Samsung NX500

ναι με έχει βολέψει πολύ, δεν το περίμενα. Όταν την είχα πρωτοπάρει υπολόγιζα ότι θα τη στείλω πίσω μετά από μία βδομάδα. Έτσι έγινε και με τη γυναίκα μου lol
"ουδέν μονιμότερον του προσωρινού"

4 δειγματάκια - Είναι In-Camera Photo Capture από UHD video - χωρίς κάποια επεξεργασία
To πρώτο με τον κιτ φακό - κυνηγώντας ένα γλάρο
Το δεύτερο με τον 50-200 - ένα ιστιοπλοικό που πέρναγε στα ανοιχτά sta 200mm (=480mm περίπου)
Το 3ο - νυχτερινο - σχεδόν σκοτάδι - με τον κιτ φακό
Το 4ο - 9:30 το βράδυ με τον samyang 14/2.8\
Συνυπολογίστε ότι το photobucket χαλάει λίγο την ποιότητα της φωτογραφίας με τους αλγόριθμούς του - είναι λίγο πιο sharp οι original

Last edited:
Στα 6400iso δυσκολεύεται ο αισθητήρας της Samsung. Και ταυτόχρονα χάνεται το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ανάλυσης του 4Κ.

Στα 6400iso δυσκολεύεται ο αισθητήρας της Samsung. Και ταυτόχρονα χάνεται το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ανάλυσης του 4Κ.

σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με μια Α7s, αλλά στο βίντεο ο θόρυβος δε φαίνεται τόσο πολύ όπως στη φωτογραφία. Υποψιάζομαι ότι λόγω της μεγαλύτερης ανάλυσης το αρχείο θα είναι και ανεκτικότερο σε αποθορυβοποίηση, ήτοι θα διατηρεί περισσότερη λεπτομέρεια από ένα 1080 αρχείο

σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με μια Α7s, αλλά στο βίντεο ο θόρυβος δε φαίνεται τόσο πολύ όπως στη φωτογραφία. Υποψιάζομαι ότι λόγω της μεγαλύτερης ανάλυσης το αρχείο θα είναι και ανεκτικότερο σε αποθορυβοποίηση, ήτοι θα διατηρεί περισσότερη λεπτομέρεια από ένα 1080 αρχείο

Και έχω την αίσθηση ότι μάλλον ισχύει ότι και στη φωτογραφία.
Με ένα downscaling βελτιώνεται η αίσθηση του θορύβου αρκετά διότι "χαλάνε" τα σταθερά μοτίβα του θορύβου που χτυπάνε άσημα στο μάτι.

Ίσως η πιο αξιόλογη επιλογή για all around χρήση με 4k σε αυτό το price range

εχω πεθάνει ALZIRA με το σχόλιο σου περι γυναίκας :) Με βρίσκεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ σύμφωνο :)

Πλάκα πλάκα ο ALZIRA είπε μια αλήθεια...στην τελική όλοι έτσι δεν κάναμε??!!! Βρεθήκαμε σε μια σχέση για να περάσουμε καλά τώρα στο παρών χωρίς να σκεφτόμαστε το μέλλον, ή λέγαμε ότι ''μια χαρά είναι τώρα άλλα θέλω να κάνω πολλές σχέσεις στο μέλλον, να αποκτήσω πολλές εμπειρίες κλπ κλπ'' και κάποια στιγμή βρεθήκαμε παντρεμένοι με παιδιά και λέμε '''μα πως έγινε αυτό αφού αλλιώς τα είχα σκεφτεί''!!!χαχα
Πάντως συμβαίνει και το ανάποδο τόσο στις μηχανές όσο και στις γυναίκες, παίρνεις μια (μηχανή ή γυναίκα) και λες ''εδώ είμαστε βρήκα το λιμάνι μου κλπ κλπ'' και την άλλη στιγμή την βάζεις σε αγγελία (την μηχανή, την γυναίκα δυστυχώς δεν μπορείς, τουλάχιστον όχι ακόμα!!!)
Sorry για το offtopic.......

Νέα αναβάθμιση λογισμικού για την NX500.

Firmware version 1.11

1. Added MP4 Video transmission at Mobile Link
2. Added capture icon on Playback Exif mode
3. Improved AF/AE performance
- Improved AF to work during zooming
(6 Supporting Lens : 16-50mm S, 50-150mm S, 16-50mm PZ, 18-55mm, 12-24mm, 50-200mm)
- Improved side face recognition performance
- Improved spot light AF speed and performance
- Improved object motion estimation performance
4. Overall fixed minor bugs

Nέα αναβάθμιση λογισμικού v.1.30 για τον 16-50/3.5-5.6 PZ
- Improved AF to work during zooming (only for NX1, NX500)

Thanks tzo!
Ειναι ενα απο τα αρχικα παραπονα που ειχα για την νχ500 οτι εχανε τελειως το focus point οταν ζουμαρες.. Για να δουμε αν το εφτιαξαν.. Εχω βαλει τη μηχανη να κατεβασει την αναβαθμιση μεσω wifi.μεγαλη υποθεση οταν δεν εχεις λαπτοπ στις διακοπες..
Αναρωτιεμαι αν θα μπορεις να μεταφερεις αυτουσια τα 4κ βιντεο στο κινητο ή αν θα κανει downscaling.

Παντως από dpreview που την σύγκρινα σε σχέση με την Α6000 ειδικά στα υψηλά iso η διαφορά ήταν εντυπωσιακή υπερ την σαμπσουγκ. Ομοιως και η παλετα των χρωματων ηταν πιο καθαρη , της σονυ ητνα πιο θαμπα -μουτζουρωμανα τα χρωματα. Το προβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αντιπροοσωπος και η αγορα απο εξωτερικό είναι σχεδον μονοδρομος, δλδ όλα τα λεφτα cash..., και ίσως για πολλυς η απουσια οφθαλμοσκόπιου, αν και για την οθονη διαβαζω τα καλυτερα.

Η μηχανη με παρουσια στα μεγαλα μαγαζια της ελλάδας θα σάρωνε νομίζω βάση χαρακτηριστικών και φωτογραφικού/βιντεο αποτελέσματος

Παντως από dpreview που την σύγκρινα σε σχέση με την Α6000 ειδικά στα υψηλά iso η διαφορά ήταν εντυπωσιακή υπερ την σαμπσουγκ. Ομοιως και η παλετα των χρωματων ηταν πιο καθαρη , της σονυ ητνα πιο θαμπα -μουτζουρωμανα τα χρωματα. Το προβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αντιπροοσωπος και η αγορα απο εξωτερικό είναι σχεδον μονοδρομος, δλδ όλα τα λεφτα cash..., και ίσως για πολλυς η απουσια οφθαλμοσκόπιου, αν και για την οθονη διαβαζω τα καλυτερα.

Η μηχανη με παρουσια στα μεγαλα μαγαζια της ελλάδας θα σάρωνε νομίζω βάση χαρακτηριστικών και φωτογραφικού/βιντεο αποτελέσματος

Που το βρηκες το review της NX500 στο dpreview; Κ εγω εψαχνα να κανω συγκριση μεταξυ των 2 αλλα δεν βρηκα καν review της nx500...

Που το βρηκες το review της NX500 στο dpreview; Κ εγω εψαχνα να κανω συγκριση μεταξυ των 2 αλλα δεν βρηκα καν review της nx500...

Studio scene comparison (JPEG) πας στο review a6000 και την συγκρίνεις με την σαμσουνγκ

http://www.dpreview.com/reviews/sony-alpha-a6000/12

θα δεις ότι στα JPEG πάνω απο τα 3200 η σονυ έχει αισθητά πιο έντονο θόρυβο.

Last edited:
και απο τα 100 εχουν διαφορα τα jpeg. Στο raw παλι εχει ενα μικρο προβαδισμα η samsung , οχι αισθητο πανω απο 3200. Οποτε η samsung εχει καλυτερο jpeg και αν δεν σε απασχολει το raw , πλεονεκτει. Αν ομως σε απασχολει το raw, αλλοι πρεπει να ειναι οι παραγοντες επιλογης.

