Samsung T200HD και DIGEA

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

Koncha

New member
16 May 2011
4
Εχω το ανωτερω μονιτορ απο το 2008 . Σημερα λοιπον χρειαστηκε να το χρησιμοποιησω ως τηλεοραση . Ενωσα το μονιτορ με απλο καλωδιο με την μπριζα που ειναι για την κεραια . Εκανα αναζητηση , βρηκε τοσο καναλια οσο και ραδιοφωνικους σταθμους . Το προβλημα ειναι πως στα περισσοτερα καναλια παιζει μονο ηχο (στερεο) ενω για την εικονα μου βγαζει το μηνυμα οτι δεν υποστηριζεται σημα ΗD .Τους ραδιοφωνικους σταθμους τους παιζει κανονικα . Μια βοηθεια σας παρακαλω γιατι ειμαι ασχετος ...

Το μόνιτορ είναι από το 2008. Γράφει οτι είναι και "Τηλεόραση(ψηφιακή/αναλογική)" αλλά γράφει "Ενσωματωμένος δέκτης ψηφιακής τηλεόρασης (DVB)". Δεν κάνει διαχωρισμό, και επειδή είναι και λίγο παλιό, σημαίνει οτι δεν είναι MPEG4, αλλά μόνο MPEG2. Μέχρι να βγει το MPEG4 δεν έκαναν διαχωρισμό γιατί το ψηφιακό σήμα ήταν μόνο ένα, το MPEG2. Αυτό σημαίνει οτι στα κανάλια MPEG2 δείχνει ήχο και εικόνα, αλλά στα MPEG4 δεν μπορεί να δείξει εικόνα και δείχνει μόνο ήχο. Τα MPEG2 είναι μόνο τρία, και αυτά κανονκά σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έπρεπε να είχαν γίνει ήδη MPEG4 όπως τα υπόλοιπα. Βέβαια είναι και αναλογική τηλεόραση, αλλά είναι θέμα ρυθμίσεων και επιλογών αν θέλεις μόνο ψηφιακά κανάλια, μόνο αναλογικά, ή και τα δύο. Στα αναλογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Κάνε και μία αναβάθμιση λογισμικού μήπως δεις και καμία βελτίωση. Υπάρχουν τηλεοράσεις που την λήψη MPEG4 την είχαν κλειδωμένη, και μόνο μετά από αναβάθμιση ξεκλείδωσε. Δύσκολο να γίνει, αλλά το τελευταίο λογισμικό βγήκε μόλις πριν δυό μήνες.
http://www.samsung.com/gr/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP01&prd_ia_cd=&prd_mdl_cd=&prd_mdl_name=T200HD

Οπως σου απάντησε και ο tolias, προφανώς τo monitor έχει δέκτη mpeg-2 για αυτό σου δίνει μόνο ήχο. Συνεπώς δεν μπορείς να δεις τα επίγεια ψηφιακά κανάλια τα οποία μεταδίδονται με το πρότυπο mpeg-4.

Re: Απάντηση: Samsung T200HD και DIGEA

Το μόνιτορ είναι από το 2008. Γράφει οτι είναι και "Τηλεόραση(ψηφιακή/αναλογική)" αλλά γράφει "Ενσωματωμένος δέκτης ψηφιακής τηλεόρασης (DVB)". Δεν κάνει διαχωρισμό, και επειδή είναι και λίγο παλιό, σημαίνει οτι δεν είναι MPEG4, αλλά μόνο MPEG2. Μέχρι να βγει το MPEG4 δεν έκαναν διαχωρισμό γιατί το ψηφιακό σήμα ήταν μόνο ένα, το MPEG2. Αυτό σημαίνει οτι στα κανάλια MPEG2 δείχνει ήχο και εικόνα, αλλά στα MPEG4 δεν μπορεί να δείξει εικόνα και δείχνει μόνο ήχο. Τα MPEG2 είναι μόνο τρία, και αυτά κανονκά σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έπρεπε να είχαν γίνει ήδη MPEG4 όπως τα υπόλοιπα. Βέβαια είναι και αναλογική τηλεόραση, αλλά είναι θέμα ρυθμίσεων και επιλογών αν θέλεις μόνο ψηφιακά κανάλια, μόνο αναλογικά, ή και τα δύο. Στα αναλογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Κάνε και μία αναβάθμιση λογισμικού μήπως δεις και καμία βελτίωση. Υπάρχουν τηλεοράσεις που την λήψη MPEG4 την είχαν κλειδωμένη, και μόνο μετά από αναβάθμιση ξεκλείδωσε. Δύσκολο να γίνει, αλλά το τελευταίο λογισμικό βγήκε μόλις πριν δυό μήνες.
http://www.samsung.com/gr/support/d...01&prd_ia_cd=&prd_mdl_cd=&prd_mdl_name=T200HD

Το link δεν δουλεύει πιά και δεν μπορώ να βρώ το εν λόγω firmware κάπου αλλού. Μήπως το έχει κάποιος να με εξυπηρετήσει;

Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου, δυστυχως όμως δεν βλέπω να υπάρχει το firmware. Υπάρχει ένα link "Ανακοίνωση Βελτίωσης Ποιότητας για τις Samsung..." που όμως παραπέμπει σε ενημερωμένη έκδοση firmware για τις Samsung LED Οθόνες σειράς SA.

Έχει τρεις καρτέλες. Εσύ κοιτάς την καρτέλα "ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ". Πήγαινε δίπλα στην καρτέλα "ΛΗΨΕΙΣ" και μετά από κάτω "πρόγραμμα οδήγησης". Μόνο που αυτό που βλέπω ότι έχει εκεί είναι πρόγραμμα οδήγησης υπολογιστή. Βέβαια πρόκειται για monitor, αλλά δεν ξέρω τι σχέση έχει με την λήψη του monitor σαν τηλεόραση.

Έχει τρεις καρτέλες. Εσύ κοιτάς την καρτέλα "ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ". Πήγαινε δίπλα στην καρτέλα "ΛΗΨΕΙΣ" και μετά από κάτω "πρόγραμμα οδήγησης". Μόνο που αυτό που βλέπω ότι έχει εκεί είναι πρόγραμμα οδήγησης υπολογιστή. Βέβαια πρόκειται για monitor, αλλά δεν ξέρω τι σχέση έχει με την λήψη του monitor σαν τηλεόραση.

Καλησπέρα έχω κι εγω ακριβώς το ίδιο μοντέλο και το ίδιο πρόβλημα επέλεξα dtv πήγα στις ρυθμίσεις / σύστημα και πατησα αναβαθμιση λογισμικου καθώς είχε επιλογή και απο εκείνη τη στιγμή η τηλεόραση ανοίγει κλείνει μονη της συνέχεια και δεν υπακούει σε καμία ενέργεια σας παρακαλώ βοηθήστε με!

το ιδιο ακριβως συνεβη και στο δικο μου μονιτορ.. ανοιγοκλεινει ασταματητα.. δεν γινεται reset απο καπου ;;
απο το σερβις της samsung το μονο που μου ειπαν ειναι οτι δεν ξερουν τπτ, να την παω εκει να την δω.. με χρεωση 15e φυσικα..

το ιδιο ακριβως συνεβη και στο δικο μου μονιτορ.. ανοιγοκλεινει ασταματητα.. δεν γινεται reset απο καπου ;;
απο το σερβις της samsung το μονο που μου ειπαν ειναι οτι δεν ξερουν τπτ, να την παω εκει να την δω.. με χρεωση 15e φυσικα..

τελικά παιδιά υπάρχει firmware ωστε να πιάνει και mpeg4?

Εδώ το σωστό link μιας και το παλιό δεν λειτουργεί πλέον.

Ξέρει κανείς αν με αυτή την αναβάθμιση διορθώνεται το πρόβλημα με το διαρκές αναβοσβήσιμο του Τ200 στα ψηφιακά κανάλια;
Και κάτι ακόμα. Πώς φλασάρουμε το μόνιτορ; Μέσω HDMI?

Το κατεβάζεις, τρέχεις το αρχείο και κάνει update το firmware της οθόνης. Το αν θα πιάνει μετά mpeg4 κανάλια περιμένουμε να μας το πεις...

Το κατεβάζεις, τρέχεις το αρχείο και κάνει update το firmware της οθόνης. Το αν θα πιάνει μετά mpeg4 κανάλια περιμένουμε να μας το πεις...

Πώς όμως γίνεται το update; Μέσω VGA? Μέσω HDMI? Προσπαθώ να το δοκιμάσω στην Τ200HD ενός φίλου που μετά από φλασάρισμα λανθασμένου προφανώς firmware δεν λειτουργεί πλέον στα ψηφιακά (κάνει διαρκώς reboot), αλλά μάταια.. Το PC μένει κολλημένο και δεν φαίνεται να φορτώνει κάτι στο μόνιτορ.