Samsung NX1000 - Μικρό σώμα, μεσαία τσέπη, μεγάλη καρδιά (sensor APC)

ευχαρίστως! προβλέπω όμως να τον πάρω σε κανα μήνα, γιατί έχουν σκάσει πολλοί λογαριασμοί τελευταία!

τελικά τον πήρα προχτές τον 30άρη (samsung nx 30mm 2.8). έχω τραβήξει καμιά 50ριά φωτογραφίες μέχρι στιγμής και μπορώ να επιβεβαιώσω με καθαρή συνείδηση ότι όσα γράφουν για τον φακό αυτό είναι αλήθεια. Στο f2 απλά δεν έχω δει πιο οξύ φακό. πιστεύω ότι με αυτόν τον φακό πάνω στην nx1000 είσαι απόλυτα καλυμένος στο 90% των περιπτώσεων.

Την παράγγειλα. Προορίζεται για καθημερινή χρήση. Οπως λέει η αναφορά του Πλαισίου θα παραλάβω στις 31/12.
Πρωτοχρονιάτικα θα γράψω τις εντυπώσεις μου.

Ελπίζω να μη με απογοητεύσει..

Θα ανταγωνιστεί την Sony A-500 με τον Sigma 18-50 f/2.8

Να σε απογοητεύσει για τα 230 !!. Τόσο κάνουν οι (προηγούμενης γενιάς) καλές κομπακτ που είναι σε ξεστοκάρισμα ..
Επίσης ισάξιο value for money είναι η προσφορά της EOS-M αλλά οχι απο ελληνικό μαγαζί με συνεπαγόμενη και μια καθυστέρηση παράδοσης κλπ.

Πάντως να πιάσει σε επιδόσεις σε χαμηλό φωτισμό την Α500 + 18-50/2,8 δεν μπορεί ..

Ηλία, θα κριθεί στην πράξη..
Δεν το κρύβω πως είμαι πολύ επιφυλακτικός. Μια Olympus πρώτης γενιάς που είχε πέσει στα χέρια μου ήταν απογοητευτική σε λήψεις χαμηλού φωτισμού.

Ως αισθητήρας θα είναι λιγο καλύτερη απο την Α500 (σύγκρινε RAW σε ίδιο διάφραγμα-ταχύτητα και τις δυο και σε ίδιο τελικό μέγεθος). Πολύ καλύτερη απο πρώτης γενιάς Olympus.
Αλλά τα εως 2 στοπ (50mm) που κερδίζεις με το f/2.8 του Sigma δεν καλύπτονται.

Αρκετό κέρδος όμως θα έχεις σε δυναμική περιοχή σε χαμηλά ISO (100-200).

http://www.dxomark.com/Cameras/Comp...g-NX-1000-versus-Sony-Alpha-500___819_804_626

Δες τις καμπύλες οχι μονο το γενικό σκορ.

Σε σχεση με την Nex3 τι λεει;
Με ρωτησε ενας φιλος και ειναι μεταξυ των 2

Επίσης τι φακους παιρνει;
Μονο τις samsung;

Last edited: