samsung LE37M86BD βοήθεια...

MAJOR TOM

New member
6 March 2008
5
Γεια χαρα!
μπηκα στο φορουμ χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις (για την ακριβεια ειμαι ασχετος) και εχω παθει καταθλιψη με την Samsung LE37M86BD που πηρα. Θα πεις τι τα θες τα εργαλεια αν δεν το χεις? αλλα τωρα την πηρα και εχω το εξης προβλημα...ΒΛΕΠΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩς DVD ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΟ BBC TOY 1980.Μιλάμε για πικρα...τι να κάνω? Θελει ειδικές ρυθμίσεις απο τεχνικό? να φωνάξω ποιον? θέλει άλλα καλωδια? διαφορετικό dvd player (εχω ενα απλό sony)? Εβαλα το Lord of the Rings και ξενέρωσα...ούτε τα making of δεν ήταν τόσο χάλια στην προηγούμενη tv. Βοήθεια......:huh2:

Φίλε μου καλωσήρθες και πρώτα απ´ όλα ... ψυχραιμία!!
Ποιο dvd player έχεις? Είναι παλιό? Και τι σύνδεση? Μήπως έχεις κάνει απλή σύνδεση με scart ή ακόμα χειρότερα με composite? (Το κίτρινο για video)

Αν αυτλα συμβαίνουν (όπως) υποψιάζομαι, ένα φτηνό απλό dvd player νέας τεχνολογίας και μία σύνδεση hdmi ή component μπορεί να στην απογειώσει.

Για δώσε μας πληροφορίες και θα σε βοηθήσουμε!

A, και βέβαια, αν μπεις λίγο στα threads θα δεις ότι ένα από τα ενεργά μέλη του forum είναι ο Μανώλης Καστρουνής, o οποίος είναι επαγγελματίας και έχει κάνει και το calibration των τηλεοράσεων πολλών από εδώ μέσα!
Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε περισσότερα στοιχεία από εσένα για να δώσουμε και καμία ιδέα επίλυσης!

μην ξεχνας οτι αλλο μελος (απο τα πιο παλια) οταν αγορασε την 46αρα δηλωσε οτι στην αρχη ηθελε να βαλει τα κλαμματα
μετα απο ρυθμισεις ομως ολα αλλαξαν..ριξε την ευκρινεια,απενεργοποιησε ολα τα φιλτρα και κυριως βρες κανενα ps3 να δεις τα dvd σου μεσα απο hdmi με upscaling στα 1080ρ και τοτε εδω ειμαστε να τα πουμε
μην ξεχνας οτι δειχνει οτι την ταιζεις οποτε μην φοβασαι την τηλεοραση να σε απασχολει η πηγη

Thanx παιδια για το ενδιαφερον,
βασικά όντως το dvd ειναι συνδεση με scart. Υπαρχουν καταλληλα dvd players με ρυθμισεις για FHD σε λογικες τιμές? Thanx anyway!!

Το θέμα δεν είναι μόνο η σύνδεση αλλά και το πόσο παλαιό είναι.
Αν είναι μηχάνημα πολλών ετών, θα σου πρότεινα να πάρεις νέο dvd player Θα μπορούσες π.χ. να πάρεις το pioneer dv400 (νομίζω γύρω στα 120€) και ένα καλό hdmi καλώδιο και να δεις τεράστια διαφορά

ειναι 4ετίας! μαλλον παω για pioneer και hdmi καλωδιο. Είδα ρυθμίσεις στο central trhead απο silver serpent για Standard definition και λεω να τις δοκιμάσω...τι γνώμη έχετε?

mode: movie
contrast:75-85
Brightness:44
Sharpness:15
Colour:52
Tone : Normal
Backlight:4
Size: 16:9
Digital NR: Off
Movie Plus:On

Black Adjust:Low
Dynamic Contrast: Low
Gamm:0
EE:Off
Colour space:Aut

Last edited:
Οπωσδήποτε!!
Αν είναι 4ετίας παίζει το αν κάνει progressive scan! Θα δεις σίγουρα διαφορά στην εικόνα

Ευχαριστώ! θα δοκιμασω και θα επανελθω για σχολια !
ελπιζω να ειμαι :music-smiley-005: τοτε!

Aγαπητε φιλε μην στεναχωριεσαι εγω ειμαι εκεινο το μελος που εβαλε τα κλαματα μολις την πηρα και πιστεψε με ειχα πολυ καλο dvd τοτε το PIONEER το 600αρι. Ομως σιγα σιγα επαιξα λιγο με το μενου η τηλεοραση εστρωσε και τωρα παζει παρα πολυ καλα. Ενταξει δεν ειναι η SONY X3500 αλλα σε πληροφορω οτι απο την ωρα που πηρα bluray η τηλεοραση απογειωθηκε.
Επσης καλε μου φιλε Vasdar ειναι η 52Μ87 οχι η 46αρα ετσι γιατι size matters.

Γεια χαρα και πάλι! τελιακ πηρα το Phillips 5980 και ενα καλό HDMI καλώδιο και εχω ερθει στα ίσια μου!!! Thanx για την βοήθεια :music-smiley-005: