Samsung NX500

Απλά σκέψου ότι αυτό που λες για την διόρθωση μέσω pc δεν αφορά τους περισσότερους μέσους χρήστες των μηχανών που μένουν στο αποτέλεσμα που παίρνουν απο την μηχανή ή αν επεμβαίνουν το κάνουν σε ένα πολύ μικρό ποσοστό των λήψεων με συνέπεια δεν πρέπει να ξεπερνάμε έτσι εύκολα το τι αποτέλεσμα δίνει ο αισθητήρας χωρίς πειραγμα.

Το ότι ο αισθητήρας της Samsung είναι πάνω απο αυτόν του μοντέλου που κρατά τα σκήπτρα της κατηγορίας σε πωλήσεις και αναφορά για μένα πρέπει να τονίζεται.

Μπορει να εχει καλυτερο αισθητηρα η samsung αλλα η sony εχει πολλα χαρακτηριστικα χωρις να ειναι κακη σε κανεναν τομεα. Η sony παραμενει μια φωτογραφικη τα κανω ολα σε τιμη που συμφερει, χωρις σημαντικες ελλειψεις. Ακομη και 1.5 χρονο μετα την κυκλοφορια της. Δεν απογοητευει ακομη και τον χρηστη που δεν θα ασχοληθει με την επεξεργασια(οπως εγω). Αν και παντα τραβαω και raw γιατι στο μελλον δεν ξερω αν θα θελω να βελτιωσω καποιες.

Μπορει να εχει καλυτερο αισθητηρα η samsung αλλα η sony εχει πολλα χαρακτηριστικα χωρις να ειναι κακη σε κανεναν τομεα. Η sony παραμενει μια φωτογραφικη τα κανω ολα σε τιμη που συμφερει, χωρις σημαντικες ελλειψεις. Ακομη και 1.5 χρονο μετα την κυκλοφορια της. Δεν απογοητευει ακομη και τον χρηστη που δεν θα ασχοληθει με την επεξεργασια(οπως εγω). Αν και παντα τραβαω και raw γιατι στο μελλον δεν ξερω αν θα θελω να βελτιωσω καποιες.

και εκει ειναι το μυστικο της επιτυχιας της σονυ.

Επισης οταν εδειξα τις 2 μηχανες σε εναν επεγγελματια φωτογραφο που δεν γνωριζει αυτα τα "μικρα" μοντελα μονο και μονο απο την εμφανιση και αφου τσεκαρε λιγο τα χαρακτηριστικα, μονο απο την εμφανιση μου ειπε οτι θα διαλεγε την σονυ (λογω κρατηματος και το επεισε πιο πολυ η εμφανιση της σονυ).

Πάντως δεν πρέπει να κρίνουμε μόνο από την εμφάνιση και το κράτημα αλλά από συνδυασμό πολλών παραγόντων. BTW, το κράτημα της a6000 δεν με ικανοποίησε, σε σχέση πάντα με την NX300 που την σύγκρινα, δεδομένου ότι λατρεύω το κράτημα της Nikon D300, παρά το βάρος της...
Εγώ πάντως σκέφτομαι την αγορά της NX500, σε αντικατάσταση της NX300 που έχω...

Πάντως δεν πρέπει να κρίνουμε μόνο από την εμφάνιση και το κράτημα αλλά από συνδυασμό πολλών παραγόντων. BTW, το κράτημα της a6000 δεν με ικανοποίησε, σε σχέση πάντα με την NX300 που την σύγκρινα, δεδομένου ότι λατρεύω το κράτημα της Nikon D300, παρά το βάρος της...

Το κράτημα της Nx το φοβάμαι λίγο , δεν την έχω πιάσει , αλλα επειδή έχω μεγάλο χέρι φοβάμαι ότι δεν θα την γραπωνω καλά θα κουνιέται στην χούφτα μου. Την α6000 που έχω κρατήσει ήταν μικτό το αίσθημα, σε σχεση με την Pentax kx που έχω τωρα. Κάπου μου άρεσε η ελαφρότητα της σονυ κάπου με προβλημάτιζε....

Το σκεπτικό σου είναι σωστό, η nx500 είναι η διάδοχος της nx300 και θα κάνεις ένα αξιόλογο upgrade αν έμεινες ικανοποιημένος από την 300.

Το σκεπτικό μου δεν τελειώνει εδώ με την NX500, απώτερος στόχος μου είναι η απόκτηση της NX 1 με τους 2 S φακούς, αφού πρώτα δώσω ότι Nikon έχω.

Είχα την nx300 για 1 χρόνο και τώρα έχω την Α6000, οσον αφορά το κράτημα διαφωνώ, η A6000 έχει τουλάχιστον για μένα πολύ καλύτερο κράτημα...μπορείς να βγάλεις όλη μέρα κρατώντας την άνετα, ενώ η nx300 μετά από λίγο σε κούραζε....αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που την έδωσα, με κυριότερο το άθλιο caf και το ατελείωτο μπρος πίσω στην εστίαση στο βίντεο. Συνολικά η nx500 είναι καλύτερη φωτογραφική άλλα η έλλειψη σκοπεύτρου για μένα είναι dealbreaker...πάντως αμφότερες είναι εξαιρετικές επιλογές...

Θα μας βοηθούσε να ξέραμε από χρήστες αν η οθόνη τα βγάζει πέρα σε συνθήκες ημέρας σε εξωτερικούς χώρους ( πχ ηλιολουστη μερα σε πλατεία) ή απαιτούνται φίλτρα αντιλιακά ( και αν απαιτουνται αν κάνουν δουλειά) ή τυχόν άλλα σκιαστρα και λοιπές πατέντες.

Η φωτεινότητα και τα κοντράστ φαντάζομαι της οθόνης ρυθμίζονται σωστα?

Θα μας βοηθούσε να ξέραμε από χρήστες αν η οθόνη τα βγάζει πέρα σε συνθήκες ημέρας σε εξωτερικούς χώρους ( πχ ηλιολουστη μερα σε πλατεία) ή απαιτούνται φίλτρα αντιλιακά ( και αν απαιτουνται αν κάνουν δουλειά) ή τυχόν άλλα σκιαστρα και λοιπές πατέντες.

Η φωτεινότητα και τα κοντράστ φαντάζομαι της οθόνης ρυθμίζονται σωστα?

Από όσο έχω δει τα βγάζει πέρα αρκετά καλά, είναι η καλύτερη οθόνη που κυκλοφορεί στην αγορά, άλλα μην γελιόμαστε δεν είναι evf....όσο καλή και αν είναι σε συνθήκες με ντάλα ήλιο πάντα είναι καλύτερο ένα evf....

Το σίγουρο είναι ότι με 5 λεπτά σε κάποιο κατάστημα δεν μπορείς να βγάλεις πραγματικά συμπεράσματα, είναι πολύ μικρός ο χρόνος και σίγουρα την αδίκησα τη α6000. Από την άλλη η nx300 με κέρδισε από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή. Την πακετάρισα σήμερα για να την στείλω στον νέο της ιδιοκτήτη και ήδη μου λείπει. Την nx500 την περιμένω μέχρι το τέλος της εβδομάδας και δεν βλέπω την ώρα.

Το σίγουρο είναι ότι με 5 λεπτά σε κάποιο κατάστημα δεν μπορείς να βγάλεις πραγματικά συμπεράσματα, είναι πολύ μικρός ο χρόνος και σίγουρα την αδίκησα τη α6000. Από την άλλη η nx300 με κέρδισε από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή. Την πακετάρισα σήμερα για να την στείλω στον νέο της ιδιοκτήτη και ήδη μου λείπει. Την nx500 την περιμένω μέχρι το τέλος της εβδομάδας και δεν βλέπω την ώρα.

Ναι σίγουρα δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα σε 5 λεπτά, απλά έχοντας και δουλεύοντας και τις 2, ένιωθα πολύ ποιο άνετα το σώμα της Α6000 στα χέρια μου....η nx300 δεν ήταν κακή άλλα ένιωθα ότι κάτι με χάλαγε...εντάξει είναι και θέμα γούστου...σίγουρα θα μείνεις ικανοποιημένος με την nx500 είναι εξαιρετική μηχανή, απλά για μένα το evf είναι must.....μια nx500 να βγάλει η samsung με evf και θα τρέξουμε όλοι να τη πάρουμε!!!

Αυτό είναι που με κρατάει και δεν έχω πουλήσει ακόμη τη nikon. Είναι μεγάλη η διαφορά με τη nx1, και οικονομικά αλλά και σε διαστάσεις. Αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι έχοντας την nx500 δεν θα αφήνει πολύ "χώρο " στην nx1, κυρίως λόγο φορητότητας. Αυτό ήταν το σκεπτικό που μ' έστρεψε άλλωστε στην nx300, να μπορώ να έχω μια μηχανή πάντα μαζί μου, χωρίς να πρέπει να κάνω άρση βαρών. Ίσως η ιδανική μηχανή θα ήταν μια αναβαθμισμένη nx30...

''Ίσως η ιδανική μηχανή θα ήταν μια αναβαθμισμένη nx30...''

Αυτό που είπες είναι όλο το ζουμί!!! Αυτήν περιμένουμε!!!χαχα...καλή χρυσή η nx500 άλλα δυστυχώς δεν μπορώ να χωνέψω την έλλειψη evf....το evf σου δίνει άλλη ελευθερία...στην Α6000 το χρησιμοποιώ κατά 90% στις φώτος και θα έλεγα χωρίς αυτό κυριολεκτικά πλέον δεν μπορώ....

Ενδιαφέρουσα πρόταση η nx500.
Από που την πήρες;
Την παρήγγειλα από τον Κατερέλο και θα την παραλάβω μάλλον την Παρασκευή. Η τιμή της, δεν είναι η χαμηλότερη δυνατή σήμερα, στα 599 , αλλά αυτό που με έκανε να τον προτιμήσω είναι ότι σε περίπτωση βλάβης, εντός της 2ετης εγγύησης, του την στέλνω και την στέλνει αυτός στην samsung Ευρώπης.

Ρώτησα και για την NX 1 και μου είπε ότι περιμένει απάντηση από την Samsung για το αν και πότε θα μπορεί να την φέρει. Μου είπε ότι δεν είμαι ο μόνος που έχει ενδιαφερθεί. Φέρνει πάντως τον 16-50 2-2,8 S αλλά η τιμή που τον δίνει είναι τσιμπημένη στα 1149 , όταν μπορείς να τον βρεις στην Ιταλία κάτω από 970 , αλλά με τα cc είναι δύσκολα τα πράγματα. Έτσι πως είναι πλέον η κατάσταση δεν πρέπει να γίνονται βιαστικές κινήσεις. Άλλωστε υπάρχει και κάτι άλλο που με κρατάει, εκτός του οικονομικού βέβαια, και αυτό είναι ότι πριν την αγορά κάθε μηχανής θέλω να έχω τη δυνατότητα να μπορώ να την πιάσω στα χέρια μου και να την δουλέψω για λίγο αν είναι δυνατόν. Με την nx500 δεν είχα την ευκαιρία αλλά είναι σε διαστάσεις ίδια με την nx300 που είχα οπότε δεν αλλάζει κάτι. Η διαφορά θα είναι στο φακό και στη ποιότητα της φωτογραφίας και κυρίως του video.