Samsung LED TV UE55KS7000 ή LG OLED TV 55EG910V;;;

laoplanos

New member
4 July 2016
14
Καλημέρα σε όλους,
Επειδή μετακομίζω κι θέλω να αγοράσω μια καινούρια καλή τηλεόραση, ποια από τις παρακάτω πιστεύετε ότι αξίζει περισσότερο;;;
Τη Samsung τη βρίσκω προσφορά στα 1.649 και δώρο μια 32'' Samsung ενώ την LG στα 1.799 .
Τη θέλω κυρίως για ταινίες (τις οποίες βλέπω από Media Player της WD που υποστηρίζει εικόνα έως FHD και ήχο DTS), παρακολούθηση online video ή ταινιών μέσω Netflix, Youtube κτλ, σε απόσταση μέχρι 2,5μ και να την κρατήσω για τουλάχιστο 5 χρόνια (πολλά τα λεφτά για λιγότερο :bigcry:)
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!!

εγω αν και φαν της Samsung μαλον oled θα διαλεγα λογο τεχνολογιας.....αν θες οτι παρεις βαλε 5 ετη εγυηση μπορει να δοσεις

κατι παραπανω αλλα θα εισαι καλυμενος στη θεση σου θα καλουσα απεθειας την εταιρια που θα διαλεγα και ρωτουσα για την επεκταση
εγγυησης ποσο παραπανω κοστιζει .....νομιζω ποιο σωστο απο καθε κωτσοβολο η μεδια μαρκ ειναι
εαν καταλιξης σε lcd....... se πρεμιουμ μοντελα στη σονυ σε σονυ κεντερ καταστηματα παρεχουν 5ετη εγγυηση σε ορισμενα μοντελα τους

Last edited by a moderator:
Πήγα σήμερα σε κατάστημα MediaMarkt στην πόλη που μένω και την KS7000 την έχει στο κατάστημα 1.499 με δώρο την 32''!!! Απ' ότι μου είπε ο υπάλληλος, μπορεί να ισχύσει για μικρό διάστημα στο κατάστημα και τώρα μ' έχει πιάσει το άγχος να την προλάβω. Μαζί με εγγύηση για 5 χρόνια βγαίνει κοστούμι 1650 . Τι πιστεύετε να προχωρήσω;;;

Για τη χρήση/απόσταση θέασης που αναφέρεις, την OLED ασυζητητί...

θέλω να αγοράσω μια καινούρια καλή τηλεόραση

Για να σε βοηθήσουμε πραγματικά να πάρεις αυτό που θες, πρέπει να μας απαντήσεις στο ερώτημα:

Ποια είναι για σένα η καλή τηλεόραση?

1. Αυτή που έχει μια καλή ποιότητα εικόνας και διαθέτει/υποστηρίζει τα περισσότερα παραφερνάλια?

2. Αυτή που έχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας και διαθέτει/υποστηρίζει αρκετά παραφερνάλια?

Απάντηση:

1.= UE55KS7000
2.= 55EG910V

Πήγα σήμερα σε κατάστημα MediaMarkt στην πόλη που μένω και την KS7000 την έχει στο κατάστημα 1.499 με δώρο την 32''!!! Απ' ότι μου είπε ο υπάλληλος, μπορεί να ισχύσει για μικρό διάστημα στο κατάστημα και τώρα μ' έχει πιάσει το άγχος να την προλάβω. Μαζί με εγγύηση για 5 χρόνια βγαίνει κοστούμι 1650 . Τι πιστεύετε να προχωρήσω;;;
Που ακριβώς; Ηταν εκθεσιακό μοντέλο ή κανονικό σφραγισμένο;

Χμμμ ενδιαφέρουσα άποψη.
Δηλαδή για τι χρηση και σε τι απόσταση δε θα προτεινες oled;:jester:

Για οθόνη υπολογιστή στο 1 μέτρο και περιορισμένο budget... :p

Που ακριβώς; Ηταν εκθεσιακό μοντέλο ή κανονικό σφραγισμένο;

Κανονικό μοντέλο σφραγισμένο. Το ρώτησα γιατί μου έκανε εντύπωση. Προσφορά καταστήματος στη Λάρισα.

Για οθόνη υπολογιστή στο 1 μέτρο και περιορισμένο budget... :p

δεν ξέρω για 55άρα οκ ίσως είναι μεγάλη αλλά 50άρα στο 1 μέτρο είναι ταμαμ :ADFADF1:

Καλημέρα σε όλους,
Επειδή μετακομίζω κι θέλω να αγοράσω μια καινούρια καλή τηλεόραση, ποια από τις παρακάτω πιστεύετε ότι αξίζει περισσότερο;;;
Τη Samsung τη βρίσκω προσφορά στα 1.649 και δώρο μια 32'' Samsung ενώ την LG στα 1.799 .
Τη θέλω κυρίως για ταινίες (τις οποίες βλέπω από Media Player της WD που υποστηρίζει εικόνα έως FHD και ήχο DTS), παρακολούθηση online video ή ταινιών μέσω Netflix, Youtube κτλ, σε απόσταση μέχρι 2,5μ και να την κρατήσω για τουλάχιστο 5 χρόνια (πολλά τα λεφτά για λιγότερο :bigcry:)
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!!

