Samsung nx1

Re: samsung nx1

εμένα σε αρκετές φωτογραφίες που έχω βγάλει μου κάνει λίγο "sony". Λες να δούμε την Α6100 με σένσορα 28mp bsi?

Καλύτερο χρώμα ooc έχει η NX1 τόσο σε φωτό όσο (ακόμη περισσότερο) στο βίντεο, χωρίς να έχω δοκιμάσει ακόμη τις α7rII/a7sII.
Ζωντανά και ταυτόχρονα ισορροπημένα χρώματα χωρίς υπερβολές.

Ναι είναι αρκετά βαριά, για αυτό ανέφερα άλλωστε ότι προσωπικά με ενοχλεί ο όγκος/βάρος της (αυτός ήταν και ο λόγος που έδωσα την Nikon D7100 και όχι κάποιες ελλείψεις της) ....βέβαια με όλα αυτά που έχει πολύ δύσκολα θα ήταν ποιο μικρή και ελαφριά.....

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της δεν έχουμε δει χαμηλότερη τιμή από αυτή του Ιταλού στα 955 το σώμα. Μακάρι να πέσει κι άλλο και να φτάσει τα 800 , και πιο κάτω ακόμη, έτσι θα αυξηθεί η ζήτηση και δυστυχώς θα ξανά ανέβουν οι τιμές. Έτσι κάνει η Samsung, η χαμηλότερη τιμή της NX300 ήταν 329 στο eshop.gr. Εγώ την είχα πάρει αν θυμάμαι καλά στα 370 , είχε ήδη αρχίσει η άνοδος της. Έτσι πούλησε το μεγαλύτερο μέρος του στοκ της και έμεινα λίγα κομμάτια, σε υψηλή τιμή, όταν βγήκε η NX500. Άρα κατά την γνώμη μου έχει αρχίσει η πτώση της τιμής της NX1 και θα σταματήσει όταν εξαντληθεί το μεγαλύτερο μέρος του στοκ της. Άρα να ετοιμαζόμαστε ψυχολογικά μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2016 να δούμε τον αντικαταστάτη της, την NX2.

Δεν υπάρχει στοκ μηχανών NX1. Ποτέ δεν υπήρξε. Σε όλες τις χώρες οι υποψήφιοι αγοραστές ζητούσαν NX1 και δεν υπήρχαν διαθέσιμες.
Αυτό το φαινόμενο έγινε ολοένα και πιο έντονο όσο η Samsung απέσυρε την παρουσία της από τα καταστήματα και με την εγκατάλειψη της αντιπροσώπευσης στις περισσότερες χώρες.

Η τιμή των Ιταλών είναι η χαμηλότερη αλλά η δυνατότητα παραγγελίας σταμάτησε. Δεν μπορούν να βρουν κομμάτια ούτε κατόπιν παραγγελίας;

Πιστεύω η Samsung θα προχωρήσει σε μια κεντρική αποθήκη/σέρβις στην Ευρώπη, από όπου θα κάνει τη διάθεση των μηχανών, πέρα από το amazon και τις μεγάλες αλυσίδες της Γερμανίας.

Ναι είναι αρκετά βαριά, για αυτό ανέφερα άλλωστε ότι προσωπικά με ενοχλεί ο όγκος/βάρος της (αυτός ήταν και ο λόγος που έδωσα την Nikon D7100 και όχι κάποιες ελλείψεις της) ....βέβαια με όλα αυτά που έχει πολύ δύσκολα θα ήταν ποιο μικρή και ελαφριά.....

Έτσι είναι αρχικά οι mirrorless ήταν μικρές και ελαφριές, αλλα όλοι τις έκραζαν για ελλείψεις. Όταν βελτιώθηκαν και φορτώθηκαν άρχισαν να μοιάζουν με αυτό που προσπαθούσαν να ξεχωρίσουν , τις dslr.

Γι' αυτό και βγάζει η Samsung και την NX500. Για φτηνή κονσιουμεράδικη mirrorless με όσο το δυνατόν λιγότερες παραχωρήσεις στις επιδόσεις.

Έβγαλε πρώτα το απόλυτο που μπορούσε με την NX1, και μετά, χωρίς άγχος να τα χωρέσει όλα σε ένα μικρό σώμα, έβγαλε την NX500 με τη selfie screen και χωρίς EVF για τον πολύ κόσμο.

Γι' αυτό και βγάζει η Samsung και την NX500. Για φτηνή κονσιουμεράδικη mirrorless με όσο το δυνατόν λιγότερες παραχωρήσεις στις επιδόσεις.

Έβγαλε πρώτα το απόλυτο που μπορούσε με την NX1, και μετά, χωρίς άγχος να τα χωρέσει όλα σε ένα μικρό σώμα, έβγαλε την NX500 με τη selfie screen και χωρίς EVF για τον πολύ κόσμο.

