Samsung Προβλημα με MKV αρχεια

tonisgr

New member
8 May 2012
10
Παιδιά καλησπέρα και καλές γιορτές.
Πηρα πρόσφατα την Samsung Ue40es7090 ειμαι παρα πολυ ευχαριστημένος αλλα εχω ενα μικρο προβληματάκι.
Ενώ παιζει τα παντα απο USB στηκακια και εξωτερικό δισκο δεν μου αναγνωρίζει τα mkv αρχεια απο το δίκτυο του σπιτιου που εχω κανει.
Παιζει κανονικα Avi kai Mpeg τα παντα απο το δίκτυο εκτος mkv.
Τι διάολο συμβαίνει ξερει καποιος?
Ευχαριστώ

Φίλε εχω εσωτερικό δίσκο και στικακι αλλά δεν θέλω να είμαι βγαλε βάλε συνέχεια .
Θέλω όλες οι ταινίες μου να είναι στο δίκτυο και να επιλέγω και να βλέπω .
Δεν υπάρχει λύση τελικά ?

φιλε tonis εχω ακριβως το ιδιο θεμα. Πηρα μια samsung ue40es 6100 , ειναι τελειο εργαλειο . Ενω βρηκε πολυ ευκολα το δικτυο του σπιτιου , τα παιζει ολα εκτος απο mkv σε αντιθεση απο στικακι παιζει κανονικα και mkv. Το ιδιο ακριβως κανει και οταν χρησιμοπειω το laptop (ασυρματα) σαν player, δηλαδη οταν κανω δεξι κλικ σε ενα αρχειο avi μου βγαζει στο μενου την επιλογη αναπαραγωγη σε tv , αν το ομως το αρχειο ειναι mkv δεν μου δινει αυτι την επιλογη. Προς το παρων βολευομαι με στικακι. Το ψαχνω ομως και αν βρω κατι θα σε ενημερωσω.

Φίλε από ότι έψαξα σε ξένα φορουμς δεν υπάρχει λύση τελικά,προς το παρόν τουλάχιστον.
Λόγο περιορισμένου χρόνου δεν μπόρεσα να ψάξω και πολύ αλλά δεν βρήκα κάτι.
Μπορεί κάτι να κάνει η σαμσουνκ με κάποια αναβάθμισή στο μέλλον η κάποιος στο μέλλον να βρει κάποιο κολπακι

Πάντως αν βρεις κάτι στείλε μου ένα μέιλ η πμ.
Σ ευχαριστώ φίλε

Last edited by a moderator:
Δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα media server (π.χ. samsung allshare manager, mezzmo, κτλ.);

Όχι φίλε δεν δοκίμασα . Αν ξέρεις κάτι που δουλεύει μπορείς να μας πεις?

όταν λες μέσω δικτύου δεν παίζει mkv δηλαδή μέσω DLNA ή μέσω samba/nfs;

το allshare είναι dlna server και είναι της samsung οπότε μέσω dlna θα παίζει mkv αν δεν έχει αλλάξει κάτι η samsung

Re: Απάντηση: Samsung Προβλημα με MKV αρχεια

Για να καταλαβεις φιλε εχω συνδέσει στον fritzBox(router) εναν εξωτερικό δισκο οπου εκει εχω τα παντα,βιντεο,φωτος,μπ3 κ.λ.π...
Αυτον τον δισκο τον βλεπω απο το λαπτοπ και απο την τιβι μεσου WiFi.Σαν δίκτυο ειναι.
Απο την τιβι δεν βλεπω μονο τα MKV ολα τα υπόλοιπα παιζουν πολυ καλα.
Εχω διαβάσει οτι με καποιον media server π.χ serviio θα κανω την δουλεια μου αλλα δεν θελω να μπλεξω με σερβερ κι ετσι διότι πρεπει να εχω καποιο PC ανοιχτώ.
Ενω τωρα εχω μονο τον εξ.δισκο.Καταλαβες τι παιζει?
Όποια βοηθεια ευπρόσδεκτη

Χθές δοκίμασα το mezzmo και όλα οκ.
Παίζει τα πάντα.Αλλά λόγου wifi κάνει κοληματα η ταινία στη tv σε μένα .
Εμένα δεν με βολεύει γιατί δεν θέλω να εχω ανοιχτό pc για να παίξει ο media Server.
Θέλω από το router και τον εξωτερικό που εχω επανω να βλέπω τα mkv αλλά πρός το παρόν δεν γίνετε και θα βολεφτω με στικακια usb

αν κατάλαβα καλά έχεις πάνω στο fritzBox ένα USB εξωτερικό σκληρό και στον σκληρό αυτό τα αρχεία (avi, mkv, mp3, κλπ.)
Τότε το fritzBox παρέχει dlna server που κάνει share αυτά τα αρχεία οπότε είναι θέμα του fritzBox που δε σου παίζει τα mkv.

