Samsung PS C7000 / C6900 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Προχτες μετα απο 5 μηνες αναμονη σχεδον για την 50αρα 7000 αποφασισα να την ακυρωσω...next year 3d για μενα.

Απο περιεργια θα παρακολουθω το θεμα να δω ποτε θα ερθουν.

Κριμα γιατι η τηλεοραση αξιζε αλλα λογω αχρηστιας της samsung και του fourli η ελλαδιτσα παλι πηρε τα ...μην πω τι. Και οχι δεν δεχομαι να παρω την 6900 εστω και με μια τοσο μικρη διαφορα (το φιλτρο)...σαν τιμες ειναι ιδιες γιατι να συμβιβαστω με εστω κατι ελαφρα υποδυεστερο.

Container να παρεγγελνα πιο γρηγορα θα ερχοταν.

ΥΓ: τα λεφτα (τα οποια ειχαμε μαζεψει για να πληρωσουμε ΜΕΤΡΟΙΤΑ) θα πανε για αγορα νεου καναπε ....κλαψ κλαψ
-Εάν δεν είχα καταβάλει 5 δόσεις το ίδιο θα έκανα και εγώ, τουλάχιστον τους πείρα το blueray bd6900 και έτσι η τηλεόραση μου κόστισε τελικά περίπου 950 ευρώ.

Xθες επαιξα 3D παιχνιδια (pain,motorstorm,wipeout) στο ps3 και ειδα το demo bluray της Samsung.Tα παιχνιδια εχουν την πλακα τους,ειδικα το motorstorm,αλλα μετα απο ωρα σε κουραζουν,ισως επειδη εισαι στην μπριζα να κερδισεις.Το demo πολυ καλο και ξεκουραστο.Παντως η μεγαλη διαφορα,περα απο το μεγεθος, απο την Lcd 46b650 που αντικαταστησε ειναι η σαφως πιο "3D" και "κινηματογραφικη" με βαθος εικονα που δινει στα 2D bluray.

Last edited:
:offtopic: Γιατί δεν παίρνεις μία VT20?
Ενα ειναι αυτο που ειπε ο φιλος rookie... Αν ηταν 200-300 ευρω θα την επαιρνα αλλα 1000 παει πολυ

Δυο ειναι το γεγονος οτι δεν με πειραζει πλεον να περιμενω για την νεα φουρνια..(θελω να δω και Panasonic με τεχνολογια kuro τι θα μας πει ..και τιμες)

Τρια αφου περιμενα τοσο καιρο που περιμενα μου εφυγε η καψα για το 3d οποτε να δουμε τις υλοποιησεις για του χρονου.

Ενα ειναι αυτο που ειπε ο φιλος rookie... Αν ηταν 200-300 ευρω θα την επαιρνα αλλα 1000 παει πολυ

Δυο ειναι το γεγονος οτι δεν με πειραζει πλεον να περιμενω για την νεα φουρνια..(θελω να δω και Panasonic με τεχνολογια kuro τι θα μας πει ..και τιμες)

Τρια αφου περιμενα τοσο καιρο που περιμενα μου εφυγε η καψα για το 3d οποτε να δουμε τις υλοποιησεις για του χρονου.
Eγω πανω που ειπα, οτι θα περιμενω την επομενη (D7000),ηρθε η τηλεοραση :flipout:.Παντως δεν ειχα αλλες επιλογες,απο πλευρας τιμης,στο μεγεθος που ηθελα.Κανενα παροπονο απο την τηλεοραση,που αν ειχε ακομα καλυτερο "μαυρο" -εχει αρκετη διαφορα απο την vt20,θα ηταν must buy.

Eγω πανω που ειπα, οτι θα περιμενω την επομενη (D7000),ηρθε η τηλεοραση :flipout:.Παντως δεν ειχα αλλες επιλογες,απο πλευρας τιμης,στο μεγεθος που ηθελα.Κανενα παροπονο απο την τηλεοραση,που αν ειχε ακομα καλυτερο "μαυρο" -εχει αρκετη διαφορα απο την vt20,θα ηταν must buy.

Ποια ηρθε τελικα?
Η 7000 η η 6900?

Δεν το συζητω η αγορα σου ηταν πολυ καλη...60 ιντσες 3d σε αυτα τα λεφτα...δυσκολο να βρεις κατι καλυτερο. Βασικα δεν υπαρχει κατι καλυτερο :)

Καλες θεασεις φιλε μου.

Samsung PS50C680/ Samsung PS50C490

One of the very few TV makers still actively developing and selling plasma televisions, Samsung has bolstered its plasma range with the C680 and C490 3D-ready series. Both are available in 50-inch screen size (Samsung PS50C680 and Samsung PS50C490), and according to Samsung feature Clear Image Panel technology, wider viewing angles, and a 40% reduction in energy consumption compared to last year’s models.
The 3D Hyper Real video processing engine control on the Samsung PS50C680 and Samsung PS50C490 allows users to tweak contrast, colour and motion on the plasma TVs for an individualised 3D viewing experience. The PS50C680 is also equipped with Samsung AllShare technology that lets owners stream media content from compatible DLNA devices.
http://www.currys.co.uk/gbuk/samsun...r-and-3-pairs-of-3d-glasses-07980543-pdt.html

Samsung PS50C680/ Samsung PS50C490

One of the very few TV makers still actively developing and selling plasma televisions, Samsung has bolstered its plasma range with the C680 and C490 3D-ready series. Both are available in 50-inch screen size (Samsung PS50C680 and Samsung PS50C490), and according to Samsung feature Clear Image Panel technology, wider viewing angles, and a 40% reduction in energy consumption compared to last year’s models.
The 3D Hyper Real video processing engine control on the Samsung PS50C680 and Samsung PS50C490 allows users to tweak contrast, colour and motion on the plasma TVs for an individualised 3D viewing experience. The PS50C680 is also equipped with Samsung AllShare technology that lets owners stream media content from compatible DLNA devices.
http://www.currys.co.uk/gbuk/samsun...r-and-3-pairs-of-3d-glasses-07980543-pdt.html
Τα μοντέλα αυτά κυκλοφορήσαν στην Αγγλία στις αρχές Οκτωβρίου .αλλά οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες ,άλλοι λένε ότι είναι οι 6900 αλλά σε φθηνότερο πανελ, κα άλλοι ότι είναι καλύτερες, το δε πανελ είναι πιο χοντρό από των 6900 ,για περισσότερες πληροφορίες στον Φουρλη…….

Τα μοντέλα αυτά κυκλοφορήσαν στην Αγγλία στις αρχές Οκτωβρίου .αλλά οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες ,άλλοι λένε ότι είναι οι 6900 αλλά σε φθηνότερο πανελ, κα άλλοι ότι είναι καλύτερες, το δε πανελ είναι πιο χοντρό από των 6900 ,για περισσότερες πληροφορίες στον Φουρλη…….

Οποιος παρει τον Φουρλη και του δωσει αξιοπιστες απαντησεις για τα μοντελα αυτα εχει δωρο απο μενα 2 ζευγαρια γυαλια για 3d και απεριοριστο ποπ κορν για ενα χρονο.

Ποιοτητα 3D

Παιδια, επειδη πηγα με τα ματακια μου και ειδα για πολυ ωρα τα 3D της Panasonic (VT20), της SONY (sthn HX800 και στην ΗΧ900 που ειναι και πανακριβη) και στην Samsung (απο την 55 LED, αλλα το 3D engine της ειναι ΙΔΙΟ με αυτο της C7000/6900) σας πληροφορω οτι με ΔΙΑΦΟΡΑ καλυτερο ηταν της Samsung.
Σχετικα κοντα ηταν της SONY και της Panasonic ερχοταν τριτο (δεν μπορεσα να δω σε LG δυστυχως)

Στην Samsung...η αισθηση οτι καποιο αντικειμενο "βγαινει εκτος" της TV ηταν ΣΑΦΩΣ πιο καλη και καθαρη.
Και το κυριοτερο....εβγαινε ΜΟΝΟ αυτο....ενω πχ στις αλλες 2 τηλεορασεις, στην ΣΟΝΥ ειχες την αισθηση οτι βγαινει "μια οθωνη" μαζι με αυτο (δηλαδη συχνα ηταν σα να εβλεπες το "δευτερο γυαλι" που ειναι υπευθυνο για το 3D) και στην Panasonic, οταν κατι εβγαινε εκτος, "θολωνε" (κατι που συνεβαινε και στην ΣΟΝΥ, οσο πιο εξω εβγαινε κατι, τοσο λιγακι γινοταν fuzzy η εικονα του)

Βεβαια, δεν εκανα συγκριση με τα ιδια κλιπακια, συγκεκριμενα στις Samsung επαιζε το "Aliens vs Monsters" (καπως ετσι) που πιθανα να ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΟ 3D ενω στις αλλες 2 επαιζαν κατι επιλογες απο κλιπακια των εταιρειων.

