Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πριν το δοκιμάσω, πρέπει η TV να είναι σε standby mode?

Όχι. Την ώρα που βλέπεις ένα κανάλι, πάτα mute κλπ. Στο τέλος πατάς το OFF (κόκκινο πλήκτρο) για να βγεις.

Το DLNA είναι μια λιπαρή, δυσκίνητη βλακεία. Σοβαρά προτόκολα δικτυακής επικοινωνίας είναι τα SMB, SSH/SFTP, NFS.
Η samsung χρησιμοποιεί DLNA. Γι'αυτό λέμε συνέχεια ότι ακόμα και ένας πολύ φθηνός δικτυακός media player είναι πολύ καλύτερος από οποιονδήποτε ενσωματομένο.
Άσε που (ο built-in της samsung) δεν αναπαράγει στα σωστά framerates.

Re: Απάντηση: Re: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όχι. Την ώρα που βλέπεις ένα κανάλι, πάτα mute κλπ. Στο τέλος πατάς το OFF (κόκκινο πλήκτρο) για να βγεις.

Έγινε, μερσί. Γράφω 454 ώρες, not bad...

Re: Απάντηση: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το link σε πάει στην Ε8000 (?)

Ναι, αν δεν κάνω λάθος είναι το ίδιο πάνελ, απλά με περισσότερα gadget, όπως αναγνώριση φωνής, κίνησης κλπ. Το θέμα είναι ότι το τεστ αναφέρεται σε 64", οπότε οι ρυθμίσεις δεν ξέρω πόσο αξία έχουν (ούτως ή άλλως, αλλά τέλος πάντως, ως σημείο εκκίνησης).

Απάντηση: Re: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι...τεστ....τέλος πάντων. Που είναι τα γραφήματα RGB, gamma και χρωμάτων? Επίσης, cms δεν έχει? Πως έφερε τα χρώματα, και αν τα έφερε, που είναι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις?

Ναι, αν δεν κάνω λάθος είναι το ίδιο πάνελ, απλά με περισσότερα gadget, όπως αναγνώριση φωνής, κίνησης κλπ. Το θέμα είναι ότι το τεστ αναφέρεται σε 64", οπότε οι ρυθμίσεις δεν ξέρω πόσο αξία έχουν (ούτως ή άλλως, αλλά τέλος πάντως, ως σημείο εκκίνησης).

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/42501-Panasonic-Plasma-G10-Reviews-E%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1?p=1141133&viewfull=1#post1141133

http://www.avclub.gr/forum/showthre...α-μας-ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ-ΛΑΒΑΤΕ?p=993574#post993574

Και με το τηλεοπτικό σήμα τι κάνουμε; Παλιά οι σταθμοί εξέπεμπαν ένα σήμα και μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις για αυτή τη δουλειά, τώρα τι γίνεται;

Αν ξέρεις κάποιον calibrator που να έχει καταφέρει να ρυθμίσει σωστά μια τηλεόραση έστω και σε 4-5 κανάλια, πες το και σε εμάς...:ernaehrung004:

Αν ξέρεις κάποιον calibrator που να έχει καταφέρει να ρυθμίσει σωστά μια τηλεόραση έστω και σε 4-5 κανάλια, πες το και σε εμάς...:ernaehrung004:

Έχεις δίκιο, σκέφτομαι με τα δικά μου μέτρα. Εγώ βλέπω κυρίως ΕΡΤ και ελπίζω τουλάχιστον μεταξύ τους τα κρατικά να μην έχουν μεγάλες διαφορές, αλλά για να τα φέρεις όλα, όπως λες είναι μάλλον αδύνατο. Από την άλλη, γιατί δεν ακολουθούν οι σταθμοί κάποιο ενιαίο πρότυπο, ώστε να αρκεί μια ρύθμιση;

Όταν οι ταινίες αποκλίνουν από τα πρότυπα (καμμένα λευκά, στραβά gamma, υπερκορεσμένα χρώματα, κόκκοι, φίλτρα κ.λ.π.), τις αποκαλούμε ''σκηνοθετική άποψη'' και μας αρέσει.

Όταν τα τηλεοπτικά παίζουν κουκουρούκου γιατί δεν τα αποκαλούμε ''τηλεοπτική άποψη'' περί εικόνας, αλλά τους τα χώνουμε?

Μην βαράτε όλοι μαζί. Μια αποτυχημένη προσπάθεια χιούμορ είπα να κάνω...:o:o

Όταν οι ταινίες αποκλίνουν από τα πρότυπα (καμμένα λευκά, στραβά gamma, υπερκορεσμένα χρώματα, κόκκοι, φίλτρα κ.λ.π.), τις αποκαλούμε ''σκηνοθετική άποψη'' και μας αρέσει.

Όταν τα τηλεοπτικά παίζουν κουκουρούκου γιατί δεν τα αποκαλούμε ''τηλεοπτική άποψη'' περί εικόνας, αλλά τους τα χώνουμε?

Πλάκα πλάκα το έχω σκεφτεί αυτό που λες. Όταν "έστρωνα" (sic) την τηλεόρασή μου βλέπωντας με zoom, πολλές φορές καταλάβαινα τι σταθμός παίζει χωρίς να βλέπω το λογότυπο...
Οπότε μιλάμε πλέον για τηλεοπτική ταυτότητα, και όχι απλά άποψη... Ρε είμαστε πολύ μπροστά λέμε.

Γιατί η διαφορά είναι στο "κουκουρούκου" σε σχέση με το "άποψη." Θέλω να πω, οι τεχνικοί του κάθε σταθμού ρυθμίζουν όπως ρυθμίζουν, επειδή αυτή είναι η κατασταλαγμένη άποψή τους ή απλά επειδή δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις;

Γιατί η διαφορά είναι στο "κουκουρούκου" σε σχέση με το "άποψη." Θέλω να πω, οι τεχνικοί του κάθε σταθμού ρυθμίζουν όπως ρυθμίζουν, επειδή αυτή είναι η κατασταλαγμένη άποψή τους ή απλά επειδή δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις;

Η "άποψη" αφορά στο δημιουργικό κομμάτι και είναι καθ' όλα θεμιτή. Το "κουκουρούκου" αφορά στο στάθμισμα των εργαλείων και φυσικά είναι ανεπιθύμητο, καθώς αλλοιώνει τη μεταφορά της "άποψης"...

Η διατήρηση μιας σταθμισμένης αλυσίδας παραγωγής από ένα τηλεοπτικό κανάλι, απαιτεί γνώσεις και κόστος, που δυστυχώς δεν φαίνεται να αποτελούν προτεραιότητα για τους εγχώριους σταθμούς...

Ρίξε μια ματιά και στη συζήτηση που είχε γίνει εδώ...

Τελικά τι έγινε; Έχει όντως πρόβλημα η TV;

Ναι φιλε τελικα εχει προβλημα η tv και να γραψω τι ακριβως ειναι μιας και ελειπα λογω δουλειας στην επαρχια και το ειχα αφησει στη μεση το θεμα

Φίλε μου δεν έχει κανένα πρόβλημα η TV σου, ο pixel orbiter είναι, και η άλλη το ίδιο θα σου κάνει. Είχα φάει κι εγώ μια φρίκη. Απενεργοποιήται απ'το μενού. Μάλιστα έχει και επιλογές για χρόνο (κάθε πότε θα αλλάζει θέση δηλ) και για πόσα pixels θα γίνετε η μεταφορά (μέχρι 4 νομίζω).

Οσοι γραψατε για την παραπανω ρυθμιση (pixel orbiter) ειχατε δικιο με την διαφορα οτι τρωει κολληματα καποιες φορες και θελει επανεκινηση η tv για να δουλεψει σωστα ο pixel orbiter (για την ενεργοποιηση/απενεργοποιηση του μιλαω) μου το εχει κανει αυτο δυο φορες μεχρι τωρα,αυτο ειναι το 1ο προβλημα

2.jpg

Το δευτερο ειναι αυτο το σημαδι/σκια που φαινεται στις φωτογραφιες στη κατω και δεξια πλευρα του panel και ειναι ορατο σε σκοτεινα πλανα παρα σε φωτεινα.Να τονισω εδω οτι δεν σου κοβει απο την εικονα απλα σε σκοτεινα πλανα αν το παρατηρησεις φαινεται κι απ τα 2,40μ που βλεπω εγω.Σε φωτεινα πλανα η με χρωμα κ.τ.λ τα pixel αναβουν κανονικα και μονο αν πλησιασεις στους 10ποντους τοτε το βλεπεις σαν μια αχνη σκια

5.jpg
6.jpg
11.jpg

και 3ον σε συνδεση hdmi σε δυο ταινιες μεχρι στιγμης μου εχει βγαλει αυτη την απρη κουκιδα σε σκοτεινα πλανα παλι φαινεται σαν να μενει ενα pixel ανοιχτο/αναμενο και ειναι παντα ασπρο!Δεν ξερω αν φταιγανε οι ταινιες οι συγκεκριμενες αλλα σε αλλες δεν μου το κανει.Ακομη και σε 16/9 με μπαρες πανω/κατω παλι το εκανε στα συγκεκριμενα mkv

8.jpg
10.jpg

Η τηλεοραση θα αντικατασταθει και ψαχνομαι να κανω ενα καλο deal μηπως και παρω την 64e8000 μιας και αρχιζει ηδη αυτη να μου φαινεται μικρη..Την 64αρα την εχει ο κωτσοβολος στην βουλιαγμενης(στο υψος της Harley στο ρευμα προς αθηνα)για οποιον ενδιαφερεται να της ριξει μια ματια.Την εχει κρεμασμενη σε βαση στο τοιχο και ειναι εντυπωσιακοτατη θα ελεγα!Τερατακι σκετο!,τη φανταζομαι στο δικο μου χωρο που ειναι και μικρος,σα σινεμα θα ειναι!!Εαν τελικα δεν παω στην Ε8000 θα παρω παλι την ιδια μιας και ειμαι ικανοποιημενος 100% απ την τηλεοραση.Να προσθεσω οτι η μεχρι τωρα επικοινωνια μου με την αντιπροσωπεια ηταν αψογη χωρις ειρωνιες,βαριεστημαρες,τηλεφωνικες ξεπετες κ.λ.π.Παντως παιδια χοντρο κολλημα η 64αρα!!

Το τρίτο πρόβλημα, ίσως να είναι θέμα του Player, ποιό είναι; Αν απενεργοποιήσεις τον orbiter, η κουκίδα εξακολουθεί να παραμένει;