Samsung LED TV UE48JU6670

gasgion

New member
5 February 2008
22
Καλησπερα παιδες , θελω την βοηθεια σας . Εχω καταληξει στην συγκεκριμενη τηλεοραση http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/tileoraseis/Samsung-TV-48-UE48JU6670.htm

Το budget μου ειναι εκει γυρω στα 900max .

Η χρηση θα ειναι στα παντα ολα . Αθλητικα παρα πολυ , απο ποδοσφαιρο μεχρι formula και moto gp καθως ps4 και ταινιες .

Μου φαινεται μια πολυ καλη επιλογη . Εσεις ως πιο εμπειροι βλεπετε κατι αρνητικο που δεν βλεπω η κατι καλυτερο που μπορω να παω στα ιδια χρηματα ?

Να αναφερω πως το οτι δεν εχει 3D δεν με ενοχλει καθως η τηλεοραση που εχω τωρα , ενω εχει 3D , το χρησιμοποιησα 2-3 φορες στην αρχη και μετα ουτε καν .

Ευχαριστω προκαταβολικα.

p.s. Εχω δει και αυτην http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/tileoraseis/LG-LED-TV-49UF8407-49-4Κ-Ultra-HD-Smart.htm
Δεν ειναι curved αν αυτο παιζει καποιο ρολο σημαντικο.

Στη θέση σου, μια που θα βλέπεις και αρκετά αθλητικά θα πήγαινα για την Sony 55X8005C που έχει 100Hz πραγματικά έναντι 50Ηz πραγματικών των 2 τηλεοράσεων που κοιτάς. Και οι 55" είναι σχεδόν πάντα προτιμότερες από τις 48" αν το επιτρέπει ο χώρος σου.

Καλημερα και ευχαριστω για την απαντηση. Πως καταλαβαινεις οτι η samsung και η lg που σκεφτομουν αρχικα , εχουν 50Hz πραγματικα (εχω ψαξει και δεν το γραφουν πουθενα) ? Παρολο που η sony εχει 200Hz εικονικα και 100 πραγματικα οπως λες , εχει καλυτερο αποτελεσμα απο τα 1200 και 1500 εικονικα των samsung και lg ?
Αυτο με τα εικονικα κ πραγματικα με μπερδεψε μπορω να πω .

Στα Ηz ο κάθε κατασκευαστής δηλώνει σχεδόν ότι του κατέβει. Οι τηλεοράσεις του 2015 στην πραγματικότητα είναι είτε 50Ηz είτε 100Ηz (άλλες χρονιές υπήρχαν και 200άρες). Με ψάξιμο σε sites και reviews μπορεί να μάθει κανείς τα πραγματικά Hz της κάθε tv που είναι αυτά που έχουν το περισσότερο αντίκτυπο.
Να έχεις υπόψη ότι αν βλέπεις αποκλειστικά τηλεοπτικό-αθλητικά και η ταινιοθήκη σου είναι σε sd-hd-full hd (δύσκολο προς το παρόν να έχεις 4k ταινίες), με μια full hd τηλεόραση θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα απ´ ότι με μια ultra hd, καθώς οι προαναφερθείσες αναλύσεις είναι πιο κοντά στην native ανάλυση της full hd tv και ο επεξεργαστής εικόνας έχει πιο εύκολο έργο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης η X8005C είναι γενικά πιο προτεινόμενη στις 55 ίντσες που έχει VA panel, και όχι στις 49" που έχει IPS panel οπότε χάνει σε μαύρο και αντίθεση κατά τη θέαση ταινιών σε σκοτεινό κυρίως περιβάλλον.

Η σειρά J6200 της Samsung έχει πραγματικό refresh rate 120 Hz αν θυμάμαι σωστά. Γενικότερα πρέπει να έχει πολύ χαμηλό motion blur.

Αυτή την περίοδο παίζει και γενικότερα σε καλές τιμές με προσφορές, οπότε αν θέλεις ρίξε μια ματιά.

Θα παω στα media markt να δω την sony συγκριτικα με μια samsung η lg των 1000-1200 Hz .
Aρα γι αυτο σε ενα αλλο topic ενας φιλος δεν του αρεσε η 49αρα , λογω του panel , ενω η 55αρα εχει VA PANEL .
Οποτε πιστευεις οτι η sony λογω του πολυ χαμηλοτερου εικονικου rate (200Hz) δεν θα χανει σε σχεση με τις αλλες των 1000-1200Hz. ?

Θα παω στα media markt να δω την sony συγκριτικα με μια samsung η lg των 1000-1200 Hz .
Aρα γι αυτο σε ενα αλλο topic ενας φιλος δεν του αρεσε η 49αρα , λογω του panel , ενω η 55αρα εχει VA PANEL .
Οποτε πιστευεις οτι η sony λογω του πολυ χαμηλοτερου εικονικου rate (200Hz) δεν θα χανει σε σχεση με τις αλλες των 1000-1200Hz. ?

Δεν είναι μόνο αυτό, σε sd (και όχι μόνο) κανάλια είναι αναμενόμενο και φυσικό μια full hd τηλεόραση να αποδίδει καλύτερα από μια ultra hd για τον λόγο που σου εξήγησα παραπάνω. Τώρα ότι η 55" θα έχει καλύτερο μαύρο και αντίθεση από την 49" ναι ισχύει.
Στο δεύτερο σκέλος, όχι δεν θα χάνει σε σχέση με αυτές που αναφέρεις, καθώς τα hz αυτά είναι εικονικά, αλλά μια βόλτα από τα μαγαζιά δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Τα 60Ηz τα αμερικάνικα (το rtings είναι αμερικάνικο) μεταφράζονται σε 50Ηz στην Ευρώπη και τα 120Ηz σε 100Ηz.
Με πίνακες το πιο πιθανό είναι να ξεφεύγουν περιπτώσεις τηλεοράσεων, καθώς είναι γενικοί και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν όλες οι τηλεοράσεις, ενώ χρόνο με το χρόνο αλλάζουν τα δεδομένα.
Μπορείς να κοιτάξεις την Samsung JU6700 στα reviews (αμερικάνικη έκδοση της JU6500) που είναι στα 60Hz. Όλη η σειρά 6 στις ultra hd της Samsung είναι στα 50Ηz (ευρωπαικά). Αυτό νομίζω δεν σε μπέρδεψε.
Η ευρωπαική Sony X8005C, που μάλλον αυτή σε μπέρδεψε, στην Αμερική λέγεται Χ810C. Εδώ είναι το review της στο rtings. Όπως βλέπεις είναι στα 120Ηz.

Ok, πραγματι πηγα και τις ειδα . Και η sony απεδιδε πολυ καλυτερα απο τις samsung curved (ασχετα με τα 1000-1200hz που αναγραφουν οι samsung εναντι 200 της σονυ). Επισης το οτι εχει τη δυνατοτητα να στησω kodi στην sony ειναι κατι που μετραει θετικα για μενα , καθως το εχω στησει και στο mac mini μου οποτε θα μπορει να τα τραβαει απο εκει η τηλεοραση . Φιλε σε ευχαριστω , κατα 99% πηγαινω στην sony και ο θεος βοηθος !Απο οσο διαβασα το μοναδικο αρνητικο που εχει ειναι στις γωνιες που ειναι πιο σκοτεινη . Κατα τ'αλλα πιστευω θα με καλυψει σε ολα . Ευχαριστω !