Samsung PS50C96H : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Παρελαβα και εγω... 50"

Oι πλασμα εχουν ελαχιστη ακτινοβολια οποτε δεν νομιζω οτι πρεπει να σε απασχολει.

Υπαρχει η Panasonic 50PX7 σε τιμη παρομοια με την Samsung αλλα εχει μονο 1 HDMI. Yπαρχει επισης και η Philips 50PFP5532 με λιγο παραπανω.

Για την αποσταση θεασης σου οι 50" ειναι το ελαχιστο μεγεθος.

Έχω έναν καναπέ γωνία, και μόλις τώρα μέτρησα από την θέση που βλέπω εγώ και είναι 4,60.
Σκεφτόμουν (just a thought) μια 42" 42PX7, αλλά πιστεύω πως θα είναι πολύ μικρή, οπότε με βλέπω για 50"
Εκτώς της διαφοράς του 1 HDMI, υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στις PANY και Samsung σε σχέση με την ποιότητα ή με τα διάφορα μικροπροβλήματα των Plasma?
Υπερτερεί η Pany στο θέμα του Burn In ?

Ξέρετε κάπου που να τις έχει και τις 2 να τις δω?

Πόσο λέτε να ρίξουν τιν τιμή λόγω εκπτώσεων από Τρίτη που αρχίζουν?

Ευχαριστώ θερμά και εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά.

Απάντηση: Παρελαβα και εγω... 50"

Φίλε kle500 καλή χρονία, με την απόσταση που αναφέρεις πας κατευθείαν σε 50'' χωρίς δεύτερη σκέψη, εδώ εγω με 3 μέτρα και δεν σκέφτομαι τιπότα λιγότερο απο 50''.
Εγώ παρόλο που έψαξα εδω θεσσαλονίκη την pany δεν μπόρεσα να τη δώ, ενω την samsung την είδα στο πλαίσιο να παίζει blue ray.
Πιθανόν να τις βρείς και τις δύο σε κανένα πολυκατάστημα αλλά δε θα καταλάβεις πολλά γιατί συνήθως το σήμα των πολυκαταστημάτων είναι απο κακό έως άθλιο.
Σε δίαφορα φόρουμ επικρατεί η εντύπωση ότι το πάνελ της samsung είναι λίγο πιο ευαίσθητο στο burn in και αφού δεν έχω προσωπική άποψη δε θα διαφωνίσω.
Τα online καταστήματα δεν πιστεύω να ακολουθήσουν την περίοδο των εκπτώσεων, ενώ τα πολυκαταστήματα θα σε εξυπηρετήσουν πιο πολύ σε ευκολίες πληρωμής και σε άτοκες δόσεις παρά σε κάποια γεννεόδωρη έκπτωση στην τίμη.

Παραδόθηκε η Samsung 50'' c96

Επιτέλους παρέλαβα και εγώ από το πλαίσιο την sammy στις 50 ολόκληρες ίντσες.
Πρώτη επαφή με αυτή μόλις άνοιξε η υδραυλική πόρτα του φορτηγού του πλαισίου τρομακτική, βλέποντας το κουτί να προσπαθούν να το κατεβάσουν δυο άτομα με δυσκολία (52 κιλά) μου καρφώθηκε στο μυαλό η ιδέα πως αυτό το πράμα δεν ανεβαίνει με τίποτα επάνω έχοντας υπόψη τους 95 πόντους βάθους του ασανσέρ της πολυκατοικίας, σε 5 λεπτά οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν και με έπιασε κρύος ιδρώτας όταν μου είπαν οι άνθρωποι του πλαισίου ότι για να ανέβει πρέπει να την αποσυσκευάσουμε. Μονολόγησα «Η Sammy μου γυμνή στο πεζοδρόμιο;», αλλά μη έχοντας άλλη λύση αναγκάστηκα να συμβιβαστώ με αυτή την άθλια ιδέα. Αφού την αποσυσκεύασαν τα παιδιά (εδώ να τονίσω ‘’Μπράβο’’ στα παιδιά του πλαισίου γιατί ενώ ήταν εκτός ωραρίου τους {6 το απόγευμα} ήταν υπομονετικά, ευγενέστατα, και εξυπηρετικότατα) με έμενα από πάνω να παρακολουθώ προσεκτικά την κάθε κίνηση τους μπόρεσαν να την στριμώξουν στο ασανσέρ και να την ανεβάσουμε στο διαμέρισμα.
Πρώτη εντύπωση επάνω στο έπιπλο «επιβλητική – εντυπωσιακή» αμέσως το πρώτο παρελκόμενο έξοδο που δημιουργήθηκε, η αγορά μεγαλύτερου επίπλου.
Με το που άνοιξε η τηλεόραση και έγινε το πρώτο setup ξεπρόβαλε και το δεύτερο έξοδο, εγκατάσταση καινούργια κεραίας στη θέση της δεκάχρονης καλής ‘’ψάθας’’. Αγοράστηκε και εγκαταστάθηκε σήμερα καινούργιο πακέτο. (Κεραία TELEVES DAT 45 κόστος 69 ευρώ – Ιστός 4.5 μέτρα με 2 βάσεις τοίχου και 2 σφικτήρες 15 ευρώ – Καλώδιο Δορυφορικής 20 μέτρα με έτοιμο βύσμα για την κεραία 15 ευρώ. Σύνολο 99 ευρώ, τιμές Θεσσαλονίκης και εγκατάσταση από εμένα. Τις τιμές τις δίνω για τάξη μεγέθους κόστους για όσους ενδιαφέρονται να αλλάξουν κεραία.
Μπορώ να πω ότι το σήμα έφτιαξε με κάτι ψιλοχόνια τα οποία φύγανε με την τοποθέτηση στο καλώδιο ζεύγους από πυρήνες φερρίτη οι οποίοι εμπεριέχονταν στην συσκευασία της τηλεόρασης (τελικά οι φερρίτες κάνουν πολύ καλή δουλεία και προτείνω αν κάποιος του βρει στο εμπόριο να του δοκιμάσει).
DVD δεν πρόλαβα να βάλω λόγω φόρτου εργασίας, μόλις γίνει θα σας αναφέρω τις εντυπώσεις μου.
Οι ρυθμίσεις που έβαλα για το στρώσιμο είναι: Λειτουργία - κινημ. Ταινία / Αντίθεση – 40 / Φωτεινότητα – 40 / Ευκρίνεια – 40 / Χρώμα – 40 / Απόχρωση G – 40 και όλα τα βοηθήματα βελτίωσης της εικόνας στο off.
Περισσότερες εντυπώσεις και φωτογραφίες προσεχώς.

Re: Παραδόθηκε η Samsung 50'' c96

Μεγάλη η λαχτάρα που πέρασες για να την ανεβάσεις! Πόσο σου κόστισε τελικά η sammy σου; Παλαιότερα τι είχες και ποια είναι η διαφορά που βλέπεις τώρα;

Καλορίζικη φίλε και καλές θεάσεις,σου εύχομαι να την απολαύσεις!

Μεγάλη η λαχτάρα που πέρασες για να την ανεβάσεις! Πόσο σου κόστισε τελικά η sammy σου; Παλαιότερα τι είχες και ποια είναι η διαφορά που βλέπεις τώρα;
κάτσε ντε να πάει σπίτι, να την ταίσει με κάτι αξιόλογο, να...συνέλθει απο το σοκ και μετά τον ρωτάμε! :p:p

Απάντηση: Παραδόθηκε η Samsung 50'' c96

Φίλε pafrag η sammy κόστισε 1700 ευρώ αγορά από το site του πλαισίου, τιμή στο κατάστημα 1800 ευρώ, δωρεάν μεταφορά.
Είχα μια crt 10ετίας η οποία με την ανάλυση που μπορούσε να ανεβάσει κάλυπτε τις αδυναμίες της κεραίας, με την τοποθέτηση του καινούριου και υψηλότερης ανάλυσης πάνελ η διαφορά στην ποιότητα εικόνας ήταν ημέρα με τη νύχτα, και πάλι λόγω των περιορισμών του συστήματος PAL κυρίως στην αναλυτικότητα μέχρι 352 γραμμές, αν κάνω λάθος να με διορθώσει κάποιος δεν μπορεί κανείς να έχει την εικόνα που είχε στη crt του, πιστεύω με την έλευση των ψηφιακών καναλιών από τους ιδιώτες (γιατί η ΕΡΤ μέχρι τώρα είναι σκέτη απογοήτευση) να φτιάξουν λίγο τα πράγματα.

Re: Απάντηση: Παραδόθηκε η Samsung 50'' c96

, πιστεύω με την έλευση των ψηφιακών καναλιών από τους ιδιώτες (γιατί η ΕΡΤ μέχρι τώρα είναι σκέτη απογοήτευση) να φτιάξουν λίγο τα πράγματα.

Aλήθεια δεν δείχνουν καλά τα ψηφιακά της ΕΡΤ; Τρομερό! Νομίζω πως η απόδοση που έχει σαν ΤV είναι πολύ κοντά στο CRT μπορεί και το ίδιο, μια που έχεις φοβερό contrast. Άσε που μόλις την "στρώσεις" (έχει ειδικό DVD έτσι;) δεν θα βγαίνεις από το σπίτι! Μπορεί κάποιος φίλος εδώ που έχει πλάσμα να σου το επιβεβαιώσει, νομίζω ότι έχεις κάνει μία απίστευτα έξυπνη αγορά!
Μπράβο!:SFGSFGSF:
Μπορεί να σε κουράζω αλλά μεταξύ ποιων μοντέλων αποφάσισες;

καλοριζικη η τηλεοραση και καλες θεασεις! :a0210:

Αν μπορεις για εξηγησε το λιγο καλυτερα αυτο με τους πυρηνες φερριτη που εβαλες στην κεραια σου, γιατι θελω να βαλω κι εγώ....

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι αυτό και που το τοποθετουμε???

Απάντηση: Re: Παραδόθηκε η Samsung 50'' c96

Αν μπορεις για εξηγησε το λιγο καλυτερα αυτο με τους πυρηνες φερριτη που εβαλες στην κεραια σου, γιατι θελω να βαλω κι εγώ....

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι αυτό και που το τοποθετουμε???

+1

Καλορίζικη και καλές θεάσεις με τη "μικρούλα" Sammy.

Εχουμε σε εκρεμοτητα εναν ..........φεριτη η νομιζω ?
Θα τον φερει κανεις ?

Απάντηση: Παραδόθηκε η Samsung 50'' c96

Τα μοντέλα τα οποία είχα σαν τελική επιλογή ήταν οι: Samsung c96 – Panasonic px7 – Philips 5532, και μετά από αρκετό διάβασμα στα ξένα forums και site που έχουν πραγματοποιήσει test, και αφού γύρισα όλα τα πολυκαταστήματα της Θεσσαλονίκης για να τις δω έστω και με το απαράδεκτο σήμα που τα περισσότερα έχουν κατέληξα στη Samsung.
Όσο αφορά τους πυρήνες φερρίτη εμπεριέχονταν στη συσκευασία της τηλεόρασης (δύο τεμάχια) και η οδηγίες ανέφεραν να τοποθετηθούν σε κάθε καλώδιο που θα συνδεθεί με την τηλεόραση για να μην υπάρχουν παρεμβολές, επίσης δύο ίδια τεμάχια είναι τοποθετημένα από τον κατασκευαστή στο καλώδιο τροφοδοσίας.
Δεν τα έδωσα σημασία και τα πέταξα στο κουτί, σήμερα σε κάποια πρωινή τηλεοπτική εκπομπή είχε έναν τύπο που έκανε μετρήσεις ακτινοβολίας με διάφορες συσκευές (κινητό, ασύρματο τηλέφωνο, laptop, σεσουάρ,κτλπ) και είχε τοποθετημένους στα καλώδια τους ακριβώς τους ίδιους ώστε να μην κάνουν παρεμβολές μεταξύ τους.
Αμέσως τους δοκίμασα εκεί που έχω πρόβλημα, στην κεραία ( έναν τοποθέτησα στο καλώδιο της κεραίας που κουμπώνει στο πολύπριζο – σταθεροποιητή και τον δεύτερο στο καλώδιο που πάει στην τηλεόραση )και διαπίστωσα ότι έχω βελτίωση στο σήμα, το επανέλαβα δυο τρεις φορές βάλε – βγάλε για επαλήθευση και είδα ότι πράγματι έχει αποτέλεσμα, μη φανταστεί κανείς θεαματικά αποτελέσματα αλλά κάποιες μικρές παρεμβολές που αποτυπωνόταν στο πάνελ σαν χιόνι ψιλό ίσως από το ρεύμα η από κάποια άλλη συσκευή ελαχιστοποιήθηκαν.