Οπότε καλά κάνουμε που μένουμε στην Α6000....και μικρή είναι και καλό grip έχει και οοοοο έχει και EVF σε ένα μικρό σώμα που η samsung αδυνατεί να μας δώσει....!!!!! Τις selfies screen και τα κουτσουρεμένα 4κ ας τα δώσει στους κορεάτες FANBOYS....μάλλον κάτι λάθος κάνουν τόσες εταιρίες που παλεύουν να βάλλουν evf ακόμα και σε μικρά μοντέλα π.χ. sony rx100, panasonic gm5 κλπ.....εδώ ακόμα και η Canon έβγαλε την g5x που στην ουσία είναι μια g7x με EVF.....να το πω και εδώ σοβαρή μηχανή χωρίς evf δεν υφίσταται, ειδικά στην Ελλάδα που έχουμε τίγκα ήλιο 330 μέρες τον χρόνο.....

Έτσι για να σε τρολάρω λίγο θα σου πω για το 2010 ότι:
τα Ιωαννινα ειναι η λιγοτερο ηλιολουστη πολη στην Ελλαδα με 2250 ωρες ηλιοφανειας το ετος ενω η Ιεραπετρα ειναι η πιο ηλιολουστη πολη στην χωρα με 3101 ωρες (και παραλληλα η δευτερη πιο ηλιολουστη πολη στην Ευρωπη μετα το Faro)με την Ροδο να να βρισκεται στην τριτη θεση.

Έτσι είναι αρχικά οι mirrorless ήταν μικρές και ελαφριές, αλλα όλοι τις έκραζαν για ελλείψεις. Όταν βελτιώθηκαν και φορτώθηκαν άρχισαν να μοιάζουν με αυτό που προσπαθούσαν να ξεχωρίσουν , τις dslr.

Μα έλα ντε...κατηγορούσαμε τον όγκο και το βάρος των dslr και στο τέλος με μηχανές σαν την nx1 επιστρέφουμε εκεί σε αυτό που θάβαμε!!! Οταν πρωτοείδα σε μαγαζί στην Γερμανία την nx1 με τον 16-50f2-f2,8 πάνω της νόμιζα ότι κοιτάω καμία dslr canon!!! Περί ορέξεως βέβαια!!!

Οπότε καλά κάνουμε που μένουμε στην Α6000....και μικρή είναι και καλό grip έχει και οοοοο έχει και EVF σε ένα μικρό σώμα που η samsung αδυνατεί να μας δώσει....!!!!! Τις selfies screen και τα κουτσουρεμένα 4κ ας τα δώσει στους κορεάτες FANBOYS....μάλλον κάτι λάθος κάνουν τόσες εταιρίες που παλεύουν να βάλλουν evf ακόμα και σε μικρά μοντέλα π.χ. sony rx100, panasonic gm5 κλπ.....εδώ ακόμα και η Canon έβγαλε την g5x που στην ουσία είναι μια g7x με EVF.....να το πω και εδώ σοβαρή μηχανή χωρίς evf δεν υφίσταται, ειδικά στην Ελλάδα που έχουμε τίγκα ήλιο 330 μέρες τον χρόνο.....

Post Νο41 αναφερόμενο στην έλλειψη evf! Όταν φτάσεις τα 1000 η samsung θα βγάλει επετειακή έκδοση για σένα με evf !!!

Last edited:

Έτσι για να σε τρολάρω λίγο θα σου πω για το 2010 ότι:
τα Ιωαννινα ειναι η λιγοτερο ηλιολουστη πολη στην Ελλαδα με 2250 ωρες ηλιοφανειας το ετος ενω η Ιεραπετρα ειναι η πιο ηλιολουστη πολη στην χωρα με 3101 ωρες (και παραλληλα η δευτερη πιο ηλιολουστη πολη στην Ευρωπη μετα το Faro)με την Ροδο να να βρισκεται στην τριτη θεση.

Ενας χρόνος έχει 8.760 ώρες, βγάλε χοντρικά τις μισές που είναι βράδυ/σκοτάδι έχουμε περίπου 4.500 ώρες μέρα και από αυτές οι μισές τουλάχιστον είναι τίγκα ήλιος...οπότε σε αυτές τις ώρες δεν βγαίνω να φωτογραφίσω γιατί δεν έχω evf!!!χαχα

Υ.Γ. λέω να μετακομίσω στην Σουηδία, να πουλήσω την A6000 και να πάρω nx500....εκει δεν μπορεί να έχουν πάνω από 300-400 ώρες ηλιοφάνεια την ημέρα!!! Δεν θα μoυ λείψει καθόλου το evf!!!!
Y.Γ. ή να κοιτάξω για κανένα χωρίο στην Γροιλανδία??? για ψάξτο λίγο και ενημέρωσε με!!!!χαχα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Post Νο41 αναφερόμενο στην έλλειψη evf! Όταν φτάσεις τα 1000 η samsung θα βγάλει επετειακή έκδοση για σένα με evf !!!

