Samsung PS50C6500

Εγώ είμαι σε δίλλημα. Δεν ξερώ τι να κάνω, να περιμένω την c7000 η οποία θα κάνει τουλάχιστο 3-4 εβδομάδες ακόμα για να έρθει ή να πάρω τώρα την c65000 και να προλάβω το mundial?

Δεν με πολυαπασχολεί το 3D, περισσότερο με ενδιαφέρει το PVR και το real black filter της c7000.

Γνωρίζει κανείς αν αυτό το φίλτρο κάνει ουσιαστική διαφορά?

Εγώ είμαι σε δίλλημα. Δεν ξερώ τι να κάνω, να περιμένω την c7000 η οποία θα κάνει τουλάχιστο 3-4 εβδομάδες ακόμα για να έρθει ή να πάρω τώρα την c65000 και να προλάβω το mundial?

Δεν με πολυαπασχολεί το 3D, περισσότερο με ενδιαφέρει το PVR και το real black filter της c7000.

Παρα πολυς ο χρονος που σου ειπανε....απο που αν επιτρεπεται?
Γιατι λογικα ολοι εχουν.
Οσο για την 7000 δε μπορω να σου πω με ακριβεια γιατι οι γνωμες διιστανται...αλλοι ειχαν προβληματα αλλοι οχι.

Την πληροφορία την πήρα από το εμπορικό τμήμα της Samsung στο 2106293000. Ακριβώς πότε θα έρθει η c7000 δεν μπορούσαν να μου πουν, αλλά όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν το mundial το χάνεις.

Σε ποιά προβλήματα αναφέρεσαι και ποιοί τα είχαν?

isokrati, yperion

:ernaehrung004::ernaehrung004:

click, papada
χτες μια πηγή με πληροφόρησε ότι πρέπει να ξεχάσουμε την C7000.
Θα κυκλοφορήσει όντως κάποια άλλη (πιθ. η C7700) στην θέση της.
πληροφορίες για παραλαβές από 15.06 και μετά.

Στην 1η σελίδα κάθε μοντέλου που έχει ανοιχτεί νήμα κατόχων, υπάρχει και λίστα κατόχων με link για πρόβλημα που έχουν αναφέρει οι ίδιοι οι κάτοχοι π.χ. από το νήμα της LED-LCD C7000..

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ

1. giannislap....46C7000...23/4/10
2. MORPHEAS..46C7000....27/4/10
3. cretese.......46C7000...30/4/10
4. ilise...........40C7000....30/4/10 (11/5 επεστράφη λόγω clouding http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1204145&postcount=80 )
5. cocous.......40C7000....29/5/10 (clouding http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1225749&postcount=97 )

Επίσης στην 1η σελίδα κάθε μοντέλου που έχει ανοιχτεί νήμα κατόχων, υπάρχουν και τα link με τα reviews που έχουν γίνει και τις παρατηρήσεις των reviewers.

Για την plasma C7000 υπάρχει νήμα αλλά δεν υπάρχουν κάτοχοι.

isokrati, yperion

click, papada

Δεν ξέρω τι τελικά παίζει με την c7000 αλλά παρατήρησα από εχθές μερικά μαγαζιά στο skroutz δίνουν τώρα και το ενδιάμεσο μοντέλο c6900.
http://www.skroutz.gr/s/272101/Samsung-PS50C6900-50.html?keyphrase=Samsung+PS50C6900+50 αλλά σε τιμή που ξεφεύγει.

isokrati, yperion

click, papada

Το ίδιο αναφέρει και το fullhd.gr στα σχόλια.. http://www.fullhd.gr/plasma-tv/full-hd/3483--samsung-ps50c7000-ps58c7000-a-ps63c7000.html#yvComment
Θα κυκλοφορήσει η C7700 και εδώ...

Σύμφωνα με τους κατόχους στο avsforum, ναι το real black filter κάνει δουλειά..
Η C7000 στην Αμερική (δεν έχει real black filter) έχει μετρηθεί (PN50C7000 0.026fL) ενώ η C8000 (που έχει real black filter και είναι η "αντίστοιχη" με την δική μας) έχει μετρηθεί (PN58C8000 0.016fL).

isokrati, την άποψη του o yperion την στηρίζει μόνο σε ποια τηλεόραση έχει καλύτερο μαύρο, και αυτό για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά θα τονίσω πως δεν είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο_

Ιδίως αυτό το LG plasma > Samsung plasma που να το πω να το πιστέψουν...

Επειδή γίνεται πολύς ντόρος με αυτό το μαύρο, θα ήθελα να πώ κάτι για να τονίσω και εγώ πώς δεν είναι το μοναδικό κριτήριο..
Υπάρχει στο avsforum (χθές έφαγα πολλές ώρες ψάχνοντας εκεί) ένα πολύ ενδιαφέρον thread. Έχει τις μετρήσεις μαύρου των πρόσφατων lcd και plasma τηλεοράσεων. Εκεί λοιπόν αναφέρει:

Pioneer Plasma

5080(avsforum) 0.006fL
6020 (avsforum) 0.001fL
KRP 500M (avsforum) 0.0005fL

Samsung LCD

LN55B8000(Tom Huffman) 0.004fL
LN55B7000(hometheatermag) 0.002fL
UN46C8000(hometheatermag) 0.001fL

Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις, οι Samsung LCD είναι καλύτερες από τις Kuro σε μαύρο !!!! :SFGSFGSF:
Στίς μετρήσεις χρησιμοποιείται μια εντελώς μαύρη οθόνη και επειδή οι Samsung έχουν την ικανότητα να σβήνουν το backlight, φαίνεται ότι έχουν ίδιο ή και καλύτερο μαύρο.. Όταν πρόκειται για ένα κανονικό πρόγραμμα όμως, εκεί φαίνεται η διαφορά. Άλλο λοιπόν η μέτρηση και άλλο το τι βλέπεις !! (Τουλάχιστον αυτά κατάλαβα εγώ)

Στίς μετρήσεις χρησιμοποιείται μια εντελώς μαύρη οθόνη και επειδή οι Samsung έχουν την ικανότητα να σβήνουν το backlight, φαίνεται ότι έχουν ίδιο ή και καλύτερο μαύρο.. Όταν πρόκειται για ένα κανονικό πρόγραμμα όμως, εκεί φαίνεται η διαφορά. Άλλο λοιπόν η μέτρηση και άλλο το τι βλέπεις !! (Τουλάχιστον αυτά κατάλαβα εγώ)

Μια χαρά το κατάλαβες....

--------------------------------------------------

hdtvtest.co.uk samsung LED ue46c8000-ue40c8000 review

Calibrated black level

0 cd/m2 due to dimming

0,06 cd/m2 with APL test pattern

This auto-dimming does mean that the Samsung UE46C8000’s black level can be as deep as 0 cd/m2, because the light output from the television can be turned off entirely. Of course, the only thing that would be good for would be watching a black screen! To measure the Samsung UE46C8000’s useful black level, we used an Average Picture Level pattern which let us better assess the black level quality that will be seen with actual video material. Blacks here measured at 0.06 cd/m2, which is a good result.

------------------------------------------

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/3660-led-back-light-systems.html

4 Τρίτη, 06 Απρίλιος 2010 16:16
Μάνος Μπαχλιτζανάκης

Λίγο ή πολύ τα έχεις μπερδέψει...Σε απόλυτα ή μη πλαίσια η τεχνολογία LCD είναι ένας λίαν αποτυχημένος φωτοφράκτης για τον απλούστατο λόγο ότι οι υγροί κρύσταλλοι αδυνατούν από μόνοι τους να αποκόψουν 100% το φως.Αδυνατούν δηλαδή να διατελέσουν με ακρίβεια το ρόλο τους και αυτό σημαίνει στάθμες 0,5 nits σε διατάξεις CCFL και 0,1 σε LED .
Δεν το λέω εγώ μόνο... το λένε οι ίδιοι οι μηχανικοί, εξού και τα εκατομμύρια που δαπανώνται για να καταφέρουν να μαζέψουν το αδιαμφισβήτητο τους ελλάτωμα, με τον οπίσθιο φωτισμό.
Άμα οι κρύσταλλοι ήταν μην αποτυχημένοι θα υπήρχε μία σταθερή πηγή και θα αναλάμβαναν οι ίδιοι τον ολικό ή τοπικό έλεγο της φωτεινότητας.Αμ δε όμως...Το απόλυτο μηδέν που αναφέρεις για τις LCD ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας, σε πραγματικές συνθήκες. Αλήθεια έχεις μετρήσει ποτέ μία τηλεόραση; Μπορεί μία τηλεόραση LCD σε κανονικές συνθήκες θέασης, δηλαδή απεικονίζοντας εικόνα, να αποδώσει 0% μαύρο;Mην λαμβάνεις σαν πραγματικότητα το ιδεατό. Φυσικά άμα κλείσεις τον οπίσθιο φωτισμό μηδενίζεται η φωτεινότητα, αλλά αυτό στην πραγματικότητα έχει αξία μόνο για εικόνες με 0% λευκό.
Έχεις δει ποτέ καμία τέτοια εικόνα σε ταινία;
Μπορεί μία τηλεόραση LCD σε εύρος ενός εκατοστού να αποδώσει 0% & 100% λευκό ταυτόχρονα;
Δεν γνωρίζω την εγκυρότητα των πηγών που αναφέρεις, αλλά εάν συγκρίνεις την στάθμη μαύρου που μπορεί να αποδώσει μία plasma με εκείνη μίας LCD, σε πραγματικές συνθήκες τότε έχουμε χάσει το νόημα και την υπόσταση της κουβέντας.Περιμένουμε 0,025 nits φέτος.....?Δηλαδή πόσο έδιναν οι plasma πέρσι;

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/3904-lg-infinia-42le8500-review.html

…- Σε παράθυρο 10% λευκό (φωτεινότητα κορυφής) η τηλεόραση απέδωσε στάθμη μαύρου 0,0 nits μηδενίζοντς το όργανο (κατά εκτίμηση 0,01nits) και φωτεινότητα 89 nits.
- Σε παράθυρο 50% λευκό η τηλεόραση απέδωσε στάθμη μαύρου 0,0nits μηδενίζοντας το όργανο (κατά εκτίμηση 0,01nits) και φωτεινότητα 115 nits.
- Σε παράθυρο 100% λευκό (συνολική φωτεινότητα) η τηλεόραση απέδωσε στάθμη μαύρου 0,0nitsμηδενίζοντας το όργανο (κατά εκτίμηση 0,01nits) και φωτεινότητα 116 nits.
- Στην κάρτα τέλος Chess Board, η οποία προσεγγίζει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο της συμπεριφορά της τηλεόρασης λάβαμε στάθμη μαύρου με μέσο όρο 0,02 nits (από 0,016 έως 0,024) και φωτεινότητα από 99 έως 130 nits, η οποία προδίδει μία ανισοκατανομή της τάξεως του 25%.

Oι αντίστοιχες μετρήσεις με τον φωτισμό I.O.P απενεργοποιημένο, κρατούν σταθερή την στάθμη μαύρου στα 0.25 nits και την φωτεινότητα στα 117nits σε παράθυρο 10%, στα 116 σε 50% και στα 120 σε 100%.

Στην σκακιέρα η στάθμη μαύρου πήρε τιμές από 0,22 έως 0,36 nits και η φωτεινότητα από 115 έως 137 nits….

Υπάρχουν και LCD που κατεβαίνουν χαμηλά. Το μαύρο από μόνο του λέει αρκετα πράγματα αλλά πρέπει να βλέπουμε και άλλες παραμέτρους για να συγκρίνουμε.

Re: Απάντηση: Samsung PS50C6500

1 fL = 3,426 cd/m2 (ή nits)

-----------------------------

0,026 fL = 0,089 nits

0,016 fL = 0,054 nits

Επειδή δεν είμαι φυσικός, αυτή είναι μεγάλη ή μικρή διαφορά για το μέσο ανθρώπινο μάτι?

Απάντηση: Re: Samsung PS50C6500

Το σύστημα I.O.P (intergraded optical plate) αν και βασίζεται σε διάταξη Edge-LED, εν τούτοις παρέχει τοπικό έλεγχο της φωτεινότητας, αφού τοποθετεί και φωτοδιόδους και πίσω από την οθόνη και όχι μόνο περιμετρικά αυτής, ελέγχοντας τις ανά ομάδες.

Ομάδες, οι οποίες δημιουργού τετράγωνα πιάτα (plates) τα οποία είναι ανεξάρτητα και φέρουν τον δικό τους αυτόνομα διαχυτή.

