Samsung - Τρελο μπλεξιμο με τους κωδικους..

Stavros_mini

New member
9 June 2008
21
Καλησπερα σε ολους. Λοιπον πριν 2 μηνες αγορασα την samsung le 46n87bd κ ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος. Οι απωριες που εχω ειναι οι εξης.. Ποιες ειναι οι διαφορες μεταξη της le46n87b, le46m86b k le46m87b? Υπαρχει περιπτωση το καθε μοντελο να εχει διαφορετικο πανελ ή το καθενα χαρακτηριζεται απο το τι πανελ φοραει?Και αναφερομαι γενικως για ολες τις διαστασεις..Παιδια δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος αλλα εχω μπερδευτει παρα πολυ. please βοηθηστε..

Α και κατι ακομα.Διαπιστωσα οτι η σειρα n ειναι ακριβωτερη απο την m. που οφειλεται αυτη η διαφορα?

Η σειρά Ν δεν έχει την γυαλιστερή επίστρωση που η Samsung ονομάζει Clear Panel και υπάρχει στις M86/M87. Σαν συνέπεια η Ν έχει μικρότερη αντίθεση, αλλά και λιγότερες αντανακλάσεις. Νομίζω πως δεν έχουν άλλες διαφορές. Θεωρητικά η Ν είναι κατώτερο μοντέλο στην γκάμα της Samsung, η μεγαλύτερη τιμή ίσως να οφείλεται στο ότι δεν είναι τόσο διαδεδομένη άρα υπάρχει και μικρότερος ανταγωνισμός.

Υπαρχει περιπτωση το καθε μοντελο να εχει διαφορετικο πανελ ή

το μονο σιγουρο ειναι αυτο δηλ το ιδιο μοντελο να φοραει διαφορετικο πανελ.

υπαρχουν υποψιες οτι οι samsung στελνει αλλα πανελ για δοκιμες και αλλα αγοραζουμε τελικα.

σκετη λοταρια!!!

Η σειρά Ν δεν έχει την γυαλιστερή επίστρωση που η Samsung ονομάζει Clear Panel και υπάρχει στις M86/M87. Σαν συνέπεια η Ν έχει μικρότερη αντίθεση, αλλά και λιγότερες αντανακλάσεις. Νομίζω πως δεν έχουν άλλες διαφορές. Θεωρητικά η Ν είναι κατώτερο μοντέλο στην γκάμα της Samsung, η μεγαλύτερη τιμή ίσως να οφείλεται στο ότι δεν είναι τόσο διαδεδομένη άρα υπάρχει και μικρότερος ανταγωνισμός.

ολοσωστος,οσον αφορα Μ86,Μ87 ειναι ιδιες απλα η Μ87 εχει μια ασημι λωριδα

ολοσωστος,οσον αφορα Μ86,Μ87 ειναι ιδιες απλα η Μ87 εχει μια ασημι λωριδα
Ισχύει και για τα 40" μοντέλα αυτό? Σίγουρα?

+1

Η Ν ηταν ενα μοντελο κατω απο την Μ καθως ειχε λιγοτερες δυνατοτητες απο την τελευταια. Βεβαια ειχε και χαμηλωτερη τιμη.

Πάντως παιδιά αυτό με το Panel είναι τρομερό.
Δεν καταλαβαίνω πως λέμε ότι η τάδε είναι καλύτερη, από τη στιγμή που τα Panel είναι στη τύχη. Η δική μου 46Μ86, ναι είναι κορυφαία και ότι καλύτερο έχω δει, αλλά έχει PVA. Κάποιος μπορεί να την έχει δει με άλλο Panel... Οπότε...
Αυτές τις μέρες θα πάρω και την 40Μ86 ή 40Μ87... Θα πρέπει να κάνω το σταυρό μου για να πετύχω καλό Panel, καθώς αν δεν κάνω λάθος δεν αναγράφεται στη συσκευασία, παρά μόνο στο αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος της οθόνης, σωστά?

Ελεος δηλαδη να παιζεις λοτο κ αν σου κατσει? αν στο καταστημα εχεις επιλεξει τη m86 που εχει πανελ s-pva αν καταλαβα καλα υπαρχει περιπτωση δλδ να ερθει σπιτι σου με αλλο πανελ? δεν μπορεις εφοσον το διαπιστωσεις να κανεις αλλαγη(να το κυνηγησεις)?

Ελεος δηλαδη να παιζεις λοτο κ αν σου κατσει? αν στο καταστημα εχεις επιλεξει τη m86 που εχει πανελ s-pva αν καταλαβα καλα υπαρχει περιπτωση δλδ να ερθει σπιτι σου με αλλο πανελ? δεν μπορεις εφοσον το διαπιστωσεις να κανεις αλλαγη(να το κυνηγησεις)?

ειναι αμα σου κατσει το καλο πανελ,απο κει και περα δεν μπορεις να κανεις κατι

Απάντηση: Re: Samsung - Τρελο μπλεξιμο με τους κωδικους..

ποιον να κυνηγησεις?
σου δινει κανεις γραπτως εγγυηση τι πανελ φοραει η καθε τηλεοραση?
δεν νομιζω,αλλωστε για αυτον τον λογο γινεται τοση φασαρια στα forums,
αλλοιως δεν θα υπηρχε προβλημα.

Τώρα πήγα στο Πλαίσιο να πάρω τη 40Μ87. Από πίσω αυτή της βιτρίνας έλεγε το αυτοκόλλητο "A". Η εικόνα που είχε μου άρεσε πιο πολύ από όλες.
Εξηγούσα στον υπάλληλο αυτό με το Panel και δεν καταλάβαινε με τη καμία τι εννοούσα, με πέρασε και για άσχετο από πάνω... Ότι να'ναι...

Μέσα στη βδομάδα θα τη πάρω και ο Θεός βοηθός, πολύ το κούρασα νομίζω. Τουλάχιστον αυτή στο σαλόνι (46m86) μου έκατσε PVA.

Τώρα πήγα στο Πλαίσιο να πάρω τη 40Μ87. Από πίσω αυτή της βιτρίνας έλεγε το αυτοκόλλητο "A". Η

A ειναι AUO πανελ

C ειναι CMO πανελ

Επειδή εδώ δεν βρήκα που κερδίζει και που χάνει το κάθε Panel από αυτά που μου ανέφερες, μήπως έχει υπόψη σου κάτι εσύ?

αυτοι που αναφερω ειναι οι κατασκευαστες των panel.
ο "καλος" κατασκευαστης θεωρειται η s-lcd(samsung_sony) που φτιαχνει τα s-pva panels.

αν ψαξεις λιγο στην google θα βρεις αρκετες πληροφοριες οπως εδω για παραδειγμα.

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=513056

http://www.tftcentral.co.uk/speccontent.htm#va

Last edited:
Αυτο με την λοταρια παιζει και στην panasonic?Γιατι αυτη που μου εδειξαν στην προβολη ηταν χαλια ενω στο σπιτι κενταγε...Καμια σχεση μιλαμε....Αλλα ακολουθησα το ενστικτο μου και την πηρα.....χαχαχαχαχαχαχαχ

Επειδή εδώ δεν βρήκα που κερδίζει και που χάνει το κάθε Panel από αυτά που μου ανέφερες, μήπως έχει υπόψη σου κάτι εσύ?

Η τεχνολογία πίσω από τα πάνελ της AUO (ΑMVA) έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτή των Samsung-Sony (S-PVA). Προσωπικά δεν θα με ανησυχούσε τόσο το "κατώτερο" πάνελ, όσο το γεγονός πως λογικά η Samsung αναπτύσσει και σετάρει τα υπόλοιπα κομμάτια και το λογισμικό στις τηλεοράσεις της με βάση τα S-PVA.

Θα είχε ενδιαφέρον μια σύγκριση δύο "ίδιων" μοντέλων Samsung με διαφορετικά πάνελ, αλλά δεν έχω βρει πουθενά κάποια αναφορά.