samsung le40f86b βοήθεια για ρυθμίσεις

giannis14

Established Member
9 November 2007
150
Athens-Nea Erythraia
:huh2: help

Ρε παιδες μηπως δεν εχω πιασει κατι εγω σωστα?
Κανω ολες τις ρυθμισεις εικονας (contrast-brightness-sharpness κτλ) και αν κλεισω την tv και την ξανανοιξω γυριζει στις αρχικες.
:bang:

Ειχες δικιο Γιωργο. Ηταν σε shop mode.
Μου κανει εντυπωση ομως γιατι εκανα την εγκατασταση κανονικα σε home.
Ισως πατησα κατι χωρις να το καταλαβω.
Ευχαριστω φιλε για τη βοηθεια!!

Ειχες δικιο Γιωργο. Ηταν σε shop mode.
Μου κανει εντυπωση ομως γιατι εκανα την εγκατασταση κανονικα σε home.
Ισως πατησα κατι χωρις να το καταλαβω.
Ευχαριστω φιλε για τη βοηθεια!!

Θα σου έλεγα να μπεις και στο service menu να τσεκάρεις ώρες λειτουργίας αλλά αφού λες πως σου ζήτησε να κάνεις εγκατάσταση είναι αχρείαστο.

Καλές θεάσεις.

Τι εννοεις ? Μηπως ηταν σε κανα ραφι ?

Έχει συμβεί και αυτό. Πάντως αφού έκανες εγκατάσταση δεν έχεις πρόβλημα. Στο link που έδωσα παραπάνω έχει και τον τρόπο για να μπεις στο service menu και να δεις ώρες λειτουργίας, αλλά αν το κάνεις ΜΗΝ πειράξεις τίποτα άλλο γιατί μπορεί να κάνεις κάποια ζημιά και να χάσεις και την εγγύηση. Επαναλαμβάνω πως κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται.

δεν χρειαζεται αφου την ανοιξες και σου ειπε να κανεις εγκατασταση ολα ειναι οκ.εγω ρε παιδια οταν παιζω full hd μου εμφανιζει αν το προσεξεις για πολυ κατι αχνες ασπρες γραμες που κατεβαινουν προς τα κατω.με το ματι σε κανονικη παρακολουθηση δεν φενεται.τι λετε να ειναι?

Δηλαδη τι γραμμες ειναι αυτες? Κινουμενες απο πανω προς τα κατω ή σταθερες στο πανελ σε καποιο συγκεκριμενο σημειο?

απο πανω προς τα κατω.πος ειναι το φιανομενο που τραβαμε με την καμερα την οθονη του υπολογιστη μας και το βλεπουμε ετσι αλλα σε μικροτερο βαθμο

δεν χρειαζεται αφου την ανοιξες και σου ειπε να κανεις εγκατασταση ολα ειναι οκ.εγω ρε παιδια οταν παιζω full hd μου εμφανιζει αν το προσεξεις για πολυ κατι αχνες ασπρες γραμες που κατεβαινουν προς τα κατω.με το ματι σε κανονικη παρακολουθηση δεν φενεται.τι λετε να ειναι?

Μπορεί να είναι ανομοιογένεια στο πάνελ τύπου "banding". Αν δεν φαίνεται καθόλου υπό νορμάλ συνθήκες δεν νομίζω πως πρέπει να σε ανησυχεί.

οχι οχι οταν βλεπω τηλεοραση και ταινιες δεν φαινεται καθολου μονο σε game mode ή movie και να πεζω x box και να εχω και το start πατημενο ελαχιστα φαινεται οταν παιζω χεχεχε

οχι οχι οταν βλεπω τηλεοραση και ταινιες δεν φαινεται καθολου μονο σε game mode ή movie και να πεζω x box και να εχω και το start πατημενο ελαχιστα φαινεται οταν παιζω χεχεχε

To banding ειναι ενα γνωστο προβλημα της F86 - αν κ προσωπικα τουλαχιστον καταφερα να το μειωσω σε μεγαλο βαθμο στο 360 συνδεωντας την κονσολα με HDMI k ανεβαζοντας τα Black Adjust κ Dynamic Contrast, τωρα πλεον φαινεται ελαχιστα σε γκρι φοντο αλλα κ παλι πρεπει να το ψαξεις για να το δεις.

