SAMSUNG LE40 C750 προβλημα με το ψηφιακο σημα

coolg

New member
27 January 2011
8
Καλησπερα,

Εχω μια SAMSUNG LE40 C750 την οποια αγορασα πριν 2 μηνες και εχει τωρα μια βδομαδα που χανει το ψηφιακο σημα για δευτερολεπτα αλλα σχετικα συχνα. Μενω μαρουσι και δεν ειχα καποιο παρομοιο προβλημα δυο μηνες τωρα.Ξεκινησε ξαφνικα. Υπαρχει περιπτωση να φταιει η τηλεοραση? Η κεραια ειναι εξωτερικη και καινουρια.

Καμια ιδεεα καποιος??
Ευχαριστω

Θα σου προτεινα το εξης:Αν εχεις καμια εσωτερικη κεραια που χρησιμοποιουσες παλια βγαλε την εξωτερικη και συνδεσε την στην TV και δες τι γινεται.Αν πιασεις κανονικα και χωρις προβληματα τοτε προφανως θα φταει η κεραια.Επισης δοκιμασε να επαναπροσανατολισεις την εξωτερικη κεραια προς τα κεντρα μηπως φταει αυτο.

Last edited:
Εχω δοκιμασει και την εσωτερικη, το κανει με μεγαλυτερη συχνοτητα.Το περιεργο ειναι οτι χανει και το αναλογικο οταν κανει τις διακοπες..

Ισως καποιος πιο εμπειρος εδω μας δωσει τα φωτα του και μια εναλλακτικη...

Επειδη συνεχισε να κανει τιε διακοπες και σε αναλογικο και ψηφιακο μιλησα με το service της Samsung και μου ειπαν οτι θα ερθουν να την παρουν για να δουν τι φταιει. Επειδη γενικα δεν μ αρεσει το γεγονος οτι θα την παρουν απο το σπιτι και δεν μπορω να ελεγξω τι μπορει να κανουν αλλα απο την αλλη δεν εχω επιλογη, εχει καποιος ιδεα τι θα επρεπε να προσεξω η να τους πω κατα την παραδοση-παραλαβη?

Ευχαριστω!!

εχεις κανει αναβαθμιση του firmware?
εαν ναι, δοκιμασες να κανεις επανασυντονισμο των καναλιων?
τσεκαρε τα.

Δοκιμασε να βγαλεις οσα καλωδια ειναι δυνεδεμανα στην τηλεοραση σου,αφησε μονο το καλωδιο της κεραιας,εμενα μου δημιουργει προβλημα στα ψηφιακα της κρατικης τηλεορασης οταν συνδεω απο πισω hdmi(εκτος απο την 3) ή component ή scart.Το σημα επανερχεται και σταματει να κανει διακοπες οταν αφηνω μονο το καλωδιο της κεραιας.Δεν ξερω απο τοτε που εκανεσ την δημοσιεθση μεχρι σημερα τι εχεισ κανει με την τηλεοραση σου,την πηγες service τελικα?αν ναι τι σου ειπανε.Εγω εχω μια 40αρα c750,οπως κι εσι δεν θελω να μπλεξω με το sercice γιατι δεν ξερω πωςθα μεταχειριστουνε την του βου και κτλ.

Πηρα στο service και την πηραν, αλλαξαν mainboard γιατι λεει αποσυντονιζοταν τα καναλια...

Ολα οκ μεχρι εδω σαν tv παιζει μια χαρα χωρις κανενα προβλημα στο σημα, αλλα εχω ενα αλλο θεμα που δεν το ειχα πριν. Οταν παιζω ταινιες με USB καποιες φορες πιξελαριζει πραγμα που δεν μου ειχε κανει ποτε πριν, εχω βαλει το τετευταιο firmware 3008. Απλα την εχω δυο μερες μονο και θελω να δω αν θα συνεχισει να το κανει για να τους ξαναπαρω, τι να πω..

