Samsung NX500

Καλά, άντε, μ' έπεισες, τον παρήγγειλα. :ernaehrung004:

Δεν αμφέβαλα για την οπτική του απόδοση, απλά ο 16-50/2-2.8 είναι τόσο βολικός, που δεν ήθελα να έχω κάτι άλλο σε αυτά τα εστιακά μήκη.

Βέβαια, τα 50mm @f/2.8 είναι το αδύναμο σημείο του zoom.
Πρέπει να κλείσει στο f/4 για να φτάσει τον 45 @f/1.8, για το κέντρο μιλώντας.
Τα άκρα του 45άρη στο f/4 δεν τα φτάνει ο zoom ούτε στο f/8.

Τα 115 γραμμάρια του 45άρη και τα μόλις 180 της τιμής του είναι αλήθεια δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να τον προσπεράσει κανείς, ακόμη και αν έχει ήδη τον 'S' zoom.

Last edited:
Samsung NX500 Hands-on - 5D Mark III Killer?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

πολύ θετικό review ! χαίρομαι που ο Kai επιβεβαιώνει αυτό που είχα πει παλιότερα, δηλαδή ότι ο κιτ φακός είναι μια χαρά για βίντεο.
Το μόνο παράπονό μου έιναι ότι στο zoom-in/out θολώνει η εικόνα (χάνεται το σημείο εστίασης) κι έτσι ουσιαστικά αχρηστεύεται η δυνατότητα ζουμ κατά τη διάρκεια του βίντεο.
Πάντως με έναν καλό manual φακό (πχ. samyang cinema 8,10,12,14,16), η ποιότητα εικόνας στο 4Κ απογειώνεται. Με τον 14/2.8 που έχω βλέπω μεγάλη διαφορά από τον κιτ φακό, ο οποίος είναι ήδη πολύ καλός

Θεωρώ ότι το zoom στο video , δεν είναι Must, οπότε μικρό το κακό
πολύ θετικό review ! χαίρομαι που ο Kai επιβεβαιώνει αυτό που είχα πει παλιότερα, δηλαδή ότι ο κιτ φακός είναι μια χαρά για βίντεο.
Το μόνο παράπονό μου έιναι ότι στο zoom-in/out θολώνει η εικόνα (χάνεται το σημείο εστίασης) κι έτσι ουσιαστικά αχρηστεύεται η δυνατότητα ζουμ κατά τη διάρκεια του βίντεο.
Πάντως με έναν καλό manual φακό (πχ. samyang cinema 8,10,12,14,16), η ποιότητα εικόνας στο 4Κ απογειώνεται. Με τον 14/2.8 που έχω βλέπω μεγάλη διαφορά από τον κιτ φακό, ο οποίος είναι ήδη πολύ καλός

ναι δεν είναι. κι εγώ δεν το χρησιμοποιώ καθόλου. αλλά τότε ποιο το νόημα του powerzoom. τζάμπα μπαταρία καίει

ναι δεν είναι. κι εγώ δεν το χρησιμοποιώ καθόλου. αλλά τότε ποιο το νόημα του powerzoom. τζάμπα μπαταρία καίει
Για τους ερασιτέχνες !!! :music-smiley-005:
Το καλύτερο ζουμ στο video, είναι με την κίνηση του σώματος

Το dual pixel af της canon ειναι απο τα ποιο περιζήτητα στους επαγγελματίες με c100.
Μην κολλάτε σε κλισέ, υπάρχει θέση για όλα αρκεί να ξέρεις πως να τα εντάξεις....

Re: Απάντηση: Re: Samsung NX500

Προστέθηκε η NX500 στο studio test scene του dpreview.

O διαφορετικός επεξεργαστής θα είναι ο υπαίτιος μάλλον για τη χειρότερη διαχείριση θορύβου σε σύγκριση με την NX1.
ΝΧ500 και NX1 φορούν τον ίδιο αισθητήρα, και γι' αυτό επίτηδες χρησιμοποιήθηκε ο ίδιος φακός (16-50/2-2.8) για να φανούν οι όποιες διαφορές.