Τo component του 360 εχει καποιο ειδος "banding" προβληματος απο μονο του (κατι που ειχα παρατηρησει κ στην προηγουμενη μου Philips CRT) για αυτο κ οι γραμμες φαινονται πολυ περισσοτερο με component - εγω σαν καλο παιδι πουλησα το 1 χρονου+ 360 μου κ πηρα ενα καινουργιο με HDMI (συν οτι εχει δευτερη ψυχτρα κ λιγοτερο τρακτερ drive).

BTW παιδια κ κατι σχετικο με τα 100Ηz - κανει μεγαλη διαφορα σε ταινιες με γρηγορες σκηνες (π.χ. στο Κing Kong κ 300 κανει τρελη διαφορα) οπως κ σε games που τρεχουν σε 60fps - δινει μια απιστευτη αισθηση ρεαλισμου στη κινηση κ βαθους.

Σε γενικες γραμμες Κiller7 = happy panda with his new 40F86. :)

Last edited:
εμενα τα 100 hz στο μετριο και στο υψηλο μου δημιουργουν σε καποιες στιγμες τα τετραγονακια γυρω απο τους ηθοποιους εσυ ποτε λες οτι κανουν καλο?δεν εχεις αυτο το προβλημα?

εμενα τα 100 hz στο μετριο και στο υψηλο μου δημιουργουν σε καποιες στιγμες τα τετραγονακια γυρω απο τους ηθοποιους εσυ ποτε λες οτι κανουν καλο?δεν εχεις αυτο το προβλημα?

Προσωπικα οποτε βαζω τα 100ΗΖ σε ταινια η' παιχνιδι το βαζω παντα στο Low αλλα κ με Μedium k Ηigh δεν εχω δει ποτε pixels/τετραγωνακια γυρω απο τους ηθοποιους...μηπως ειναι ριπαρισμενες οι ταινιες που εβαλες? DVD εβαλες? Divx/Xvid?

Βαλαμε blue ray στο ps3 στου κολοκο την f86.Πραγματι με τα 100hz ειτε στο low ειτε στο medium υπηρχε προβλημα ακομα και σε μη γρηγορες σκηνες.δε νιμιζω ομως οτι φταει η T.v.καποια ρυθμιση χρειαζεται. αλλα τι?

KILLER δεν ειπες τελικα τι ρυθμισεις εχεις και δεν βλεπεις το φαινομενο του hallo.εμεις με blue ray ps3 ειχαμε προbλhμα στο medium high

KILLER δεν ειπες τελικα τι ρυθμισεις εχεις και δεν βλεπεις το φαινομενο του hallo.εμεις με blue ray ps3 ειχαμε προβλhμα στο medium high

1. Εχω το 360 με HDMI στην τηλεοραση.
2. Δεν εχω βαλει Blue-Ray/PS3 ακομα στην τηλεοραση.

Mode: Standard
Contrast: 95
Brightness: 40
Sharpness: 45
Colour: 52
Colour Tone: Cool2
Backlight: 3
Size: Just scan σε 1080p σημα
Digital DNR: Off
DNIe: On
100Hz: Off se games, Low se DVD's/HD DVD's/High Definition WMV και games που τρεχουν στα 60fps (προσωπικα δεν εχω δει pixels h' προβληματα στην κινηση)
Black Adjust: Off
Dynamic Contrast: Medium
Edge Enhancement: Off
Gamma: 0
Colour Space: Auto
HDMI Black Level: Low
Game Mode: Off

btw τι ειναι το φαινομενο του hallo? τα pixels γυρω απο τους ηθοποιους?

ουρες στην κινηση των πραγματων με σπασιμο κινησης.ταινιες βλεπεις στο χ βοχ? και για τηλεοπτικο σημα τις ιδιες ρυθμισεις εχεις?ααα στο low τα 100 hz δεν εχουν προβλημα αλλα medium high ωλεπω προβληματα στην κινηση

απιστευτες οι ρυθμισεις σου ρε φοβερες σου λεω στο θεμα hallo στο medium με το ζορι το παρατηρεις.