Φερρίτης (πηγή: wkipedia)
“Οι μαγνήτες φερρίτη κατασκευάζονται από ένα ιζηματογενές σύνθετο από οξείδιο του σιδήρου σε σκόνη και ανθρακικό βάριο/στρόντιο. Λόγω του χαμηλού κόστους των υλικών και των διαδικασιών παραγωγής, φθηνοί μαγνήτες (ή μη μαγνητισμένοι σιδηρομαγνητικοί πυρήνες, που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα όπως κεραίες για παράδειγμα) διαφόρων σχημάτων μπορούν εύκολα να παραχθούν μαζικά. Το αποτέλεσμα είναι μαγνήτες που δε διαβρώνονται, αλλά είναι εύθραυστοι και χρήζουν ίδιας προσοχής με τα άλλα κεραμικά υλικά.”

οι φερρίτες στα καλώδια λειτουργουν σαν πυρήνες πηνίων, αναπτύσσοντας επάνω τους και ακυρωνοντας μεταξυ τους ρευματα υψηλών συχνοτήτων που διαφορετικά θα εισερχόταν στην συσκευή (ή θα εξέρχοντο απο αυτήν για να... ξαναμπούν μέσα(!) απο άλλη πηγή, λέγε με κεραία ή audio input.

κάθε συσκευή που χρησιμοποιεί switching τροφοδοτικό εχει φίλτρο στην εισοδο του ρευματος, και μάλιστα τέτοιου τύπου ωστε τυχόν υψίσυχνα ρευματα που εμφανίζονται στην γραμμή τροφοδοσίας* να εχουν ιση ενταση και αντίθετη φάση, ωστε να αυτοεξαλείφονται επι του καλωδίου.

για κάποιες, συνήθως μεγάλης ισχύος (>100W) προτείνεται η χρήση εξτρα φεριττών επι της γραμμής τροφοδοσίας.αυτοι υπάρχουν και σαν κουμπωτοι (αγκαλιάζουν το IEC καλώδιο αμέσως μετά το IEC βυσμα) αλλά και δακτύλιοι ωστε να τυλίξεις 2 - 5 στροφές του καλωδίου δημιουργώντας ενα τσόκ. Στερεώνεις μετα με ταινία (οχι απαραίτητα).

*(φυσιολογικό, αφου τα παλμοτροφοδοτικά ειναι ενας διακοπτης που ανοιγοκλεινει συνέχεια σε υπερηχητικές συχνότητες, ανοιγοκλεινοντας και τα ρευματα και ως εκ τουτου παραγει ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, να απαιτείται φιλτράρισμα.)

Μεγιστε φορεα γνωσεως potis21, δεν εβγαλα λεξη απο οσα ειπες (εκτος απο τα "και", "αφου" κλπ). Τελικα ειναι "χρησιμοι" οι εξτρα φερριτες και εαν ναι, που ειναι καλυτερα να τους τοποθετησουμε, στα καλωδια ρευματος ή στο καλωδιο που πηγαινει στη κεραια τηλεοπτικου σηματος?