Απάντηση: Re: SAMSUNG LE40 C750 προβλημα με το ψηφιακο σημα

Πηρα στο service και την πηραν, αλλαξαν mainboard γιατι λεει αποσυντονιζοταν τα καναλια...

Ολα οκ μεχρι εδω σαν tv παιζει μια χαρα χωρις κανενα προβλημα στο σημα, αλλα εχω ενα αλλο θεμα που δεν το ειχα πριν. Οταν παιζω ταινιες με USB καποιες φορες πιξελαριζει πραγμα που δεν μου ειχε κανει ποτε πριν, εχω βαλει το τετευταιο firmware 3008. Απλα την εχω δυο μερες μονο και θελω να δω αν θα συνεχισει να το κανει για να τους ξαναπαρω, τι να πω..
Na...αυτα φοβαμαι,σου επιδιωρθονουνε την βλαβη(και καλα)και μετα σου εμφανιζεται κατι αλλο που μπορει να οφειλεται και σε δικη τους μλκ ια.Ποσο καιρο την κρατησανε στο service?Απο εξυπηρετηση?

Υπαρχει περιπτωση στο πιξελαρισμα που κανει στα mkv απο usb να οφειλεται καποια απο τις παρακατω ρυθμισεις που εχω κανει στο firmware 3008?

2D:
Mode: Movie
Backlight: 4
Contrast: 90
Brightness: 44
Sharpness: 0
Colour: 50
Tint: 50/50

ADVANCED:
Off
Off
Shadow 0
Gamma +1
Colour Space: Custom
10p WB: On
Flesh Tone: 0
EE: Off

Colour Space:
Red: 54 0 0
Green: 21 20 0
Blue: 6 14 57
Yellow: 50 39 0
Cyan: 24 33 53
Magenta: 55 12 55

White Balance:
26 24 25
15 28 17

10p WB (will probably be no use for other units):
Interval 9
RED 0
GREEN 2
BLUE -2

Picture Options:
Colour Tone: Warm2
Size: Screen Fit
DN Filter :Off
MPEG filter: off
Motion PLus: Custom (10/0)

Παιδεια εδω και λιγες ωρες εχω προβλημα με το τηλεοπτικο σημα,αναλογικοκαι ψηφιακο.Δοκιμασα διαφορετικα καλωδια,μετεφερα την του βου σε αλλω δωματιο,στο σημειο που την ειχα αρχικα πηγα αλλη τηλεοραση και το σημα ειναι αρκετα καλο...επομενως οδηγουμαι στο συμπερασμα οτι θεμα δημιουργειται απο την τηλεοραση μου,αφου πρωτα απεκλεισα τ' αλλα ενδεχομενα.Υπαρχει σοβαρη υποψια εδω και αρκετο καιρο οτι η πλακετα με τις υποδοχες ειναι ελλατωματικη καθως ενα θεματακι υπαρχει και με τισ hdmi,αυτο που θελω να μου εξηγησει καποιος ειναι αν μια ελλατωματη πλακετα υποδοχων ειναι σε θεση να επηρεασει,εκτοσ απο τις θυρες hdmi,να μου δημιουργει προβλημα στο σημα,αναλογικο και ψηφιακο;Η στογγυλη υποδοχη που ειναι για το καλωδιο τησ κεραιας μοιραζεται την ιδια πλακετα με τισ hdni και τισ υπολοιπεσ θυρες πισω απο την του βου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: SAMSUNG LE40 C750 προβλημα με το ψηφιακο σημα

Ιδια πλακετα ειναι , στειλε την για σερβις.
Απότι βλεπω δεν το γλιτωνω,θα τους παρω αυριο ή δευτερα.

Κι εμένα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα μου παρουσίασε η 50PZ550, αλλά ευτυχώς 4 ημέρες μετά την αγορά, οπότε θα μου την αντικαταστήσουν με καινούρια.
Σε αναζήτηση που έκανα στο διαδίκτυο, τρείς περιπτώσεις βρήκα την δική σου, την δική μου κι ενώς άγγλου.

Απάντηση: Re: SAMSUNG LE40 C750 προβλημα με το ψηφιακο σημα

Κι εμένα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα μου παρουσίασε η 50PZ550, αλλά ευτυχώς 4 ημέρες μετά την αγορά, οπότε θα μου την αντικαταστήσουν με καινούρια.
Σε αναζήτηση που έκανα στο διαδίκτυο, τρείς περιπτώσεις βρήκα την δική σου, την δική μου κι ενώς άγγλου.
Φιλε μου αυτο που με τρελαινει ειναι πως σημερα πηγα και αγορασα καινουριο καλωδιο για την κεραια(το λευκο) με 2 αρσενικα,το συνδεω τπτ κανενα ψηφιακο καναλι και τα αναλογικα γεματα χιονι,παιρνω αυτο το καλωδιο και το παω σε αλλη συσκευη η οποια εχει σημα καμπανα,αρα λεω δεν φταιει αυτο αλλα η του βου,ετοιμαζομαι να καλεσω το service λοιπον αλλα λεω απο μεσα μου κατσε να δοκιμασω και με αλλα δυο καλωδια που εχω διαθεσημα.Με το ενα τα ιδια ενω σε αλλη συσκευη εδεινε πολυ καλο σημα,παιρνω το αλλο το συνδεω και ως δια μαγειας σημα καθαροτατο,ξαναδοκιμαζω παλι με τα αλλα καλωδια τπτ παλι,η μονη εξηγηση που μπορω να δωσω ειναι οτι το καλωδιο ειναι "διαβασμενο" κυριολεκτικα γιατι πριν λιγο καιρο η μανα μου ειχε κανει τριασαγιο στο σπιτι της απο οπου και βουτηξα το θεικο καλωδιο που μου δινει σημα.Ειλικρινα δε ξερω τι γινεται.Θα φωναξω και ενα τεχνικο να κοιταξει την πριζα της κεραιας και θ´αφησω στο τελος το service.Τι να πω ρε παιδια...εχω τρελαθει...

Re: Απάντηση: Re: SAMSUNG LE40 C750 προβλημα με το ψηφιακο σημα

....η μονη εξηγηση που μπορω να δωσω ειναι οτι το καλωδιο ειναι "διαβασμενο" κυριολεκτικα γιατι πριν λιγο καιρο η μανα μου ειχε κανει τριασαγιο στο σπιτι της απο οπου και βουτηξα το θεικο καλωδιο που μου δινει σημα.Ειλικρινα δε ξερω τι γινεται.Θα φωναξω και ενα τεχνικο να κοιταξει την πριζα της κεραιας και θ´αφησω στο τελος το service.Τι να πω ρε παιδια...εχω τρελαθει...

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

χαχαχαχαχαχα καλό

Ισχύει αυτό με τα καλώδια. Έχω μια LG 42άρα LCD στην οποία δοκίμασα 4 καλώδια κεραίας διαφορετικά μεταξύ τους. Σε άλλες τηλεοράσεις παίζουν όλα το ίδιο (ίδια λήψη σήματος απο τις τηλεοράσεις). Στην LG, τα 3 καλώδια πιάνουν μόνο τα κανάλια της DIGEA και οχι τα κρατικά, κι της DIGEA τα δείχνει με σπασίματα. Το 4ο καλώδιο είναι το μόνο που λειτουργεί και πιάνει όλα τα κανάλια συμπεριλαμβανομένου τα κρατικά, με άριστη ποιότητα χωρίς σπασίματα. Το 4ο καλώδιο όμως το είχα αγοράσει περίπου 30 ΕΥΡΩ (2 μέτρα καλώδιο) και είναι εμφανώς ανώτερης ποιότητας. Προφανώς θα έχει να κάνει με την ευαισθησία του δέκτη της κάθε τηλεόρασης, η ακόμα και με το συγκεκριμένο κομμάτι. Και τονίζω οτι το 4ο καλώδιο δεν ήταν διαβασμένο σε ευχέλαιο, οπότε μάλλον δεν έβαλε ο Θεός το χέρι του... :coool: