Samsung le40f86 η 42px80?

N1k0las

New member
18 April 2008
12
Ξερω τι θα μ πειτε!!!Aλλα ελα εγω που την θελω και για μπαλιτσα και για ταινιες HD απο Laptop(με πολυ δραση ε δεν θελω κολληματα:BDGBDGB53:) και κανα παινιδακι!(οχι για μονιτορ ομως)...σε ενα μαγαζακι π πηγα μ ειπε με χιλια την πχ80 πιο ομαλη κινηση πιο φυσικα χρωματα.. σε ενα αλλο μ προτεινε τη σαμσουνγκ(παραξενευτηκα κ για καποιες συννεφιες π ακουσα για τη σαμσουνγκ)...τεσπα ειμαι πολυ περιεργος να δω τι θα προτεινεττε απο τα 2 γτ το ψαχνω καιρο κ δεν καταληγω καπου..

Πάρε όποια σου αρέσει περισσότερο. Και οι δύο σου κάνουν. Απλά αν στο μέλλον την θες και για monitor πάρε την Samsung για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από burn-in. Πάντως εγώ αν ήμουν στη θέση σου αυτή η στιγμή θα έπαιρνα 42PX80. + 2 ίντσες, + μικρότερη κατανάλωση, + καλύτερη εικόνα από αναλογικό σήμα TV,+ τιμή, - HD Ready κι όχι Full HD αλλά στις 40 ίντσες δεν το καταλαβαίνεις. Εδώ εγώ με τα βίας το καταλαβαίνω από τα 2,2 μέτρα στην 46Χ3500 μου. Εσύ σε αυτές τις ίντσες δεν θα καταλάβεις καμία διαφορά.

Μεταξυ των δυο θα απεφευγα την F86 και θα περνα την Panny αν και μια LCD για να χεις το κεφαλι σ υσυχο θα ταν το ιδανικο.νομιζω η 40W4000 είναι on budget ετσι δεν ειναι?Νομιζω τοσο κανει και η F86

Γιατί η πλάσμα που είναι και μεγαλύτερη έχει μικρότερη κατανάλωση;

νομιζω οτι η 42px80 μετρηθηκε στα 190w και η f86 εχει 240w καταναλωση

δεν εχουν μεγαλη διαφορα ομως

Για θεαση HD και χρηση με PC η κονσολες -> F86.

Για θεαση SD (= DVD , τηλεοπτικα καναλια) -> PX80.

Αποκλειεται να εχει μεγαλυτερη καταναλωση η F86 απο την PX80. H 656 για παραδειγμα μετρηθηκε απο τον "Ηχο" στα 130 Watt.

Απάντηση: Re: Samsung le40f86 η 42px80?

H 656 για παραδειγμα μετρηθηκε απο τον "Ηχο" στα 130 Watt.

αλλο παλι και τουτο διοτι η εταιρια αλλα λεει: Κατανάλωσης Ενέργειας σε Λειτουργία 200W

Κατανάλωση 42ΡΧ80.....top energy saver....(η χαμηλότερη από τις 49 plasma 42" που έχουν μετρήσει)...

http://www.sust-it.net/energy_saving.php?electricity=23&id=69

...για την 40F86, δεν υπάρχει μέτρηση....αλλά για πολλές άλλες Samsung (M86, F71, R86...κ.λ.π.).....

http://www.sust-it.net/energy_saving.php?id=13&company=10&electricity=23

Οι μετρήσεις προκύπτουν από τον Ελληνικό Εθνικό Μ.Ο.-Ιανουαρίου 2007....σύμφωνα με το.....

http://www.berr.gov.uk/energy/statistics/publications/prices/index.html

Re: Απάντηση: Samsung le40f86 η 42px80?

Βαση δυνατοτητων της F86 νομιζω οτι η σωστη συγκριση ειναι εναντια στην PZ85 που εχει 324W δηλαδη περιπου 2 φορες και κατι την καταναλωση της Α656!

Παντως η PX80 τα παει πολυ καλα.

....Αποκλειεται να εχει μεγαλυτερη καταναλωση η F86 απο την PX80. .....

...δηλαδή, Γιάννη το παραπάνω ισχύει...????

Καλημέρα...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Samsung le40f86 η 42px80?

Απο οτι ειδα στην σελιδα λεει "power quoted by manufacturers" και μου δημιουργει μια απορια για το αν ειναι σωστα τα νουμερα αυτα.

Για παραδειγμα την PX80 την βρισκω σε ορισμενα σιτε 215 Watt και σε αλλα 255 Watt.

Last edited:
Annual Power Consumption: 470.85 kWh/year
Televisions 6 hours viewing per day, 365 days a year

με βαση τα παραπανω και τιμη KWH στα 10 λεπτα ειναι περιπου 47 τον χρονο για την PX80.
εαν ειναι ετσι μιλαμε για αστεια ποσα.

Re: Απάντηση: Samsung le40f86 η 42px80?

Χθες πηγαμε οικογενειακως για καφε και παγωτο και πληρωσα 20 ευρω , οποτε οντως τα 50 ευρω το χρονο ειναι πολυ λιγα μπροστα στα κερατιατικα που πληρωνουμε καθε μερα.

τελικα εγω που θελω και hd καλο και sd καλο συγκεκριμενα για ποδοσφαιρο πια να προτιμησω σαν μεση λυση?....μαλλον παω προς px80..

ψηφίζω PX80:

+ "φρέσκο" μοντέλο
+ 2 ίντσες
+ καλύτερη κίνηση
+ καλύτερο μαύρο
+ καλύτερο SD
+ απεριόριστη γωνία θέασης (κάτι που οι προπαγανδιστές των LCD συνήθως κάνουν γαργάρα)

- δεν είναι Full HD (όχι ότι έχει ιδιαίτερη διαφορά σε αυτές τις ίντσες - για ψυχολογικούς λόγους το αναφέρω)
- δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως monitor για desktop χρήση (για HTPC είναι μια χαρά πάντως)

...
+ "φρέσκο" μοντέλο
+ 2 ίντσες
+ καλύτερη κίνηση
+ καλύτερο μαύρο
+ καλύτερο SD
+ απεριόριστη γωνία θέασης (κάτι που οι προπαγανδιστές των LCD συνήθως κάνουν γαργάρα)

- δεν είναι Full HD (όχι ότι έχει ιδιαίτερη διαφορά σε αυτές τις ίντσες - για ψυχολογικούς λόγους το αναφέρω)
- δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως monitor για desktop χρήση (για HTPC είναι μια χαρά πάντως)

συμφωνώ με αυτά τα + και - για την ΡΧ80 σε σχέση με την F86.
η απόφαση είναι θέμα προσωπικού γούστου.
για την W δε λέω γιατί μάλλον δεν την έχω δει (έχω μπερδευτεί με τις χιλιάδες στα ονόματα!)