Samsung nx1

Re: samsung nx1

Η ερμηνεία του imaging-resource είναι ότι η Samsung αυτό που εγκαταλείπει είναι οι κόμπακτ και όχι οι μηχανές με εναλλάξιμους φακούς, όπως εξάλλου υπονοείται με το "cameras and lenses" στην επίσημη δήλωση.

Και είναι λογικό να συμβαίνει αυτό λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πωλήσεις των κόμπακτ έχουν κατακόρυφη πτώση.
Εξάλλου η Samsung δεν έχει βγάλει κόμπακτ μοντέλο πολύ καιρό τώρα, ενώ έβγαλε την NX1 και NX500, των οποίων η υποστήριξη έκτοτε ήταν ασταμάτητη με συνεχείς αναβαθμίσεις λογισμικού.

Ένα χρόνο χρειάστηκε το imaging-resource να ολοκληρώσει το review της NX1, αφού με τις αναβαθμίσεις λογισμικού είχαμε κάθε φορά βελτιωμένη μηχανή με αποκορύφωμα την ενσωμάτωση ψηφιακής σταθεροποίησης στην NX1 με την τελευταία αναβάθμιση πέρα από τις βελτιώσεις στην εστίαση.

Δυστυχώς, η απάντηση που έχει ο Κατερέλος από τον προμηθευτή του είναι ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα για την NX1. Ίσως αυτό να αλλάξει στο μέλλον και να μπορεί να την φέρει. Ο μόνος οικονομικός δρόμος μέχρι στιγμής είναι από Ιταλία με τιμές που παίζουν γύρω στα 2100 με 2200 , για σώμα, φακό S 16-50 F2-2.8 και μεταφορικά. Με πιστωτική κάρτα μπορεί να γίνει τόσο μεγάλη αγορά, δεδομένου ότι υπάρχουν τα cc;

Εμένα αυτό που με προβληματίζει στους Ιταλούς πωλητές είναι ότι στο feedback των αγοραστών υπάρχουν και αρνητικά σχόλια περί καθυστερήσεων και κακής ή και ανύπαρκτης επικοινωνίας.

Σε κάνα-δυο καταστήματα που έστειλα e-mail προχτές δεν απάντησαν καν.

Δεν θα εμπιστευόμουν για τόσο μεγάλο ποσό να πληρώσω με άλλον τρόπο εκτός από Paypal. Και αυτό εις γνώση μου ότι δεν θα είχα καμία υποστήριξη μετά από το "κατάστημα".

Σε έρευνα που έκανα, πολλά από τα ιταλικά καταστήματα με τις φτηνότερες τιμές είναι αποκλειστικά ιντερνετικά χωρίς καν στοκ. Ουσιαστικά τα sites είναι μόνο βιτρίνες. Δεν έχουν τίποτε διαθέσιμο και μετά την παραγγελία προμηθεύονται τα προϊόντα από μεγαλεμπόρους. Έχουν στήσει δίκτυο και είναι πανεύκολο για τον καθένα από το σπίτι του να ανοίξει site-βιτρίνα με όλα τα προϊόντα τεχνολογίας που υπάρχουν.

Έχεις πληρώσει δηλαδή εσύ το διχίλιαρο και περιμένεις στα αναμμένα κάρβουνα επί μια βδομάδα χωρίς να σου απαντάνε στα e-mails, και χωρίς να ξέρεις πότε θα αποσταλεί η παραγγελία. Και άντε οι Ιταλοί παίρνουν απανωτά τηλέφωνα και τους ρίχνουν καντήλια, εμείς από Ελλάδα τι να κάνουμε;

Και σε περίπτωση βλάβης τι κάνεις; Ψάχνεις το κατάστημα-φάντασμα που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι να σε βοηθήσει με την επισκευή εντός εγγύησης;

Απολύτως κατανοητά όλα αυτά και συμφωνώ απόλυτα. Είναι μεγάλη αγορά. Εσύ τι προτείνεις εναλλακτικά; Εγώ ότι έχω πάρει απ' έξω είναι από Amazon Ιταλίας και πιστεύω ότι είναι αξιόπιστο...

Το Amazon είναι κορυφή από υποστήριξη. Θα προτιμούσα να δώσω 1200 στο amazon.it για σκέτο σώμα, παρά 1000 σε άγνωστο ιταλικό ιντερνετικό κατάστημα, που δεν απαντάει καν σε e-mail.

