Samsung nx1

Re: samsung nx1

Οπως ειπες ειναι οι χρονοι Γιαννη κι σε εμενα. 4-5" ειναι σε τελειως στοκ κατασταση. Αν προσπαθησεις να κλεισεις το BT, κλεινει κανονικα? Εμενα δεν κλεινει και αν κλεισω τη μηχανη εχοντας προσπαθησει πρωτα να κλεισω το BT, οταν την ξανανοιξω δεν ανοιγει το BT καθολου και θελει βγαλσιμο μπαταριας για να ανοιξει. (Πολλα κλεισιματα και ανοιγματα :smile: , ελπιζω να βγαζω νοημα)

Επισης, δεν δουλευουν τα shortcuts με την prefman. To bitrate mod δουλευει κανονικα, τραβηξα δοκιμαστικο video. Τι μου διαφευγει αραγε?

Σταθερό είναι το mod με το bt μόνιμα on και με αναμονή μέχρι να εμφανιστεί το εικονίδιο του bt στην οθόνη πριν δουλέψεις τη μηχανή.

Δηλαδη Γιαννη, με το ΒΤ mod περασμενο, μπορεις να ανοιγοκλεινεις το BT κανονικα?

Το κατάλαβα αυτό, απλά προσπαθώ να δω αν έχω κάνει κάτι λάθος ή αυτή είναι η προβλεπόμενη συμπεριφορά.

Το προβλημα με τα shortcuts το ελυσα βαζοντας τη γραμμη "/mnt/mmc/scripts/keyscan /dev/event0 /dev/event1 /mnt/mmc/scripts/ &" στο αρχειο init.sh, ωστε να αναγνωριζει το πατημα των πληκτρων. Το μονο λιγο σπαστικο οτι πρεπει να περιμενεις τα 15" να ενεργοποιηθει το BT καθε φορα που χρησιμοποιεις καποιο shortcut για να αλλαξεις video mode. Θελει λιγο βελτιωση ακομα η ολη διαδικασια νομιζω.

Με το θέμα του H265 ξέρω ότι πλέον υποστηρίζεται από την τελευταία έκδοση του Premiere Pro και επίσης διάβασα για την GTX960 ότι το υποστηρίζει.
Υπάρχει κανένας που δουλεύει με αυτά να μας πει;Μπορεί όντως με αυτά να γίνει import-editing-exporting και να μη χρειάζεται μετατροπή του πηγαίου υλικού;

Αυτή την στιγμή μόνο η GTX960 & GTX 950 υποστηρίζουν native το H.265 για encoding/exporting όπως λες, σε 2-3 μήνες βγαίνει η νέα σειρά όπου εκεί θα βγούν εξαιρετικά δυνατές κάρτες με πλήρη υποστήριξη.

Στο Premiere εγώ δυσκολεύτηκα στο editing λόγο του επεξεργαστή (i5 4460) ο οποίος δεν υποστηρίζει την αναπαραγωγή παρά μόνο μέσω extra software που βρήκα αλλά δεν βοηθούσε στο preview του Premiere (ούτε η GTX960), εκεί σερνόταν κανονικά όσο και αν κατέβαζα την ποιότητα της προεπισκόπησης.

Απλά επειδή το είχα ήδη στα σκαριά για αναβάθμιση τώρα έχω τον i7 6700 ο οποίος έχεις πλήρη υποστήριξη, πλέον δεν καταλαβαίνω καμία διαφορά των αρχείων λόγο codec.

Κι εγώ χρειάζομαι αναβάθμιση βασικά λόγω cpu.Δεν ξέρω αν πρέπει να την κάνω ακόμα όμως ή να περιμένω πότε θα λύσει τα προβλήματά της η apple με το H265

Από samsungparts.com υπάρχουν ακόμη καλές τιμές για κάποιους φακούς.
Παρέλαβα τώρα τον Samsung 10mm/3.5 fisheye (175$) κι έκανα μια νέα παραγγελία για τον 30mm/2 (132$).
Απλή αποστολή με USPS μέσω shipito.