Γενικά οι OLED είναι ανώτερες σαν τεχνολογία (καλύτερη αντίθεση , γωνία θέασης και πιο μεγάλη χρωματική γκάμα) όμως έχουν και προβλήματα νεότητας (πχ. στην κίνηση) και η συγκεκριμένη είναι και FullHD που όπως και να το κάνουμε είναι πλέον προς απόσυρση (άλλο αν το υλικό 4Κ είναι σπάνιο προς το παρόν , στα 5 χρόνια που θα την κρατήσεις αυτό θα αλλάξει και ίσως το μετανιώσεις).

Η επιλογή είναι δύσκολη δηλαδή και δεν καταλαβαίνω άλλους που αβασάνιστα σου λένε "πάρε την LG" χωρίς να αναφέρουν για ποιόν λόγο και παραβλέποντας τα δικά της αρνητικά.

Γενικά οι OLED είναι ανώτερες σαν τεχνολογία (καλύτερη αντίθεση , γωνία θέασης και πιο μεγάλη χρωματική γκάμα) όμως έχουν και προβλήματα νεότητας (πχ. στην κίνηση) και η συγκεκριμένη είναι και FullHD που όπως και να το κάνουμε είναι πλέον προς απόσυρση (άλλο αν το υλικό 4Κ είναι σπάνιο προς το παρόν , στα 5 χρόνια που θα την κρατήσεις αυτό θα αλλάξει και ίσως το μετανιώσεις).

Η επιλογή είναι δύσκολη δηλαδή και δεν καταλαβαίνω άλλους που αβασάνιστα σου λένε "πάρε την LG" χωρίς να αναφέρουν για ποιόν λόγο και παραβλέποντας τα δικά της αρνητικά.

Νομίζω ότι μόνος σου απαντάς στην ερώτηση σου..

Πως να πεις σε κάποιον να πάρει εν έτη 2016 μια τηλεόραση με μικρότερη αντίθεση και χειρότερο μαύρο, μικρότερη γωνία θέασης και χρωματική γκάμα, και με μόνο πλεονέκτημα την ελάχιστα καλύτερη κίνηση, επειδή το 2020 που θα έχει αρκετό υλικό 4Κ ίσως το μετανιώσει?

Προς τον φίλο που το σκέφτεται:
Οι κυρτες έχουν περισσότερες αντανακλάσεις και χειρότερη γωνία θέασης από τις επίπεδες.
Επίσης θα διάλεγες πριν 4-5 χρόνια μια τηλεόραση HD READY ή μια FULL HD; Έτσι ειναι και οι Full Hd με τις 4Κ σήμερα. Δεινόσαυροι...
Βάλε στην εξίσωση την χειρότερη φωτεινότητα της oled και χειρότερη κίνηση και κρίνεις. Η επιλογή ειναι όντως δύσκολη.

Last edited:
Μπορώ να μιλήσω σαν κάτοχος της 55KS7000. Η Tv είναι απλά καταπληκτική. Εμένα με εχει αφήσει εντυπωσιασμένο, τόσο στο FHD, όσο και στο UHD. Ειδικά με το καινούριο firmware και το HDR+ είναι όλα τα λεφτά.

Οι κυρτες έχουν περισσότερες αντανακλάσεις και χειρότερη γωνία θέασης από τις επίπεδες.

Για να μην μπερδέψουμε τον φίλο που ρωτάει και όσους μας διαβάζουν, αυτό ισχύει μόνο για τηλεοράσεις ίδιας τεχνολογίας (πχ lcd curved vs lcd flat)
Μια curved oled έχει καλύτερες γωνίες θέασης απο μία flat lcd λόγω τεχνολογίας.

Για να μην μπερδέψουμε τον φίλο που ρωτάει και όσους μας διαβάζουν, αυτό ισχύει μόνο για τηλεοράσεις ίδιας τεχνολογίας (πχ lcd curved vs lcd flat)
Μια curved oled έχει καλύτερες γωνίες θέασης απο μία flat lcd λόγω τεχνολογίας.

Θα διαφωνήσω εν μέρη. Στις oled όντως η οθόνη δεν ασπρίζει όταν την κοιτάς από πλάγια θέση όπως στις lcd, αλλα γενικά οι κυρτες τηλεοράσεις δεν ειναι φτιαγμένες για θέαση από πλαγιά θεση.

Θα διαφωνήσω εν μέρη. Στις oled όντως η οθόνη δεν ασπρίζει όταν την κοιτάς από πλάγια θέση όπως στις lcd, αλλα γενικά οι κυρτες τηλεοράσεις δεν ειναι φτιαγμένες για θέαση από πλαγιά θεση.

Επίπεδη LCD (Samsung KS8000):

πηγή

Κυρτή OLED (LG EG910):

πηγή

Quiz: ποιά από τις δύο τηλεοράσεις δεν είναι φτιαγμένη για θέαση από πλάγια θέση;

Όσον αφορά την υποτιθέμενη υπεροχή των LCD στην κίνηση, καλό θα είναι να αναφέρεται ότι αυτή ισχύει μόνο με τα συστήματα scanning backlight/black frame insertion ενεργοποιημένα, τα οποία πάνε πακέτο με μειωμένη φωτεινότητα, flickering και φυσικά δεν είναι για την ώρα διαθέσιμα σε HDR mode. Αν τα συστήματα αυτά είναι απενεργοποιημένα, οι LCD έχουν χειρότερη κίνηση από τις OLED...