Εναλλακτικά, υπάρχει αυτή τη στιγμή demo σκέτο σώμα στο cameranu.nl, το ολλανδικό κατάστημα από όπου είχα πάρει κι εγώ την Nx1+16-50s σε προσφορά στα 2000 . Το demo το δίνουν 949 .
Το demo είναι επίφοβο βέβαια. Θα πρέπει να σιγουρευτεί ο υποψήφιος αγοραστής για την κατάστασή του. Μπορεί να είναι βιτρίνας, μπορεί και να είναι ταλαιπωρημένο.

Άσε καλύτερα, την πάτησα και ξέρω. Πριν χρόνια αγόρασα μια Minolta 800si από Photo Star, κατάστημα της VGI International, και ήταν το τελευταίο κομμάτι προσφοράς το οποίο ήταν στην εσωτερική βιτρίνα του καταστήματος. Αφού μ' έπεισαν ότι δεν ήταν demo για δοκιμές αλλά για να κοσμεί την βιτρίνα τους, την πήρα. Μπήκα στο αυτοκίνητο και από την χαρά μου την άνοιξα και την περιεργαζόμουνα στα φανάρια όταν άναβε κόκκινο. Κάποια στιγμή βρήκα πάνω στο κάθισμα του συνοδηγού ένα μπουτόν το οποίο τελικά ήταν το Mode. Επικοινώνησα την άλλη μέρα και μου είπαν να την πάω στα κεντρικά. Το έκανα και έμπλεξα σε έναν Γολγοθά, αφού θέλανε να την επισκευάσουν και όχι να την αντικαταστήσουν. Ήμουν πολύ επίμονος και μετά από ένα δεκαήμερο καθημερινών τηλεφωνημάτων και αφού τους είπα ότι έχω το serial number και ότι θα τους υποβάλω μήνυση, τελικά την αντικατέκτησαν με καινούρια μετά από ενάμιση μήνα.

Είναι το ίδιο να την πάρεις από Amazon ή από συνεργαζόμενο με το Amazon κατάστημα κάνοντας την αγορά από το site του Amazon; Αν δεν κάνω λάθος το Amazon δεν δέχεται PayPal αλλά κάρτες. Με τα cc μπορείς να κάνεις τόσο μεγάλη αγορα;

Δεν είναι το ίδιο να πάρεις από amazon και από τρίτο πωλητή. Έχεις να κάνεις με τον πωλητή μετά και όχι με το amazon.

Έχει αναφερθεί τελευταία ότι περνάνε οι αγορές με πιστωτική στο amazon. Δοκιμάζεις και βλέπεις.

Τότε δεν μένει παρά να το αποφασίσεις. :music-smiley-005:

Είμαι σίγουρος ότι μετά όλο την NX1 θα θέλεις να χρησιμοποιείς παρά την NX500.

Ναι, ναι, ξέρω, μικρό μέγεθος κλπ κλπ, κι εγώ τη Ricoh GR είχα για καθημερινή, αλλά μετά την NX1 δεν την ξαναέπιασα και την έδωσα. Ναι, παρά τη διαφορά όγκου/βάρους. Το f/2 στα 24mm του 16-50S είναι όλα τα λεφτά. Ταχύτητα, εργονομία, αίσθηση, χρώμα, 4Κ και δεν θες μετά να πιάσεις άλλη μηχανή στα χέρια σου, μικρή ή μεγάλη. Μεγάλη ζημιά παθαίνεις.

Απάντηση: Re: samsung nx1

Εναλλακτικά, υπάρχει αυτή τη στιγμή demo σκέτο σώμα στο cameranu.nl, το ολλανδικό κατάστημα από όπου είχα πάρει κι εγώ την Nx1+16-50s σε προσφορά στα 2000 . Το demo το δίνουν 949 .
Το demo είναι επίφοβο βέβαια. Θα πρέπει να σιγουρευτεί ο υποψήφιος αγοραστής για την κατάστασή του. Μπορεί να είναι βιτρίνας, μπορεί και να είναι ταλαιπωρημένο.

Ψήνομαι!
Στέλνουν Ελλάδα απ' ό,τι βλέπω. Κάνω λάθος;
Πως θα γίνει να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι;;;
Υπάρχει περίπτωση να απαντήσουν σε ερωτήσεις τύπου - πόσα κλικς έχει;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άσε καλύτερα, την πάτησα και ξέρω. Πριν χρόνια αγόρασα μια Minolta 800si από Photo Star, κατάστημα της VGI International, και ήταν το τελευταίο κομμάτι προσφοράς το οποίο ήταν στην εσωτερική βιτρίνα του καταστήματος. Αφού μ' έπεισαν ότι δεν ήταν demo για δοκιμές αλλά για να κοσμεί την βιτρίνα τους, την πήρα. Μπήκα στο αυτοκίνητο και από την χαρά μου την άνοιξα και την περιεργαζόμουνα στα φανάρια όταν άναβε κόκκινο. Κάποια στιγμή βρήκα πάνω στο κάθισμα του συνοδηγού ένα μπουτόν το οποίο τελικά ήταν το Mode. Επικοινώνησα την άλλη μέρα και μου είπαν να την πάω στα κεντρικά. Το έκανα και έμπλεξα σε έναν Γολγοθά, αφού θέλανε να την επισκευάσουν και όχι να την αντικαταστήσουν. Ήμουν πολύ επίμονος και μετά από ένα δεκαήμερο καθημερινών τηλεφωνημάτων και αφού τους είπα ότι έχω το serial number και ότι θα τους υποβάλω μήνυση, τελικά την αντικατέκτησαν με καινούρια μετά από ενάμιση μήνα.