Παντως στο δικο μου ματι, αυτη την αισθηση εδινε....δεν ξερω αν καποιοι αλλοι εχουν παρατηρησει κατι αλλο....

Να συνομοσιολογήσω λιγάκι; :flipout:
Λέτε να μην βγάζουν επίτηδες τίτλους, για να αγοράσουμε τις 3Δ τηλεοράσεις, και να διαπιστώσουμε μετά ότι δεν παίζουν καλά, και απλά είναι συμπαθητικές σε κινούμενα σχέδια που είναι τα περισσότερα δισκάκια;;

[FONT=&quot]Η γνώμη μου είναι μην παθιάζετε με το 3[/FONT][FONT=&quot]D[/FONT][FONT=&quot].το θέμα είναι να ικανοποιεί η εικόνα της ,είδα λίγο στην αρχή, και αυτό ήτανε , άλλωστε δεν υπάρχουν έργα, και είναι και κουραστικό. τώρα η εικόνα της 6900 σε [/FONT][FONT=&quot]blueray[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]είναι όπως την περιγράφουν όλοι οι κάτοχοι είναι παρά πολύ καλή. [/FONT]

[FONT=&quot]Η γνώμη μου είναι μην παθιάζετε με το 3[/FONT][FONT=&quot]D[/FONT][FONT=&quot].το θέμα είναι να ικανοποιεί η εικόνα της ,είδα λίγο στην αρχή, και αυτό ήτανε , άλλωστε δεν υπάρχουν έργα, και είναι και κουραστικό. τώρα η εικόνα της 6900 σε [/FONT][FONT=&quot]blueray[/FONT][FONT=&quot]είναι όπως την περιγράφουν όλοι οι κάτοχοι είναι παρά πολύ καλή. [/FONT]

Μπας και ειναι κουραστικο ομως, οταν η εικονα δεν ειναι πολυ καλη?
Εγω πχ της Samsung που ειδα...δεν με κουραζε, ενω στις αλλες καπως με κουραζε.

Και κατι ακομα.....καποτε το 1990 αγορασα μια SONY που ειχε teletext.
Ο υπαλληλος ΤΟΤΕ μου ειπε οτι δεν ειναι και πολυ χρησιμο, διοτι ακομα δεν το εκπεμπει κανενα καναλι.

Εγω βεβαια αυτη την τηλεοραση την κρατησα πανω απο 10 χρονια στο σαλονι του πατρικου μου (και ακομα παιζει στο εξοχικο των γονιων μου).

Το να λεμε οτι ΣΗΜΕΡΑ δεν εχουν κυκλοφορησει ακομα πολλα δισκακια με 3D δεν εχει νοημα.....δεν θα την πεταξεις την τηλεοραση αυριο το πρωι.

Εγω λοιπον προβλεπω οτι μεχρι του χρονου τον Δεκεμβρη θα εουν βγει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ 3d ταινιες, ηδη στο σινεμα εχει αρχισει να γινεται χαμος και σιγα σιγα περνανε και στο dvd/blue ray αυτα.

Τωρα αν καποιος καθε χρονο αλλαζει τηλεοραση και "στελνει" την παλια.....μπορει και να εχει δικιο να το βλεπει ετσι...αλλιως ομως δεν μπορεις να κρινεις ενα τεχνολογικο προιον μονο με τα στενα κριτηρια του τι συμβαινει σημερα που μιλαμε, πρεπει να βλεπει και την "ταση" που υπαρχει!

Παιδιά να ρωτήσω από plasma μόνο οι Samsung υποστηρίζουν DTS μέσω USB?

Είναι θέμα εταιρείας (δικαιώματα). Από όσο ξέρω μόνο η sam και από του χρόνου μάλλον και Lg.
Πάντα υπάρχουν και εξωτερικοί media players http://avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=135

Είναι θέμα εταιρείας (δικαιώματα). Από όσο ξέρω μόνο η sam και από του χρόνου μάλλον και Lg.
Πάντα υπάρχουν και εξωτερικοί media players http://avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=135

Ναι σίγουρα υπάρχουν, είναι και εξωτερικά λεφτά όμως! Αυτοί λογικά δεν υπολείπονται των ενσωματωμένων ή είναι κι αυτό θέμα εταιρείας και μοντέλου?

Ναι σίγουρα υπάρχουν, είναι και εξωτερικά λεφτά όμως! Αυτοί λογικά δεν υπολείπονται των ενσωματωμένων ή είναι κι αυτό θέμα εταιρείας και μοντέλου?

Όχι είναι καλύτεροι. 100-120 έχουν το xtreamer και το wd live. Φυσικά και της Samsung είναι πολύ καλός.

Last edited:
Καλησπέρα. Τελικά πριν από 2 μέρες την παρέλαβα και εγώ την 6900 μαζί με DVD και γυαλιά (τα οποία προς μεγάλη μου χαρά συγχρονίζουν μια χαρά)!
Μία ερώτηση που ίσως να είναι κουραστική για πολλούς: Τελικά θα πρέπει να κάνω Break In DVD; Την δοκιμάσα για να το δω πως παίζει και να ψάξω το μενού (για κανά 2 ώρες) με χαμηλές ρυθμίσεις (φωτινότητα & κοντραστ 45 και ευκρίνεια 0. Αλήθεια το gamma που το βάζω;;). Διάβασα και στο AV Club.com και γνώμες διίστανται. Αν τελικά προτείνετε πως πρέπει, να το κάνω με DVD ή με SD card; Και κάτι ακόμη, χρειάζεται calibration (και πως γίνεται) και αν ναι προ ή μετά το Break in; Δεδομένου ότι την έχω ήδη λειτουργήσει, γίνεται να κάνω Break in; Αν υπάρχει κάποιο σχετικό link, Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο. Ευχαριστώ πολύ & Συγνώμη εάν σας κούρασα.

Απάντηση: Re: Samsung PS C7000 / C6900 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα. Τελικά πριν από 2 μέρες την παρέλαβα και εγώ την 6900 μαζί με DVD και γυαλιά (τα οποία προς μεγάλη μου χαρά συγχρονίζουν μια χαρά)!
Μία ερώτηση που ίσως να είναι κουραστική για πολλούς: Τελικά θα πρέπει να κάνω Break In DVD; Την δοκιμάσα για να το δω πως παίζει και να ψάξω το μενού (για κανά 2 ώρες) με χαμηλές ρυθμίσεις (φωτινότητα & κοντραστ 45 και ευκρίνεια 0. Αλήθεια το gamma που το βάζω;;). Διάβασα και στο AV Club.com και γνώμες διίστανται. Αν τελικά προτείνετε πως πρέπει, να το κάνω με DVD ή με SD card; Και κάτι ακόμη, χρειάζεται calibration (και πως γίνεται) και αν ναι προ ή μετά το Break in; Δεδομένου ότι την έχω ήδη λειτουργήσει, γίνεται να κάνω Break in; Αν υπάρχει κάποιο σχετικό link, Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο. Ευχαριστώ πολύ & Συγνώμη εάν σας κούρασα.

Γνώμη μου είναι πως αν την παίζεις με τις ρυθμίσεις φωτεινότητα / κοντράστ κάπου στο 50 και στην πρώτη σκάλα εξοικονόμησης ενέργειας είσαι μια χαρά. Με μέσο όρο 8 ώρες τη μέρα σε 20-25 μέρες είσαι οκ. Αν πάλι θες να συντομεύσεις το χρόνο αυτό βάζε το βράδυ που πας για ύπνο το δισκάκι Break in να παίζει στο Player. Απέφευγε γενικός όμως τις στατικές εικόνες και τις μαύρες μπάρες πάνω κατω - δεξιά αριστερά καθώς και τα σήματα των καναλιών πάνω αριστερά . Εγώ έκανα ένα πείραμα . Έβαλα το desktop των windows για μια ώρα περίπου και μου άφησε αμυδρά μες αλλά ορατό το start και τη μπάρα στο κάτω μέρος . Κατόπιν έβαλα το Break in να παίξει για μισή ωρίτσα και εξαφανίστηκε κάθε ίχνος . Οπότε καλό είναι να παίζει που και που το Break in έστω και προληπτικά . Όσον αφορά τις ρυθμίσεις υπάρχουν κάποιες που έχουν αναφερθεί εμπειρικά στο θέμα αυτό μερικές σελίδες πιο πίσω αλλά αυτο είναι και πάλι θέμα γούστου . Εμένα πχ δεν με ικανοποίησαν . Θα δοκιμάσω εκ νέου μετά τις 300 ώρες αφού θα εχει ισορροπήσει το πάνελ . Βεβαια υπάρχουν και επαγγελματίες που κάνουν αυτη τη δουλειά ( θα βρεις κι εδω μέσα) και μάλιστα με εντυπωσιακά αποτελέσματα .

Last edited: