Samsung NX500

Πώς επιλέγεις μεγέθυνση εκτός κέντρου με τον Samyang;

Μόνο στο κέντρο δεν επιτρέπει η NX500 τη μεγέθυνση; Χωρίς να σου επιτρέπει τη μετατόπιση του μεγεθυμένου κομματιού.

Ναι μόνο κέντρο. Πατάω το ΟΚ για να κάνει μεγέθυνση (5x η 8x), εστιαζω και μετά πατάω το delete για να μπει σε video mode

ανέβασα κι ένα πρόχειρο δείγμα από UHD/30p
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπράβο φιλέ για τον κόπο σου.
Πολύ καλη και η φωτογραφία και το βίντεο.
Ποσα mb αρχείο ήταν το βίντεο;
Σου πήρε ώρα να το ανεβάσεις;

ευχαριστώ, να σαι καλά. δεν ήταν κόπος, είχα όρεξη να τραβήξω περισσότερο, αλλά δε μ'αφήναν τα παιδιά...
το αρχείο το έκανα μετατροπή από H265 σε Η264 με το pavtube (trial version) πολύ εύκολα με την ίδια ανάλυση και bitrate και το τελικό αρχείο βγήκε 429mb (1:29). To περίεργο ήταν ότι και στη μηχανή ήταν ίδιο μέγεθος το αρχείο, άρα με τη μετατροπή μάλλον έχασε ποιότητα (?)
μου πήρε περίπου 25 λεπτά να το ανεβάσω (έχω VDSL30)

Και εγώ τραβάω με την fz1000 πολύ 4k αυτή την περίοδο. Απλά με την 24αρα αν και έχω πολύ καλό download το upload μου είναι κολλημένο στο 1mb.Τις επόμενες μέρες κάτι θα ανεβασω και εγώ

εγώ πλέον μόνο σε UHD (3840x2160) τραβάω τα βιντεάκια. Το full HD είναι παρελθόν
Σήμερα δοκίμασα τη μηχανή με τον 30άρη (Samsung 30mm/f2). H τρομερή οξύτητα του φακού ευνοεί τη μεγάλη ανάλυση της μηχανής, αλλά είναι πολύ αργός στο AF. Μου φάινεται το ίδιο αργή η μηχανή όσο ήταν η ΝΧ1000 με αυτό το φακό.. Αντιθέτως με τον κιτ φακό πετάει

O 11-24/2.8 θα ανήκει στην premium σειρά "S", και θα έχει αντίστοιχα μεγάλο όγκο/βάρος και με κόστος >1200 .

θα βολευτώ προσωρινά με τον 12-24... 353 ευρώ στο γερμανικό amazon!
πρέπει να είναι πολύ καλός φακός, αλλά δεν έχει OIS δυστυχώς
μερικά δείγματα
http://flickrhivemind.net/Tags/1224mm,nx/Recent

Last edited:
Σε κέρδισε τελικά η NX500 τόσο που έδιωξες ό,τι είχες από Sony;

Θα πρέπει να χτυπήσει δυνατά η Sony με τον αντικαταστάτη των α6000/α5100 για να περάσει την ΝΧ500.

ναι η αλήθεια είναι ότι έχω κολλήσει με το 4Κ βίντεο. Η FZ1000 δε με είχε κερδίσει έτσι, υποθέτω επειδή μου στερούσε το "παιχνίδι" της αλλαγής φακών

δεν πρόλαβα να κάνω σύγκριση πριν τις διώξω. Έχω την αίσθηση ότι οι α6000 & α5100 έίναι λιγο καλύτερες στη φωτογραφία, πιο καλό DR, αλλά χρησιμοποιούσα και πολύ ακριβότερους φακούς πχ. Zeiss 24/1.8, sony fe 70-200. Εσύ πώς τα βλέπεις με την ΝΧ1? είχα ανεβάσει μερικά δείγματα παλιότερα, θα δω τί άλλο έχω

Δίκαιη σύγκριση θα μπορούσε να γίνει μόνο με χρήση ίδιου φακού, π.χ. Samyang και αντίστοιχο αντάπτορα για Samsung/Sony, αλλιώς συγκρίνουμε φακούς.

Από το raw αρχείο της Samsung δεν έχω παράπονο. Μόνο λίγη προσοχή στα ψηλά θέλει.

Την α5100 την έδιωξα κι εγώ, αφού δεν μπορούσε να σταθεί δίπλα στην ΝΧ1 ή όπως φαντάζομαι και στην NX500.

Τσιμπησα τον 45/1.8 ( 200) από το ιταλικό Amazon. Πολύ καλός φακός, συστήνεται ανεπιφύλακτα. Έρχεται με δερμάτινο πουγκι και lens hood.
Στην αρχή δε σου γεμίζει το μάτι γιατί είναι πλαστικός και ελαφρύς, αλλά μετά από μερικές δοκιμές με έπεισε. Μου θυμίζει λίγο τον Canon 50/1.8 aka plastic fantastic
Σε ταχύτητα εστίασης είναι αρκετά πιο γρήγορος από τον 30/2 αλλά σε σχέση με τον κιτ φακό μου φαίνεται πιο αργός

Σταμάτησες να παίρνεις τους φακούς σε λευκό; ;)

Το 67mm σε αναλογία ff δεν είναι παράξενο εστιακό μήκος; Ούτε 50άρης γενικής χρήσης ούτε 85άρης πορτραίτου.

Παίρνω ότι βρίσκω σε καλή τιμή και πιστεύω ότι αξίζει.
ο 45άρης βγαίνει και σε λευκό, αλλά έκανε 50 ευρώ παραπάνω..
Κι αν τους παρω όλους λευκούς και μετά βρεθώ με καμιά ΝΧ1 θα πρέπει να τους αλλάζω πάλι...
μακάρι να μπορούσα να κουμπώσω τον sony FE70-200 στην nx500!
Τώρα το 3μερο πήρα μόνο την ΝΧ500 για να δω αν μπορεί να καλύψει τις φωτογραφικές μου ανάγκες. Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος.
έχει τρομερά γρήγορη απόκριση: την έχω στο μπουφάν χωρίς καπάκι φακού & σε ενα δευτερόλεπτο είναι μάχιμη.
Δεν αργεί καθόλου το startup και σε ριπες με νορμαλ ταχυτητα (RAW) δεν γεμίζει το buffer. Η εστίαση με τον κιτ φακό είναι τρομερά γρήγορη και αθόρυβη.
επίσης είναι μια μηχανή που δε φοβάμαι να την πάρω στην παραλία. Με τον samyang 14/2.8 και το manfrotto pixie (μινι 3ποδακι) καρφωμένο στην άμμο την έστηνα και τραβούσα από διάφορες γωνίες (στο ίδιο αρχείο εκμεταλλευόμενος τη δυνατοτητα pause). Για κάποιον που δεν έχει χρόνο για editing είναι πολύ καλή περίπτωση, γιατί μπορείς να φτιάξεις ένα βιντεάκι με διάφορες σκηνές (έχει και δυνατότητα fadein/out στην αρχή και το τέλος, χωρίς να γεμίζεις 100 αρχεία του 1 λεπτού και να πρέπει να τα βάλεις στη σειρά...κι επειδή μιλάμε για uhd θέλει χρόνο για να κάνεις αυτή τη δουλειά...
το βράδυ η εστίαση είναι μέτρια και ψαρεύει αρκετά, αλλά είναι ακριβής τουλάχιστον. Εδώ τρώει χώμα πχ.από τη μικρούλα GM1
Μέχρι τώρα θεωρούσα την Α6000 ως τη μηχανή που θα επέλεγα αν έπρεπε να κρατήσω μια μόνο μηχανή. Τώρα όμως ο τίτλος πρέπει να περάσει στην NX500.
Το αστείο είναι ότι την πήρα δοκιμαστικά με σκοπό να τη στείλω πίσω μετά από λίγο, αλλά όπως λένε ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Κάπως έτσι την πάτησα και με τη γυναίκα μου χεχε

Με τα raw των 40-50MB πώς τα πας από άποψη χωρητικότητας;

Με 70MB για κάθε λήψη raw+jpeg τρώει μια 64άρα κάρτα για πρωινό και γεμίζουν και οι σκληροί μετά.