Samsung PS51E530 vs Samsung UE46ES6100

Dukas

New member
25 November 2011
13
Καλημερα θα ηθελα να ρωτησω ποια απο τις 2 εχει καλητερη εικονα κυριος σε τηλεοπτικο σημα sd και γενικα ποια θεωρειτε καλητερη τηλεοραση. thnx

Τι χώρο έχεις? Αν είναι πολύ φωτεινός πάρε την ES6100 , σε τηλεοπτικό σήμα για εμένα η 530 είναι καλύτερη αλλά οι πλάσμα αποδίδουν από μέτριο φωτισμό και κάτω.

εχω 1 παραθυρο στο πλαι δεν ειναι τοσο προβλημα το φως το θεμα ειναι η αποσταση που ειναι 2 μετρα απο τον ενα καναπε και 2.5 περιπου απο τον αλλο και δεν ξερω αν οι 51" μου φανουν πολλες η θα τις συνηθίσω γρηγορα

Η 530 είναι σκέτη τηλεόραση , δεν έχει smart tv , 3D και άλλα gadget που εγώ τα βρίσκω τελείως αχρηστα αλλά δεν ξέρω εσύ αν τα χρειάζεσαι. Επίσης σε σχεδιασμοί υπερτερεί η 6100.

Σαν εικόνα πάντως επειδή και εγώ έχω την Ε530 είναι κατά την γνώμη μου πολύ καλή ειδικά για την τιμή της που είναι σχεδόν τζάμπα (για 51").

Ο εσωτερικός media player είναι όμως για τα πανηγύρια (παίζει στα 60 hz και θα βλέπεις συνέχεια κολλήματα) οπότε θα χρειαστείς άλλα 100 ευρώ για εξωτερικό.

Έχω την 40ES6100 και από εικόνα θα έλεγα ότι είναι κάτω του μετρίου. Είναι πολύ κατώτερη από την Plasma (Panasonic 37PX80) που είχα πριν (και αν είχε MPEG4 θα την ξαναέπαιρνα πίσω από τα πεθερικά μου που την έδωσα!). Έχει πολύ clouding. Από την άλλη συνδέεται εύκολα με το internet μέσω wifi (ασύρματα), παίζει όλα τα site και έχει σχετικά καλό media player (παίζει τα πάντα, εκτός από 3d ταινίες με profile [email protected]).
Από ότι έχω καταλάβει καλή "μέση λύση" δεν υπάρχει, προς το παρών. Aν αγόραζα τώρα TV (σε αυτή την τιμή) θα έπαιρνα μία plasma με καλή ποιότητα εικόνας και θα την συνδύαζα με έναν καλό εξωτερικό media player. Μακάρι να είχα ακούσει τις συμβουλές των moderator!

Καλησπερα ειδα και την PS43E490 και μου εκατσε καλα σε μεγεθος,το οτι δεν ειναι full hd ειναι προβλημα η δεν θα καταλαβαινω διαφορα στα 2 μετρα απο 720ρ? Τα χρωματα στην PS51E530 μου αρεσουν τι διαφορα εχουν τα 2 πανελ (εκτος της Ανάλυσης) σε τηλεοπτικο και σε 1080p-720p ταινιες?

Στα 2 μέτρα είσαι στο όριο του να διακρίνεις διαφορά στις 43".

Σε 1080p σίγουρα οι τηλεοράσεις HD Ready υστερούν ως προς την λεπτομέρεια της εικόνας , σε 720p και κάτω μειώνεται η διαφορά.

Οποτε αν εξαιρεσουμε την θεαση 1080ρ που στο downscaling θα διχνει 720ρ,σε ηλεοπτικο και σε κανονικο 720ρ εχει την ιδια εικονα με την PS51E530?

Σε τηλεοπτικό μπορώ να σου πω ότι θα έχει και καλύτερη. Σε 720p περίπου ίδια και σε 1080p χειρότερη. Μιλάμε πάντα για 2 μέτρα και άνω αλλιώς σε μικρότερες αποστάσεις θα βλέπεις σε τηλεόραση 1024x768 την δομή των pixel (screendoor effect) κάτι που μπορεί να είναι ενοχλητικό.

ο.κ την δομή των pixel στην PS51E530 δε θα την βλεπω σε αποσταση 2 μετρων λογο ιντσων και ας ειναι full hd?

Όχι λογικά δεν θα την βλέπεις , πάντως αν και size does matter οθόνη 51" στα 2 μέτρα είναι αλήθεια ότι είναι λίγο υπερβολική.

ωραια παιζω στα 2-2.5 μετρα αρα να παρω την PS43E450, η ειναι πολλη καλητερη σαν tv η PS51E530 και θα το μετανιωσω?

Στην απόσταση που έχεις νομίζω ότι για θέαση τηλεοπτικού που σε ενδιαφέρει η 43E450 θα σε καλύψει. Μπορείς να δεις και την Panasonic 42UT50 που εκτός από τον παρωχημένο σχεδιασμό είναι αρκετά καλή αν μιλάμε για χώρο χωρίς πολύ φωτισμό πάντα.