Samsung QE75Q70B ή LG 75QNED826Q

tolisdagas

New member
7 September 2008
41
Παιδιά χρόνια πολλά, μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει,,μου πρότειναν μια από τις δύο τηλεοράσεις του τίτλου από τον Κωτσοβολο σα ανταλλαγή από την SAMSUNG UE NU8002 που είχα και χάλασε το πάνελ.
Ποια λέτε να διαλεξω;

Στάλθηκε από το SM-S908B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η (75") Q70A διαθέτει VA panel, ενώ η (75") QNED82 έχει IPS panel.
Αν δε χρειάζεσαι σχετικά μεγάλες γωνίες θέασης, επιλέγεις την πρώτη.
Επίσης, αν η απόσταση θέασης είναι κοντά στα τέσσερα μέτρα και θα προβάλλονται τακτικά ταινίες/σειρές, θα είναι καλύτερα να πας σε 85"-86", με ένα (ιδανικά, μικρό) επιπρόσθετο ποσό. Διαφορετικά, πάλι με έξτρα αντίτιμο, αν γίνεται, κοίτα και την (75") Q80A, αφού σε μεγάλα edge LED panels -τα οποία διαθέτουν οι δύο αρχικές λύσεις, όπως και η NU8000- ενδέχεται να υπάρχει κάποια ανομοιομορφία (στον φωτισμό).

Ευχαριστώ για την απάντηση ,θα ήθελα και εγώ μια 85 αλλά η διαφορά στην τιμή στο ίντερνετ είναι περίπου 1100 ευρώ,
επίσης η Samsung που μου δίνουν είναι Q70B (2022) και όχι Q70A (2021),αν παίζει κανένα ρόλο.

Έγινε λάθος στην πληκτρολόγηση. Όντως, η Q70Α είναι το περσινό μοντέλο και η Q70B το φετινό. Πάντως, στην προαναφερθείσα αλυσίδα, η δεύτερη στις 85" στοιχίζει 2000 ευρώ. Το θέμα είναι να πετύχεις ικανοποιητικό panel (σε LCD τηλεοράσεις) και να μη βλέπεις... "σύννεφα", σε σκοτεινές σκηνές και όχι μόνο.

Αυριο θα πάω στο κατάστημα και θα προσπαθήσω να πάρω μεγαλύτερη, η την Q80B.
όσο για το panel είναι καθαρά θέμα τύχης;'η μπορω να επιλέξω κατι;

Εν πολλοίς, είναι θέμα τύχης. Απλά, σε κάποιες εταιρείες και σε ορισμένες σειρές τηλεοράσεων (συνήθως, στα πιο ακριβά μοντέλα) γίνεται καλύτερος ποιοτικός έλεγχος. Σε κάθε περίπτωση, εσύ θα επιδιώξεις την πιο ιδανική αντικατάσταση, έχοντας ως δεδομένο/διαπραγματευτικό χαρτί το αντίτιμο αγοράς για την NU8000.

σε συνέχεια των προηγούμενων, με μικρή διαφορά χρηματική μπορώ να πάρω την Q80B (75") η την Q 70B (85"),
Ποια θα προτείνατε ;
ίντσες η ποιότητα εικόνας; απόσταση θέασης περίπου 5 μέτρα

Και για να το κάνω πιο δύσκολο, αξίζει να κάνω την υπέρβαση σε LG OLED 77C15LA 77";

Άμα είναι στα πέντε μέτρα η απόσταση θέασης, θα πας σε 85"-86". Έπειτα, εξαρτάται ουσιαστικά από το ποσό που σου έχει πιστωθεί από την αλυσίδα, καθώς και από αυτό που προτίθεσαι να δώσεις για την καινούργια. Παρεμπιπτόντως, η (προπέρσινη) 85" Sony XH9096 (σφραγισμένη) είναι μια καλή και σχετικά οικονομική λύση.

Δηλαδή όχι την oled, καλύτερα περισσότερες ίντσες λες,
ευχαριστώ για τις συμβουλές

Αν μπορεί να μειωθεί η απόσταση θέασης, έως τέσσερα μέτρα, αξίζει να πας σε 77" OLED (C1 ή B2), αρκεί να μην τοποθετηθεί η τηλεόραση σε πολύ φωτεινό χώρο.

Δεν μπορεί να μειωθεί η απόσταση και είναι ένα φωτεινό σαλόνι, οπότε μάλλον καλύτερα η 85 " και μάλλον η sony.
Ευχαριστω

Τελικά παρήγγειλα την 85" Sony XH9096.
Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, σε συνέχεια των προηγούμενων θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος πως μπορούμε να σιγουρυτουμε ότι είναι σφραγισμένη η τηλεόραση που θα παραλαβουμε;
Το κατάστημα είπε ότι θα την ανοίξουν για έλεγχο (ελέγχουν όλα τα μεγάλα μεγέθη).

Κοίτα να πάρεις το καλύτερο panel και ότι την μεγαλύτερη. Το έχουμε παρακάνει με τις inches και 75 και 77 μια χαρά είναι. Εγώ στα 5 μέτρα είμαι και έχω προτιμήσει το καλύτερο πάνελ και όχι τις inches.
Αν δεν ήταν ο covid και είχαν πέσει οι τιμές ΟΚ ... αλλά 2Κ για αγορά μετρίου πάνελ με διάρκεια ανοχής 1-2 χρόνια είναι πεταμένα λεφτά.