αφού με mezzmo η τηλεόραση παίζει mkv τότε δες τι υποστηρίζει το fritzBox και αν μπορείς να του κάνεις αναβάθμιση

Έτσι ακριβώς είναι καλά κατάλαβες το fritzbox έχει media Server ενσωματωμένο δηλαδή με επιλογή όπου λέει στέλνει σε συσκευές οτιδήποτε υποστηρίζει UPnP (έτσι λέει).
Τώρα για το update το κάνω πάντα online όποτε βγάλει η εταιρεία και εχω το τελευταίο

Παιδιά τελικά μετά από πολύ ψάξιμο η λύση είναι παρακάτω στο link.

http://service.avm.de/support/de/SK...msung-Geraet-spielt-keine-MKV-Videodateien-ab

Είναι στα γερμανικα και λέει με λίγα λόγια ότι στα mkv Format φταίνε οι Samsung tv και όχι ο media Server του fritzbox .
Η λύση είναι να κάνουμε αλλαγή στην προέκταση από πολύ mkv σε avi .
Δεν το δοκίμασα αλλά πιστεύω θα δουλέψει έτσι.

γεια σας..εχω αγορασει εδω και 10 μερες την Samsung UE32ES6710 3D LED TV 32'' και θα ηθελα μια μικρη βοηθεια..εχω δοκιμασει αρκετους dlna servers(mezzmo,allshare samsung..)αλλα εχω 2 προβληματα..το ενα ειναι οτι μεσω dlna σε ταινιες 3D κολλαει αρκετα και δεν διαβαζει εξωτερικους υποτιτλους,και το αλλο ειναι οτι δεν μπορω να γραψω σε στικακι αυτες τις ταινες για να τις δοκιμασω απευθειας πανω στην τηλεοραση.ενω χωραει η ταινια στο στικακι δεν την γραφει..στις απλες ταινιες 1080 hd παλι δεν διαβαζει υποτιτλους..δεν τους αναγνωριζει καν ενω στον υπολογιστη φαινονται στον φακελο στης ταινιας(εχω δοκιμασει μετονομασια κτλ)

μήπως το stickακι ειναι φορμαρισμενο σε FAT32 και για αυτό το λόγο δε μπορεί να γράψει μεγάλα αρχεία? τσέκαρε το και αν χρειάζεται κανε διαμόρφωση σε NTFS...

Φίλε μη περιμένεις από κάποιον dlna Server να δεις και πολλά πράγματα και προπαντώς 3d ταινίες.
Γνώμη μου να πάρεις έναν εξωτερικό δίσκο να έχεις όλη τη πραμάτεια σου εκεί και να βλέπεις ότι θες.
Έχω απογοητευτεί και εγώ ψάχνοντας να βρω λύση για allshare και dlna.
Τέλος αν θες να παίξεις μεγάλα αρχεία σε στικ φορμαρε το σε ntfs

ωραια φορμαρα σε ntfs και εκανα δουλεια..ευχαριστω..οσον αφορα τους υποτιτλους που ειναι εξωτερικοι,τι πρεπει να κανω για να τους βλεπω?

Nα έχουν την ίδια ονομασία με την ταινία, π.χ.

movie.mkv
movie.srt

Αν προσθέσεις και κατάληξη γλώσσας, π.χ. movie.gr.srt, οι ενσωματωμένοι media players των τηλεοράσεων δεν τους βλέπουν...

ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος...βαζω ιδια καταληξη οπως μου λες και οταν βαζω το στικακι στην τηλεοραση να παιξει μου τα βγαζει σαν κινεζικα ακαταλαβιστικα..το αρχειο ειναι mkv και οι υποτιτλοι srt με τα υπολοιπα ιδια..οταν την βλεπω στον υπολογιστη η στο νετμπουκ μου δειχνει κανονικα ελληνικους υποτιτλους(περιεργο)...υπαρχει καποιος αλλος τροπος να δοκιμασω..εχω κολλησει ασχημα..θελω να δω ταινια 3d και δεν μπορω να δω υποτιτλους..κατα τα αλλα παιζει τελεια η ταινια 3d..