SAMSUNG LED TV UE48JU7500 Vs PANASONIC TX-48AX630

Spyros_Syros

New member
18 September 2015
3
Kαλησπέρα σε όλη την παρέα του AVClub.
Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με την αγορά μιας τηλεόρασης. Είμαι της λογικής να πάρω κάτι καλό που θα με βγάλει τζάμι για τα επόμενα 6-8 χρόνια. Γιαυτό και είχα καταλήξει στην Samsung UE48JU7500 μέχρι που ήρθε ένας φίλος και μου είπε για την Panasonic. Η αλήθεια είναι ότι τα λυπάμαι τα 1400 που έχει η πρώτη και σε σχέση με τα 770 που έχει η δεύτερη. Eκτός από τη βασική διαφορά ότι η μια είναι Curved και έχει 1400ΗΖ ενώ η άλλη όχι και έχει 1200ΗΖ, υπάρχουν κάποιες λειτουργείες στη Samsung όπως το UHD scaling που μετατρέπει την απλή εικόνα σε UHD και το Multiscreen που μπορείς αν κατάλαβα καλά να βλέπεις tv και να σερφάρεις σε εφαρμογές η να βλέπεις ταυτόχρονα 2 κανάλια που δεν έχω βρεί να τα έχει η Panasonic. Παρακαλώ θερμά για την βοήθεια σας καθώς έχω μπερδευτεί αφάνταστα πολύ και δεν μπορώ να αποφασίσω. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το χρόνο σας...

Δεν με παιρνει σε χωρο. Θα ηθελα μια γνωμη αναμεσα σε αυτες τις 2 αλλα κυριως με παρομοια χαρακτηριστικα.

Η απόσταση σου είναι πολύ μεγάλη για να βλέπεις την διαφορά του 4Κ.
Σου προτείνω την Samsung 50H6200 στα 650. Δεν αξίζει να δώσεις τα 2πλά για κάτι που δεν θα μπορείς να δεις.
Επιπλέον οι 4Κ είναι πολύ ακριβές για αυτό που προσφέρουν απλά και μόνο γιατί είναι καινούργιες.

Κατ' αρχάς, τα τεχνικά χαρακτηριστικά, στις πλείστες περιπτώσεις, όπως τα Hz πιο πάνω, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο μέγιστος αριθμός ανανέωσης στις LCD είναι τα 200 Hz. Επίσης, δεν μπορεί να εξαχθεί σωστό συμπέρασμα, για την ποιότητα της εικόνας μιας τηλεόρασης, από την ανάγνωση - και μόνο - των τεχνικών χαρακτηριστικών. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορεί να τοποθετηθεί τηλεόραση με πλάτος άνω των 115 εκατοστών, ας γίνει επιλογή μιας 50".

Δες και την LG 49UB820V tv 49 " LED Ultra HD. Την αγόρασα στα 780 ευρώ αλλά τώρα έχει ανέβει λίγο.
Κάνει πολύ καλό upscale, οι ταινίες φαίνονται εντυπωσιακά ρεαλιστικές και έχει καλό ήχο.