Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για να δεις την δύναμη του 3d προσπάθησε να βρεις μια ταινία που είναι αποκλειστικά γυρισμένη σε 3d αν και κάτι τέτοιο είναι σπάνιο. Θα σου πρότεινα να βρεις το imax under the sea και το kingdom of plants. Το καλώδιο όντος είναι αρκετά μικρό, το τσικουνεύτηκαν. Η τηλεώραση μιλάμε αν ξεπεράσει τις 400 ώρες δείχνει απίστευτα. Απίστευτα ζωντανά χρώματα και αρκετά μεγάλη διαφορά από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της.

εχουμε και νέο firmware update αν και για άλλη μια φορά δεν γνωρίζουμε τι νέο φέρνει

Ίσως φοβούνται να βγάλουν στη φόρα στα λάθη τους, λες και θα τους κατηγορήσει κάποιος.

Το πάτημα ενός κουμπιού στο χειριστήριο αποκλείεται να είναι τόσο δυσκολο.

Καλησπέρα Υπερίωνα .Που χάθηκες την τελευταία εβδομάδα.Εννοώ με αυτό ότι σε σχέση με την πανασόνικ η διαβάθμιση στο ζουμ δεν είναι ιδιαίτερα πρακτική .Πατάς ευρεία ζουμ μετά δεξί βελάκι ,μετά πάνω ή κάτω βελάκι ,αν σργήσεις πρέπει να το ξαναπατήσεις, ενώ στο τέλος ή σε επανεκκίνηση δεν κρατά και τις ρυθμίσεις, ιδιαίτερα τώρα που τη στρώνω και πρέπει να δουλεύω με ζουμ.Αργότερα ούτως ή αλλως δε θα το χρειάζομαι.Το χειριστήριο της πανασονικ είναι πολύ πιο πρακτικό.

Καληνύχτα.

χθες μου έκανε ένα ir πολύ επίμονο. Εβλεπα αργά το βράδι την εκπομπή του mega για της αμερικάνικες εκλογές για καμιά ώρα.Στην εκπομπή είχε ένα σταθερό λογότυπο "ερευνα" σε μάρο ορθογώνιο πλαίσιο με κόκκινα γράμματα. Μιλάμε για να το ξεπλύνω έπρεπε να βάλω καμια ώρα τις κυλιόμενες μπάρες. Δεν έφευγε με τπτ.
Εχω δει ότι αυτά τα λογότυπα ιδίως αυτά που έχουν κάποιο πλαίσιο είναι τα ποιο επίμονα ir. Κάτι άλλο νομίζω ότι οι plasma αλλάζουν γενικά συμπεριφορά στην ευαισθησία τους στο ir ανάλογα με τις ώρες που δεν σημαίνει ότι περισσότερες ώρες γίνονται και ποιο αναίσθητες αλλά στην πράξη βλέπω αρκετές φορές το αντίθετο.

Απάντηση: Re: Samsung PS E6500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

για να το ξεπλύνω έπρεπε να βάλω καμια ώρα τις κυλιόμενες μπάρες. Δεν έφευγε με τπτ.
Ειναι καλυτερο να βαζουμε τις κυλιομενες μπαρες ή να την αφηνουμε να παιζει τηλεοπτικο ή καποια ταινια?

Το χειριστήριο της πανασονικ είναι πολύ πιο πρακτικό.

Στην Panasonic δεν υπάρχει επιλογή να μετακινήσεις το ζουμάρισμα πάνω κάτω , κάτι το οποίο γίνεται στην Samsung και είναι πολύ πρακτικό για μερικά λογότυπα και τίτλους ειδήσεων.

Επίσης αν βάλεις κενή είσοδο η ένδειξη μετακινείται πάνω κάτω σαν screesaver και γενικά σε τέτοιες έξυπνες λύσεις η Samsung είναι πιο μπροστά.

Στην Panasonic δεν υπάρχει επιλογή να μετακινήσεις το ζουμάρισμα πάνω κάτω , κάτι το οποίο γίνεται στην Samsung και είναι πολύ πρακτικό για μερικά λογότυπα και τίτλους ειδήσεων.

