Samsung NX500

φυσικά :)
πλάκα πλάκα, η samsung έχει πολλούς φακούς που βγαίνουν και σε λευκή έκδοση
10, 16, 18-55, 50-200, 45, και οι περισσότεροι είναι καλό vfm

Ένα παλικάρι στο φόρουμ του dpreview λέει ότι είναι καλύτερη κι από την Α7r του... δυσκολεύομαι να τον πιστέψω
http://www.dpreview.com/forums/post/55542833
I love the Samsung Electronics NX500, handles like a dream, produces some of the best quality images I have ever seen short of the old 35mm ISO 100 color film. Better results than my Sony a7r.

Δεν αποκλείεται. Υπάρχουν παράπονα για την a7r που φαίνεται να οφείλονται στο ότι παραείναι απαιτητικά τα πολλά mpixel τελικά. Συν το θέμα με το κλείστρο.

πολλοί υποψήφιοι αγοραστές της ΝΧ500 αποθαρρύνονται λόγω του ότι η μηχανή δεν προσφέρει focus peaking στο 4Κ. Όμως έχει ακουστεί από τη samsung ότι αυτό θα προστεθεί με την επόμενη αναβάθμιση..
Αυτό που σκέφτηκα είναι ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την εξωτερική οθονίτσα που έχω Sony CLM-V55 5" ή οποία έχει ενσωματωμένο focus peaking mode κι ένα καταπληκτικό σκίαστρο, κι έτσι θα καλύψω 2 ελλείψεις της μηχανής, EVF & 4K focus peaking. Αρκεί να έχει live HDMI output, νομίζω έχει αλλά περιορίζεται στα 1080 (καλύτερα, γιατί και το monitor δεν είνια υψηλής ανάλυσης).. θα ξέρω αύριο το βράδυ...

Last edited:
μόλις παρέλαβα.. οι πρώτες εντυπώσεις στα 10 λεπτά που τη δούλεψα, είναι αρκετά θετικές. η μηχανή έχει πολύ γρήγορη απόκριση, θυμίζει Α6000. ο κιτ φακός δε φαίνεται να λέει πολλά πράγματα, στις φωτογραφίες τουλάχιστον, αλλά έχει πολύ ομαλή και αθόρυβη λειτουργία. Το 4Κ όντως δε θέλει γρήγορες κάρτες, όπως ανέφερε και ο tzo. έκανα μια δοκιμαστική λήψη με μια απλή SDHC 32gb που είχα στο συρτάρι. Το monitor κάθεται πολύ καλά πάνω στη μηχανή και με έναν βαρύτερο φακό θα ισορροπεί τέλεια, αλλά ξέχασα το καλώδιο σπίτι, οπότε δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ακόμα για το focus peaking και το live hdmi out. θα ήταν ωραία να είχε και το lightroom 6 (!), αλλά που τέτοια τύχη.. Περισσότερα το βράδυ.
Μερικές φωτογραφίες για χάζι..

20150331_140310_zpsrokrd7hg.jpg

Last edited:
Καλώς τη δέχτηκες! Όλα κατάλευκα, μοντούρα, επιφάνεια πίσω από την οθόνη, καπάκι, φλασάκι, ιμάντας, τα πάντα! Απίστευτο!

Σε 4Κ δίνει όντως όριο 15 λεπτά; Φόρτιση με powerbank και ταυτόχρονη λειτουργία προσφέρει, όπως στα μεγάλα σώματα ΝΧ30/ΝΧ1;

ναι, σα να μπαίνεις σε νοσοκομείο... όλα άσπρα
Στο UHD δίνει 14:12 όριο. Τραβάει τόσο αβίαστα το UHD βίντεο που δεν καταλαβαίνεις ότι είναι UHD. κι από την οθόνη βέβαια είναι δύσκολο να το καταλάβεις..
Επιτρέπει ταυτόχρονη φόρτιση μέσω powerbank, μόλις το δοκίμασα

ωραια, καλοριζικη... περιμενουμε εντυπωσεις , και σε φωτο !

Εχει focus peaking kai magnification σε 4K recording ?

Aπο που και ποσο πηγε συνολικα το μαλι ?

ευχαριστώ πολύ. εγώ την Α7s την έδωσα, κυρίως γιατί με δυσκόλευε η έλλειψη της οθόνης αφής.
Focus peaking δεν έχει στο 4Κ, αλλά λογικά θα μπεί με update. Με το μόνιτορ όμως θα έχω focus peaking (αν η μηχανή έχει live hdmi out)
Magnification δεν ξέρω αν έχει... θα το ψάξω το βράδυ κι αυτό

από amazon.de 690 ευρώ τελική (την κατέβασε την προηγούμενη εβδομάδα για 1 μέρα)
Σε φωτο θα κάνω δοκιμή με τον 30άρη. ο κιτ δε μου γεμίζει το μάτι

Απάντηση: Re: Samsung NX500

λιγο χλωμή την βλέπω :smash: καλορίζικη και ελπίζω να στεριώσει ....

Η ΝΧ500 πάντως είναι περισσότερο φωτογραφική παρά βιντεοκάμερα. Πέρα από τον χρονικό περιορισμό λόγω υπερθέρμανσης, το slow-motion μόνο στα 720p, και το χαμηλό bitrate στο 4Κ (50Mbit/s), το crop στο 4Κ ακυρώνει το πλεονέκτημα του aps-c αισθητήρα, φτάνοντας στα ίδια επίπεδα πραγματικής χρησιμοποιούμενης διάστασης αισθητήρα με την LX100.

nx500-4k-video-crop-702x790.jpg

http://www.eoshd.com/2015/03/shooting-with-the-samsung-nx500-a-pocket-4k-cinema-camera/

Μεγειά.
Τελικά όλα είναι marketing για να πουλάνε.
Και στη δικιά μου fz1000 μια χαρά κάνω εγγραφή σε 4Κ και με μια class 10 u1 microsd.

Τελικά όλα είναι marketing για να πουλάνε.

Όχι πάντα.
Στην FZ1000 αρκεί η κάρτα να αντέχει 12.5ΜΒ/s ή αλλιώς 100Mbit/s, που μας κάνει 0,75GB/min. Δεν είναι βαρύ φορτίο.
Στην GH4 είναι απαραίτητη η U3 κάρτα στο 1080 All-Intra (200Mbit/s).

Το H.265 έχει απίστευτα μικρή διαμεταγωγή δεδομένων. Ακόμη και με class 6 κάρτα γράφει κανείς 4Κ.
0,32GB/min δίνει το H.265.

Last edited: