Samsung LE46M86B : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση/Σχολιασμός της Samsung 46M86.

Αυτο που ελεγα και εγω δηλαδη.-bye-
Γιάννη, όπως κ όταν είχα αγοράσει την ΑΜΟΙ, έτσι κ τώρα, είσαι πάρα πολύ δύσπιστος σε ότι αφορά τις ικανότητες της ΑΜΟΙ... μπορεί να μην είναι τόσο κοντά τα δύο μοντέλα, αλλά η ΑΜΟΙ ακόμα κ σήμερα, μοντέλο 2 ετών, αποδίδει πολυυυύ καλύτερα από άλλα μοντέλα του εύρους της...δλδ, 1080p πάνελ στις 37" με τιμή περίπου 1800 ευρώ το μέγιστο περίπου...
Όταν εκφράζουμε μία άποψη καλό είναι να την έχουμε τεκμηριώσει, όχι απλά διαβάσει από κάποιου τα σχόλια... Για αυτό κ εγώ σε είχα ρωτήσει παραπάνω αν έχεις 'ζήσει' λίγο μαζί της κ απάντηση δεν πήρα...
Ας μην χαλάμε όμως τις καρδιές μας...-bye-

Απάντηση: Παρουσίαση/Σχολιασμός της Samsung 46M86.

Μιχαλη, τo Dynamic Contrast το απενεργοποιησες μεσα απο το κρυφο μενου? Γιατι στη δικια μου, παλιοτερο μοντελο βεβαια, οταν το ειχα ενεργοποιημενο ειχε αυξομειωσεις ενοχλητικες στο contrast, ιδιως οταν οι σκηνη απο φωτεινη γυρνουσε σε σκοτεινη.

Μιχαλη, τo Dynamic Contrast το απενεργοποιησες μεσα απο το κρυφο μενου? Γιατι στη δικια μου, παλιοτερο μοντελο βεβαια, οταν το ειχα ενεργοποιημενο ειχε αυξομειωσεις ενοχλητικες στο contrast, ιδιως οταν οι σκηνη απο φωτεινη γυρνουσε σε σκοτεινη.
Καλή ερώτηση...δεν θυμάμαι...:grinning-smiley-043
Θα το δω το βράδυ κ θα σου πω...:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Παρουσίαση/Σχολιασμός της Samsung 46M86.

Mιχαλη αυτα που λεω δεν τα λεω για να σε στεναχωρησω αλλα γιατι μας διαβαζουν και διαφοροι φιλοι που πρεπει να γνωριζουν καποια πραγματα ωστε να κανουν την καλυτερη επιλογη. -bye-

Πανο στις νεες Samsung το DNIe και ο αισθητηρας φωτος απενεργοποιουνται απο το κανονικο μενου απο οτι ξερω.

Mιχαλη αυτα που λεω δεν τα λεω για να σε στεναχωρησω αλλα γιατι μας διαβαζουν και διαφοροι φιλοι που πρεπει να γνωριζουν καποια πραγματα ωστε να κανουν την καλυτερη επιλογη. -bye-

Πανο στις νεες Samsung το DNIe και ο αισθητηρας φωτος απενεργοποιουνται απο το κανονικο μενου απο οτι ξερω.

Γιάννη δεν είναι θέμα σωστής ενημέρωσης όταν προφανώς δεν έχεις περάσει κάποια ώρα με κάποια τηλ να λες ότι δεν παίζει σωστά...δεν σου αρκεί δλδ η απόψη που έχω εκφράσει...οκ...η άποψη του Καστρουνή όταν την ρύθμισε επίσης δεν σου αρκεί...? εντάξει, δεν είναι σαν την samsung αυτή, αλλά ρυθμισμένη η ΑΜΟΙ είναι πάρα πολύ καλή ! :BDGBDGB53:

υγ : κοίτα να δεις που ακόμα δίνω "μάχη" για την μούρη της ! :grinning-smiley-043

Το dnie σίγουρα απενεργοποιείται από το κεντρικό μενού. Έχω την ιδέα ότι κ ο αισθητήρας το ίδιο, όπως λέει ο Γιάννης.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσίαση/Σχολιασμός της Samsung 46M86.

Mιχαλη με τοσες μαχες που εχεις δωσει για την ΑΜΟΙ επρεπε να σου εχουν κανει αγαλμα στην Κινα! Παντως σε παραδεχομαι.:firstprize:

Παντως η τεχνολογια εξελισεται. Αν δεις πχ. την 32S2010 που ειχα παρει παρυσι σε σχεση με την 40D3000 ορατη μεγαλη διαφορα ειδικα στο μαυρο. Το ιδιο πιστευω οτι ισχυει και για την Samsung.

Re: Παρουσίαση/Σχολιασμός της Samsung 46M86.

Τι εννοείς? Ότι εχει πιο δυνατά ηχεία από την M86? Νομιζω εχουν ακριβως τα ιδια....

Αυτο με τα 100Hz της F86 μου την εχει δωσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στα νεύρα... :slapface:
Άλλοι λένε ότι είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άχρηστα, άλλοι λένε ότι είναι καλά αλλά ΜΟΝΟ στο low (γιατί στο medium kai high δημιουργούν τεχνουργήματα) και ΔΕΝ ξέρω τι να πρωτοπιστεύσω! :damnyou:

Συμφωνώ εν μερει με τον κ. Καστρουνή ότι η F σαν πιο καινουργιο μοντέλο αξίζει την έξτρα διαφορά από την M86 λόγω καλύτερου πάνελ με πιο βαθύ μαύρο και πιο νέου software πιθανώς γρηγορότερου και καλύτερου, αλλά από κει και πέρα σαν τεχνολογια ΔΕΝ εχει κατι πιο καινουργιο να παρουσιασει σε σχεση με την Μ...

Η ερώτησή μου όμως εστιάζεται ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτό!!! ΑΞΙΖΕΙ??? :grandpa:

η διαφορα τιμης δεν ειναι 600 ευρω το πλασιο εχει την Μ86 1929 καπου και την F86 (40αρες) 2.179

οποτε διαφορα λιγοτερη απο 200 ευρω......

οσον αφορα τον ηχο

το αυτοκολλητο στην τηλεοραση μπροστα γραφει οτι εχει 2χ subwofer...

και οντως μου ακουγεται καλυτερα. αλλα εδω οι περ/ροι βαζουν ενα συστημα ηχου εστω στερεοφωνικο και ξεμπερδευουν.

οσον αφορα τα 100Hz προτιμω κι εγω το low (ταινια δε μ' αρεσει με τα 100Hz οχι γιατι εχουν καποιο προβλημα αλλα η κινηση δεν ταιριαζει σε ταινια... αρα τα απενεργοποιω...)

τωρα με τα 100Hz sto High σε BR ειδα καποιο σπασιμο αλλα επειδη εψαχνα να βρω... οι αλλοι δεν ειδαν τιποτα ενοχλητικο.

σε τηλεοπτικο σημα με τα 100Hz σε οποιαδηποτε ρυθμιση δεν παρατηρησα τιποτα.

σε παιχνιδι πσ3 (resistance) τα 100Hz στο low μ' αρεσαν πολυ...

πολυ φυσικη κινηση χωρις

blur... τωρα τι μας νοιαζουν καποια ψιλοσπασιματα αν εμφανιζονται στο high αφου τηλεοραση θα το χουμε στο low podosfairo sto medium ταινια στο off.

προσφερει και 10.000:1 παραπανω κοντραστ (συνολο 25.000:1 αντι του 15.000:1 της Μ... και οπως και να το κανεις ειναι πιο καινουριο μοντελο! και εχει και καλυτερο τηλεοπτικο σημα! ετσι λεω εγω βεβαια αλλα τ' ακουσα κι απο αλλους. δηλαδη ενδεχομενως-βεβαια καλυτερο επεξεργαστη εικονας?)

Last edited:

Διαβασα σε ξενο φορουμ οτι ο επεξεργαστης της F86 ειναι ο ιδιος με αυτον που εχει η Χ3500 απλως η Sony εχει κανει τις δικες τις ρυθμισεις στο software και μαλλον γι άυτο φαινεται να εχει η Χ3500 ακομη καλυτερη εικονα.

και επεξεργαστη και ασε που τα πανελ τα φτιαχνουν μαζι...

S-LCD κοινοπραξια...

Νέα δεδομένα όσον αφορα την τιμή της 40Μ86. Σήμερα την αγόρα από το Makro στα 1535 € τελική τιμή. Πάντως 46αρα δεν είχε και για να είμαι ειλικρινής δεν ρώτησα εαν υπάρχει (στο κατάστημα). Εντυπώσεις θα σας πω σύντομα........

Αυτο που ελεγα και εγω δηλαδη.-bye-

Γιάννη μην ξεχάς οτι εχει περάσει καιρός από τότε που παροσιάστηκε η ΑΜΟΙ και βάλε και ένα συν ότι εκεινη την εποχή δεν έπαιρνες τετοια ανάλυση με τετοια τιμή..-bye--bye-

Απάντηση: Re: Παρουσίαση/Σχολιασμός της Samsung 46M86.

