SAMSUNG T220HD - ΠΑΓΩΜΑ ΕΙΚΟΝΑΣ - MPEG-2 VS MPEG-4 ???

artemiox

New member
13 June 2010
1
αθηνα
Παιδες καλησπερα,

θα εκτιμουσα ιδιαιτερως αν καποιος μπορει να με διαφωτισει...

εχω πελαγωσει :confused:

πηρα πριν περιπου ενα χρονο ενα tv monitor samsung, T220HD, θεωρητικα με δεκτη mpeg-4.

οταν προσπαθησα να δω τα ψηφικα καναλια που παιζουν μεχρι τωρα, sport+, cine+ etc, η εικονα ειναι μια χαρα αλλα με ενα μικρο προβλημα, κοβεται συνεχως και δεν εχει κανονικη ροη. Για να καταλαβετε καλυτερα, ξεκιναει να δειχνει, παγωνει, και μετα ξεκιναει παλι αλλα στην επομενη σκηνη/φαση κλπ.
σημειωτεον, ο ηχος ερχεται κανονικα χωρις "περικοπες"

εχει κανεις ιδεα γιατι συμβαινει αυτο :hmmmm2::hmmmm: ?

βοηθητικα, να πω τα παρακατω:
1.η πολυκατοικια εχει δυο διαφορετικες κεραιες (στην ταρατσα) και ετσι η μια δινει σημα στην κανονικη τηλεοραση (32") που δεν παρουσιαζει κανενα προβλημα απολυτως ενω η αλλη κεραια δινει σημα στην προαναφερομενη T220HD που παρουσιαζει το προβλημα.
2.υποψιαζομαι μηπως ο δεκτης ειναι τελικα MPEG-2 αλλα και παλι μιας και ειμαι ασχετος δεν ξερω καν αν στεκει αυτο που λεω.
3.μηπως απλα φταιει το οτι υπαρχουν διαφορετικες κεραιες και η ποιοτητα σηματος διαφερει?

H E L P !
(ευχαριστω :party: απο τωρα και κερναω
τσιπουρακι :ernaehrung004: σε οποιον μου βρει τη λυση :idea:.
τον μεζε να τον πληρωσει μονος του γιατι υπαρχει κριση)

Παιδιά αν μπορείτε να βοηθήσετε. Φίλος έχει το συγκεκριμένο μοντέλο τηλεόρασης. Σκανάροντας σήμερα τα κανάλια της Digea έπιασε τα κανάλια αλλά όταν πάει να τα δει ακούει μόνο ήχο και ένα μήνυμα εμφανίζεται στην οθόνη με το μήνυμα Λήψη HD δεν υποστηρίζεται. Του είπα να δοκιμάσει άλλες χώρες εγκατάστασης όπως Γερμανία, Δανία, Ισπανία αλλά τα ίδια. Υπάρχει λύση ή η τηλεόραση έχει δέκτη MPEG-2;

Παιδιά αν μπορείτε να βοηθήσετε. Φίλος έχει το συγκεκριμένο μοντέλο τηλεόρασης. Σκανάροντας σήμερα τα κανάλια της Digea έπιασε τα κανάλια αλλά όταν πάει να τα δει ακούει μόνο ήχο και ένα μήνυμα εμφανίζεται στην οθόνη με το μήνυμα Λήψη HD δεν υποστηρίζεται. Του είπα να δοκιμάσει άλλες χώρες εγκατάστασης όπως Γερμανία, Δανία, Ισπανία αλλά τα ίδια. Υπάρχει λύση ή η τηλεόραση έχει δέκτη MPEG-2;

Φίλε μου το ιδιο πρόβλημα έπαθα και εγω σήμερα...μαλλον ειναι Mpeg-2 και οχι Mpeg-4.

MPEG2 πρέπει να είναι (τουλάχιστον η T260HD που έχω - είναι από την ίδια σειρά).

Έχω βάλει την Neotion NP4+ FTA βλέπει μια χαρά τα DIGEA. Το μήνυμα "Λήψη HD δεν υποστηρίζεται" το βγάζει καμια φορά στιγμιαία κατά την αλλαγή των καναλιών αλλά μετά εξαφανίζεται (συνήθως εμφανίζεται όταν πρωτοανοίγω την TV).

"3.μηπως απλα φταιει το οτι υπαρχουν διαφορετικες κεραιες και η ποιοτητα σηματος διαφερει?"

Μάλλον αυτό είναι. Δοκίμασε να πας το monitor στο άλλο δωμάτιο και δες τι παίζει.

Το μόνο θέμα που έχει είναι οτι δεν μπορώ να δω ελληνικό EPG. Στο μενού γλώσσα, στις επιλογές "Γλώσσα ήχου" και "Γλώσσα teletext" δεν υπάρχει άλλωστε σαν γλώσσα τα ελληνικά και εμφανίζει μόνο την επιλογή "Ακαθόριστη γλώσσα". Στα μενού διαλόγων κλπ υπάρχουν γύρω στις 8 γλώσσες ΕΚΤΟΣ απο ελληνικά (αλλά το μενου του Monitor είναι στα ελληνικά!). Μάλλον χρειαζόμαστε νέο firmware...

Σχετικά με τις χώρες βάλτο στην επιλογή "Άλλες Χώρες". Παίζει και στην "Ιταλία" (αλλά στην Ιταλία η αρίθμηση των καναλιών ξεκινά από 85x - μάλλον έχουν κάποια πρότυπα για τα κανάλια TV άλλα για ραδιόφωνο κλπ). Με κάποιες από τις άλλες χώρες από οτι παρατηρησα ή εμφανίζονται τα κανάλια σε κάδρο 4:3 ή δεν παίζουν.

Ανακάλυψα ότι το δικό μου monitor έχει ήδη δεχθεί ένα firmware update - κρατά κάποιο ιστορικό, και είναι στην έκδοση "T-TΜDEUC-1002 (νέα έκδοση)". Εμφανίζεται στο μενού της ψηφιακής στην αναβάθμιση λογισμικού. Αναφέρει επίσης ότι υπάρχει και το "T-TΜDEUC-1001 (παλιά έκδοση)" και το ωραίο είναι ότι μπορείς να επιλέξεις μεταξύ των δύο (δε τολμω να το δοκιμάσω!). Εσένα τι έκδοση αναφέρει? Μήπως να τσέκαρες με τη Samsung αν έχει βγει και κανα νεώτερο update?

Μόλις δοκίμασα την Τ220HD ως TV και στα ψηφιακά κανάλια βγάζει μήνυμα "Δεν υποστηρίζεται σήμα HD"
Ήθελα να ρωτήσω, αν βάλω το Neotion NP4 FTA Module Plus θα προβάλει τα ψηφιακά κανονικά;
Ευχαριστώ