Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μήπως δεν ήταν lcd και ήταν πλάσμα και αυτή; Το λέω γιατι αυτό που περιγράφεις δε συμβαίνει στις lcd. Τωρα τι να πω; μήπως στις πιο παλιές ( 6ατιας όπως λες ) γινόταν; δε ξέρω.
Στα σημερινά μοντέλα πάντως , τουλάχιστον αυτό δε συμβαίνει.

Χα, χα ! Λες να είχα πλάσμα τόσον καιρό και να μην το' ξερα; Λοιπόν, ήταν η Samsung LE37R72B, αγορασμένη το 2006 από το Πλαίσιο προς περίπου 1650 Ευρώ. Έχω μπροστά μου το manual και γράφει LCD TV.
Δεν ξέρω αν στην εποχή της θεωρούνταν καλή, τότε την πήρα στα τυφλά γιατί μου χρωστούσε το Πλαίσιο ένα σημαντικό ποσό από επιστροφή άλλου προϊόντος και δεν θεώρησα καλή ιδέα να αγοράσω χαρτί Α4 για τα επόμενα 200 χρόνια !!! :smash:

Edit: Πριν από την LCD δεν είχα τηλεόραση στο σπίτι.

Αν γίνουν κάποιες δαχτυλιές στην τηλεόραση (οθόνη) πως τις καθαρίζουμε ??
Δοκίμασα με πανάκι για γυαλιά αλλά δεν φύγανε

Έχει ένα μπλέ πανάκ,ι νομίζω από μικροφίμπρα, μέσα στη συσκευασία, αν θυμάμαι στην ίδια σακούλα μαζί με το manual. Το βρέχεις λιγάκι με νερό, το στίβεις καλά και καθαρίζεις απαλά.

Last edited by a moderator:
Iso δεν παίζει. Τα άλλα τα παίζει, αλλά θέλει ενσωματωμένους τους υπότιτλους.
Έχω γράψει τις εντυπώσεις μου εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/95337-Panasonic-DMP-BDT320-BD-Player-%28%CE%95%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%95%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-Reviews-%29
γιατί είμαστε offtopic.

Όχι, παίζει και υπότιτλους εξωτερικούς, srt στα σίγουρα που δοκίμασα και μάλιστα σε 3D SBS.

Μου έχει κάνει ένα πολύ ελαφρύ DSE σαν δαχτυλικά στο κάτω μέρος του panel πάνω ακριβώς από το σηματάκι της samsung. Εχεί το μέγεθος δαχτυλιάς και φαίνετε μόνο σε πολύ ανοιχτό πράσινο και σε κανένα άλλο χρώμα ούτε καν σε πράσινο λίγο ποιο σκουρο. Αφού την πρώτη φορά που το εντόπισα νόμιζα αρχικά ότι είχε πέσει κάποια στάλα από την βροχή που έριχνε στον αγωνιστιστικό χώρο στην κάμερα που τράβαγε την σκηνή. Μετά νόμιζα ότι ήταν δαχτυλιά και προσπάθησα να το καθαρίσω :P
To καλό είναι ότι δεν ενοχλει καθόλου. Λέτε να γίνει περισσότερο? Από τι διάβασα αυτές οι σκιές είναι γενικό πρόβλημα της τεχνολογίας των plasma.

Σόρρυ για τα απανωτά πόστ, απλά βρήκα χρόνο σήμερα να ξαναδιαβάσω όλο το thread και συμπληρώνω και τις δικές μου εντυπώσεις.

Λοιπόν, chek2fire, για πες, πάνω από το γράμμα N του λογότυπου της SAMSUNG και περίπου στα 10 cm από το όριο όπου τελειώνει το πλαίσιο και ξεκινάει το πάνελ;

Ακριβώς εκεί είναι αν και πλέον πάω να το ξεχάσω. Είναι τόσο αχνό που φαίνετε μόνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και αυτό όταν υπάρχει γρήγορη κίνηση. Δλδ αν δεν στο πούνε που είναι μπορει και να μην το δεις ποτέ. Αφού για καιρό νόμιζα ότι είχε φύγει από μόνο τους καθώς δεν μποορύσα να το δω πουθενά :P
Ενοείτε φυσικά ότι αν γίνει έντονο δεν θα διστάσω με τπτ για αλλαγή του panel.

σας προτείνω για να μείνετε από την απόδοση του panel να δείτε σε 3d το

Kingdom of plants

τέτοια πανδαισία χρωμάτων θα σας μείνει στην κυριολεξία αξέχαστη!

Χα, χα ! Λες να είχα πλάσμα τόσον καιρό και να μην το' ξερα; Λοιπόν, ήταν η Samsung LE37R72B, αγορασμένη το 2006 από το Πλαίσιο προς περίπου 1650 Ευρώ. Έχω μπροστά μου το manual και γράφει LCD TV.
Δεν ξέρω αν στην εποχή της θεωρούνταν καλή, τότε την πήρα στα τυφλά γιατί μου χρωστούσε το Πλαίσιο ένα σημαντικό ποσό από επιστροφή άλλου προϊόντος και δεν θεώρησα καλή ιδέα να αγοράσω χαρτί Α4 για τα επόμενα 200 χρόνια !!! :smash:

Edit: Πριν από την LCD δεν είχα τηλεόραση στο σπίτι.
Λοιπόν το άλλο αστείο ξέρεις ποιό είναι;
Έχω και εγώ την ίδια τηλεόραση στο γραφείο του σπιτιού μου, στις 26 ιντσες όμως, και ενω παίζει πολλές ώρες , τέτοιο πράγμα δεν έχω δει ποτέ. Τώρα τι να πω;

Ακριβώς εκεί είναι αν και πλέον πάω να το ξεχάσω. Είναι τόσο αχνό που φαίνετε μόνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και αυτό όταν υπάρχει γρήγορη κίνηση. Δλδ αν δεν στο πούνε που είναι μπορει και να μην το δεις ποτέ. Αφού για καιρό νόμιζα ότι είχε φύγει από μόνο τους καθώς δεν μποορύσα να το δω πουθενά :P
Ενοείτε φυσικά ότι αν γίνει έντονο δεν θα διστάσω με τπτ για αλλαγή του panel.

Και θα σου δώσουν ακριβώς ένα ίδιο φίλε !!! Για να το έχω κι εγώ σημαίνει ότι κάτι τους ξέφυγε στη γραμμή παραγωγής, προφανώς στο lamination. Μάλλον θα το έχουν κι άλλοι και δεν το έχουν προσέξει. Ίσως βέβαια εξαρτάται από την παρτίδα κλπ. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά τις 10 μέρες; Το καλύπτει η εγγύηση; Αν χειροτερέψει δηλαδή, που δεν το βλέπω πιθανό, εκτός κι αν πάρει αέρα το πάνελ από τις ακμές (:flipout:).

Ότι δεν έχει νόημα να το ψειρίζουμε συμφωνώ. Το ψάχνεις για να το δεις και φυσικά μόνον από 30 cm απόσταση. Πολλές φορές το χάνω τελείως.

Λοιπόν το άλλο αστείο ξέρεις ποιό είναι;
Έχω και εγώ την ίδια τηλεόραση στο γραφείο του σπιτιού μου, στις 26 ιντσες όμως, και ενω παίζει πολλές ώρες , τέτοιο πράγμα δεν έχω δει ποτέ. Τώρα τι να πω;

Νομίζω ότι η 37άρα τότε ήταν η μόνη που το πάνελ δεν ήταν Samsung. Το αγόραζε από άλλον κατασκευαστή.

Ακριβώς εκεί είναι αν και πλέον πάω να το ξεχάσω. Είναι τόσο αχνό που φαίνετε μόνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και αυτό όταν υπάρχει γρήγορη κίνηση.

Αν ήθελες τηλεόραση με DSE θα αγόραζες Panasonic , εγώ σου λέω και ζήτα αλλαγή με καινούργια.

Δεν μπαίνω καν στην διαδικασία γιατί δεν το βλεω καν, απολαμβάνω και τις ταινίες μου συν ότι την έχω λιώσει σε ταινίες, τηλεοπτικά με το 99% να ξεχνάω καν ότι υπάρχει αρά για ποιό λόγο να μπω σε μια διαδικασία αλλαγής? Μπορεί να το κάνω λίγο πριν λήξει η εγγύηση για να πάρω καινούργια σειρά panel :)

Αν ήθελες τηλεόραση με DSE θα αγόραζες Panasonic , εγώ σου λέω και ζήτα αλλαγή με καινούργια.

Σύμφωνος κι εγώ επί της αρχής. Επειδή όμως τα έχουμε ξανακάνει αυτά με τις επιστροφές (και όχι μόνον στον χώρο του AV) συνήθως το επόμενο κομάτι έχει το ίδιο ελάτωμα και χειρότερα. Συν την ταλαιπωρία, πακετάρισμα, ξεπακετάρισμα, άγχος, ιδρώτας και όλα αυτά για μια απειροελάχιστη αλείωση της ομοιομορφίας διαμέτρου όσο μια σταγόνα νερού.

Ας τα ζυγίσει ο καθένας και ας αποφασίσει. Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι αν κάτι δε σε ενοχλεί για τη χρήση που το προορίζεις, τότε το αφήνεις. Αν ενοχλεί στη χρήση που ήθελες να κάνεις, τότε το ψάχνεις. Π.χ. αν ήθελα να παίζω παιχνίδια ΚΑΙ να κάθομαι στα 30cm από το μόνιτορ, τότε θα την επέστρεφα. Στα 50 cm ήδη πλέον δε φαίνεται, πόσο μάλλον στα 4 μέτρα.

Η 51" 6500 είναι σχεδόν σε όλα χειρότερη από την σχεδόν 4ετίας 46" G10, εκτός από το μέγεθος, το αντιανακλαστικό φίλτρο, το 3D, τη Smart TV και τον Media Player, όπου είναι μακράν ανώτερη μιας και η G10 είναι μικρότερη, με χειρότερο φίλτρο και δεν διαθέτει τίποτα από σύγχρονα καλούδια.

Μακράν χειρότερη είναι στο θέμα του IR, όσα χρόνια έχω plasma της panasonic ουδέποτε με απασχόλησε αυτό το θέμα και ποτέ δεν έδειξα ιδιαίτερη φροντίδα, σε αντίθεση με την 6500, όπου μετά τους ολυμπιακούς αγώνες χρειάστηκαν τρεις βδομάδες φροντίδας με zoom, χιόνια και άλλα κρεμοσάπουνα για να φύγει η σκιά από το ΕΡΤ HD (το οποίο έπαιζε τις περισσότερες ώρες της ημέρας).

Η κίνηση της είναι μέτρια και η απουσία FI είναι ιδιαίτερα αισθητή στις τηλεοπτικές μεταδόσεις με γρήγορη κίνηση.

Σε καμία περίπτωση δεν μετανοιώνω για την αγορά της μιας και η τιμή που την πήρα ήταν σχεδόν δώρο, αλλά .....

Re: Απάντηση: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η 51" 6500 είναι σχεδόν σε όλα χειρότερη από την σχεδόν 4ετίας 46" G10, εκτός από το μέγεθος, το αντιανακλαστικό φίλτρο, το 3D, τη Smart TV και τον Media Player, όπου είναι μακράν ανώτερη μιας και η G10 είναι μικρότερη, με χειρότερο φίλτρο και δεν διαθέτει τίποτα από σύγχρονα καλούδια.

Μακράν χειρότερη είναι στο θέμα του IR, όσα χρόνια έχω plasma της panasonic ουδέποτε με απασχόλησε αυτό το θέμα και ποτέ δεν έδειξα ιδιαίτερη φροντίδα, σε αντίθεση με την 6500, όπου μετά τους ολυμπιακούς αγώνες χρειάστηκαν τρεις βδομάδες φροντίδας με zoom, χιόνια και άλλα κρεμοσάπουνα για να φύγει η σκιά από το ΕΡΤ HD (το οποίο έπαιζε τις περισσότερες ώρες της ημέρας).

Η κίνηση της είναι μέτρια και η απουσία FI είναι ιδιαίτερα αισθητή στις τηλεοπτικές μεταδόσεις με γρήγορη κίνηση.

Σε καμία περίπτωση δεν μετανοιώνω για την αγορά της μιας και η τιμή που την πήρα ήταν σχεδόν δώρο, αλλά .....

Η G10 γιατί έφυγε; Λόγω μεγέθους;

Ποιος είπε ότι έφυγε η 46G10? Ζει και θραμβεύει στην κεββατοκάμαρα ;) (και πήγε η 42ΡΧ80 στο υπνοδωμάτιο).

Απλά έψαχνα μια 32άρα για το υπνοδωμάτιο και έτυχε να κάνει λάθος στην τιμή της PS51E6500 το Electroworld... στα 507 .

Ένας από αυτύς που πρόλαβαν να παραγγείλουν σε αυτή την τιμή ήμουν κι εγώ.

Είναι όλα γραμμένα στην αρχή του νήματος.

Ποιος είπε ότι έφυγε η 46G10? Ζει και θραμβεύει στην κεββατοκάμαρα ;) (και πήγε η 42ΡΧ80 στο υπνοδωμάτιο).

Απλά έψαχνα μια 32άρα για το υπνοδωμάτιο και έτυχε να κάνει λάθος στην τιμή της PS51E6500 το Electroworld... στα 507 .

Ένας από αυτύς που πρόλαβαν να παραγγείλουν σε αυτή την τιμή ήμουν κι εγώ.

Είναι όλα γραμμένα στην αρχή του νήματος.

Α, ΟΚ, δεν έδωσα την πρέπουσα προσοχή. Πάντως μπορώ να πω το εξής για την E6500 σε σχέση με την 50άρα VT50 που είναι στη διπλάσια σχεδόν τιμή, γιατί πήγαινα αρχικά για την VT50 κι έστριψα. Η VT50 σε μαγαζί με πολύ πιο χαμηλό εξωτερικό φωτισμό από ό,τι είδα την 6500 είχε πρόβλημα φωτεινότητας. Ακόμη και στο δυναμικό υστερούσε. Πήγα 4-5 φορές στο μαγαζί με οικογένεια κλπ. και όλοι το ίδιο λέγανε. Η τηλεόραση απλά δεν βγάζει φως. Αντίθετα η 6500 που την είδα σε καραφωτισμένο μαγαζί ήταν μια χαρά. Στο σπίτι φυσικά ακόμη καλύτερα. Εννοείτε ότι έπαιξα με όλες τις ρυθμίσεις της VT50 και ζήτησα και βοήθεια από τους πωλητές, ώσπου στο τέλος απορώ που δε με βαρεθήκανε. Δεν ξέρω αν στο σπίτι θα έπαιζε καλά, πάντως ο συνδυασμός τιμής, φωτεινότητας και παραπόνων για DSE και vertical banding με απέτρεψαν. Νομίζω για το χιλιάρικό της, η Ε6500 είναι good value for money. Στην τιμή που την πήρες εσύ είναι σαν κλεψιά !!!

Η 6500 μετρημένη δεν ξεπερνάει τα 125 nits και μετά από καλιμπράρισμα τα 95, την στιγμή που τα 95 της VT50 βγαίνουν από το default THX και η G10 παίζει ρυθμισμένη στα 105 με μέτρηση που φτάνει τα 187 (με τα μαύρα της 6500 στα 0.044, της G10 στα 0.034 και της VT50 στα 0,012).

Από κει και πέρα, για μένα και τις προτιμήσεις μου μακάρι να είχαν κάνει λάθος στο Electroworld, όχι στην VT50 που είναι η ακριβότερη, αλλά και στη 50ST50....και τα υπόλοιπα για DSE και Vertical Banding εμένα δεν θα με απασχολούσαν, απλά αν υπήρχαν θα προχώραγα σε όποιες και όσες αλλαγέ χρειαζόντουσαν, προκειμένου να έπαιρνα κάτι το οποίο θα με ικανοποιούσε περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση μετράει το αποτέλεσμα, με το ζητούμενο να είναι η ικανοποίηση αυτού που πληρώνει.

Last edited:

Η 6500 μετρημένη δεν ξεπερνάει τα 125 nits και μετά από καλιμπράρισμα τα 95, την στιγμή που τα 95 της VT50 βγαίνουν από το default THX και η G10 παίζει ρυθμισμένη στα 105 με μέτρηση που φτάνει τα 187 (με τα μαύρα της 6500 στα 0.044, της G10 στα 0.034 και της VT50 στα 0,012).

Από κει και πέρα, για μένα και τις προτιμήσεις μου μακάρι να είχαν κάνει λάθος στο Electroworld, όχι στην VT50 που είναι η ακριβότερη, αλλά και στη 50ST50....και τα υπόλοιπα για DSE και Vertical Banding εμένα δεν θα με απασχολούσαν, απλά αν υπήρχαν θα προχώραγα σε όποιες και όσες αλλαγέ χρειαζόντουσαν, προκειμένου να έπαιρνα κάτι το οποίο θα με ικανοποιούσε περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση μετράει το αποτέλεσμα, με το ζητούμενο να είναι η ικανοποίηση αυτού που πληρώνει.

Περίεργο πάντως, αυτό με τη φωτεινότητα. Επιπλέον, η VT50 είχε έντονο φλικάρισμα στις φωτεινές σκηνές, πράγμα που δεν είδα ποτέ στην 6500. Λες να είχαν ελαττωματικό κομμάτι στην έκθεση;

Όσον αφορά τις πολλαπλές αλλαγές μέχρι να βρεις κανείς το κομμάτι που θα τον ικανοποιήσει, ίσως στην Αθήνα να είναι εύκολη όλη αυτή η ιστορία με τα DOA. Στη Θεσσαλονίκη, και αλλού φαντάζομαι ακόμη χειρότερα, κάθε τέτοια αλλαγή συνεπάγεται από μισή μέχρι μία εβδομάδα πηγαιν'-έλα, συν ταλαιπωρία, συν μαλώματα, συν άγχος, συν, συν, συν... Άμα ξέρεις από πριν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου τύχει στραβό πάνελ (βλ. Panasonic) απλά δεν πας εκεί.

Τέλος, ας αναλογιστούμε λίγο και τι σημαίνει όλη αυτή η ιστορία με τις αντικαταστάσεις από οικολογική άποψη: για να ικανοποιηθούμε ότι η TV μας δεν έχει κανένα καμένο pixel ή δεν έχει απολύτως καμία ανομοιομορφία είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε μια διαδικασία, όπου θα ξοδευτούν καύσιμα, εργατοώρες, ανθρώπινοι πόροι κλπ, χώρια που δεν ξέρουμε που καταλήγουν τα επιστρεφόμενα κομμάτια (στα σκουπίδια ; ) Κι όλα αυτά όταν μας προσφέρει η τεχνολογία σήμερα με 350.000 δρχ. 51", FullHD, δορυφορικό δέκτη, internet, 3D κλπ, τη στιγμή που το 1985 δίναμε τα ίδια λεφτά για μια Sony Trinitron 32". Και φυσικά οι 350.000 τότε δεν ήταν 1,5 μηνιάτικο, αλλά 5 με 6.

Ας δώσουμε λοιπόν έμφαση σε αυτά που έχουν σημασία για τον καθένα μας και είναι ουσιαστικά. Δεν λέω, αν μια συσκευή έχει σοβαρό ελάττωμα, να την πάμε πίσω. Αλλά υπάρχει στην τεχνική κάτι που να είναι 100% τέλειο; Εδώ πέφτουν διαστημόπλοια και αεροπλάνα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τα pops up της φωτεινότητας στην 6500 (και όχι μόνο) δεν τα έχει δει κανείς? Γιατί σε τρεις 6500 που αγοράστηκαν μαζί, μετά το λάθος των * 507 , υπάρχουν κανονικά (όπως αναφέρονται και σε forum του εξωτερικού) και οι τηλεοράσεις δεν είναι ελλατωματικές, αλλά όπως πολύ σωστά ανέφερες στην τεχνική δεν υπάρχει κάτι που να είναι 100% τέλειο.

*Πιθανόν τις δικές μας να τις βάλαν 507 επειδή παρουσιάζουν το φαινόμενο που και που.

Επειδή ακριβώς έδωσα έμφαση σε αυτά που έχουν σημασία για μένα τονίζοντας το....για μένα και τις προτιμήσεις μου....στο προηγούμενο μήνυμα, θα προτιμούσα να είχε γίνει το λάθος στη 50ST50 η ακόμα καλύτερα στη 50GT50 και την 50VT50.

Άλλως τε, όλα τα ανωτέρω είναι εικασίες μιας και α) δεν τυχαίνει κάθε μέρα να γίνονται λάθη και β) αν δεν είχε γίνει το λάθος (σε συνάρτηση με την ανάγκη 32άρας) δεν υπήρχε κανένας λόγος να φύγει από το σαλόνι η 46G10.

Απλά, σε αυτή την περίπτωση, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό ....

Καλά και η U10 είχε καλό μαύρο όταν την αγόρασα αλλά μετά από 3 χρόνια είχε γίνει γκρι σκούρο λόγω rising blacks.

To IFC έχει αναφερθεί ότι είναι βλακεία της Samsung να μην βάζει αλλά και πάλι η κίνηση είναι καλύτερη από την U10 με το IFC στο off.

Επίσης δεν υπάρχει το contouring σε τόσο έντονο βαθμό (όποιος έχει δει Star και ANT1 σε Panasonic ξέρει τι λέω , και γενικά το τηλεοπτικό είναι καλύτερο και από την UT50 που είδα πρόσφατα) και τα phosphor trails της Panasonic.

Το φίλτρο δεν ξέρω γιατί η U10 στον τομέα αυτό υστερούσε , αν δεν έκλεινα τις σκούρες κουρτίνες της ημέρα είχα πρόβλημα.

Για Image retention περίπου ισοπαλία, η U10 τελευταία είχε το σήμα του disney channel στην αριστερή πλευρά και σχεδόν είχε γίνει burn in. Η Ε530 προς το παρόν δεν με έχει απασχολήσει.

Σε φωτεινότητα δεν τερμάτιζα ποτέ ούτε την μία τηλεόραση ούτε την άλλη (δεν χρειάζομαι παραπάνω από το μέγιστο).

Γενικά άλλα πλεονεκτήματα είχε η μια τηλεόραση και άλλα η άλλη. Σε σύγκριση των δύο η Samsung είναι ανώτερη τηλεόραση συνολικά.

α) Καλά και η U10 είχε καλό μαύρο όταν την αγόρασα αλλά μετά από 3 χρόνια είχε γίνει γκρι σκούρο λόγω rising blacks.

β) To IFC έχει αναφερθεί ότι είναι βλακεία της Samsung να μην βάζει αλλά και πάλι η κίνηση είναι καλύτερη από την U10 με το IFC στο off.

γ) Επίσης δεν υπάρχει το contouring σε τόσο έντονο βαθμό (όποιος έχει δει Star και ANT1 σε Panasonic ξέρει τι λέω , και γενικά το τηλεοπτικό είναι καλύτερο και από την UT50 που είδα πρόσφατα) και τα phosphor trails της Panasonic.

δ) Το φίλτρο δεν ξέρω γιατί η U10 στον τομέα αυτό υστερούσε , αν δεν έκλεινα τις σκούρες κουρτίνες της ημέρα είχα πρόβλημα.

ε) Για Image retention περίπου ισοπαλία, η U10 τελευταία είχε το σήμα του disney channel στην αριστερή πλευρά και σχεδόν είχε γίνει burn in. Η Ε530 προς το παρόν δεν με έχει απασχολήσει.

στ) Σε φωτεινότητα δεν τερμάτιζα ποτέ ούτε την μία τηλεόραση ούτε την άλλη (δεν χρειάζομαι παραπάνω από το μέγιστο).

ζ) Γενικά άλλα πλεονεκτήματα είχε η μια τηλεόραση και άλλα η άλλη. Σε σύγκριση των δύο η Samsung είναι ανώτερη τηλεόραση συνολικά.

α) Θα μπορούσα να σου απαντήσω με ακριβή νούμερα, αλλα όλο λέμε να μετρήσουμε την G10 μετά από τέσσερα χρόνια κι ακόμα την μετράμε. Σε καθε περίπτωση όμως και την θεωρητική αύξηση του 50% να έχει η G10 θα έχει φτάσει τα 0,05, όπου περίπου βρίσκετε η 6500 από κουτί. Θα προσπαθήσω να πάρω μέτρηση για να είμαι ακριβής, καθώς με το μάτι, που είναι το αγαπημένο και φυσιολογικά ευκολότερο για όλους, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα ίδια επίπεδα.

β) , γ) , δ) Συμφωνούμε, αλλως τε τα έχω ήδη αναφέρει πρίν από σένα στο παρών νήμα.... http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056486488&viewfull=1#post1056486488

Σε κάθε περίπτωση όταν υπάρχει το FI και χρειάζεται δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας λόγος να είναι στο OFF.

Phosphor trails δεν έβλεπα ούτε βλέπω σε plasma, άλλως τε όπως έχει ανφερθεί επανειλλημένως, το σημαντικότερο ρόλο τον παίζει ο ίδιος ο θεατής και οι ιδιαιτερότητες της όρασής του.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ από την G10

δ) Φίλτρο - ....καλύτερη συμπεριφορά από το φίλτρο της G10.

γ) Λιγότερο Dynamic False Contouring (πολύ σημαντικό).

β) Με απενεργοποιημένο το IFC τα αποτελέσματα είναι πάνω κατω τα ίδια, αλλά όταν μπει στο "ΟΝ" η διαφορά είναι από ΜΕΓΑΛΗ έως ΤΕΡΑΣΤΙΑ (ανάλογα με τα μάτια και τις εμπειρίες του καθένα). Πιο αναλυτικά...

ε) Ουδέποτε είχα πρόβλημα και ούτε τώρα έχω, μιας και επρόκειτο για IR, απλά ποτέ δεν μου είχε χρειαστεί "Προδέρμ".

στ) Συμφωνούμε απόλυτα, το πρόβλημα το έχουν αυτοί που θέλουν πάνω από 180 nits για να δουν "ρεαλιστική" εικόνα, γι' αυτό υπάρχουν και οι μετρήσεις, ώστε να παρουσιάζονται τα όρια.

ζ) Με όλα τα σύγχρονα καλούδια που έχει 6500 θα ήταν άτοπο και ανόητο να πω ότι θα προτιμούσα σήμερα να πάρω μια G10, απλά μια τηλεόραση 4ετίας συγκρίνετε άμεσα και με μεγάλη επιτυχία στις βασικές παραμέτρους εικόνας, με μια σύγχρονη και πολύ μεταγενέστερη συσκευή, όπου αν δεν τύχαινε, αυτό που έτυχε.....

......δεν θα υπήρχε καμία ανάγκη και λόγος να αντικατασταθεί.

EDIT

Όπως προείπα όλα τα ανωτέρω είναι πλέον φιλοσοφική συζήτηση μιας και ούτε η G10 κυκλόφορει τώρα πια, αλλά ούτε και λάθη στις τιμές γίνονται κάθε μέρα.

Μια χαρά είναι η 6500 και value for money για την διάσταση και αυτά που προσφέρει, όπως είπε ο φίλος Δημήτρης προηγουμένως και είχα τελειώσει κι εγώ την αρχική αναφορά μου...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Πολύ καλή τηλεόραση η 6500 τίποτα δεν της λείπει , μαύρο έχει , φως έχει , ρυθμιστικά έχει , Inernet Browser έχει, Μultimedia Player έχει , Applications έχει , DLNA έχει....όλα τα καλούδια τα έχει.

Frame Interpolation δεν έχει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τα pops up της φωτεινότητας στην 6500 (και όχι μόνο) δεν τα έχει δει κανείς? Γιατί σε τρεις 6500 που αγοράστηκαν μαζί, μετά το λάθος των * 507 , υπάρχουν κανονικά (όπως αναφέρονται και σε forum του εξωτερικού) και οι τηλεοράσεις δεν είναι ελλατωματικές, αλλά όπως πολύ σωστά ανέφερες στην τεχνική δεν υπάρχει κάτι που να είναι 100% τέλειο.

*Πιθανόν τις δικές μας να τις βάλαν 507 επειδή παρουσιάζουν το φαινόμενο που και που.

Επειδή ακριβώς έδωσα έμφαση σε αυτά που έχουν σημασία για μένα τονίζοντας το....για μένα και τις προτιμήσεις μου....στο προηγούμενο μήνυμα, θα προτιμούσα να είχε γίνει το λάθος στη 50ST50 η ακόμα καλύτερα στη 50GT50 και την 50VT50.

Άλλως τε, όλα τα ανωτέρω είναι εικασίες μιας και α) δεν τυχαίνει κάθε μέρα να γίνονται λάθη και β) αν δεν είχε γίνει το λάθος (σε συνάρτηση με την ανάγκη 32άρας) δεν υπήρχε κανένας λόγος να φύγει από το σαλόνι η 46G10.

Απλά, σε αυτή την περίπτωση, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό ....

Αγαπητέ czoun, σε καμία περίπτωση δε θέλω να θεωρήσεις ότι αναφερόμουν σε σένα προσωπικά. Ο καθένας έχει δικαίωμα ως καταναλωτής να ικανοποιηθεί για τα χρήματα που έδωσε. Αλλοίμονο ! Και συμφωνώ ότι άλλα πράγματα έχουν σημασία για τον ένα και άλλα για τον άλλον. Απλά θέλω να τονίσω ότι κάποιες φορές το παρακάνουμε (έχω παραδεχτεί νωρίτερα ότι είμαι ψείρας, εννοώντας ότι εντοπίζω προβλήματα, όταν άλλοι τα περνούν στο ντούκου). Από εκεί και πέρα, ο καθένας αποφασίζει και ζυγίζει τι είναι αποδεκτό και τι όχι. Στατιστικά, π.χ. πιστεύω ότι αν αλλάξω το πάνελ μου, μάλλον θα μου τύχει άλλο με πιο πολλά καμένα pixel (έχω μόνον ένα μαύρο) και μάλλον είναι αρκετά πιθανόν να ξαναέχει την ίδια αμελητέα ανομοιομορφία που αναφέρθηκε και από άλλον χρήστη. Αν από την άλλη, αποφασίσω να πάω σε άλλη μάρκα, π.χ. Panasonic, τότε ξέρω από πριν ότι στατιστικά έχω χάσει, γιατί από τα βίντεο που έχω δει με το vertical banding και το DSE, δε θα μπορούσα να δικαιολογήσω αυτό το πρόβλημα ως ανεκτό, ειδικά με τα λεφτά που κάνει π.χ. μια VT50.

Έτσι μου μένει να ζυγίσω αν είμαι διατεθειμένος να ζήσω με μια μικρή "κουτσουλιά" ;) που δε φαίνεται καν, αλλά κατά τα άλλα είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος από την εικόνα, και από την άλλη αν θέλω να μπω σε μια διαδικασία αντικατάστασης, όπου άντε να πω τώρα στα πιτσιρίκια ότι δε θα έχουν τηλεόραση για μια βδομάδα, επειδή η καινούργια είναι χαλασμένη και θα με κοιτάνε με απορία, για να μην μπω στο θέμα του WAF.

O καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Απλά, είχα την ειλικρίνεια, όπως και άλλοι συμφουρίτες, να αναφέρω τι πραγματικά παρέλαβα και όχι να εξωραΐσω καταστάσεις. Και επειδή ως κάτοχος ξεκίνησα πρώτα με τα αρνητικά, ήρθε η ώρα νομίζω να γράψω και τι μου αρέσει στην Ε6500, αυτές τις 70 ώρες που την έχω αναμμένη μέχρι στιγμής, για να μην αποθαρρύνονται και κάποιοι:

1. Η τηλεόραση είναι ό,τι καλύτερο έχω δει μέχρι στιγμής να παίζει μέσα σε σπίτι (και όχι σε έκθεση). Πλην ενός φίλου, όλοι οι άλλοι έχουν LCD. Η δε πλάσμα του ενός είναι LG προ 4ετίας και είναι καλούτσικη, αλλά δεν φτάνει στο επίπεδο της 6500. Για Panasonic πλάσμα δεν ξέρω πώς παίζουν σε σπίτι, δεν έχω δει. Στις εκθέσεις δε μου άρεσαν.
2. Το σπίτι μου είναι ιδιαίτερα φωτεινό. Το σαλόνι είναι ΒΑ και η τηλεόραση στον ΝΑ τοίχο, δηλαδή το φως μπαίνει μέχρι το μεσημέρι μέσα άπλετα, αλλά δεν χτυπάει άμεσα πάνω στην TV, αλλά στον απέναντι τοίχο. Η τζαμαρία είναι 4 μέτρα από τοίχο σε τοίχο. Μιλάμε για πολύ φως. Η τηλεόραση δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να παίξει με αυτές τις συνθήκες. Φωτεινότατη! Για το βράδυ δεν το συζητάμε καν. Ανακλάσεις γίνονται αντιληπτές μόνον υπό μεγάλη γωνία στον οριζόντιο άξονα, εκτός ορίων του καναπέ. Από τις θέσεις που καθόμαστε απλά δεν υπάρχουν.
3. Αυτά τα pop-ups που αναφέρθηκαν, δεν τα έχω αντιληφθεί, τουλάχιστον δεν προκαλούν φλικάρισμα που με ενόχλησε στην VT50. Αν μιλάμε για την αυτόματη προσαρμογή της φωτεινότητας, τότε ναι υπάρχει, είναι ανεπαίσθητη σε σχέση με την LCD που είχα, και δεν προκαλεί φλικάρισμα. Η VT50 ήταν σαν στροβοσκόπιο.
4. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα τόσο στα ψηφιακά, όσο και στα αναλογικά κανάλια. Υπόψιν ότι δεν είμαι καλός κριτής αν σας ενδιαφέρουν Mega, ANT1, Star, Alpha κλπ. καθότιi ΔΕΝ τα παρακολουθώ και δεν τα έχω καν στις μνήμες. Τα κρατικά και ο ΣΚΑΙ παίζουν μια χαρά. Η Βουλή μέτρια. Ένα τοπικό που έχουμε από το TEI Θεσσαλονίκης και εκπέμπει HD 1080i είναι απλά σα να έχεις βάλει media player. Τέλειο !
5. Το 3D με κούρασε. Όποιος είναι φαν ας πάει καλύτερα στην LG, νομίζω τα καταφέρουν καλύτερα, γιατί δεν κουράζουν τόσο τα παθητικά γυαλιά.

Last edited:

α) Θα μπορούσα να σου απαντήσω με ακριβή νούμερα, αλλα όλο λέμε να μετρήσουμε την G10 μετά από τέσσερα χρόνια κι ακόμα την μετράμε. Σε καθε περίπτωση όμως και την θεωρητική αύξηση του 50% να έχει η G10 θα έχει φτάσει τα 0,05, όπου περίπου βρίσκετε η 6500 από κουτί. Θα προσπαθήσω να πάρω μέτρηση για να είμαι ακριβής, καθώς με το μάτι, που είναι το αγαπημένο και φυσιολογικά ευκολότερο για όλους, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα ίδια επίπεδα.

Φυσικά και θα πάρεις τη φωτεινότητα με όργανο, Χρήστο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Όποιος διατείνεται ότι μετράει με το μάτι, να πάει να κάνει αίτηση για το Γκίνες.