Από μια πρώτη εκτίμηση μετά από μια εβδομάδα συμβίωσης....και σε σύγκρση με την 46G10 που αντικατέστησε
ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ με την G10
Μαύρο - Στο επίπεδο της G10 (η οποία είχε μετρηθεί στην αρχή από επαγγελματία στα 0,034 nits και δεν έχω πάρει χαμπάρι τα rising blacks της μετά από τρία χρόνια λειτουργίας). Δεν είναι στα επίπεδα του μαύρου των τελευταίων Panasonic αλλά αν κάποιος δεν έχει "λόξα" και εμπειρία είναι πολύ καλή και σε σκοτεινό και σε φωτεινό περιβάλλον θέασης.
Φωτεινότητα - Δεν ξέρω (η G10 δε θυμάμαι πόσο είχε μετρηθεί ) ας περιμένουμε τις μετρήσεις για να βγάλουμε συμπέρασμα.
Για τα παραπάνω με το μάτι εγώ προσωπικά δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα (άλλοι είναι οι γάτοι που μετράνε με το μάτι), ούτως ή άλλως έχει προγραμματιστεί ρύθμιση/μέτρηση αφού συμπληρωθούν οι απαραίτητες ώρες λειτουργίας, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιευθούν στο παρών νήμα.
Δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα ανομοιομορφίας, DSE κ.λ.π. , αρχικά υπήρχαν τρία τεμπέλικα βυσινί pixel , τα δύο μετά από τρεις μέρες έπιασαν δουλειά και το τελευταίο αναβοσβήνει, φαίνεται να αντιστέκεται αλλά που θα πάει θα δουλέψει (είτε πιάσει είτε δεν πιάσει δουλειά δεν με απασχολεί).
PWM noise, dithering ίδια συμπεριφορά με την G10.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ από την G10
Φίλτρο - Πολύ καλή συμπεριφορά του φίλτρου σε ημερήσιες/φωτεινές συνθήκες, τρανταχτό και οφθαλμοφανέστατο παράδειγμα (για όσους θέλουν να το διαπιστώσουν από μόνοι τους) η Ε530, η Ε550 και η Ε6500 που είναι τοποθετημένες στη σειρά στο MEDIAMARKT στη Κηφισίας, με τις δύο πρώτες να απεικονίζουν γκρι στα ίδια πλάνα που η 6500 δεν είχε πρόβλημα. Στον κάθετο άξονα το "σκοτείνιασμα" υφίσταται, αλλά επηρεάζει μόνο σε μεγάλες γωνίες θέασεις εκτός Κ.Σ., ήτοι αν βάλει κάποιος καρέκλα στο ταβάνι ή βλέπει ξαπλωμένος στο πάτωμα......"εκ των ων ουκ ανευ" κατά τη γνώμη μου....καλύτερη συμπεριφορά από το φίλτρο της G10.
Λιγότερο Dynamic False Contouring (πολύ σημαντικό).
Διαθέσιμες επιλογές ρυθμίσεων και CMS (σημαντικό)
Όλα τα σύγχρονα καλούδια με DLNA , MULTIMEDIA PLAYER, Internet Browser , 3D , Smart HUB κ.λ.π. (το μοναδικό αρχείο που δεν μου έπαιξε ο ενσωματωμένος player ήταν το Batman Begins σε ΜΚV) . Με το All Share Play είδε όλα τα κοινόχρηστα αρχεία στους Η/Υ μου (ασύρματα Κ' ενσύρματα), χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα.
Διαθέτει ενσωματωμένο WiFi και Bluetooth.
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από την G10
IR - Περισσότερο στην 6500.
Κίνηση *- Δεδομένης της ύπαρξης του IFC στην G10 είναι αναμενόμενο να υστερεί η 6500. Με απενεργοποιημένο το IFC τα αποτελέσματα είναι πάνω κατω τα ίδια, αλλά όταν μπει στο "ΟΝ" η διαφορά είναι από ΜΕΓΑΛΗ έως ΤΕΡΑΣΤΙΑ (ανάλογα με τα μάτια και τις εμπειρίες του καθένα). Πιο αναλυτικά...
576i - Στο γνωστό pattern του JL η πρώτη και η δεύτερη γραμμή διαβάζεται με την δεύτερη να έχει είδωλα, ενώ για τρίτη και τέταρτη δεν το συζητώ. Την ίδια συμπεριφορά έχει και στο τηλεοπτικό με τα γράμματα που περνάνε κάτω από τις διαφημίσεις και τα γρήγορα παναρίσματα της κάμερας, όπου εμφανίζεται judder, πολύ καλύτερη η G10.
Τηλεοπτικό SD - Με ενεργοποιημένο το IFC στην G10 βλέπεις πιο άνετα τηλεόραση ιδιαίτερα όταν πρόκειται για γρήγορα κινούμενες εικόνες, όπου η 6500 "θολώνει" κάποιες στιγμές. Σε "αργές" και στατικές εικόνες η 6500 δείχνει καλύτερα από την G10 και με μεγαλύτερη ευκρίνεια (ή sharpness by default ?).
Παράδειγμα οι ποδοσφαιρικοί αγώνες του EURO από την ΕΤ1 (SD) όπου στην G10 η εικόνα ήταν πιο καθαρή από την 6500. Όταν όμως βάλαμε την ΕΡΤHD πραγματικά δεν υπήρχαν ιδιαίτερες διαφορές και οι 51" της 6500 γέμιζαν το χώρο και τα μάτια μας με πανέμορφη εικόνα.
Ποιότητα κατασκευής - Πιο φτηνή κατασκευή από την G10, με χειρότερη στήριξη (να θυμηθώ να βάλω μια βίδα με αλυσίδα στο τοίχο) και μεγαλύτερη θερμοκρασία (από το 2009 ακόμα να κάνουν θόρυβο οι ανεμιστήρες της G10 κι ας λέγαν οι παπαγάλοι), θα προτιμούσα τα πλήκτρα πλοήγησης στο πάνω μέρους του τηλεκοντρόλ, το οποίο σε αντίθεση με της Panasonic "πιάνει" από παντού (καλό αυτό).
*Μόνο με εισερχόμενο σήμα 24ρ εμφανίζεται η επιλογή κινούμενης εικόνας Cinema Smooth και με την ενεργοποίησή της όλα κυλάνε ομαλότατα.
Που είναι το κουμπί ΟΝ-ΟFF οοοεεοοο ?...γιατί μόνιμα stad by?
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Πολύ καλή τηλεόραση η 6500 τίποτα δεν της λείπει , μαύρο έχει , φως έχει , ρυθμιστικά έχει , Inernet Browser έχει, Μultimedia Player έχει , Applications έχει , DLNA έχει....όλα τα καλούδια τα έχει.
Frame Interpolation δεν έχει.
----------------------------------------------------
Όλα τα παραπάνω είναι με το μάτι, οπότε κάποια στιγμή θα ακολουθήσουν και αναλυτικές μετρήσεις μιας και τα δικά μου μάτια δεν μπορούν να μετρήσουν ούτε μαύρα ...... ούτε άσπρα.
TO BE CONTINUED......