αντικατασταση ειτε εαν θελεις να ζητησεις καποια χρηματα πισω και να παρεις με τη διαφορα κατι αλλο ακομα. Αλλα το καλυτερο ειναι αντικατασταση που ειναι και το πιο σωστο.
Πως αποφασισες να αγορασεις αυτο το μοντελο? Την ειδες και σου αρεσε?

κοιτα, καταρχην ηταν καλα τα χαρακτηριστικα της , ηταν ομορφη σαν τηλεοραση για σαλονι με συζυγο απαιτητικη, ειχε τα 100Hz που 'λενε' για μπασκετακι και για παιχνιδια pc/xbox ....
επισης ειχε cardreader κλπ
και τελος η τιμη της δεν ηταν απαγορευτικη για 100hz ....
αλλα θεωρω πως δεν τιθεται θεμα αντικαταστασης η οχι....
εξαλλου δεν θελω τα $ πισω διοτι δεν εχω πλεον τηλεοραση (την εδωσα την παλια) και πιστευω οτι θα με καλυπτει η Ηλ.Αθηνων.
Ο πωλητης συγκεκριμενα μου ειχε πει:
"αυτο ειναι περσινο μοντελο της samsung αλλα εχει 2 χρονια εγγυηση και ειναι πολυ καλη. Αλλωστε εχουμε κλειστη κατω στην αποθηκη[δλδ οχι την εκθεσιακη]."
Και φυσικα μου την εφερε απο την αποθηκη μεσα σε κουτι.
Εγω το ψιλιαστικα απο την πρωτη στιγμη που την ανοιξα οτι ειχε χρησιμοποιηθει διοτι απο πισω ειχε μια ανεπαισθητη γρατζουνιτσα, ελλειπε μια βιδα απο τη βαση και το σακουλακι με το μανιουαλ ηταν ανοιχτο. Αλλα ειπα οτι μπορει απλα να εκαναν μια δοκιμη και να την ξαναεβαλαν. Αλλωστε θα δω και αν μου βγαζει προβληματα η οχι . Ωστοσο, λογω αποδοσης(που δεν ξερω αν ειναι της συγκεκριμενης ή ειναι λογω 'παλαιοτητας' η λογω χρησης τους) και λογω πολλων ωρων θεωρησα καλυτερο να μην το διακινδυνεψω και την κρατησω εφοσον δεν την αγορασα για εκθεσιακη.....

αυτα

Σε καταλαβαινω απολυτα. ΟΚ, λοιπον, θελεις τωρα να την γυρισεις πισω και να πας σε αλλο μοντελο και λιγο πιο μεγαλο, σωστα?
Επειδη ομως την θελεις απο οσο καταλαβαινω για αγωνες (γρηγορη κινηση) και συνδεση σε pc/xbox, απο τα μοντελα που προτεινεις στο τελος του 1ου ποστ, προσωπικα δεν θα επαιρνα κανενα απο αυτα. Παλι θα βλεπεις πολλες ατελειες στην εικονα σου, ιδιαιτερα σε τηλεοπτικα καναλια. Αυτη ειναι φυσικα η προσωπικη μου αποψη. Εγω θα ανεβαζα λιγο το μπατζετ μου 200-300 ευρο για να παρω κατι καλυτερο. Εξαλλου στην τελικη οτι πληρωνεις παιρνεις!

εχμ, και πως θα σου πω να μου προτεινεις κανενα μοντελο εστω στα 1200 ευρω αλλα απο το συγκεκριμενο καταστημα;
στο γραφω σε pm

(στο παραπανω μηνυμα αν μπορει καποιος να σβησει το καταστημα, μου ξεφυγε :) )....

Last edited:
Απάντηση: Re: samsung LE32M71B και service menu/panel on time και αλλο θεμα

εχμ, και πως θα σου πω να μου προτεινεις κανενα μοντελο εστω στα 1200 ευρω αλλα απο το συγκεκριμενο καταστημα;
στο γραφω σε pm

(στο παραπανω μηνυμα αν μπορει καποιος να σβησει το καταστημα, μου ξεφυγε :) )....

Δεν νομίζω να είναι κακό που ανέφερες το κατάστημα, για την ακρίβεια πιστεύω πως είναι απαραίτητο. Είσαι το δεύτερο άτομο μέσα σε μία εβδομάδα που έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα από την συγκεκριμένη αλυσίδα και για μένα αυτό είναι απαράδεκτο.

Τότε να αναφέρετε το όνομα του μαγαζιού για να προστατέψετε τον κόσμο

γιατί μάλλον αυτοί το έχουν σύστημα.

Αφου το θεμα λυθηκε, δεν πιστευω να υπαρχει λογος να το συνεχισουμε. Το θεμα ειναι τι τηλεοραση να επιλεξει τωρα ο φιλος...
Για πειτε κανενα μοντελο μεχρι 1200 ευρο?

Αφου το θεμα λυθηκε, δεν πιστευω να υπαρχει λογος να το συνεχισουμε. Το θεμα ειναι τι τηλεοραση να επιλεξει τωρα ο φιλος...
Για πειτε κανενα μοντελο μεχρι 1200 ευρο?

Βάση τεχνικών χαρακτηριστικών και εντυπώσεων θα έλεγα πως οι κορυφαίες LCD σε αυτή την κατηγορία είναι οι:

Sony 32D3000
Philips 32PFL9632
Samsung 32R86

Δεν έχω ιδέα όμως όσον αφορά την τιμή τους και την διαθεσιμότητά τους στην Ηλεκτρονική.

Επειδη μιλησα με το φιλο λιγο, δεν εχει προβλημα να ειναι και μεγαλυτερη, μεχρι 40-42". Αρκει να μην ξεφευγει πολυ η τιμη, δηλαδη στην εσχατη περιπτωση μεχρι 1300, ουτε 1 ευρο παραπανω!

Γιωργο, θα συμφωνησω κι εγω μαζι σου οτι στις 32" αυτες που αναφερεις ειναι ισως τα καλυτερα κομματια, εκτος κι αν ξεχασαμε καποια...

Προσωπικα προτεινω την Sony KDL40V2500, που κι αν περσινο μοντελο, ειναι παρα πολυ καλη για τα λεφτα που μπορει να την βρει κανεις αυτη την εποχη (1250-1300). Δεν μπορω να σκεφτω ευκολα αλλη LCD στις 40 κοντα σε αυτη την τιμη...
Απο PLASMA φυσικα προτεινω σε αυτα τα χρηματα την Panasonic 42PX70. Βεβαια ο φιλος θελει να την χρησιμοποιει και για PC / XBOX. Οποτε εαν προβει σε αυτη την αγορα, σιγουρα θα θελει καλο στρωσιμο στην αρχη για να μην υπαρχει κανενα ιχνος υποψιας burn-in στο μελλον.

Re: Απάντηση: samsung LE32M71B και service menu/panel on time και αλλο θεμα

Προσωπικα προτεινω την Sony KDL40V2500, που κι αν περσινο μοντελο, ειναι παρα πολυ καλη για τα λεφτα που μπορει να την βρει κανεις αυτη την εποχη (1250-1300). Δεν μπορω να σκεφτω ευκολα αλλη LCD στις 40 κοντα σε αυτη την τιμη...
Απο PLASMA φυσικα προτεινω σε αυτα τα χρηματα την Panasonic 42PX70. Βεβαια ο φιλος θελει να την χρησιμοποιει και για PC / XBOX. Οποτε εαν προβει σε αυτη την αγορα, σιγουρα θα θελει καλο στρωσιμο στην αρχη για να μην υπαρχει κανενα ιχνος υποψιας burn-in στο μελλον.

Οπως τα λεει ο Πανος.

ευχαριστω πολυ παιδια :)
ειδα και σε προσφορα μια LG plasma 42" που φαινοταν πολυ καλη σε αποδοση ....
ειδικα διπλα σε κατι sony/samsung lcd ηταν μακραν καλυτερη ....
και ειναι μονο 999$ ....
το ψαχνω ακομα, εχω και τον πανο για βοηθεια τηλεφωνικη :) ....

αυτη την lg http://www.megamarket.gr/lg42pc5542inchdvbt-p-48511.html

Last edited:
χμ εχω βρει και αυτη ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ PHILIPS 42PFP5532D/12 PLASMA
δεν ξερω, βασικα η συζυγος 'τσιναει' λιγο για την τιμη (πανω απο 1000) ... γιαυτο κολλαω λιγο. Στο μαγαζι οι 2 αυτες (LG-Philips) μου ειπε ο πωλητης οτι ειναι ιδιες αλλα η LG εδειχνε καλυτερη. Τωρα αυτο που δεν βρισκω πουθενα ειναι τι Hz παιζουν 100% διοτι θελω να παιζουν σε 60Hz και επισης ποια απο τις 2 να προτιμησω ή ποια αλλη χωρις να υπερβω σε χρηματα .....Το κακο ειναι πως σε πλασμα σε ~1000 ευρω δεν βρισκεις αλλη 'καλη' .... ενω για lcd φοβαμαι κακη ποιοτητα σε tv .... (ειδικα σε 37-40")
επισης αλλου λεει οτι η LG εχει 100hz αλλου οτι εχει XD engine και αλλου τπτ απο αυτα....
:)

Last edited:
Δεν χάνεις τίποτα να τους ρωτήσεις αν μπορούν να σου φέρουν την Panasonic 42PX70 και σε τι τιμή. Ίσως λόγω της πατατιάς που έκαναν να μπορούν να το κανονίσουν.