Samsung PS51E6500 Vs Panasonic TX-P50ST50E

bullseyemambo

New member
9 August 2012
69
Καλησπέρα. Ψήνομαι τελευταία να αγοράσω καινούρια τηλεόραση και σκέφτομαι μία από τις 2 παραπάνω. Αν και ήμουν υπέρ των Led σήμερα είδα στο Κωτσόβολο του αεροδρομίου την samsung και έμεινα ενθουσιασμένος. Αν και φωτεινός χώρος δεν συγκρινόταν σε ποιότητα εικόνας ακόμα και με τις πιο ακριβές led (προσωπική άποψη). Η απόσταση θέασης είναι 3 έως 4 μέτρα και η χρήση θα είναι 80% digea και 20% hd υλικό είτε από media player είτε από δορυφορικά κανάλια. διαθέτω γύρω στα 1000 ευρώ. Μέχρι πρότινος προσανατολιζόμουν για τη [FONT=Verdana, Arial, sans-serif]Sony KDL-46HX750, επειδή το σπίτι είναι αρκετά φωτεινό, αλλά σήμερα που είδα τη samsung την ερωτεύθηκα. Δεν έχω δει την εικόνα της panasonic αλλά έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές. Όποια πρόταση ευπρόσδεκτη.[/FONT]

Ανεβαίνει πολύ το ποσό Υπερίωνα! Μέχρι 1100 max σκεφτόμουνα για κάτι που άξιζε. Δυστυχώς οι καιροί είναι δύσκολοι. Εσύ ανάμεσα στις 2 του τίτλου ποιά θα διάλεγες?

Εγώ εδώ και 2 μήνες διάλεξα την Samsung στα 950 . Μια χαρά τηλεόραση. Panasonic φέτος είναι ρίσκο με τα προβλήματα που έχει.

H 51E6500 έχει καλύτερη αντι-ανακλαστική επίστρωση, λιγότερο dynamic false contouring, πλήρη ανάλυση στο 3D και 1" παραπάνω.

Η 50ST50 έχει καλύτερο μαύρο, υψηλότερη φωτεινότητα και καλύτερη κίνηση.

Ζυγίζεις τις προτεραιότητές σου και αποφασίζεις...

Συμφωνώ με τον jl. Για μένα προσωπικά στο μόνο σημείο που υπερτερεί η 6500 της st50 είναι στην μια ιντσα παραπάνω και στο καλύτερο ντιζάϊν που έχει. Προσωπικά θεωρώ την st50 με την χοντρή γυαλούμπα που την περιβάλλει και την λαμέ βάση της ολίγον αντιαισθητική. Εκεί όμως τελειώνουν τα πλεονεκτήματά της 6500. Σε εικόνα υπερτερεί εμφανώς η st50. Ειδικά τώρα για την αντιανακλαστική επίστρωση της 6500 όντως κόβει πολύ τις αντανακλάσεις αλλά νομίζω, ίσως να κάνω και λάθος βέβαια, ότι ευθύνεται όχι μόνο για την μείωση της φωτεινότητας της στον κάθετο αξονα αλλά και για την εν γένει περιορισμένη φωτεινότητα του πάνελ.

Η φωτεινότητα της samsung 6500 είναι μια χαρά. Παρακολουθώ ακόμα σε mode χαλαρή εικόνα (φως κυψέλης 10/20, αντίθεση 75/100, φωτεινότητα 45/100 κ.λπ.) και δεν έχει κανένα θέμα ούτε το πρωί που βλέπει η γυναίκα μου. Πόσο μάλλον όταν ρυθμιστεί η TV για κανονική θέαση. Σημείωση: δίπλα της υπάρχει μεγάλη μπαλκονόπορτα.
Για μένα που είχα να συγκρίνω ακριβώς τα ίδια μοντέλα πριν 2 μήνες (και έβρισκα την 50ST50 με αρχική 990 ), με τα προβλήματα της Panasonic δεν υπήρχε περίπτωση να μπω σε περιπέτειες όπως άλλοι πριν από μένα.

Απάντηση: Re: Samsung PS51E6500 Vs Panasonic TX-P50ST50E

Εκεί όμως τελειώνουν τα πλεονεκτήματά της 6500. Σε εικόνα υπερτερεί εμφανώς η st50.
Μην εισαι τοσο απολυτος ως προς την απολυτη υπεροχη της εικονας της st50.
Ασε τα προβληματα που εχουν αντιμετωπισει σχεδον οι περισσοτεροι κατοχοι φετινων και περσινων πανυ...

Στα περισσότερα site η 50ST50 παίρνει 5 αστέρια και η Ε6500 4.5 , δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση μιλάμε για μια λίγο καλύτερη τηλεόραση.

Μου φαίνεται η καλύτερη λύση είναι να πάω στο mall που διάβασα ότι είναι δίπλα - δίπλα και να αποφασίσω μετά. Πάντως αν ισχύει ότι οι Panasonic πάσχουν σε θέματα βλαβών μάλλον θα πάω για τη Samsung.

Ειδικά τώρα για την αντιανακλαστική επίστρωση της 6500 όντως κόβει πολύ τις αντανακλάσεις αλλά νομίζω, ίσως να κάνω και λάθος βέβαια, ότι ευθύνεται όχι μόνο για την μείωση της φωτεινότητας της στον κάθετο αξονα αλλά και για την εν γένει περιορισμένη φωτεινότητα του πάνελ.

Μείωση της φωτεινότητας στον κάθετο άξονα έχουν όλες οι Plasma με αντι-ανακλαστική επίστρωση τύπου "περσίδας", δηλαδή από φετινά μοντέλα οι E6500/8000 της Samsung και οι ST/GT/VT50 της Panasonic.

Απ' ό,τι δείχνουν μετρήσεις κατόχων και reviewers, δεν φαίνεται οι Ε6500/8000 να υπολείπονται σε φωτεινότητα των Ε550/530. Απλά οι φετινές Panasonic έχουν υψηλότερη ικανότητα μέγιστης φωτεινότητας από τις φετινές Samsung...

Μου φαίνεται η καλύτερη λύση είναι να πάω στο mall που διάβασα ότι είναι δίπλα - δίπλα και να αποφασίσω μετά.

Αυτό έπρεπε να το έχεις κάνει ήδη... ;)

Σε ξένο φόρουμ διάβασα ότι η Samsung έχει βάλει "κόφτη" στην φωτεινότητα για να μειώσει την κατανάλωση ρεύματος.

Πάντως για να γίνει σωστή σύγκριση πρέπει να μιλάμε και για συγκεκριμένα mode , πχ. και στις δυο τηλεορασεις στο "κανονικό".

Αν η Ε6500 είναι στο "κανονικό" και η ST50 στο "true cinema" τότε η E6500 έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα.

Αν η Ε6500 είναι στο "κανονικό" και η ST50 στο "true cinema" τότε η E6500 έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα.

Η 6500 παίζει κουκουρούκου και δεν ρυθμίζεται στο κανονικό με την καμία (μιλάμε πάντα για εξωτερική πηγή αναπαραγωγής και όχι τηλεοπτικό), οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίζει στο κανονικό και πολύ περισσότερο να χρησιμοποιείται σαν μέτρο σύγκρισης (αν την βάλεις και στη Δυναμική θα έχει ακόμη περίσσότερη φωτεινότητα από το true cinema).

Για σύγκριση αρύθμιστων συσκευών θα πρέπει να συγκριθεί Κανονικό με Κανονικό (όπου αντίστοιχα δεν ρυθμίζεται και η ST50) και όπως σωστά ανέφερες.

Το μοναδικό mode στο οποίο μπορεί να καλιμπραριστεί η 6500 είναι το Ταινία, με Θερμό 2, οπότε ................

EDIT

Και στα άλλα mode (τυπικό, χαλαρό κλπ) κουκουρούκου είναι η 6500 όπως και όλες οι τηλεοράσεις της αγοράς.

Αυτά τα mode κάνουν μόνο για τηλεοπτικό και για wow factor, ανάλογα με τις προτιμήσεις του εκάστοτε θεατή, κανένα από αυτά δεν "κάθεται" στο πρότυπο.

H 51E6500 έχει καλύτερη αντι-ανακλαστική επίστρωση, λιγότερο dynamic false contouring, πλήρη ανάλυση στο 3D και 1" παραπάνω.

Η 50ST50 έχει καλύτερο μαύρο, υψηλότερη φωτεινότητα και καλύτερη κίνηση.

Ζυγίζεις τις προτεραιότητές σου και αποφασίζεις...

Ακριβώς έτσι, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.

Όλα τα υπόλοιπα έρχονται με ρύθμιση στα ίδια επίπεδα (gamma, χρώματα κ.λ.π.)

Last edited by a moderator:
Μα αυτό δεν είναι το "θεμα" να αρέσει στο μάτι και όχι στο "πρότυπο"

sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Δεν έχεις καθόλου άδικο, για την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών το "πρότυπο" δεν έχει καμία σημασία, βλέπουν αυτό που βλέπουν, τους αρέσει και τελειώνουν όλα εκεί, ούτως ή άλλως δεν έχουν δει κάτι άλλο και στην τελική δεν τους ενδιαφέρει (και πολύ καλά κάνουν)

Αυτό είναι φυσιολογικό , θεμιτό και λογικό, για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί και δεν έχει εμπειρίες, ούτε από άσπρα, ούτε από μαύρα, ούτε από κόκκινα, ούτε από gamma κλπ., αυτοί οποιαδήποτε τηλεόραση και να πάρουν, σε όποιο mode και να βλέπουν θα είναι υπερευχαριστημένοι και δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσουν αυτά που γράφουμε εμείς.

Εδώ όμως, δεν είναι forum γενικών συζητήσεων, είναι τεχνολογικό forum και δυστυχώς ή ευτυχώς το "πρότυπο" είναι το μοναδικό μέτρο σύγκρισης για τις επιδόσεις των τηλεοράσεων.

Υ.Γ: Κι εγώ έχω ένα ποδήλατο με δύο ρόδες, σέλα, τιμόνι, πετάλια και όπως η πλειοψηφία είμαι υπερευχαριστημένος, αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι όλα τα ποδήλατα είναι ίδια, ούτε ότι δεν υπάρχουν εξειδικευμένα forum ποδηλασίας στα οποία υπάρχουν κάποια πρότυπα για την αγορά ενός ποδηλάτου και ούτε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να ξεχωρίσουν τα πραγματικά ποδήλατα από τους σκελετούς με δύο ρόδες, σέλα και τιμόνι ;)

Δεν έχεις καθόλου άδικο, για την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών το "πρότυπο" δεν έχει καμία σημασία, βλέπουν αυτό που βλέπουν, τους αρέσει και τελειώνουν όλα εκεί, ούτως ή άλλως δεν έχουν δει κάτι άλλο και στην τελική δεν τους ενδιαφέρει (και πολύ καλά κάνουν)

Αυτό είναι φυσιολογικό , θεμιτό και λογικό, για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί και δεν έχει εμπειρίες, ούτε από άσπρα, ούτε από μαύρα, ούτε από κόκκινα, ούτε από gamma κλπ., αυτοί οποιαδήποτε τηλεόραση και να πάρουν, σε όποιο mode και να βλέπουν θα είναι υπερευχαριστημένοι και δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσουν αυτά που γράφουμε εμείς.

Εδώ όμως, δεν είναι forum γενικών συζητήσεων, είναι τεχνολογικό forum και δυστυχώς ή ευτυχώς το "πρότυπο" είναι το μοναδικό μέτρο σύγκρισης για τις επιδόσεις των τηλεοράσεων.

Υ.Γ: Κι εγώ έχω ένα ποδήλατο με δύο ρόδες, σέλα, τιμόνι, πετάλια και όπως η πλειοψηφία είμαι υπερευχαριστημένος, αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι όλα τα ποδήλατα είναι ίδια, ούτε ότι δεν υπάρχουν εξειδικευμένα forum ποδηλασίας στα οποία υπάρχουν κάποια πρότυπα για την αγορά ενός ποδηλάτου και ούτε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να ξεχωρίσουν τα πραγματικά ποδήλατα από τους σκελετούς με δύο ρόδες, σέλα και τιμόνι ;)

http://www.youtube.com/watch?v=z-AUljWlvFI

:D:D

Το μοναδικό mode στο οποίο μπορεί να καλιμπραριστεί η 6500 είναι το Ταινία, με Θερμό 2, οπότε ................

Χρήστο αν μπορούσες κάποια στιγμή να ποστάρεις τις ρυθμίσεις του Μανώλη έτσι για να πάρουμε μια ιδέα (από την μια τηλεόραση στην άλλη ρυθμίσεις δεν αντιγράφονται ως γνωστόν).

Πήγα σήμερα και είδα τις δύο τηλεοράσεις μαζί στο mall αλλά δεν έβγαλα ασφαλή συμπεράσματα! Ο λόγος είναι ότι έπαιζαν απ'ο διαφορετικές πηγές. Η samsung από blue ray και η panasonic δορυφορικό hd κανάλι που μοιραζόταν σε 5 τηλεοράσεις οπότε η ποιότητα της εικόνας υστερούσε αρκετά. Η δεύτερη ήταν εμφανώς πιό φωτεινή από την 6500 που μου άρεσε γενικώς περισσότερο. Tη samsung την άφησε απο 1464 στα 1300 και 1 δωροεπιταγή 150 ευρώ και την panasonic από 1049 στα 950.Σίγουρα η τιμή της panasonic είναι πολύ καλή.