Samsung PS50B550 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

img_2592.jpg


img_2593.jpg


img_2589.jpg
 
Εδώ και 2 ώρες προσπαθώ να ανακαλύψω πως επιλέγω το Output από τα Scart.
Στο Manual της TV λέει:

Input/Output Specification

EXT 1 - Output = Only TV or DTV output is available.
EXT 2 - Output = Output you can choose.

Και το θέμα είναι πως επιλέγω στο EXT 2 τι Output να μου βγάζει.:frusty:
 
Χμ! τώρα που το σκέφτομαι, στις προδιαγραφές του scart εκτός από είσοδο-έξοδο δικάναλου (stereo) ήχου, είναι και η έξοδος composite video (όχι όμως RGB).

Με τι συσκευή θέλεις να συνδέσεις την TV;
 
Το λέει καθαρά στο Manual όπως είπα στην σελίδα 6, και πολλοί το χρησιμοποιούν για εγγραφη στο VCR. Αυτός εδώ έχει περίπου το ίδιο πρόβλημα

Sorry but I am continuing this thread as I have a similar problem.

I have a SAMSUNG LE 32 and two scart connectors 1 and 2. I tried both of them with a new cable to record to my VCR ...free TV....and get nothing.
EXT 1 is only TV output and EXT 2 you can choose....but I have no idea how to choose.
I tried both the EXT 1 and 2 but get nothing recorded.
However I can see the output from the VCR to the TV....so the cable seems ok.... its does not have a switch....just ...6 RCA cables....3 for in and 3 for out.
Can you help?
Thank you

JJ


http://www.avforums.com/forums/lcd-...rd-freeview-le40r73bdx-40-samsung-lcd-tv.html
 
Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει, πάντως η έξοδος εικόνας του scart απ' την τηλεόραση προς την άλλη συσκευή είναι σύνθετου εικονοσήματος (composite). Οπότε πρέπει να συνδεθεί σε scart που δεν είναι RGB. Κοίταξε αν στο menu του VCR υπάρχει δυνατότητα επιλογής της εισόδου scart μεταξύ RGΒ - composite. Αν είναι στο RGB, άλλαξέ το και κάντο composite.
 
Χμ! τώρα που το σκέφτομαι, στις προδιαγραφές του scart εκτός από είσοδο-έξοδο δικάναλου (stereo) ήχου, είναι και η έξοδος composite video (όχι όμως RGB).

Με τι συσκευή θέλεις να συνδέσεις την TV;

Ok, στο EXT 1 συνδεδεμένο ένα DM600PVR και στην EXT 2 έχω συνδεδεμένο ένα Cable Receiver όπου το Scart του δέχεται σήμα IN.
Δηλαδή θέλω το σήμα του DM600PVR να μεταφέρεται μέσο της TV στο Cable receiver έτσι μέσο του RF να μεταφέρεται σε ολόκληρο το σπίτι.
Ζητω πολλά?-bye-
 
Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει, πάντως η έξοδος εικόνας του scart απ' την τηλεόραση προς την άλλη συσκευή είναι σύνθετου εικονοσήματος (composite). Οπότε πρέπει να συνδεθεί σε scart που δεν είναι RGB. Κοίταξε αν στο menu του VCR υπάρχει δυνατότητα επιλογής της εισόδου scart μεταξύ RGΒ - composite. Αν είναι στο RGB, άλλαξέ το και κάντο composite.

Ένα λεπτό, εννοείς ότι το καλώδιο Scart να μην είναι RGB η η EXT 2?
Να σημειώσω ότι η EXT 1 είναι RGB ενώ η EXT 2 όχι.
 
Ένα λεπτό, εννοείς ότι το καλώδιο Scart να μην είναι RGB η η EXT 2?
Να σημειώσω ότι η EXT 1 είναι RGB ενώ η EXT 2 όχι.

Εννοώ την υποδοχή scart του VCR. Αυτή δεν πρέπει να είναι RGB, καθώς το scart υποστηρίζει αμφίδρομη λειτουργία μόνο composite video.
 
OK Thanks Κώστα, θα το ψάξω αν φταίει κάτι που έχει σχέση με το RGB.
Πάντως είναι σπαζοκεφαλιά.
Στο manual λέει καθαρά EXT 2 Output you can choose που σημαίνει ότι μπορείς να επιλέξει τι σήμα θέλεις να σου βγάζει.:nounder:
 
Μόλις παρέλαβα την συγκεκριμένη τηλεόραση... Υπάρχει κάποιο ποστ που μπορεί να με βοηθήσει σχετικά με τους πρώτους χειρισμούς ? (firmware update, οδηγίες για στρώσιμο κ.τ.λ.)

Thanks a lot !!
 
Έψαξα παντού αλλά οι ρυθμίσεις που βρήκα δεν με ικανοποιούν :

http://reviews.plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/samsung-pn50b550-review.html

Συγκεκριμένα, με αυτές τις ρυθμίσεις, το μπλε φαίεται πράσινο.. Γενικά, προτιμώ το standard mode παρά το movie mode της tv.

Opinions/suggestions are welcome..
 
Ερώτηση :

Έχω την 50Β550 εδώ και 2 εβδομάδες και ακόμη ψάχνομαι..

Γιατί κάποιες ταινίες παίζουν με μαύρες μπάρες πάνω-κάτω ? Δεν υποτίθεται ότι όλες οι σύγχρονες ταινίες φτιάχνονται για τηλεόραση 16:9 ? Πώς μπορώ να ξέρω εκ των προταίρων ποια ταινία θα παίζει με μαύρες μπάρες και ποια όχι (βάσει aspect ratio) ? Και πώς γίνεται αυτές οι ταινίες να προσαρμόζονται σε όλη την τηλεόραση, χωρίς παραμόρφωση της εικόνας ?

Thanks !
 
Tα τηλεοπτικά προγράμματα υπάρχουν σε τρεις αναλογίες: 4:3, 14:9 και 16:9.

Οι κινηματογραφικές ταινίες υπάρχουν σε: 4:3, 1,37:1, 1,66:1, 16:9, 1,85:1, 2:1, 2,10:1, 2,20:1, 2.35:1, 2,40:1, 2,66:1, 2,70:1 και όλο και κάποια θα μου διέφυγε.

Οπότε, όποιες αναλογίες και να έχει μία τηλεόραση, τις μπάρες σε πλειάδα υλικού, είτε πάνω/κάτω, είτε δεξιά/αριστερά, δεν τις γλυτώνουμε...



Πώς μπορώ να ξέρω εκ των προτέρων ποια ταινία θα παίζει με μαύρες μπάρες και ποια όχι (βάσει aspect ratio)?

Αυτές που αναγράφουν στα στοιχεία τους ότι έχουν κάδρο 1,76:1 (16:9) θα παίζουν σε όλη την οθόνη. Οσες έχουν κάδρο 2,35:1 (που είναι και οι περισσότερες) θα δείχνουν μαύρες μπάρες πάνω - κάτω.