Ειδικά σε οδήγηση από PC και σε απόδοση γραφικών, στα σκούρα πλάνα το οπτικά πιάτα του συστήματος I.O.P γίνονται εύκολα αντιληπτά.

Το clouding, το οποίο τυραννά και τις διατάξεις Direct-LED με τοπικό έλεγχο της φωτεινότητας (local Dimming) , κάνει και εδώ την εμφάνιση του, αλλά με γεωμετρική υφή, η οποία περιβάλλει σε πιστές αναλογίες το φωτιζόμενο αντικείμενο.

Σε σύγκριση του συστήματος I.O.P με ένα ανάλογης ακρίβειας Direct-LED, θα έλεγε κανείς ότι το I.O.P είναι περισσότερο προβλέψιμο. Μετά από λίγη ώρα ξέρεις ποιο πιάτο θα ανάψει, ενώ εάν έχεις διάθεση για ‛παιχνίδια' παίζεις με τα πιάτα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εάν η τηλεόραση οδηγηθεί από υπολογιστή με μαύρο background κουνώντας το ποντίκι είναι εμφανή τα πλακίδια που ανοίγουν τα οποία έχουν διαστάσεις κάποια εκατοστά.

Σε μία διάταξη Direct-LED ισχύει το ίδιο, αλλά με μεγαλύτερη ασάφεια, αλλά και μερικές φορές περισσότερο ενοχλητικά

Όπως και να έχει το I.O.P, αποτελεί το μεγάλο της προσόν της και ακόμα με αυτήν την ακρίβεια των 216 ζωνών, είναι το μοναδικό σύστημα που παρέχει ουσιαστικό τοπικό έλεγχο της φωτεινότητας από μία διάταξη Edge-LED.
good..jpg

• Τοπικός έλεγχος φωτεινότητας
  • Διαχείριση κλίμακας γκρι
  • Χρωματική εύρος και ακρίβεια
  • Μultimedia προφίλ
  • Γωνία θέασης
  • Απόδοση κίνησης

bad..jpg

• Ομοιομορφία
  • Θερμοκρασία (default)
  • Ακρίβεια I.O.P
  • Αναλαμπές λόγω σάρωσης

Το έχουμε πει επανειλημμένως ότι το μαύρο από μόνο του δεν λέει τίποτα για την συνολική απόδοση της τηλεόρασης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung PS50C6500

Επειδή δεν είμαι φυσικός, αυτή είναι μεγάλη ή μικρή διαφορά για το μέσο ανθρώπινο μάτι?

Η διαφορά ανάμεσα στο 0,06 της PX80 και το 0,03 της G10 που έχω είναι αντιληπτή στα μάτια μου, ομοίως αντιληπτή ήταν και η διαφορά ανάμεσα στις 5090Η (0,00κάτι) και V10 (0.03), αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι τηλεοράσεις ήταν δίπλα-δίπλα, είτε στο σπίτι μου - είτε στο συγκριτικό που είχαμε κάνει.

Re: Απάντηση: Re: Samsung PS50C6500

Το έχουμε πει επανειλημμένως ότι το μαύρο από μόνο του δεν λέει τίποτα για την συνολική απόδοση της τηλεόρασης.

Το μαυρο λεει πολλα πραγματα αρκει να ειναι πραγματικο και να μπορει να απεικονιζεται ταυτοχρονα με καλη φωτεινοτητα...

Το να λεμε οτι μια τηλεοραση LCD με χρηση dimming εχει μαυρο σχεδον μηδεν δεν εχει πρακτικη αξια γιατι σβηνει ολοκληρη η οθονη και δεν φαινεται τιποτα...

Μονο οι τηλεορασεις με local dimming πολλων περιοχων (200+) μπορουν σε πραγματικες συνθηκες να πλησιασουν τις πλασμα αλλα και παλι οι πλασμα εχουν ελεγχο φωτος ανα pixel (2 εκ. σημεια local dimming) ενω οι LCD εχουν μονο 200 περιοχες με αποτελεσμα να εχουμε διαρροες (halo , blooming)...

Χαρακτηριστικη ειναι η εικονα απο την LE8500...

SG204486.JPG

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1198462&postcount=52

Κάνα νέο για αυτό το Πλάσμα .... ?
Κάποιος ιδιοκτήτης ? που θέλει να γράψει αντικειμενικά ...