Ωχ!

Re: Απάντηση: Re: samsung nx1

Θα πρέπει να επικοινωνήσεις με ερωτήσεις περιμένοντας σαφείς, υπεύθυνες απαντήσεις.

Ελλάδα δεν στέλνουν ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο. Εγώ έστειλα δική μου κούριερ από εδώ να παραλάβει από το κατάστημά τους εκ μέρους μου. Εναλλακτικά χρησιμοποιείς εταιρία μεταφόρτωσης από Γερμανία (mailboxde.com).

Επίσης θα ζητούσα καλύτερη τιμή. Με τα μεταφορικά πιάνει το χιλιάρικο.

Υπάρχει και μια πολύ καλή τιμή στο ebay.it για NX1 + Battery Grip στα 1191+17 μεταφορικά.
Αν κάποιος δεν θέλει το grip, του το παίρνω εγώ με 120 , ώστε να του βγει η NX1 1088 όλα μαζί.
http://www.ebay.it/itm/SAMSUNG-NX1-...SORE-CMOS-BSI-FILMATI-UHD-4K-WI-/381389834581

Λοιπόν, μεταφέρω σημαντική πληροφορία για όλους του κατόχους μηχανής Samsung που ενημερώθηκα εκ των έσω.

Εφόσον είναι αγορασμένη εντός ΕΕ το support στην Ελλάδα αναλαμβάνει την μεσολάβηση για να σταλεί στο service της χώρας που πρέπει να την φτιάξει.

Αυτά είναι καλά νέα. Άρα υπάρχει υποστήριξη στα φωτογραφικά προϊόντα της Samsung στην Ελλάδα. Και γράφω υποστήριξη και ΟΧΙ σέρβις. Το ιδανικό θα ήτανε να υπήρχε καλό σέρβις εντός Ελλάδας, ιδίως για την NX1, η οποία απευθύνετε κυρίως σε σοβαρούς ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλλά ήμαστε μικρή χώρα και το αγοραστικό κοινό είναι περιορισμένο για κάτι τέτοιο.

Εφόσον σταμάτησαν οι εισαγωγές σταμάτησαν και τα ανταλλακτικά, για αυτό και δεν μπορεί να υποστηρίξει το service, τουλάχιστον δεν έχεις την αβεβαιότητα της αποστολής με ταχυδρομείο/courier και φυσικά τα έξοδα αποστολής.

Aφού η Sony με τις πολλές πωλήσεις στην Ελλάδα στέλνει στην Πολωνία τις μηχανές για σέρβις, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε να διατηρεί ολοκληρωμένο σέρβις η Samsung στην Ελλάδα, αν συνέχιζε η αντιπροσώπευση των μηχανών.

Εφόσον εξυπηρετούν με τη διαδικασία αποστολής στο εξωτερικό για επισκευή εντός εγγύησης, τότε αυτό για μένα είναι το ίδιο και το αυτό με το να υπήρχε επίσημα αντιπροσώπευση.

Εκεί βλέπω να πηγαίνει το πράγμα, αργά ή γρήγορα, και για τις υπόλοιπες εταιρίες, πλην Nikon και Canon...

Και λογικό είναι, έχοντας γνωστό μου σε μεγάλο φωτογραφικό κατάστημα του κέντρου της Αθήνας, μου λέει πολύ συχνά ότι παρόλο που οι Mirrorless έχουν άνοδο (σε πωλήσεις στην Ελλάδα), απέχουν ακόμα πάρα μα πάρα πολύ από το να πλησιάσουν τις Dslr......είναι δύσκολο πολύ να χάσουν τα πρωτεία οι Nikon/Canon....πάντως συνολικά ευχάριστο το νέο για την Samsung...είναι κρίμα να πάρεις μια μηχανή σαν την nx1 Και αν σου πάθει κάτι να τρέχεις να βρεις άκρη πως θα την φτιάξεις.....