Επίσης αν βάλεις κενή είσοδο η ένδειξη μετακινείται πάνω κάτω σαν screesaver και γενικά σε τέτοιες έξυπνες λύσεις η Samsung είναι πιο μπροστά.

Καλά φίλε (θα μου επιτρέψεις) Υπερίωνα , δε θα αντιδικήσουμε για το πληκτρολόγιο.Η τβ είναι πολύ καλή. Χρειάζεται κάποια κλικ επιπλέον σε ορισμένα θέματα ,αλλά και δίνει και επιπλέον πληροφορίες σε κάποια άλλα.Μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Επίσης η pany u10 εντυπωσιάζει στο σαλόνι . Ευτυχώς που εσύ και μερικοί άλλοι συμβουλεύουν σωστά και αμεροληπτικά και μπορούμε να κάνουμε σωστές επιλογές ανάλογα με το budget μας και σας ευχαριστούμε.

Η κύρια έλλειψη είναι η παρεμβολή τύπου motionflow/motion plus κτλ. που θα έδινε επιπλέον "αέρα" στην κίνηση όταν χρειαζόταν (τηλεοπτικό σήμα).

Αλλά εκτός από αυτό η τηλεόραση είναι πληρέστατη και πολύ καλή για τα λεφτά της.

χθες μου έκανε ένα ir πολύ επίμονο. Εβλεπα αργά το βράδι την εκπομπή του mega για της αμερικάνικες εκλογές για καμιά ώρα.Στην εκπομπή είχε ένα σταθερό λογότυπο "ερευνα" σε μάρο ορθογώνιο πλαίσιο με κόκκινα γράμματα. Μιλάμε για να το ξεπλύνω έπρεπε να βάλω καμια ώρα τις κυλιόμενες μπάρες. Δεν έφευγε με τπτ.
Εχω δει ότι αυτά τα λογότυπα ιδίως αυτά που έχουν κάποιο πλαίσιο είναι τα ποιο επίμονα ir. Κάτι άλλο νομίζω ότι οι plasma αλλάζουν γενικά συμπεριφορά στην ευαισθησία τους στο ir ανάλογα με τις ώρες που δεν σημαίνει ότι περισσότερες ώρες γίνονται και ποιο αναίσθητες αλλά στην πράξη βλέπω αρκετές φορές το αντίθετο.

Πέρα από τις ώρες που έχει γράψει το πάνελ, στην "ευαισθησία" του παίζουν επίσης ρόλο τόσο το είδος της στατικής εικόνας, όσο και οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιούμε: λευκά αντικείμενα και υψηλές τιμές αντίθεσης, φωτός κυψέλης, χρώματος, οξύτητας, οδηγούν σε ταχύτερη εμφάνιση image retention και δυνητικά πιο επίμονου...

Για να συγκρίνουμε την ευαισθησία της τηλεόρασης στο image retention, μόνο σε σχέση με τις ώρες λειτουργίας, θα πρέπει να αναφερόμαστε στην ίδια στατική εικόνα και τις ίδιες ρυθμίσεις... ;)

Last edited:
Παίζει ρόλο και η τιμή αντίθεσης; Στο στρώσιμο μου είχες γράψει πως δεν έχει σημασία η τιμή της.
Ρωτάω διότι βλέπω στο "χαλαρά" όπου έχει αντίθεση 100%

Εγώ το τηλεοπτικό σήμα το έχω στο τυπικό από τότε που την πήρα γιατί το θεωρώ ότι έχει την καλύτερη απόδοση. Οπως είπα και πριν έχω παρατηρήσει ότι τα ποιο επίμονα ir τα αφήνουν σταθερά σήματα που βρίσκονται σε πλαίσιο.

Παίζει ρόλο και η τιμή αντίθεσης; Στο στρώσιμο μου είχες γράψει πως δεν έχει σημασία η τιμή της.
Ρωτάω διότι βλέπω στο "χαλαρά" όπου έχει αντίθεση 100%

Δεν σου είχα πει ότι δεν έχει σημασία η τίμη της, αλλά ότι δεν χρειάζεται να την μειώσεις... ;)

Δεν χρειάζεται μείωση η αντίθεση στις Samsung, το "Φως κυψέλης" φρόντισε να μην είναι πάνω από το 10-12, ως προστατευτικό μέτρο...

Καλόστρωτη και καλοθέατη, soch !!! :ernaehrung004:

Και δεν χρειάζεται, γιατί στις Samsung αφενός η κυρίως ρύθμιση της φωτεινής εκπομπής του πάνελ γίνεται από το "Φως κυψέλης" και αφετέρου η μείωση της αντίθεσης κάτω από την σωστή τιμή (που στις περισσότερες συσκευές είναι >90, αυτό θα το διαπιστώσεις με την χρήση των pattern APL Clipping και White Clipping από την ενότητα Basic settings του AVS HD 709), oδηγεί σε μουντή εικόνα και πιθανή εμφάνιση false contouring. Το μικρό δηλαδή επιπλέον κέρδος που μπορεί να έχεις στο θέμα του image retention, χαμηλώνοντας το ρυθμιστικό της αντίθεσης, θα σου κοστίσει σημαντικά από την ποιότητα της εικόνας...

Δεν ξέρω ποιος γνωρίζει από ups αλλά την τηλεόραση την έχω σε ένα ups backup της apc. Αυτά τα ups βγάζουν γενικά ένα buzzing ήχο όταν φορτώνουν την μπαταρία αλλά ιδίως όταν δουλεύουν με την μπαταρία τους όταν έχει πέσει το ρεύμα ο θόρυβος που κάνουν είναι αρκετά έντονος. το παράξενο είναι ότι όταν πέφτει το ρεύμα και κάνει το ups αυτό το buzzing αυτός ο θόρυβος περνάει και στο τροφοδοτικό της τηλεόρασης και ακούω και το buzzing και από εκεί.
Λέτε να υπάρχει πρόβλημα η είναι φυσιολογικό. Το pc που το έχω πάνω σε ένα παρόμοιο ups για δύο χρόνια τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Δεν ξέρω ποιος γνωρίζει από ups αλλά την τηλεόραση την έχω σε ένα ups backup της apc. Αυτά τα ups βγάζουν γενικά ένα buzzing ήχο όταν φορτώνουν την μπαταρία αλλά ιδίως όταν δουλεύουν με την μπαταρία τους όταν έχει πέσει το ρεύμα ο θόρυβος που κάνουν είναι αρκετά έντονος. το παράξενο είναι ότι όταν πέφτει το ρεύμα και κάνει το ups αυτό το buzzing αυτός ο θόρυβος περνάει και στο τροφοδοτικό της τηλεόρασης και ακούω και το buzzing και από εκεί.
Λέτε να υπάρχει πρόβλημα η είναι φυσιολογικό. Το pc που το έχω πάνω σε ένα παρόμοιο ups για δύο χρόνια τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Τα πιο πολλά φθηνά UPS για υπολογιστές παράγουν τετραγωνική ή τραπεζοειδή τάση και όχι ημίτονο με αποτέλεσμα το σήμα της τάσης να περιέχει υψηλό ποσοστό ανώτερων αρμονικών, οι οποίες είναι αυτές που ακούς να σφυρίζουν. Το κατά πόσον αυτές οι αρμονικές καταπονούν το τροφοδοτικό της κάθε συσκευής είναι ένα ερώτημα. Σε κλασικό τροφοδοτικό τύπου linear ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα και σίγουρα επηρεάζεται η ποιότητα της τάσης που παράγει το τροφοδοτικό. Τέτοια τροφοδοτικά βρίσκει κανείς κυρίως σε συσκευές Hi-Fi (ενισχυτές κλπ.). Τηλεοράσεις, υπολογιστές κλπ. έχουν πλέον switching τροφοδοτικά, τα οποία κατ' αρχήν δεν υπάρχει λόγος να επηρεάζονται από τη μορφή της κυματομορφής της τάσης τροφοδότησης. Άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, πέραν του ενοχλητικού θορύβου. Εξ' άλλου τον θόρυβο αυτόν θα τον έχεις μόνον κατά τη διάρκεια της διακοπής ρεύματος, τον υπόλοιπο καιρό η τηλεόραση παίρνει ρεύμα από το δίκτυο άμεσα, εκτός κι αν το UPS σου δεν είναι line-interactive, αλλά always on.