samsung LE32M71B και service menu/panel on time και αλλο θεμα

η αιτιολογηση/δικαιολογια ηταν πως αυτη η τηλεοραση τους ηρθε απο Γιαννιτσα ή κατι τετοιο (δεν εψαξε τον κωδικο να δει ποια ακριβως πολη ειναι) απο ενα καταστημα που συνεργαζονται και ηταν στο κουτι της. Στο εκει καταστημα ειχαν αλλη ανοιχτη οποτε δεν ξερει γιατι ανοιχτηκε και απο ποιον (εννοειται πριν απο εμενα). Και το καταστημα οπου την πηρα εγω ειχε αλλη ανοιχτη στην εκθεση. Η ουσια ειναι πως λυθηκε εστω και με λιγο 'ζορισμα' παροτι θα μπορουσα να το τραβηξω πολυ διοτι ηταν απαραδεκτο ακομα και το οτι μου πεταξαν πως πρεπει να εχω την συσκευασια για την επιστροφη. Φυσικα τους ειπα πως την κρατησα γιατι ειμαι παντα προσεκτικος με νεα προιοντα και καχυποπτος (μην εχουν προβλημα κλπ). Αλλα αν δεν την ειχα θα τους την πηγαινα χυμα και ας τολμουσαν να πουν κατι. Το 'κακο' επισης ηταν οτι την ειχα παρει με την προσφορα των ατοκων δοσεων που ισχυε μεχρι το Σαββατο το προηγουμενο. Και τωρα ειχαν αλλες προσφορες χωρις τις ατοκες (πχ την LG και την Philips στα 999$)... Οποτε ηταν ενα παζαρι και εκει του τι θα γινει. Τελικα εγινε ενας συμβιβασμος που δεν ξερω αν θα επρεπε να τον κανω αλλα δεν ειμαι και του μαλωματος. Αλλιως θα επρεπε να παρω πισω την Samsung, να κανω αιτηση επιστροφης χρηματων και να περιμενω απο ΑΘηνα εγκριση. Βεβαια παραλληλα θα πηγαινα και σε ΙΝΚΑ κλπ διοτι ηταν προφανως δικη τους ευθυνη αλλα οπως σχεδον ολοι στην Ελλαδα ειναι 'το μαγαζι εχει παντα δικιο' .... Τεσπα, ψαχνω ακομα τι θα παρω.
θνξ παντως

ΥΓ σε σχεση με την philips & lg ποια ειναι προτιμοτερη;Στο μαγαζι πιο καλη φαινεται η lg αλλα ουσιαστικα 'φορανε' ιδιο panel (εχουν ιδια τιμη επισης) .... απλα η lg κανει 12+ μερες και η philips 7 just .....(καμια δεν υπηρχε σε στοκ)

Kαλημερα -bye-

Η LG ειναι plasma, αλλα δεν ειναι plasma σαν πρωτιστως την Pioneer και μετα την Panasonic (απο πλευρας ποιοτητας μιλαω παντα).

Οι Philips εχουμε ξαναπει οτι ειναι κορυφαιες τηλεορασεις τα πολυ ακριβα τους μοντελα. Τα υπολοιπα, ισως δεν αξιζει κανεις να ασχοληθει μαζι τους...Παντως εαν θελεις Philips κορυφαια, αλλα σε 32", μπορεις να δεις την 9632, που εχει καταπληκτικη ποιοτητα εικονας και αψογη κινηση! Ομως δεν παυει να ειναι 32", που σε σχεση με μια 40-42" ειναι πολυ μικροτερη...

Re: Απάντηση: samsung LE32M71B και service menu/panel on time και αλλο θεμα

λοιπον παραθετω καποιες που εχω βρει και πειτε μου ποιες να προτιμησω (1-2 μεχρι 1000 ευρω και 1-2 μεχρι 1300 ευρω και αναλογα με τη συζυγο και τα ευρω να καταληξω γιατι εχω μπερδευτει με τις τοσες επιλογες και με τις plasma/lcd) :)
σε παρενθεση η τιμη
SamsungLCD LE40R73-40R74(950)
SamsungPlasma PS50C7H(1200)
Philips 42PFP5532D/12(999)
LG 42PC55(999)
Sony KDL-32P2530(849)
Sony KDL-40P2530(1090)
Philips 32PFL5322 (700)
Samsung LE37S62BX (800)
Amoi LC37AF1E (~1000)
Sharp LC-37 XD1E (~1100)
Panasonic TH-42PV45EH (~1100)
Samsung PS42C96H (~1200)
LG 42PC1RR HDMI 80GB (~1200)
Panasonic Viera TH-42PX70E (DVB-T) (~1400)
Samsung LE32R86B (~850)
LG 37LC55 37 inch DVB-T (~1000)
LG 37LC2RR 37 inch (HDMI)+ 80GB (~1100)
Samsung LE40S86B (~1200)
LG 42LC2RR 42 inch (HDMI) + 80GB (~1300)