Οσο θα διαβάζω σχόλια για την nx500 του στιλ '''ολοκληρωμένη μηχανή'' , ''η καλύτερη mirroless'' κλπ τόσο θα τρολάρω για το evf!!!

Υ.Γ. Δεν ξέρεις μπορεί κάποιος στην Samsung να ακούει και να δούμε στο μέλλον κάποια nx500/nx1mini/nx40 με σκόπευτρο!!!

Στην α6000 μένεις, στα νήματα της Samsung κωλ0στρίβεσαι! :p

Από την πληρότητα που σου προσφέρει σε σώμα και φακούς η Sony μάλλον, χεχε.

Μα μoυ αρέσει η samsung και κλαίγομαι, γκρινιάζω κλπ... μήπως δούμε καμία άσπρη μέρα με καμία nx40 σε normal τιμή και θα μας χαιρετήσει η A6000 με συνοπτικές διαδικασίες!!!

Καρέ από βίντεο. Σύγκριση α7rII σε ff mode, a7rΙΙ σε crop mode, και NX1.

u4sOl9.jpg

http://www.dpreview.com/forums/thread/3911445?page=2

άρχισα να ερωτεύομαι σιγά σιγά... η μετάβαση από την ΝΧ500 ήταν πανεύκολη και ως προς το μενού και ως προς τη θέση των κουμπιών.
Ο κιτ φακός μου φαίνεται πάρα πολύ καλός σε σημείο που απορώ μήπως κάτι δε βλέπω καλά. Ακόμα και τέρμα ανοιχτός στο f3.5 γράφει πολύ καλά. Μου θυμίζει τον panasonic 12-32 σε απόδοση.
Έκανα μερικές δοκιμές στο CAF χθες και έχω την αίσθηση ότι η Α6000 υπερέχει λίγο

Να σε ρωτήσω, η συσκευασία έχει λογικά μία μπαταρία. Πως βλέπεις την διάρκεια της; Εξωτερικό φορτιστή έχει;

ED-VGNX01 battery grip
ED-BC4NX03 φορτιστής
ED-BP1900 μπαταρία

Στη θέση σου θα τα ενσωμάτωνα στην παραγγελία που κάνεις στον Ιταλό, να έρθουν όλα μαζί.
Φορτιστής δεν δίνεται με τη μηχανή, γιατί φορτίζει από το usb.
H μπαταρία κρατάει αρκετά, αλλά πάντα χρειάζεται να υπάρχει μια δεύτερη.
Με το battery grip φυσικά τελειώνει το θέμα αυτονομίας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

άρχισα να ερωτεύομαι σιγά σιγά...

Όχι που δεν θα ερωτευόσουν! :ernaehrung004:

H διάρκεια της μπαταρίας, παρόλο που είναι πολύ μεγαλύτερη από της ΝΧ500, δε μου φάνηκε ιδιαίτερα καλή. Με χρήση μισάωρου (φωτο & βίντεο) έπεσε από το 95% στο 73% χωρίς να την έχω και συνέχεια ανοιχτή.
Αντί για δεύτερη μπαταρία προτιμώ να έχω μαζί ένα powerbank των 20 Ευρώ (13.000mah) που μπορεί να δώσει πολλές φορτίσεις στη μηχανή και με ένα μακρύ καλώδιο και τσαντούλα στον ώμο ίσως να μπορεί παράλληλα να φορτίζει και να τραβάει βίντεο (δεν το έχω δοκιμάσει αν βολεύει..)
Ναι ερωτεύτηκα, αλλά για το καλοκαίρι η ΝΧ500 ήταν καλύτερη λύση & δε μετανιώνω που δεν την πήρα νωρίτερα...

Δοκίμασέ την κι άλλο, δεν πέφτει γρήγορα. Προσωπικά δεν ξέμεινα από μπαταρία ακόμη. Καμία σχέση με α7s. Αλλά θα πάρω φυσικά μία δεύτερη μπαταρία.

Powerbank δεν έχω δοκιμάσει. Δεν νομίζω ότι μπορεί να αντικαταστήσει σε ευκολία μία δεύτερη μπαταρία στην τσάντα, και ακόμη περισσότερο όταν υπάρχει battery grip με διπλάσια αυτονομία.

Καλώδιο usb προτείνω να αγοραστεί από ebay με 2 ευρώ ένα Micro USB3. Πoλύ πιο σταθερή σύνδεση στη μηχανή κάνει το φις του Micro USB3 σε σύγκριση με το Micro USB2:

11.jpg