Samsung NX500

@karamela

Για αυτό ακριβώς δεν θα αξίζει η α6100, γιατί θα βγει σχεδόν στα 800-1000 σώμα οπότε δεν θα αγγίζει την nx1, απλά θα κοντράρει την nx500 που δεν έχει αντίπαλο, αν ρίξει η Samsung μετά τον Δεκέμβρη κάνα 100 ακόμη την τιμή άντε μετά να πείσεις κάποιον να δώσει τα διπλάσια λεφτά για να έχει σκόπευτρό!

Όσο για τους φακούς θεωρώ ότι μόνο ο 16-50S καλύπτει το 95% χρήσης, ενώ για αντίστοιχο sony θα πάρεις τον 16f2.8, 20f2.8, 35f1.8 και 50f1.8

Με 1000 παίρνεις το Samsung και δεν τον βγάζεις από το σύστημα, ενώ για Sony θέλεις 1200 για να έχεις και f2.8 στα χαμηλά mm, να μην προσθέσω και τον 24f1.8 που θες +850 .

Βασικά μέχρι να βγει η Α6100 υποθέσεις κάνουμε....προσωπικά δεν θεωρώ ότι θα κάνει 900-1000 (εκτός και αν έχει σταθεροποιητή εικόνας, σώμα μαγνησίου, αδιαβροχοποίηση κλπ...που αν τα έχει όλα ε sorry δεν θα έχει καμία σχέση με την nx500)...ποιο πολύ κάπου στα 700 θα βγει και θα πέσει και η τιμή της Α6000 στα 450 ευρώ περίπου...να στο θέσω αλλιώς..αν βγει που είναι και πολύ πιθανό στα 700 ευρώ με σκόπευτρο, 4κ χωρίς crop...πόσοι νομίζεις θα πάρουν την nx500??? πίστεψε με κανένας..ξέρει τι κάνει η sony...δεν είναι τυχαία νούμερο 1 Mirrorless η A6000 και δεν πρόκειται να το κάψει αυτό το χαρτί...
Ο φακός που περιγράφεις είναι εξαιρετικός (τον είχα ένα διάστημα από φίλο στην nx300) άλλα ήταν τεράστιος και θεόβαρος και τον αντάλλαξα με εξοπλισμό Nikon (αν θυμάμαι καλά πάνω από 600 γρ. ζύγιζε!!!)....στην nx300 ήταν απλά αστείος πάνω και φυσικά είναι μόνο για την nx1.....οπότε αν μιλάμε για τέτοιο όγκο και βάρος τότε μιλάμε για τελείως άλλη κατηγορία......προσωπικά μηχανές σαν την nx500/A6000 έχουν νόημα για μένα με μικρά φακουδάκια prime και μικρούς φακούς powerzoum...αν είναι να πάω σε ογκόλιθους...ε κουβαλάω και την dslr μου!!! Είναι όλα θέμα γούστου φυσικά!!!

Υ.Γ. Η nx500 έχει αντίπαλο που είναι η Α6000 που είναι και φτηνότερη και έχει και σκόπευτρο....είπαμε με αυτή την μηχανή η sony έχει κυριολεκτικά σαρώσει την κατηγορία των crop mirroress....και από ότι φαίνεται πιθανό να κάνει το ίδιο και με την A6100 αν έχει και σωστή τιμή....

Οι δύο 'S' φακοί είναι τελείως ακατάλληλοι από άποψη όγκου/βάρους για την ΝΧ500.
Το πλεονέκτημα της εναλλαγής των 'S' φακών μεταξύ NX1 και ΝΧ500 καλό θα ήταν να υπήρχε, αλλά στην πράξη δεν ισχύει.

Αν βρω φτηνό σώμα NX500 και την πάρω τελικά, θα της φοράω αποκλειστικά τον 45/1.8.
Τους αργούς κιτ δεν τους αντέχω.

Tιμή σώματος σύγκρινα.

999 ευρώ NX1 πρόσφατη προσφορά της rajala. Από Ιταλία οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 1050.
470 ευρώ NX500 σώμα (καινούριο) προσφέρεται στο ebay.de.

Πάνω-κάτω μισή τιμή είναι η NX500.

To μαρτυρά και το όνομα του κάθε μοντέλου (ΝΧ500 - 500 ευρώ), ΝΧ1 (ένα χιλιάρικο). :smile:

Δεν πάει έτσι. 552 Ευρώ σε Ελληνικό κατάστημα για το κιτ, σημαίνει ουσιαστικά 400 για το σώμα, γιατί ο φακός πιάνει άνετα 150 Ευρώ αν τον πουλήσεις, ενώ μόνος του καινούριος πωλείται πάνω από 200 bulk.
Άρα 400 Ευρώ σώμα η ΝΧ500, ενώ η ΝΧ1 σώμα μαζί με μεταφορικά σχεδόν 3πλάσια τιμή. Το σωστό είναι να αναφέρονται οι τελικές τιμές με μεταφορικά μόνο για τα Ευρωπαικά καταστήματα που στέλνουν Ελλάδα, γιατί πρέπει να λάβουμε υπόψην ότι το 99% των υποψήφιων αγοραστών δεν έχουν δυνατότητα αγοράς μέσω mailbox και συνεπώς προσφορές τύπου rajala είναι αδιάφορες. Ειδάλλως αν μιλάμε καθαρά θεωρητικά, να υπολογίζουμε και τιμές από Αμερική και HK με το σκεπτικό ότι θα μου τη φέρει ο κουμπάρος μου, ο μπατζανάκης μου κτλ..

Μαζί με τα μεταφορικά τότε η ΝΧ1 έκανε 1035 ευρώ στην προσφορά της rajala.
Για τις χαμηλότερες τιμές από Ευρώπη μιλάμε πάντα.

Αν κάποιο κατάστημα δεν στέλνει Ελλάδα, αλλά στέλνει Γερμανία, υπολογίζεις + 15 ευρώ για μεταφόρτωση από mailboxde.
Όποιος δεν θέλει τίποτε από όλα αυτά, αγοράζει από το κατάστημα της γειτονιάς του, και παραγγέλνει το κατάστημα γι' αυτόν.
Αντιπροσώπευση ελληνική ούτως ή άλλως δεν υπάρχει.

O κιτ φακός πωλείται 80 ευρώ μέσο όρο στο ebay.de. Υπολογίζοντας τέλη Paypal και ebay, ζήτημα να σου μείνουν 60 ευρώ στο χέρι.

Aν δοκιμάσεις την οθόνη της NX500 δύσκολα γυρνάς πίσω, τόσο από άποψη UI, όσο κι από ποιότητα απεικόνισης.

Απολύτως καμία σχέση και τα δύο με την υλοποίηση της οθόνης στην α5100.

Τι να σου πω, στην nx300 που είχα δεν είχα τρελλαθεί κιόλας με την οθόνη αφής....ενώ δεν μου άρεσαν καθόλου τα υπερκορεσμένα χρώματα της amoled οθόνης....επίσης είχα δοκιμάσει και την nx1 και επίσης δεν μου πολυάρεσε η οθόνη...προτιμώ π.χ. την οθόνη της sony rx10 που έχει ποιο neutural χρώματα....στην nx300 τράβαγα φώτος, έλεγα τι ωραίες και όταν τις έβλεπα στον υπολογιστή απογοητευόμουνα....να πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει την nx500 και δεν έχω γνώμη, πιθανότατα να είναι πολύ καλή.....άλλα όπως προείπα...όσο καλή οθόνη και να έχει, η έλλειψη σκοπεύτρου την σκοτώνει.....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι δύο 'S' φακοί είναι τελείως ακατάλληλοι από άποψη όγκου/βάρους για την ΝΧ500.
Το πλεονέκτημα της εναλλαγής των 'S' φακών μεταξύ NX1 και ΝΧ500 καλό θα ήταν να υπήρχε, αλλά στην πράξη δεν ισχύει.

Αν βρω φτηνό σώμα NX500 και την πάρω τελικά, θα της φοράω αποκλειστικά τον 45/1.8.
Τους αργούς κιτ δεν τους αντέχω.

Αυτός ήταν και ο λόγος που είχα δώσει τον 16-50s....τότε που τον είχα δεν υπήρχε nx1!!! και πάνω στην nx300 ήταν απλά αστείος!!!
Οπως το είπες μια μηχανή σαν την nx500 είναι για μικρά prime φακουδάκια σαν τον 45mm...

Sorry αλλά δεν έγινα κατανοητός, για τον 16-50S εννοούσα σε συνδυασμό με την nx1 που συγκρίναμε την τιμή της με την υποτιθέμενη α6100.

Προφανώς στην nx500 δεν πάει, όπως έχω ήδη γράψει ο κιτ και άντε άλλος ένας prime.

Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου, έβγαλα μια selfie με την NX300 και τον 30mm, στημένη σε τρίποδο, σε εσωτερικό χώρο, χωρίς φλας, όταν έκανα δοκιμές για την σύνδεση με smartphone/tablet μέσω app και την πρόβαλα στον υπολογιστή σε οθόνη 1080p, χωρίς καμία επεξεργασία και ήταν πάρα πολύ καλή, επίσης πολύ καλή σε 720p smartphone και φανταστική σε tablet με ανάλυση 2560χ1600. Πάντως η οθόνη της NX300 έχει διαφορά από αυτή της NX500.

Last edited:
Sorry αλλά δεν έγινα κατανοητός, για τον 16-50S εννοούσα σε συνδυασμό με την nx1 που συγκρίναμε την τιμή της με την υποτιθέμενη α6100.

Προφανώς στην nx500 δεν πάει, όπως έχω ήδη γράψει ο κιτ και άντε άλλος ένας prime.

Καλά ναι η nx1 δεν έχει αντίπαλο μαζί με τον 16-50s...απλά θεωρώ ότι τόσο το βάρος/όγκος όσο και η τιμή της A6100 θα την βάλει απέναντι με την Nx500 και όχι με την nx1....τέλος πάντων ας βγει πρώτα και βλέπουμε μετά....για την nx1 η sony έχει να αντιπαραβάλει τις FF σειρά Α7 και τις crop θα τις έχει για κόστη κάτω από 700 ευρώ....

Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου, έβγαλα μια selfie με την NX300 και τον 30mm, στημένη σε τρίποδο, σε εσωτερικό χώρο, χωρίς φλας, όταν έκανα δοκιμές για την σύνδεση με smartphone/tablet μέσω app και την πρόβαλα στον υπολογιστή σε οθόνη 1080p, χωρίς καμία επεξεργασία και ήταν πάρα πολύ καλή, επίσης πολύ καλή σε 720p smartphone και φανταστική σε με ανάλυση 2560χ1600. Πάντως η οθόνη της NX300 έχει διαφορά από αυτή της NX500.

Τι να σου πω, προσωπικά δεν μου άρεσε η οθόνη της nx300...δεν με βόλεψε και πολύ το touch και όπως είπα με χάλαγαν τα χρώματα της....πιθανότατα η nx500 να είναι πολύ καλύτερη, άλλα μέχρι να την δουλέψω κρατάω μικρό καλάθι, γιατί τα ίδια άκουγα και για την nx300 και δεν ικανοποιήθηκα εν τέλει από την οθόνη της και από την touch οθόνη.....

Υ.Γ. πάντως οσον αφορά τις οθόνες προσωπικά έχοντας πιάσει δεκάδες μηχανές, η καλύτερη που έχω δουλέψει ήταν στην Nikon D7100...3,2 ίντσες πολύ φωτεινή, μικρές αντανακλάσεις και κυρίως σωστά χρώματα που θύμιζαν καλό καλιμπραρισμένο monitor....

O κιτ φακός πωλείται 80 ευρώ μέσο όρο στο ebay.de. Υπολογίζοντας τέλη Paypal και ebay, ζήτημα να σου μείνουν 60 ευρώ στο χέρι.

καλά καμία σχέση, ότι σε συμφέρει. Έχεις βγάλει μέσο όρο από 3 μεταχειρισμένους 16-50 που φύγανε σε δημοπρασία χωρίς απόδειξη, ο πρώτος αγορασμένος Νοέμβριο 2014 και οι άλλοι χωρίς αναφορά της ημερομηνίας αγοράς. μπορεί να είναι φακοί 2ετίας, ποιος ξέρει. Εγώ σου λέω να πάρεις την ΝΧ500 κιτ και να τον πουλήσεις με απόδειξη ημέρας από ελληνικό κατάστημα, πιάνει άνετα 150 ευρώ στην Ελλάδα όταν ο Σταυρινάκης τον πουλάει 290 Ευρώ
http://www.aa-digitalphoto.gr/index...d=139&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart
Προσπαθείς μάταια να αποδείξεις ότι η ΝΧ1 είναι "μόνο" 2φορές η τιμή της ΝΧ500, δεν καταλαβαίνω το λόγο, ενώ στην πραγματικότητα είναι 2,5 έως 3 φορές για κάποιον που θέλει να την πάρει τώρα.

καλά καμία σχέση, ότι σε συμφέρει. Έχεις βγάλει μέσο όρο από 3 μεταχειρισμένους 16-50 που φύγανε σε δημοπρασία χωρίς απόδειξη, ο πρώτος αγορασμένος Νοέμβριο 2014 και οι άλλοι χωρίς αναφορά της ημερομηνίας αγοράς. μπορεί να είναι φακοί 2ετίας, ποιος ξέρει. Εγώ σου λέω να πάρεις την ΝΧ500 κιτ και να τον πουλήσεις με απόδειξη ημέρας από ελληνικό κατάστημα, πιάνει άνετα 150 ευρώ στην Ελλάδα όταν ο Σταυρινάκης τον πουλάει 290 Ευρώ
http://www.aa-digitalphoto.gr/index...d=139&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

Ναι τα πιάνει τα 150, πρόσφατα φίλος πούλησε μεταχειρισμένο samsung 18-55 στα 100 ευρώ......

Πάντως η αγορά της NX500 είναι συμφέρουσα και από Ελλάδα αλλά η NX 1, αν μπορέσουν να τη φέρουν τελικά θα είναι πολύ πιο ακριβή σε σχέση με Ιταλία ή άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Εδώ τον 16-50 S τον φέρνει ο Κατερέλος στα 1149 και σε ευρωπαϊκά eshop παίζει στα 950-980 ...

Τζο, θα χρειαστώ τη βοήθεια σου όταν θα είμαι έτοιμος, είσαι ειδικός, μεταξύ άλλων, και στην έρευνα αγοράς... Αν γινόταν να βρεθούμε για να μου την παρουσιάσεις και από κοντά, θα σου ήμουν ευγνώμων...

Last edited:
Προσπαθείς μάταια να αποδείξεις ότι η ΝΧ1 είναι "μόνο" 2φορές η τιμή της ΝΧ500, δεν καταλαβαίνω το λόγο, ενώ στην πραγματικότητα είναι 2,5 έως 3 φορές για κάποιον που θέλει να την πάρει τώρα.

Όταν πάρω ΝΧ500 κιτ, θα στον δώσω σε σένα τον φακό να μου τον πουλήσεις 150, αφού είσαι τόσο σίγουρος ότι πιάνει τόσα. :p

Σε μένα 1035 όλα μέσα θα μου έβγαινε η NX1 αν το αποφάσιζα να την πάρω με την πρόσφατη προσφορά, ή 1100 όλα μέσα αν την πάρω οποτεδήποτε το αποφασίσω από Ιταλία.
550 θα μου βγει η NX500 κιτ οποτεδήποτε το αποφασίσω από το φτηνότερο skroutz και με αγώνα μετά να πουλήσω σκέτο τον φακό. Και δεν θα τον πουλούσα κιόλας για τα λίγα λεφτά που θα έπιανε. Από Ιταλία δεν θα την αγόραζα την ΝΧ500 για τόση μικρή διαφορά μαζί με τα μεταφορικά από τη χαμηλότερη skroutz.
Οπότε μισή τιμή θεωρώ την NX500 ότι βγαίνει.
Αν σε ενοχλεί τόσο που υποστηρίζω ότι η NX500 είναι μισά λεφτά από την ΝΧ1, να τονίσω ότι τόσο θα έβγαινε σε μένα έτσι όπως το υπολογίζω εγώ με το δικό μου μυαλό, με το δικό μου σκεπτικό και για τις δικές μου ανάγκες.

1100 ευρώ διά τρία βγαίνει 366 ευρώ. Τόσα πρέπει να μου βγει το σώμα NX500 μαζί με τα μεταφορικά για να παραδεχτώ ότι βγαίνει στο 1/3 της τιμής της NX1 (1100 μαζί με μεταφορικά).
Και αντίστοιχα 345 σε προσφορά μαζί με τα μεταφορικά θα έπρεπε να βγει η NX500 για να πούμε ότι είναι στο 1/3 της τιμής της NX1 της πρόσφατης προσφοράς (1035 μαζί με μεταφορικά).

Πάντως η αγορά της NX500 είναι συμφέρουσα και από Ελλάδα αλλά η NX 1, αν μπορέσουν να τη φέρουν τελικά θα είναι πολύ πιο ακριβή σε σχέση με Ιταλία ή άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Εδώ τον 16-50 S τον φέρνει ο Κατερέλος στα 1149 και σε ευρωπαϊκά eshop παίζει στα 950-980 ...
Τζο, θα χρειαστώ τη βοήθεια σου όταν θα είμαι έτοιμος, είσαι ειδικός, μεταξύ άλλων, και στην έρευνα αγοράς... Αν γινόταν να βρεθούμε για να μου την παρουσιάσεις και από κοντά, θα σου ήμουν ευγνώμων...

Ευχαρίστως.

16-50S τις προάλλες έφυγε ένα κομμάτι καινούριο από ιταλικό κατάστημα στα 570 ευρώ.
Έχει δοθεί και λιγότερο από 500 ευρώ.

Ο φακός όμως είναι ακατάλληλος για την NX500.
samsung-nx500-review-sg-0-1280x740.jpg

Το άρθρο είναι γεμάτο αοριστολογίες χωρίς καμία συγκεκριμένη είδηση.
Μάλιστα περιέχει και δήλωση της Samsung που διαψεύδει τη φήμη περί αποχώρησης.
Αλλά και ακόμη και αυτή η δήλωση είναι αόριστη, αφού δεν αναφέρει ποιο στέλεχος της Samsung την έκανε.
Δεν θα με παραξενέψει αν άρθρο αποδειχθεί εξολοκλήρου fake.
Τώρα τα rumor sites άλλο που δεν ήθελαν με την κλικοθηρία που τα διακρίνει.

Πέρα από αυτό, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Κάτι ετοιμάζει η Samsung, αλλά κανείς δεν ξέρει τι.

Μια σύγκριση μεγέθους ανάμεσα στον Samyang 8mm (NX-mount) και άλλους φακούς του συστήματος.
Είναι εντυπωσιακό πόσο μεγάλη διαφορά έχει ο samyang 8/2.8 από τον 14/2.8 σε μέγεθος. πάντως και ο 8άρης είναι στιβαρός και αρκετά βαρύς για το μεγεθός του.
Το lens hood δε βγαίνει δυστυχώς, αλλιώς θα ήταν σχεδόν ίδιος σε μέγεθος με τον 16-50.

DF1_9260_01_zpsipqrklzt.jpg

Στη συνέχεια είναι μια φωτογραφία με τον samyang 8mm (1.5Χ crop)
SAM_2258_zpsd6y9kujs.jpg

και από την ίδια θέση frame grab από UHD βίντεο (2.4X crop): παρόλο που είναι fisheye φακός οι παραμορφώσεις δεν προβληματίζουν στο 2.4x crop
SAM_2260_zps7m2mjf4y.jpg

Last edited:
1,5 x 1,6 = 2,4
Σωστά, 2,4 είναι το 4K crop της NX500.
Λάθος το 2,6 στα πρoηγούμενα ποστ μου.

Τον 8άρη fisheye και τους άλλους ευρυγώνιους τους χρειαζόσουν και για φωτογραφία;
Αν δεν υπήρχε το 4Κ πάλι θα τους έπαιρνες ή το 4Κ 2,4 crop σε ανάγκασε για να ξεπεράσεις την αδυναμία στο ευρυγώνιο;

Last edited:
O 16-50 κιτ με το 2.4 crop γίνεται 38.4-120mm.

Αν δεν υπήρχε crop, θα κάλυπτε τα πρακτικά 24-75 και δεν θα υπήρχε άμεση ανάγκη manual φακών Samyang (του 8mm fisheye για τα 19.2mm ή του 14άρη για τα 33.6mm).

Αν αντί Samyang επιλέξει κανείς τον υπερευγώνιo Samsung zoom 12-24/4-6.6, αξίας 450 , θα έχει κάλυψη 29-58mm στο 4Κ, κάλυψη που κανονικά θα έπρεπε να δίνει ο κιτ.