σαφεστατα καλυτερη ειναι η panasonic αλλα και πιο ακριβη :)

γενικα η τηλεοραση θα χρησιμοποιειται για τα παντα ΚΑΙ για xbox .... σιγουρα ομως ΔΕΝ θα 'στεκεται' μια εικονα (πχ ενας υπολογιστης μονιμα, ωστοσο μπορει να μπει ενα HTPC καποια στιγμη για παιχνιδια-ταινιες και που κ που σερφαρισμα )
ουσιαστικα θελω να 'βλεπεται' η τηλεοραση ... να μην ειναι απλα μεγαλη ...γιαυτο και δεν απορριπτω τις 32" . Ωστοσο αν καποια 37"+ ειναι καλη σε εικονα και σε αυτα τα $ οκ .... :)
κοινως θελω την best buy :) ....(αποδοση/κοστος) .....

αυτα ....

Sharp LC-37 XD1E και ξενοιαζεις!!! Τηλεοραση με FULL HD, πολυ καλη κινηση και εξαιρετικη ευκρινεια. Πραγματικα την ειχαμε ξεχασει.

και κατι που ανεφερα πιο πριν αλλα ισως ξεχαστηκε, θελω να παιζει 60Hz τουλαχιστον .... δλδ να μην ειναι μαξιμουμ 50Hz ....αν ειναι 100 ακομα καλυτερα .... αλλα σιγουρα να εχει και 60Hz (οχι μονο 50)
η sharp ειναι μηπως αρκετα παλιο μοντελο;

Σε αυτη τη σελιδα εχει το manual της 37XD1E στα ελληνικα. Εκει μεσα λογικα θα αναγραφονται αναλυτικα τα χαρακτηριστικα της τηλεορασης. Δεν χανεις τιποτα να του ριξεις μια ματια.

δεν ανοιγει δυστυχως ....
connection timeout ... και αποκλειεται να ειμαι εγω διοτι κατεβαζω (το σταματησα για δοκιμη) με 600kb/sec ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: samsung LE32M71B και service menu/panel on time και αλλο θεμα

Ανάλογα με τις ίντσες που τελικά θα καταλήξεις οι επιλογές μου θα ήταν:

Samsung 32R86
Sharp 37XD1E
Panasonic 42PX70

Η PX70 μπορεί να είναι η ακριβότερη από όσες ανέφερες αλλά είναι και το best buy όσον αφορά κόστος/απόδοση.

Απάντηση: Re: samsung LE32M71B και service menu/panel on time και αλλο θεμα

δεν ανοιγει δυστυχως ....
connection timeout ... και αποκλειεται να ειμαι εγω διοτι κατεβαζω (το σταματησα για δοκιμη) με 600kb/sec ..

Εμενα ανοιγει κανονικα

Αν δεν μπορεις να το ανοιξεις για οποιοδηποτε λογο, δες εδω τα χαρακτηριστικα της στις φωτογραφιες απο το manual

Sharp LC-37 XD1E και ξενοιαζεις!!! Τηλεοραση με FULL HD, πολυ καλη κινηση και εξαιρετικη ευκρινεια. Πραγματικα την ειχαμε ξεχασει.

Πολύ καλή φίλε Πάνο, αλλά δυσεύρετη, δυστυχώς, ο έλληνας ντήλερ, την έχει καταστρέψει την εταιρία:argue:

Καλημερα!
πριν απο λιγες μερες αγορασα την samsung LE32M71B απο ενα καταστημα πολυ γνωστο (πανελλαδικα) σαν επιλογη κυριως για τηλεοπτικο σημα, για κανενα dvd(divx) και επισης πολυ βασικο, για pc/xbox360 ...
Με ενδιεφερε κυριως δλδ το 100Hz και η ποιοτητα εικονας, και απο οτι ειχα δει μεχρι 1000ευρω ηταν απο τις καλυτερες επιλογες .
Ο πωλητης στο καταστημα μου ειπε οτι ειναι περσινο μοντελο βεβαια αλλα δε με απασχολησε.
Το προβλημα ειναι το εξης:
διαβαζοντας το avclub.gr επεσε το ματι μου στο Service Menu για τις τηλεορασεις.Ετσι το εψαξα λιγο τωρα το πρωι και βρηκα οτι με αυτο το συνδυασμο:
  • Put the TV in standby mode, then press:

{INFO} {MENU} {MUTE} {POWER} buttons on the remote.
  • The TV will turn On with the Service Menu displayed.
  • To exit, press the {POWER} button.
μπαινω στο service menu της tv μου. Εκεινο που ηθελα να δω ηταν οι ωρες .... και ΛΟΓΙΚΑ ειναι αυτο που αναγραφεται στο Panel On Time(Hour).... δλδ ποσες ωρες εχει 'παιξει' η τηλεοραση ή ποσες ωρες ειναι απο τοτε που πρωτοανοιχτηκε; (ε;) ....Παντως οπως και να χει εγω την εχω απο την Παρασκευη=μαξιμουμ 144 ωρες
ε αυτη αναγραφει 01816 , κοινως 1816 ωρες = ~75 μερες (ανοιχτη;) ...
Οποτε λεω να την επιστρεψω , βεβαια δεν ξερω αν θα βρω κατι καλυτερο αλλα θεωρω πως ηταν κοροιδια και πως θα γνωριζω αν θα μου βγαλει προβλημα ....;;;
Κατι που μου εκανε εντυπωση σε τηλεοπτικες ταινιες και πολυ λιγοτερο σε divx ειναι οτι σε γρηγορο 'γυρισμα' της καμερας τα κοντινα πλανα (πχ ενα προσωπο) δειχνουν να γινονται εντονα τετραγωνισμενα με κινηση. Ειναι λογικο;
Επισης οταν ενας πχ ανθρωπος περπαταει και απο πισω εχει μια περιφραξη ψηλη (δλδ πολλες καθετες χοντρες γραμμες) γυρω του(στον ανθρωπο) ειναι σαν να εχει μια .... αυρα :) .... ελα blur ....
Γενικα στην κινηση βλεπω μια περιεργη συμπεριφορα που ειναι ομως μονο σε ταινιες (τηλεοπτικες κυριως) .... Ενω σε αγωνες πχ μπασκετ, σε ειδησεις κλπ δεν ειναι ετσι ....

ΥΓ
επειδη μαλλον θα αλλαχτει και μαλλον θα παω σε 37"-40" πειτε καμια ιδεα στα 1000$ αν και πρεπει να υπαρχει στο εν λογω καταστημα ...
σκεφτομαι μια απο αυτες: Samsung 37S62BX, Sony KDL 40P2530, Samsung 32S62

Φίλε abarth,
Είδες λοιπόν ότι κλάμπ :worshippy::worshippy:μας προσέχει και μα ενώνει :ernaehrung004:

επειδη αυριο λεω να καταληγω σε τιβι (για την παραλαβω καποτε) θα ηθελα να ξερω αν για τη χρηση που θελω πρεπει να σκεφτομαι κυριως lcd ή και πλασμα (tv/dvd/divx/xbox/ελαχιστα πισι [παιχνιδι/ταινια...])
επισης, αν δεν παω στην panasonic για οικονομικους λογους και αποκλεισω την sharp διοτι μου ειπαν 1-2 ατομα που ρωτησα οτι δεν εχει καλο σερβις αναμεσα σε αυτες:
LG 42PC55
Samsung PS42C96H
Sony KDL-40U2530
Samsung LE40S86B

η LG (την οποια προτιμουσα στην αρχη) θα εχει προβλημα σε γρηγορη κινηση κλπ; Την γνωριζει κανεις;

Η LG έχει 100Hz,και αν και οικονομική έχει αρκετά καλά χαρακτηριστικά!!!Η 42C96 επίσης πολύ καλή.Οι άλλες δύο LCD δεν είναι και ότι καλύτερο.Αν είναι για lcd πάρε κάτι καλύτερο....

Aπο τις παραπανω ψηφιζω C96 με δευτερη την LG. Υπαρχει και η Philips 42PFP5532 στην ιδια τιμη με αρκετα καλες κριτικες απο τους κατοχους της.

η philips ειναι ιδια ακριβως με την lg απο οτι εμαθα (στο panel) ...αρα ειναι θεμα γουστου lg ή philips ......
τωρα αν ειναι καλυτερη η philips τι να πω .... λαθος πληροφορηση...

τωρα για την samsung, θα το ψαξω λιγο και θα δω :)
θνκς παντως!

η philips ειναι ιδια ακριβως με την lg απο οτι εμαθα (στο panel) ...αρα ειναι θεμα γουστου lg ή philips ......
τωρα αν ειναι καλυτερη η philips τι να πω .... λαθος πληροφορηση..

Το πανελ μπορει να ειναι το ιδιο αλλα σε θεματα επεξεργασιας εικονας η Philips εχει δειξει καλυτερα αποτελεσματα απο την LG. Αυτο ισχυει στην θεωρια παντως , πρακτικα μπορει να μην ισχυει για τις συγκεκριμενες δυο τηλεορασεις οποτε καλυτερα να πας να τις δεις ο ιδιος.