Αυτο με τα 100Hz της F86 μου την εχει δωσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στα νεύρα... :slapface:
Άλλοι λένε ότι είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άχρηστα, άλλοι λένε ότι είναι καλά αλλά ΜΟΝΟ στο low (γιατί στο medium kai high δημιουργούν τεχνουργήματα) και ΔΕΝ ξέρω τι να πρωτοπιστεύσω! :damnyou:

Συμφωνώ εν μερει με τον κ. Καστρουνή ότι η F σαν πιο καινουργιο μοντέλο αξίζει την έξτρα διαφορά από την M86 λόγω καλύτερου πάνελ με πιο βαθύ μαύρο και πιο νέου software πιθανώς γρηγορότερου και καλύτερου, αλλά από κει και πέρα σαν τεχνολογια ΔΕΝ εχει κατι πιο καινουργιο να παρουσιασει σε σχεση με την Μ...
...
Η ερώτησή μου όμως εστιάζεται ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτό!!! ΑΞΙΖΕΙ??? :grandpa:

Ως προς το πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι low.
Ως προς το δευτερο φιλοσοφικό σου ερώτημα να σου πω ότι έχει πολύ καλό μαύρο απουσία halo πέρασε με άριστα το "film resolution test" στα 1080ρ/24 αρκετα φωτεινή και.. και... τα υπόλοιπα στον Ηχο που θα κυκλοφορήσει .(Μαζί παρεα 40 και 46 ίντσες).-bye--bye-

Σε ευχαριστώ πολύ Μανώλη! -bye-
Με επεισες αρκετά , και αν ΔΕΝ δω στην εκθεση του ΗΧΟΥ το Νοεμβρη καποια καλυτερη στα λεφτά αυτά θα την πάρω σίγουρα!

Να ρωτήσω κάτι που το ρώτησα και σε άλλο thread.... Η F86 έχει καλό scaller? Γιατί σκοπεύω κάπου -καπου να παιζω κανα παιχνιδι στο PC και να την τροφοδοτώ με 720p ή 768p ανάλυση.... (λόγω δυσκολίας της καρτας γραφικών για ομαλό gameplay ΧΩΡΙΣ κολλήματα στα 1080p) :grandpa:

Θα βλεπω θολα γραφικά, ή χαρακτηρες που δεν θα διαβαζονται, ή οχι?

Γεια χαρά και από μένα παιδιά!
Διάβασα όλα τα post, σχετικά με την 46Μ και την 46F, και ομολογώ ότι είμαι ακόμα λίγο μπερδεμένος.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι πρόκειται για παρόμοια μηχανήματα με ελαφρά υπέροχη τη F σε δυο τομείς (τα 100 Hz και το καλύτερο μαύρο αν δεν μου ξεφεύγει κάτι).
Είμαι στη φάση της επιλογής μιας από τις δυο και για την ακρίβεια έχω ήδη παραγγείλει την 46Μ, έχοντας όμως τη δυνατότητα να το αλλάξω μέχρι τη Δευτέρα αν αλλάξω γνώμη προς την F.
Η αρχική εκτίμηση μου με αυτά που είχα διαβάσει είναι ότι δεν αξίζει τη διαφορά των χρημάτων αυτή η «ελαφρά» υπέροχη. Με τα τελευταία post όμως άρχισα το ξανασκέφτομαι.
Η διαφορά είναι στα 400 ευρώ και ήθελα τη γνώμη σας για το αν αξίζει αυτή τη διαφορά κρίνοντας συνολικά τα μηχανήματα και επειδή πιστεύω πολύ στο «ότι πληρώνεις παίρνεις».
Η χρήση της θα είναι κυρίως για ποδόσφαιρο σε HD σήματα από ευρωπαϊκούς providers και δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα παιχνίδια.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια

Νίκος

τωρα να παρεις την Μ και να εισαι ηδη ενα μοντελο πισω?

για μενα δε λεει.

Μωρε λεει και παραλεει μαλιστα , ιδιως αμα γλυτωσεις καμμια 450ρου και σου βγει τζαμπα το PS3 λεει ακομα περισοτερο.

Κ να είσαι "ένα μοντέλο πίσω" τι έγινε? Το θέμα είναι ότι η διαφορά χρημάτων είναι αρκετή κ οι διαφορές μικρές...

νομιζω οτι οποιος δει μια 46m86 σημερα σαν εικονα και τιμη (2000 κατι) και νιωσει δυστυχισμενος που ειναι ενα μοντελο πισω..........

Καλησπέρα και μένα!Μετά από αρκετή μελέτη του forum ήρθε η ώρα να κάνω το πρώτο μου post εδώ.
Πήγα σήμερα στο media markt Λάρισας και είδα μεταξύ άλλων και τις σειρές Μ και F.Πολύ καλή εικόνα ομολογώ και στις 2 χωρίς ιδιαίτερες διαφορές αλλά και αρκετή αντανάκλαση.Δεν είχαν λιγότερες αντανακλάσεις από μια plasma οι samsung lcd,πράγμα που μου έκανε εντύπωση.Ειδα και την επιβλητική 52Μ86 η οποία είχε 3200 euroz.

μηπως γνωρίζει κανείς πως μπορώ να δω το Firmware της συσκευης μου?????Εχω την 40M86.....Ευχαριστω......