και απο τα 100 εχουν διαφορα τα jpeg. Στο raw παλι εχει ενα μικρο προβαδισμα η samsung , οχι αισθητο πανω απο 3200. Οποτε η samsung εχει καλυτερο jpeg και αν δεν σε απασχολει το raw , πλεονεκτει. Αν ομως σε απασχολει το raw, αλλοι πρεπει να ειναι οι παραγοντες επιλογης.

Γράφεις ότι στα raw έχει μικρό προβάδισμα η Samsung. Μάλλον εννοείς και στα raw γιατι στα JPEG είναι ξεκάθαρα καλύτερη η Samsung.
Επίσης τα out of box χρώματα είναι υπέρ της nx500 και πιο βαθειά χρώματα και πιο καθαρα είναι , τουλάχιστον στα μάτια μου. Δλδ σε κάποιον που δεν πολύ ασχολείται με επεξεργασία η Nx υπερτερεί ξεκάθαρα.

Studio scene comparison (JPEG) πας στο review a6000 και την συγκρίνεις με την σαμσουνγκ

http://www.dpreview.com/reviews/sony-alpha-a6000/12

θα δεις ότι στα JPEG πάνω απο τα 3200 η σονυ έχει αισθητά πιο έντονο θόρυβο.

Ναι το ειδα τωρα...για καποιο λογο δεν μου εμφανιζε την nx500 σαν επιλογη σε συγκριτικα αλλης μηχανης. Thanks!!

Κ απο οτι βλεπω μαλλον η διαφορα μαλλον ειναι αποτελεσμα αλγοριθμου στο noise reduction της καθεμιας. Δηλ βλεπω αυτο που ισχυει γενικα...Οσο λιγοτερο θορυβος, τοσο λιγοτερη λεπτομερεια. Δες εκει που εχει νουμερα ποσο πιο ευκρινή ειναι στην sony κ ας εχει παραπανω θορυβο. Για εμενα ειναι πιο καλο της sony μιας κ αν θες αργοτερα μπορεις να κανεις επιπλεον noise reduction αλλα απο μια εικομα που εχει ηδη πολυ μειωση θορωβου δεν μπορεις να ανακτησεις λεπτομερεια.. Ετσι το βλεπω...Μπορει να κανω κ λαθος

edit: Κ τωρα που το ξαναβλεπω...δεν ισχυει παντου αυτο. πχ πανω στα τραπουλοχαρτα κ στο χρωματιστο τροχο σε iso 6400 η sasmung εχει πιο ευαναγνωστα γραμματα...μπερδευτηκα

Last edited:
Γράφεις ότι στα raw έχει μικρό προβάδισμα η Samsung. Μάλλον εννοείς και στα raw γιατι στα JPEG είναι ξεκάθαρα καλύτερη η Samsung.
Επίσης τα out of box χρώματα είναι υπέρ της nx500 και πιο βαθειά χρώματα και πιο καθαρα είναι , τουλάχιστον στα μάτια μου. Δλδ σε κάποιον που δεν πολύ ασχολείται με επεξεργασία η Nx υπερτερεί ξεκάθαρα.
Αν θελεις καλο jpeg κοιτας και συγκρινεις λαθος εταιρειες. jpeg=fuji. εγω παντως βλεπω πολυ μικρες διαφορες στο RAW. Τα γραμματα στα 3200iso στις τεμπερες πανω αριστερα ειναι σαφως καλυτερα στη sony.

Last edited:
Αν θελεις καλο jpeg κοιτας και συγκρινεις λαθος εταιρειες. jpeg=fuji. εγω παντως βλεπω πολυ μικρες διαφορες στο RAW. Τα γραμματα στα 3200iso στις τεμπερες πανω αριστερα ειναι σαφως καλυτερα στη sony.

Ναι αλλα η Fuji δεν έχει τις τεχνολογικές ευκολίες που έχει η Samsung συν το ότι τα σώματα και οι φακοί είναι κατα πολύ ακριβότερα . Συνολικά στα JPEG που σύγκρινα τις δυο μηχανές ήταν σχεδόν παντού υπέρ της Samsung. Στο μονο αλλα σημαντικό που με χαλάει στην σαμσουνγκ είναι η έλλειψη οφθλαλμοσκοπιου αν το είχε δεν θα είχε δεύτερη σκέψη στην κατηγορία.