SAMSUNG LE40 C750 προβλημα με το ψηφιακο σημα

Απάντηση: Re: SAMSUNG LE40 C750 προβλημα με το ψηφιακο σημα

Ισχύει αυτό με τα καλώδια. Έχω μια LG 42άρα LCD στην οποία δοκίμασα 4 καλώδια κεραίας διαφορετικά μεταξύ τους. Σε άλλες τηλεοράσεις παίζουν όλα το ίδιο (ίδια λήψη σήματος απο τις τηλεοράσεις). Στην LG, τα 3 καλώδια πιάνουν μόνο τα κανάλια της DIGEA και οχι τα κρατικά, κι της DIGEA τα δείχνει με σπασίματα. Το 4ο καλώδιο είναι το μόνο που λειτουργεί και πιάνει όλα τα κανάλια συμπεριλαμβανομένου τα κρατικά, με άριστη ποιότητα χωρίς σπασίματα. Το 4ο καλώδιο όμως το είχα αγοράσει περίπου 30 ΕΥΡΩ (2 μέτρα καλώδιο) και είναι εμφανώς ανώτερης ποιότητας. Προφανώς θα έχει να κάνει με την ευαισθησία του δέκτη της κάθε τηλεόρασης, η ακόμα και με το συγκεκριμένο κομμάτι. Και τονίζω οτι το 4ο καλώδιο δεν ήταν διαβασμένο σε ευχέλαιο, οπότε μάλλον δεν έβαλε ο Θεός το χέρι του... :coool:
Το δικο μου καλωδιο παντως,για το διαβασμενο μιλαω,ειναι πενταετιας 1.5 μετρο αξιας 1,5 euro...

Aγορασα καλωδιο ετοιμο,δεν θυμαμαι κατασκευαστη,3m με επιχχρυσωμενα ακροφυσια στα 18 euro.Το προβλημα που αντιμετωπιζα με το σημα δεν υφισταται πλεον,τρανη αποδειξη πως δεν υπηρχε καποια θεικη παρεμβαση με το προηγουμενο καλωδιο,εχω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τελεια ληψη σε ολα τα καναλια ιδιως στα ψηφιακα της κρατικης τηλεορασης και ερτhd που αντιμετωπιζα τεραστιο προβλημα.Εστω και κατα τυχη εντοπισα τα αιτια του προβληματος κυριολεκτικα τελευταια στιγμη γιατι ημουν στο παρα 5' να καλεσω το service.Εχω τραβηξει λιγο το θεμα αλλα εχω δει κι αλλα παιδια στο forum που γραφουν για προβληματα στη ληψη...και πιστευω οσα εχουν γραφτει να βοηθησουν καποιους να κοιταξουν συγκεκριμενα πραγματα για την επιληση του προβληματος τους(εκτος αν το ολο θεμα προερχεται απο βλαβη στο hardware)προτου μπλεξουν με τα φοβερα σε αξιοπιστια και εξυπηρετηση service!!!

Καλημερα,

Μια γρηγορη περιγραφη ειναι οτι ειχα προβλημα με το σημα και τελικα πηρα το service και μου αλλαξαν mainboard η οποια ειχε καποιο προβλημα με τον συντονισμο των καναλιων. Ολα καλα μεχρι εκει με την tv καναλια σημα κλπ τελεια. Ομως εχω παρατηρησει οταν παιζω mkv αρχεια με usb, κανει καποιες καθυστερησεις στα pixels σαν lag (4-5 φορες κατα τη διαρκεια της ταινιας για δευτερολεπτα) ειδικα σε ταινιες με αναλυση 1080, δεν ξεω αν τυχαινει η αν εχει καποια σημασια. Αυτο συμβαινει μονο στις ταινιες απο usb και ποτε στα καναλια (digital η HD).

Μια συμβουλη απο τους πιο εμπειρους? Αυτο το Lag ειναι κατι συνηθισμενο σε αυτη την τηλεοραση η μηπως να καλεσω το service ξανα? Σε μια επικοινωνια που τους ειχα παρει και τους το ειπα το τυπος μου ειπε οτι η τηλ αυτη εχει αργο panel και αυτα συμβαινουν (μου κανει εντυπωση ομως να ισχυει κατι τετοιο, και πριν κανουν την αλλαγη καρτας με την προηγουμενη δεν ειχα παρατηρησει κατι τετοιο ποτε). Σκοπευω να τους ξαναπαρω..

Καμια συμβουλη?

Ευχαριστω

Απάντηση: Re: SAMSUNG LE40 C750 προβλημα με το ψηφιακο σημα

Καλημερα,

Μια γρηγορη περιγραφη ειναι οτι ειχα προβλημα με το σημα και τελικα πηρα το service και μου αλλαξαν mainboard η οποια ειχε καποιο προβλημα με τον συντονισμο των καναλιων. Ολα καλα μεχρι εκει με την tv καναλια σημα κλπ τελεια. Ομως εχω παρατηρησει οταν παιζω mkv αρχεια με usb, κανει καποιες καθυστερησεις στα pixels σαν lag (4-5 φορες κατα τη διαρκεια της ταινιας για δευτερολεπτα) ειδικα σε ταινιες με αναλυση 1080, δεν ξεω αν τυχαινει η αν εχει καποια σημασια. Αυτο συμβαινει μονο στις ταινιες απο usb και ποτε στα καναλια (digital η HD).

Μια συμβουλη απο τους πιο εμπειρους? Αυτο το Lag ειναι κατι συνηθισμενο σε αυτη την τηλεοραση η μηπως να καλεσω το service ξανα? Σε μια επικοινωνια που τους ειχα παρει και τους το ειπα το τυπος μου ειπε οτι η τηλ αυτη εχει αργο panel και αυτα συμβαινουν (μου κανει εντυπωση ομως να ισχυει κατι τετοιο, και πριν κανουν την αλλαγη καρτας με την προηγουμενη δεν ειχα παρατηρησει κατι τετοιο ποτε). Σκοπευω να τους ξαναπαρω..

Καμια συμβουλη?

Ευχαριστω
Αυτο που εχω να σου πω ειναι πως καποιες στιγμες,οταν παιζω ματροσκες,μου το κανει κι εμενα,αλλα οχι συχνα.

Προφανως με υψηλο bitrate κολλαει ο επεξεργαστης γιατι δεν εχει τοση υπολογιστικη ισχυ ωστε να επεξεργαστει την εικονα.