Το σύστημα που χτίζω από πέρσι προχωράει καλά με τρεις NX1, δύο φλας SEF-580A και από φακούς:
10/3.5 fisheye
30/2
45/1.8
85/1.4
Και τους δύο 'S' ζουμ:
16-50/2-2.8
50-150/2.8

πολύ καλή τιμή για τον 10. επί μήνες τον έψαχνα και κάτω από 300 ευρώ δεν τον έβρισκα πουθενά. Ωραίο συστηματάκι, αλλά μιας και το δυνατό χαρτί του είναι στο βίντεο, γιατί δεν παίρνεις και τον απλό 16-50 για το gimbal? Είναι πολύ καλός στα 16 και πανάλαφρος. Τον 16-50s θα ιδρώσεις να τον ισορροπείς κάθε φορά στο gimbal και θα καις και πιο πολύ μπαταρία λόγω βάρους. Με συνδυασμό OIS, DIS και DS1 θα πρέπει να ιδρώσεις για να βγει κουνημένη η εικόνα

Αν τον πάρω, θα είναι πακέτο με μεταχειρισμένη ΝΧ500.
Γενικά έχω μία απέχθεια για τους αργούς κιτ, γι' αυτό και τον αφήνω τελευταίο.
Δεν αμφιβάλλω ότι είναι καλός για βίντεο, αλλά δεν παύει να είναι f/3.5-5.6, μέρα με τη νύχτα στην κυριολεξία με το f2-2.8 του 16-50S, δεδομένου ότι το gimbal DS-1 το χρησιμοποιώ σε κλειστούς χώρους.
Mπαταρίες για το gimbal έχω πάρει Samsung 3.000mAh, δυνατότερες από αυτές που έρχονται με το gimbal, 2 τριάδες. Η δεύτερη τριάδα είναι φορεμένη σε έξτρα κασετίνα. Η αλλαγή μπαταριών γίνεται με μία κίνηση απλά βιδώνοντας στη βάση τη δεύτερη κασετίνα, χωρίς να ψάχνομαι.
Για το βάρος βοηθάει και το έξτρα handle που επιτρέπει το κράτημα του gimbal με δύο χέρια:
http://www.rcmaster.net/de-steadyma...ür-dslr-micro-single-kamera-mount-p240702.htm

Προχθες παρέλαβα κι εγώ μία nx1 με τον S 16-50.
Την δοκίμασα για κανένα μισάωρο και με εντυπωσίασε κατευθείαν.Τι να πρωτοπω;
Για την σταθερότητα;Για το ευέλικτο AF;Την οθόνη;
Τεσπα, έχουν ειπωθεί πολλές φορές...

Φίλε tzo από μπαταρίες και sd στα 128g τι προτείνεις;
Για το θεματάκι με την τοποθέτηση σε τρίποδο χωρίς grip υπάρχει κάποια εύκολη λύση;

Nαι, όντως έχουν μείνει λίγες
1700 μεταχειρισμένο το σετάκι το πήρα από κάποιον φίλο εδώ κάτω στη Πάφο που προτίμησε να συνεχίσει με τις sony
Είπα ότι αν βρίσκω τέτοιες τιμές θα τη χτυπάω κατευθείαν τη μηχανή...

Προχθες παρέλαβα κι εγώ μία nx1 με τον S 16-50.
Την δοκίμασα για κανένα μισάωρο και με εντυπωσίασε κατευθείαν.Τι να πρωτοπω;
Για την σταθερότητα;Για το ευέλικτο AF;Την οθόνη;
Τεσπα, έχουν ειπωθεί πολλές φορές...

Φίλε tzo από μπαταρίες και sd στα 128g τι προτείνεις;
Για το θεματάκι με την τοποθέτηση σε τρίποδο χωρίς grip υπάρχει κάποια εύκολη λύση;

Welcome to the club!

Για μπαταρίες τις Ex-Pro Ultra 2660mAh:
https://www.amazon.co.uk/Ex-Pro®-Samsung-BP1900-2660mAh-Li-/dp/B00YEZ2XLG/
Και τον διπλό φορτιστή Ex-Pro:
https://www.amazon.co.uk/Ex-Pro®-Samsung-Battery-Charger-BP1900/dp/B013WXGH6M
Kάρτες τις 64gb UHS-ΙΙ Transcend:
https://www.amazon.co.uk/Computers-Transcend-Ultimate-SDXC-UHS-II-Memory/dp/B015E8K868
To battery grip πλέον το βρίσκεις κάτω από 100 ευρώ. Είναι κρίμα να μην το πάρεις:
http://www.ebay.de/itm/Samsung-Vertical-Battery-Grip-For-NX1-Camera-ED-VGNX01-Genuine-/291490714088

Ποιο θεματάκι εννοείς με την τοποθέτηση στο τρίποδο;

Eυχαριστώ τζόνυ
Στο 1.46 του βίντεο λέω αλλά με τη τιμή που λές τώρα για το grip ,μάλλον έτσι θα λυθεί το θέμα...
Ότι έβαλες τα παραγγέλω τώρα,θενκς
Με τα 64gb κολλάω λιγάκι, για γάμους είναι σχετικά μικρή...
https://www.youtube.com/watch?v=sKyycg1DcMg