H ΝΧ500 αν δεν κάνω λάθος τα πηγαίνει καλύτερα από την α6000, αλλά βέβαια είναι άνιση σύγκριση αφού οι φακοί είναι διαφορετικοί.

http://www.dpreview.com/reviews/ima...-0.0049710245095432315&y=-0.16526651934358663

Last edited:
προχτές έβγαζα βίντεο κάτι γλάρους που πετούσαν στον αέρα, σε απόσταση περίπου 50μ.
Με τον 16-50 κιτ φακό
Μου έκανε εντύπωση ότι παρά τη γρήγορη κίνηση των πτηνών και την απότομη αλλαγή θέσης, το focus δεν ψάρευε καθόλου, αλλά παρέμενε πάνω στον/στους γλάρους. θα προσπαθήσω να ανεβάσω δείγμα.
Γενικά βλέπω ότι η μηχανή δουλεύει πολύ καλά με τον κιτ φακό, και ακόμα και φωτογραφικά δεν είναι καθόλου κακός. Τον βρίσκω αισθητά καλύτερο από τον 16-50 της sony και τολμώ να πώ πολύ κοντά στον panasonic 12-32

Σε τοπίο ο ταπεινός κιτ 16-50 ξεπερνά και τον ακριβό 16-50/2-2.8 απ' ό,τι διαβάζω.

Ο δε 45/1.8 των 180 ευρώ έχει απίστευτη απόδοση, όπως τα 'λεγες.

Σε κλειστό χώρο με τεχνητό φωτισμό στο f/2.8 σε σύγκριση με τους δύο ακριβούς zoom.
Mε λίγο κλέψιμο υπέρ του 45, αφού η λήψη με εκείνον έγινε από λίγο πιο κοντά, λόγω διαφοράς 45 με 50mm.
Στο χέρι όμως με ταχύτητα 1/100, κάτι που βοηθά τους φακούς με σταθεροποίηση, αλλά ο 45/1.8 είναι πανάλαφρος (115 γρ.) και δεν χρειάζεται τη σταθεροποίηση όσο οι zoom.

Sooc jpeg, f/2.8, 1/100, 45/50mm.

AMplp0.jpg

χαίρομαι που βγήκε καλός ο 45/1.8. Με τους 2 μεγάλους ζουμ, χρειάζεται και ένας ελαφρύς φωτεινός prime αν θες να βγεις μια χαλαρή νυχτερινή βόλτα
Μεταξύ των 2 ζουμ (16-50 & 50-150), ποιον θεωρείς καλύτερο?

Για την NX500 κανέναν από τους δύο δεν θα πρότεινα λόγω όγκου/βάρους.

Κρίνοντας άσχετα από το σώμα, ο 16-50/2-2.8 είναι πολύ εξυπηρετικός λόγω f/2 @16mm, κάτι που δεν το βρίσκεις σε zoom.
O 50-150 πολύ καλός, χωρίς να διαπρέπει κάπου. Έχω την αίσθηση ότι ο Sony FE70-200/4 υπερέχει, αλλά ακόμη δεν έκανα άμεση σύγκριση για να το επιβεβαιώσω.

Ο Samyang 135 Cine T2.2 θα είχε ενδιαφέρον για μια σύγκριση. Αλλά θα πρέπει να πάρω αντάπτορες για Samsung+Sony και τον Samyang σε Nikon mount.

το ΣΚ δοκίμασα τον ΝΧ 50-200 ois III στην ΝΧ500 και έμεινα πολύ ευχαριστημένος, πολύ οξύς στο κέντρο (όχι όμως και στα άκρα) κυρίως από τα 50mm μέχρι τα 130mm περίπου. Τον είχα και παλιά με την ΝΧ1000 και μου είχε δώσει καλές φωτογραφίες, αλλά με την ΝΧ500 αποδίδει ακόμα καλύτερα. Επίσης έχει καλή σταθεροποίηση.
Θέλει προσοχή όμως, γιατί πιάνει εύκολα σκόνη μέσα ο φακός.
Με το κροπ της μηχανής στο 4Κ μετατρέπεται σε θηριώδη τηλεφακό 120-480mm!

to Af της NX1 πάντως στο βίντεο είναι απαράδεκτο... συνεχές ψάρεμα , μου θύμισε gh3 και άλλες παλιότερες μηχανές.
Αν είναι έτσι και η nx500 .....:slapface: