Samsung T27A550 / Monitor TV : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

nikosjc

Senior Member
8 September 2008
313
Καλησπέρα,

θέλω να πάω σε 27άρι μόνιτορ με δέκτη TV και θα ήθελα γνώμες.

Είμαι πολύ κοντά στην T27A550 της Samsung κυρίως γιατί έχει PiP, όπως μ'αρέσει και η LG M2780DF-P (ή σκέτο D-P). Βέβαια υπάρχουν και αρκετά μοντέλα κάπως φθηνότερα.

Παρόλα αυτά ψιλοκόλλησα μήπως να πήγαινα σε 3D έτσι για δοκιμή, για κάνα παιχνιδάκι ή ταινία, δεν ψάχνω τίποτα τρομερο δλδ-ξέρω την κατάσταση του 3D αυτή τη στιγμή και δεν τρελαίνομαι. Αλλά είτε ξεφέυγουν σε τιμή, είτε δεν έχουν TV, και δεν θα ήθελα να πάω σε 23άρα.

Να πω ότι δεν θέλω να ξεφύγω από τα 350 (και πολλά είναι), και η χρήση της θα είναι για... όλα! PC, TV, ταινίες, επεξεργασία φωτογραφίας, βίντεο, κλπ.

Τι λέτε...?

Edit: Ξέχασα να αναφέρω ότι πχ το skroutz αναφέρει την T27A550 ως 3D, όπως έχω πετύχει πχ την S27A350 (που δεν έχει TV όμως) να αναφέρεται ως 3D, αλλά στο site της samsung δεν αναφέρει τίποτα. Τι παίζει?

Last edited:
Re: Monitor TV 27''...?

Καμία γνώμη ρε παιδιά???

Οκ, θα κλείσω την T27A550 τελικά, να ξεμπερδεύω!

Ευχαριστώ...

Απάντηση: Monitor TV 27''...?

Καλώς ή κακώς, η πλειοψηφία της κατηγορίας αφορά τηλεοράσεις και γενικά οι αναφορές για PC MONTOR/TV είναι ελάχιστες, όπως επίσης και τα review τους για να βγουν κάποια συμπεράσματα (έστω και από τις μετρήσεις τους).

Αναφορές κατόχων δεν υπάρχουν, οπότε αν δεν έχει κάποιος, κάποιο από τα παραπάνω μοντέλα ή δεν τα έχει δει πουθενά, πως να καταθέσει την εμπειρία του? :smile:

Ναι το καταλαβαίνω, το περίμενα να σου πω την αλήθεια, είναι περίεργη κατηγορία, αλλά έλεγα ότι ίσως κάποιος θα είχε ασχοληθεί.

Περισσότερο με μπερδεύει το αν η T27A550 έχει τελικά 3D που σε άλλα sites τα γράφει έτσι και σε άλλα αλλιώς (δεν πρέπει να έχει πάντως).

Τέλος πάντων, μάλλον το απόγευμα θα πάω να την πάρω...

Την πήρα τελικά (την Samsung T27A550), και αφού δεν υπάρχει κάτι άλλο ας γράψω δυό λόγια (και κάτι παραπάνω) μήπως τα χρειαστεί κανένας.

Να ξεκινήσω από το ξεπακετάρισμα, όπου η αίσθηση και μόνο ότι η οθόνη πιάνει το μεγάλο, μακρόστενο κουτί από άκρη σε άκρη σου δημιουργεί ένα δέος (σε σχέση με την 22άρα Samsung T220HD), ειδικά αφού εκτός από μεγάλη, είναι και αρκετά λεπτη. Επίσης έχει σχετικά μικρό πλαίσιο γύρω γύρω που την κάνει να δείχνει ακόμα μεγαλύτερη. Η συναρμολόγηση της είναι ιδιαίτερα εύκολη, με την στρογγυλή, "γυάλινη" διάφανη βάση να μην με ενθουσιάζει, αλλά είναι κάτι το διαφορετικό.

Πάμε τώρα στην σύνδεση με το pc, όπου και έφαγα το μεγάλο ξενέρωμα (καθ'ότι παρά το ψάξιμο που έριξα για την αγορά της δεν κοίταξα τις θύρες που έχει, καθώς τις θεωρούσα δεδομένες...). Πάω να συνδέσω το DVI καλώδιο, αλλά που είναι η θύρα? Μόνο VGA! (υπάρχει ακόμα η vga εν έτη 2012???). Και τι σημαίνει αυτό? Ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΘΟΝΗ PC, αλλά Τηλεόραση με δυνατότητα σύνδεσης με PC? Πιθανόν. Βέβαια το καλώδιο περιέχεται, αλλά όχι αντάπτορας. Έφαγα το σπίτι και τελικά βρήκα κάπου έναν ξεχασμένο (ευτυχώς). Σύντομα σίγουρα θα γίνει η σύνδεση με DVI-HDMI. Τέλος πάντων, έγινε η σύνδεση, σύνδεσα και κεραία και ρεύμα, όπου για το ρεύμα επιτέλους είχε ένα μικρό καλωδιάκι, και όχι την κουμούτσα που έχουν πχ τα pc και οι παλιότερες οθόνες και όλα οκ.

Και ήρθε η ώρα για το 2ο ξενέρωμα (μικρότερο αυτή τη φορά, που δεν αφορά ακριβώς την οθόνη). Θεωρούσα ότι η ανάλυση (1920x1080) και το μέγεθoς (27''), θα μου έδεινε πολύ περισσότερο χώρο στην οθόνη σε σχέση με την 22άρα με τα 1680x1050 αλλά φευ! Σίγουρα τα βλέπω όλα μεγαλύτερα, και σίγουρα υπάρχει μια μεγαλύτερη άνεση, αλλά δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές, τουλάχιστον αυτές που φανταζόμουν...!

Κατα τ'άλλα, από θέμα ποιότητας ως TV με το αναλογικό σήμα της Εύβοιας δεν βλέπεις και πολλά. Αρκετά καλή απλά. Ως οθόνη νομίζω λίγο πιο φωτεινή από την προηγούμενη, και με λίγο καλύτερη ποιότητα στις HD ταινίες.
Στα πολύ θετικά (για μένα) η δυνατότητα PiP όπου ενώ είσαι σε PC μπορείς σε μια γωνίτσα να βλέπεις τηλεόραση (για κάνα ποδόσφαιρο εν ώρα εργασία είναι ότι πρέπει!). Διαθέτει επίσης και media player μέσω usb αλλά δεν το δοκίμασα καθόλου. Τέλος το ερώτημα μου για το αν είναι τελικά 3D... φυσικά και δεν είναι!

Δεν είμαι σίγουρος ότι άξιζαν πλήρως τα 379 που έκανε αφού θα μπορούσα να πάρω 27άρα με 280 , όχι LED βέβαια και χωρίς PiP, αλλά είναι και 100 διαφορά. Παρ'όλα αυτά νομίζω θα την ευχαριστηθώ και θα κάνω την δουλειά μου σαφώς πιο άνετα από την 22άρα (με την οποία βεβαίως ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος εκτός του μεγέθους της)...

ΥΓ. Το παλιό τηλεκοντρόλ, της T220HD, ήταν πολύ πιο ωραίο και ποιοτικό από το καινούριο!!! :p

:a0210::a0210::a0210::a0210:

Ευχαριστούμε Νίκο για τις πληροφορίες και την αναλυτική παρουσίαση, άνοιξα ξεχωριστό νήμα για το εν λόγω μοντέλο, μεταφέρωντας το δικό σου στην κατηγορία με νήματα κατόχων LCD/LED (και το πρόσθεσα στο ευρετήριο).

Ποιος ξέρει μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον μελλοντικά και αφού υπάρχει η πληροφορία δεν υπάρχει λόγος να χαθεί μέσα στην 'Αγορά νέας τηλεόρασης' ;)

Λοιπόν παιδιά είμαι και εγώ παθών. Ας τα πάρω όμως με τη σειρά.

Αρχικά στο γραφείο μου (στο σπίτι) είχα μια 24 Dell την οποία είχα πληρώσει πριν από 6 χρόνια περίπου 800 ευρώ (τιμή με έκπτωση και χωρίς φπα αν θυμάμαι) καθώς τότε το συγκεκριμένο monitor ήταν το καλύτερο της αγοράς.

Τα χρόνια περνούσαν οι υπολογιστές που είχα άλλαζαν αλλά το Monitor σταθερό στη θέση. Μέχρι που αγόρασα ένα imac 27 ιντσών.

Το παλιό dell monitor μετακόμισε στην κρεβατοκάμαρα σε ρόλο τηλεόρασης με εξωτερικό tuner καθώς η θόνη του imac ήταν απλά ασυναγώνιστη και ταυτόχρονα έκοψα το pc καθώς προσπάθησα να κάνω switch over.

Λέω προσπάθησα γιατί τελικά δεν το βολεύτηκα το imac και έπρεπε να γυρίσω σε pc και λόγο της εργασίας μου. Έλα όμως που είχα βολευτεί την οθόνη των 27 ιντσών, οπότε θεώρησα σωστό ότι έπρεπε να αγοράσω μια ανάλογη.

Όμως με έπιασε η τσιγκούνια μου και δεν ήθελα αλλά ούτε και είχα να δώσω τα 700 ευρώ που ζητάει για εμένα το κορυφαίο αυτή τη στιγμή Dell U2711 και έτσι ήμουν ανάμεσα σε ένα φτηνό Samsung 27 και ένα LG και τα δύο μοντέλα είναι αυτά που αναφέρει ο φίλος.

Το ΣΟΚ ήρθε από τη πρώτη στιγμή. Δεν κατάφερα ποτέ να φέρω το LG M2780DF-P στα μέτρα μου όσο και να το προσπάθησα. Τα μάτια μου κουραζόντουσαν μετά από μισή ώρα χρήσης.

Η κατάληξη το παλιό Dell 24 6ετίας πλέον ξαναπήρε τη θέση του και το LG μετακόμισε στη κρεβατοκάμαρα.

Ποια είναι τα συμπεράσματα μου από όλη αυτή την ιστορία:

1.Ότι πληρώνεις παίρνεις στο 90% των περιπτώσεων
2. Η ανάλυση 1920*1200 είναι για μέχρι 24 ιντσών οθόνη. Αν πάρεις 27 ιντσών οθόνη με αυτή την ανάλυση πέρα από μέγεθος δεν πρόκειται να καταλάβεις τίποτα.
3. H Samsung & LG είναι καλές για τηλεοράσεις αλλά τουλάχιστον στη φτηνή τους κατηγορία όχι για οθόνες. Απλά τα ονομάζουν TV/Monitors επειδή έχουν μια hdmi ή vga και η 42άρα Panasonic Plasma που έχω στο σαλόνι έχει hdmi vga αλλά δεν την πουλάνε για Monitor
4. Για Monitors στις 27 ίντσες θέλεις ανάλυση 2560*1440
5. έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες.

φιλε μου ενδιαφερομαι παρα πολυ να αγορασω την τηλεοραση που πηρες και εσυ..μια απορια μονο..απο τη usb υποδοχη τι αρχεια μπορει να παιξει?αν μπορει και σου παιζει βιντεο τοτε παμε καλα!αν μπορει και το εχεις τεσταρει με εξωτερικο σκληρο δισκο αυτονομο τοτε ακομα καλυτερα!!!περιμενω απαντηση!!

Φίλε μου μόλις τώρα είδα την ερώτηση σου και το δοκίμασα.

Έχει έναν πληρέστατο media player! Έβαλα πάνω δίσκο WD 640Gb portable και παίζει άνετα avi και mkv και με DTS ήχο, αρχεία μέχρι και 9-10Gb που δοκίμασα. Μόνο στα βαριά αρχεία ζορίζεται λίγο στο fastforward x3 άνω και μπορεί και να κολλήσει. Κατα τ'άλλα παίζει πολύ καθαρά, χωρίς κολλήματα και με πολύ πολύ καλό (αν και όχι πολύ δυνατό) ήχο! Και το μενού στον mp είναι πολύ γρήγορο και εύκολο στη χρήση.

Γεια σας.
εχω το εξης προβλημα!Εχω την Samsung syncmaster 27" tv monitor και θελω να ρυθμισω τα χρωματα οταν ειναι συνδεδεμενη με το pc και δε ξερω τι ρυθμισεις να βαλω!!μπορω καπου να βρω προτεινομενες?
ευχαριστω εκ των προτερων