Samsung plasma A650 SERIES

Διαβάζοντας το νήμα των 556/557/558 στο αγγλικό φόρουμ είδα πως δυστυχώς αναφέρονται αρκετά προβλήματα από κατόχους. Έχουν και αυτές το "out of focus" πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί και στις νέες LCD της εταιρίας, δεν αναπαράγουν σωστά τα 24fps και υπάρχει και θέμα (μάλλον το σημαντικότερο) με posterisation/false contouring.

Αναμένουν κάποιο firmware upgrade που μπορεί να επιλύσει ή να βελτιώσει κάποια από αυτά.

Διαβάζοντας το νήμα των 556/557/558 στο αγγλικό φόρουμ είδα πως δυστυχώς αναφέρονται αρκετά προβλήματα από κατόχους. Έχουν και αυτές το "out of focus" πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί και στις νέες LCD της εταιρίας, δεν αναπαράγουν σωστά τα 24fps και υπάρχει και θέμα (μάλλον το σημαντικότερο) με posterisation/false contouring.

Posterisation ειχε αναφερει το HDTVtest και στις PX80 και PZ80...

Low bit-rate channels and material could still betray the Panasonic TH42PX80's tendency to exhibit posterisation, but this shouldn't pose much of a problem as long as a sensible viewing distance is adopted.

http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX80/Picture-Quality/

Moνο σε καναλια χαμηλης ποιοτητας ομως.

Παντως σε scaling oι Samsung φαινονται με βαση αυτα που λενε οι κατοχοι αρκετα καλυτερες απο τις PZ80/85.

Αυτό με τα 24p με χάλασε και μένα.... Από όσο λένε κάνει Pulldown και δεν τα δείχνει ατόφια. γκρρρρρρ

Πάντως όλα τα παραπάνω αφορούν την σειρά 5. Για την σειρά 6 δεν έχουμε πληροφορίες ακόμα.

Άλλη μια διαφορά που έχει η 656 είναι πως φοράει την επίστρωση Ultra Filter Bright.

Re: Απάντηση: Samsung plasma A650 SERIES

Γιώργο νομίζω το πρόβλημα με τα 24p ισχύει και για την 656 από όσα διάβασα...

Προσωπικά δεν είδα να αναφέρεται κάτι στο review που έδωσες (μπορεί και να μου ξέφυγε), ούτε υπάρχει κάτοχος στο αγγλικό φόρουμ ακόμα και για αυτό είπα να κρατήσω μια πισινή :D

Αν έχεις διαβάσει κάπου πως δεν το αναπαράγουν σωστά δεν έχω λόγο να διαφωνήσω. Φυσιολογικό ακούγεται αφού το ίδιο κάνουν οι 4ρες και 5ρες.

Avsforum στο θέμα για την 50άρα της σειράς

Hi folks

I'm considering to buy a PS-50A656 (European model). At first I wantet to buy a PS-50A556, but users in a German and in a UK forum noticed judder when setting the output on the bluray player to 1080/24p. Only on 1080/60p output and "Movie Plus" on the Sammy enabled delievers smooth playback.

So I wondered if the PS-50A650 also judders with 24p input and "Movie Plus" disabled. Can someone check this out? Does the Sammy display a true 24/48/72/96 or 120 Hz output or is it using a 3:2 Pulldown?

It's because I don't want the Sammy to calculate frames between the original ones on the Bluray. I don't like the video look with "Movie Plus". I just want judder-free 24p playback.

Hi folks

I'm considering to buy a PS-50A656 (European model). At first I wantet to buy a PS-50A556, but users in a German and in a UK forum noticed judder when setting the output on the bluray player to 1080/24p. Only on 1080/60p output and "Movie Plus" on the Sammy enabled delievers smooth playback.

So I wondered if the PS-50A650 also judders with 24p input and "Movie Plus" disabled. Can someone check this out? Does the Sammy display a true 24/48/72/96 or 120 Hz output or is it using a 3:2 Pulldown?

It's because I don't want the Sammy to calculate frames between the original ones on the Bluray. I don't like the video look with "Movie Plus". I just want judder-free 24p playback.

Answer

My understanding is that the American Samsung's play everything at 60hz regardless of the signal that is input. If it gets a signal other than 60hz, it converts the signal, and outputs at 60hz. Someone please correct me if I'm wrong.

That would mean there is no way to see 24 frame source material in its native frame rate on a Samsung.

Νομίζω ότι το έχω δει και αλλού αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς που.

Είναι αντιληπτή η διαφορά μεταξύ native 24p και 24p μέσω 3:2 pulldown ; Από ότι φαίνεται πάντως η PS50A656 κάνει το δεύτερο, αλλά είναι τελικά τόσο σημαντικό, τι λέτε ;

Είναι αντιληπτή η διαφορά μεταξύ native 24p και 24p μέσω 3:2 pulldown ; Από ότι φαίνεται πάντως η PS50A656 κάνει το δεύτερο, αλλά είναι τελικά τόσο σημαντικό, τι λέτε ;

Είναι αρκετά υποκειμενικό αυτό. Νομίζω πως θα πρέπει να τεστάρεις ο ίδιος πόσο σε ενοχλεί.

Το θέμα είναι όταν πληρώνεις για 24p να παίρνεις αυτό που πληρώνεις και όχι pulldown (που το κάνουν ούτως ή άλλως όλες οι τηλεοράσεις...)

Και αυτές που τα δείχνουν ομαλά τα 24p πάλι pulldown κάνουν, απλώς είναι 3:3, 4:4 ή 5:5.

Ο ακέραιος λόγος (4:4, 5:5) κι αυτός pulldown λέγεται ?
Είχα μείνει με την εντύπωση οτι μόνο οι μη ακέραιοι χαρακτηρίζονταν έτσι ...

Υπερβολές νομίζω, την χτυπάω με 1600. Μου θυμίζει το να σου χαρίζουν γάιδαρο και να τον κοιτάς στα δόντια. Άντε βρες άλλη πενηντάρα με αυτά τα χαρακτηριστικά σε αυτή τη τιμή. Αρκετά νομίζω διυλίσαμε τον κώνωπα.

Θεσσαλονίκη σε έναν expert από όπου πήρα και τα ΜΤ-20 ηχεία μου. Δε ξέρω αν μου έκανε τόσο φιλική τιμή για αυτό το λόγο βέβαια :)

PS Κατάστημα expert εννοώ !

PS2 Και δεν περιμένω για την σειρά 7, δεν έχει και τίποτα ουσιαστικό παραπάνω.

Last edited:
Η τιμή είναι πάρα πολύ καλή όντως. 1900 την βρίσκω στο ΝΕΤ ως φτηνότερη.

Και βάση αυτού του 1900 θα προτιμούσα να δώσω 200 παραπάνω και να πάρω την πανασόνικ που τα 24p τα παίζει χωρίς pulldown.